Не немам направено бидејќи како што кажав уште вагиналниве неделава да ги искористам и ако не се подобри не исчезне ќе морам да одам повторно па ќе видам
Еве сега пред половина час се напив мешавина од увин чај и овчарско торбиче отидов во wc нема печење ... Се надевам дека е само некое јако воспаление ви благодарам но сепак ќе применувам се ако знаете уште нешто ❤ Па како што наведов горе ме трупаат со се и свашта а нема никакво дејство
Консултација обавезна со уролог , во меѓувреме имунобор уро капсули по шема( има упатство) се пијат и обавезно вит ц, пролом вода, чај увин ,благо намали , дечко ти нека се стрпи ако не сака и него да го префати
Ќе се обратам и да дечко ми сака да се подобри се па рече дека ќе мора да се стрпиме и двајцата ... но како и да е не можам да поднесам повеќе ми се имаше десено и пред тоа но со една шоља овчарско торбиче ми помина не ни отидов кај матичен но тоаш бев сигурна дека е воспаление на бешиката а тој чај е специјално бешика, крварење , кемнчиња во бубрегот и ред други работи ...
Вообичаено лечењето трае подолго иако ќе престане да боли , консултирај се со уролог за соодветна терапија , а течности и по лечењето како навика ти станува да пиеш (во билна аптека имаат супер состав за оваа мака само мора да се биде упорен ) @Mimoza92 истово погоре што го пишав како совет ,без уролог ништо на своја рака
Denes napraviv proverka na mokraca I nemam bakterija imam zgolemeni leukociti. Veke 6 dena mnogu cesto mokram I imam pritisok I bolka pri mokrenje. Sto bi znacelo pokaceno leukociti?
Здраво девојки, Другарка ми има проблем со мокрењето, печење и болка при мокрење (болката трае околу 5 секунди), таа и порано имаше ваков проблем т.е 3 години го има овој проблем, не често, но 3 - 4 пати годишно, беше на лекар му открија дека има инфекција, кога и да има проблем оди и му препишваат апчиња, е сега од сношти пак почуствувала непријатно чувство над срамната коска и денес веќе има печење и болка при мокрење, не сака да оди одма на лекар сака овој пат сама да си помогни.. Прогуглав на интернет и видов дека камилицата помагала.. ( да се одмие ) - Ако може сакам да слушнам ваши искуства и совети..
Уринокултура да си направи, може да е бактерија и да мора антибиотик. Меѓу време чај од брусница, увин чај да пие...
Zdravo imam problemi pri mokrenje i koga ke otidam vo toalet potoa pak custvuvam deka mi se odi dali e toa nekoj golem problem?
Дојдов да си го споделам мојот проблем ама гледам и другите тука имале ист проблем. Пишав пред некој ден во друга тема за болно мокрење а од вчера сум и со болки во двата бубрега. Денес цел ден што мокрење има крв. Душа ми излезе. Бев на лекар добив цитирал и спазмекс со увин чај. (Кој ли ќе го пие ) на лекар ми испитаат мокраќа излезе бактерија и леукоцити. Не знам што друго би направила освен оваа терапија
Да пиеш и чај од брусница. Увин чај обавезно. Многу ќе ти помогне. Маж ми пред извесно време го пиеше. И он го имаше истиот проблем. Не памтам кои апчиња му ги препишаа. Пиј и течности.
Ампулите од брусница за уринарна инфекција, се пијат директно или се растварат во чаша вода? @Mishela
Zdravo dali nekoj probal so urifos kesicka vo granuli, za eserihija, se piela samo ednas i pominuvalo, ako nekoj ima iskustvo neka pise, pozdrav