1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болки во стомакот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Victorya, 7 март 2010.

1. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    451
    Jas imam postojani bolki vo stomakot, zeludnikot i grbot, krkorenje na crevata i potreba za vo toalet posebno koga se budam nautro. Pritoa sum bremena 7mi mesec, a ova mi se desava od pocetokot na samata bremenost. Sega pocnav da pijam espumisan i emanera, drugo nisto ne mi e dozvoleno se plasam kako ke izdrzam do kraj..Me.izluduvaat ovie sekojdnevni bolki,konstantno :sweat::sweat::sweat:

2. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    626
    Stomakot vo bremenost e po osetliv na ishrana, ne kaj sekoj se razbira. Jadi povekje pati no po malce I povekje ovosje I zelencuk I lesna hrana. Sigurno ti go kazale vekje:). Za grbot mozis da pravis nekoi vezbi imas na YouTube za trudnici. Dvizise kolku sto mozis I od mnogu sedenje grbot boli. Ti posakuvam lesna bremenost ponataka.

3. flyingbird

flyingbird Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo

Imam 17 god i sabajlevo koga stanav za na uciliste imav mali bolki taka obicni vo dolniot del na stomakot i posle na uciliste na sport okolu 15min trcanje/vezbanje dobiv ogromna bolka vo dolniot del na stomakot znaci samo bolka nisto drugo. Menstruacija treba da mi dojde za 2 dena a odnosi posledno imav pred 10tina dena so zastita.. da mi olesnite so nekoja informacija?

4. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    279
    Tri kjerki imam rodeno i nemav nikakvi bolki vo stomakot, a site tri pati ostanav bremena, posle 2-3 meseci nezashtiten odnos (so maz mi sakavme treto dete). Za da iskluchish bremenost, oti gledam te machi bolkata vo stomakot, najdobar pokazatel kje ti bide menzisot, koj treba da go dobiesh za dva dena. Mozno e stomakot da te boli, dokolku treba skoro da dobiesh menzis. Sega sovet vo vrska so odnosot, ne gledaj plodni i neplodni denovi, redovno i bez iskluchok koristi zashtita, oti i od eden nezashtiten odnos, moze da ostanesh trudna. Ne daj Boze, ova ne ti go posakuvam, ako ti izostane menzisot ili te machi dali si ili ne si trudna, posle mesec dena od odnosot za koj ne si sigurna (zosto verojatno znaesh nema apsolutna zastita), se pravi analiza na krvta i kje znaesh na shto si. So srekja, sepak po simptomite e najava za menzis i ne razmisluvaj premnogu, oti od nervoza moze menzisot da zadocni.

На flyingbird му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flyingbird

flyingbird Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

bev na doktor oti bolkite ne se trpea mi zedoja krv i rekoja imam nekoja mala infekcija dolu i mi dadoja da se napijam eden prasok cistosanit i eve 3/4 dena imam bolki prvite 2 dena golemi sega pomali a menzisot trebase vcera da mi dojde, a i imam premnogu stresovi i na uciliste i se.. mozno e od toa da kasni?

6. flyingbird

flyingbird Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    a i nemi nisto za bremenost maticniot samo rece infekcija bilo moze trebase da go prasam..

7. @#skorpija@#

@#skorpija@# Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Zdravo.Vaka veke nekoe vreme inam cudnu bolki vo stomakot,kako da mi seta bolkata ne mi e na wdno odredeno mesto,minliva bolka e,nekogas e tapa,a nekogas znae da bide i ostra,opfaka dolen del na stomak,kaj jajnicite i stranicno pod rebrata.Vcera proveriv krv,mokraca.vo red e se.Potoa otidov na ginekolog mi zema briservi.brisevite se cisti.a vaginalno koga me gledase mi kaza deka desniot jajnik mi e recisi zalepen do matkata.mi rece ne e strasno nisto.Cudno cuvstvo vo stomakot imam,na momenti kako da mi zari nesto vnatre,kako poduenost custvuvam.a nemam golem stomak,dali nekoj se soocil so vakvo nesto.sovet od vas.izvinete na dolgiot post

8. Pucvalcic

Pucvalcic Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Zdravoo da si prasham I jas mozebi nekoja imala kako mojot problem vcera koga stanav mi beshe losho me boleshe stomakot I povrativ samo ednash potoa stomakot prodolzi da me boli I vidov dekam imam I dijarea.dijarea imav I denes I stomakot seushte me boli za dijareata piev lineks a potoa eden rastvor prolife mislam beshe, dijareata mi pomina no stomakot seushte me boli no bolkata vo stomakot mi e cudna do sega vaka ne me e bolel ke me zdoboli jako pa ke snema pa povtorno ke me zdoboli pa ke snema I se taka.
    *izvinete na dolgiot post