1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од lili1, 15 јануари 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Сум пробала ама :x.
    Имам и електрично ќебенце и се мислев да го вклучам вчера ама дека е многу топло овде уште тоа ми фали :whew:

Во зимо ми врши работа ептен.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  2. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    А од каде го купуваш тоа сакам да купам но неможам никаде да најдам такво може да ми кажеш, но имам слушнато дека ако држиш топла вода повеќе течело некој да имал такво искуство јас имам држено но сепак исто си е немам ништо приметено некој од вас тука да сподели искуства дали е точно. Иначе фала однапред

3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Ко себеси да се читам.. вчера добив, кркнав апче при мал знак на болка и заспав. Сабајле се разбудив ко да имам 40 температура, жива вода. Па уште и термофор кога ставив.. едвај го поминав денов, бар да знаев толку дека е. Којзнае наредниве денови како ќе е.

Се плашам дека веќе и кетоналот слабо ми делува.

На SummerGirl и buba4e89 им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Да, точно е. Мене од ќебенцето повеќе ми течеше, бидејќи сега приметувам ми се намалува.

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Подобро да тече повеќе и да трае подолго, ама да не боли:D

На S.W.A.G и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    Ти благодарам многу јас неможам да приметам дали оти не држам редовно дури ни аочиња не пиам дали оти немам јаки болки секогаш некоагаш знае и да имам ептен па ни кафетин не помага па лежам така ко со една нога у гроб инаку барајате чаре нешто на природен начин и кажувајте за јаки болки

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Болна менструација

Не е κај сите женсκи подеднаκво. Κај неκои не се манифестира ниκаκва болκа од самото добивање на менструацијата. Κај други има благи болκи, подносливи. Κај трети не можат нормално да фунκционираат и имаат попречување во изведувањето на сеκојдневните обврсκи.

На SummerGirl и candy.cane им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.130
    Допаѓања:
    124.896
    Сега на топлово не се ни трпи топло шише.
    Приметувам разлика ако пијам б6 неколку дена пред да добијам,тогаш немам болки или нешто минимално.
    Сабајле добив и цел ден сум за никаде,ко да ме сече некој во јајниците.Пред операциите пиев апчиња,ама веќе не.
    Земам сок и витамин,а ако не ми попушти,ќе ставам мачор да ми лежи на стомак(најдобра опција за мене). :D

На Alexandraaa21, candy.cane и macor24 им се допаѓа ова.
  9. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Имам страшни болки посебно вториот и третиот ден. Сите пози ги пробувам дома, нозе во вис, полжав абе свашта. И на крај пијам апче секогаш... Летото пак ми е посебен пекол.
    Најлошо ми е на предавање кога имам болки. Станувам бледа како крпа, не слушам што се зборува, само стискам боксови и се потам.

10. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Јас имам апдејт. Сепак кај мене имало причина за "породилните" болки при добивање.
    Бидејќи се што пробав од апчиња не помагаше, освен Ефридол што ме смируваше на 2-3 часа, но нели не смее пошие од 2 на 24 саати, решив да одам на контрола. И онака ми беше време за контролен пап. Епа испадна дека сепак имам проблем и тоа ако сум почекала уште малку ќе било мн лошо. По конизацијата (имав длабока конизација во фебруари заради канцер на цервикс) цервиксот зараснал со многу мало дупче. Толку мало што менструалната крв не можела да истече. Затоа матката правела јаки контракции пробувајќи да ја исфрли крвта (буквално како породилни), но не успевала целосно, па матката ми беше полна со стара крв. Утредента итно ме примија на ГАК, ми направија киретажа да ја исчистат матката и дијалација на цервиксот. Сега чекаме да добијам за да видиме дали цервиксот ќе зарасне нормално и ке има простор крвта да истече. Ако е се во ред веќе не би требало да имам такви болки.
    Сакам да кажам, женски слушајте си го телото и ако се посомневате дека нешто не е во ред не чекајте. И РЕДОВНИ КОНТРОЛИ И ПАП, благодарение на тоа што одам редовно на контрола и правам пап 2 пати годишно, два пати си го спасив животот, првиот пат со канцерот и последниов пат со крвта.

На buba4e89, ElenaOfRivendell, tinka-mace и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    Dali vi se sluchuva koga imate menstruacija i ako se dvizhite brzo, da krvarite mnogu
    Ova go zabelezhav i zagrizhena sum, ako se dvizham brzo, mn ke iskrvaram
    Sovet nekoj ako znaete kazhete mi

12. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.156
    Допаѓања:
    5.375
    Не е ништо страшно, нормално е при движење да тече повеќе.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.418
    Fala ti
    Ama ko ke se dvizham tolku mn krvaram sho pochnuva da mi se vrti posle toa
    Se nadevam deka e normalno

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maro87

Maro87 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    5.398
    Нормално е тоа поради крварењето да ти се врти. Јас некогаш кога ќе се деси, да шмукам пример со правосмукалка, посебно вториот ден од добивање бидејќи тогаш сум ужас, ми се дешава да ми се врте така. Тоа е нормално, крвариш..

На ElenaOfRivendell и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Како девојка имав мн мн болна менструација, од кога се породив натака не ни разбирам дека сум добила

16. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    5.177
    Болна менструација не може да биде нормална, како што вика мојата докторка, ништо не ти е, болна менструација е резултат со проб со грбот, воспаление, нездрав живот, слаба физичка активност и уште други причини, жално и многу лошо што доктор не знае да ги каже овие работи, туку ништо не ти е и тоа се смета за нормално.

На Angie1432 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  17. 6th sense

6th sense Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    370
    Здраво,
    Би сакала да прашам дали некоја имала болки слични ко менструалните, (јаки неподносливи грчеви кои те доведуваат до несвест или повраќање), но по менструалниот циклус?

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Да не се работи за овулација, некаде од 10 до 14 дена од прв ден на добивање, јас добивам болки понекогаш во овој период а еднаш ми беа толку јаки што се виткав по земја и морав да барам да ме боцкаат. За сигурност појди си на гинеколог, баш кога си со болки за да те прегледаат.

На 6th sense му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.187
    Допаѓања:
    7.744
    Дали има некој друг освен мене неподносливи главоболки за време на менструација?

20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Да мила. И главоболки и многу болна менструација, до инекција на брза помош сум стигната.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.