Болна менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by lili1, Jan 15, 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Сум пробала ама :x.
    Имам и електрично ќебенце и се мислев да го вклучам вчера ама дека е многу топло овде уште тоа ми фали :whew:

Во зимо ми врши работа ептен.

candy.cane likes this.
  2. macor24

macor24 Популарен член

А од каде го купуваш тоа сакам да купам но неможам никаде да најдам такво може да ми кажеш, но имам слушнато дека ако држиш топла вода повеќе течело некој да имал такво искуство јас имам држено но сепак исто си е немам ништо приметено некој од вас тука да сподели искуства дали е точно. Иначе фала однапред

3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Ко себеси да се читам.. вчера добив, кркнав апче при мал знак на болка и заспав. Сабајле се разбудив ко да имам 40 температура, жива вода. Па уште и термофор кога ставив.. едвај го поминав денов, бар да знаев толку дека е. Којзнае наредниве денови како ќе е.

Се плашам дека веќе и кетоналот слабо ми делува.

SummerGirl and buba4e89 like this.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Да, точно е. Мене од ќебенцето повеќе ми течеше, бидејќи сега приметувам ми се намалува.

macor24 likes this.
  5. candy.cane

candy.cane Популарен член

Подобро да тече повеќе и да трае подолго, ама да не боли:D

S.W.A.G and buba4e89 like this.
  6. macor24

macor24 Популарен член

Ти благодарам многу јас неможам да приметам дали оти не држам редовно дури ни аочиња не пиам дали оти немам јаки болки секогаш некоагаш знае и да имам ептен па ни кафетин не помага па лежам така ко со една нога у гроб инаку барајате чаре нешто на природен начин и кажувајте за јаки болки

buba4e89 likes this.
  7. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Болна менструација

Не е κај сите женсκи подеднаκво. Κај неκои не се манифестира ниκаκва болκа од самото добивање на менструацијата. Κај други има благи болκи, подносливи. Κај трети не можат нормално да фунκционираат и имаат попречување во изведувањето на сеκојдневните обврсκи.

SummerGirl and candy.cane like this.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Сега на топлово не се ни трпи топло шише.
    Приметувам разлика ако пијам б6 неколку дена пред да добијам,тогаш немам болки или нешто минимално.
    Сабајле добив и цел ден сум за никаде,ко да ме сече некој во јајниците.Пред операциите пиев апчиња,ама веќе не.
    Земам сок и витамин,а ако не ми попушти,ќе ставам мачор да ми лежи на стомак(најдобра опција за мене). :D

Alexandraaa21, candy.cane and macor24 like this.
  9. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Имам страшни болки посебно вториот и третиот ден. Сите пози ги пробувам дома, нозе во вис, полжав абе свашта. И на крај пијам апче секогаш... Летото пак ми е посебен пекол.
    Најлошо ми е на предавање кога имам болки. Станувам бледа како крпа, не слушам што се зборува, само стискам боксови и се потам.

10. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Јас имам апдејт. Сепак кај мене имало причина за "породилните" болки при добивање.
    Бидејќи се што пробав од апчиња не помагаше, освен Ефридол што ме смируваше на 2-3 часа, но нели не смее пошие од 2 на 24 саати, решив да одам на контрола. И онака ми беше време за контролен пап. Епа испадна дека сепак имам проблем и тоа ако сум почекала уште малку ќе било мн лошо. По конизацијата (имав длабока конизација во фебруари заради канцер на цервикс) цервиксот зараснал со многу мало дупче. Толку мало што менструалната крв не можела да истече. Затоа матката правела јаки контракции пробувајќи да ја исфрли крвта (буквално како породилни), но не успевала целосно, па матката ми беше полна со стара крв. Утредента итно ме примија на ГАК, ми направија киретажа да ја исчистат матката и дијалација на цервиксот. Сега чекаме да добијам за да видиме дали цервиксот ќе зарасне нормално и ке има простор крвта да истече. Ако е се во ред веќе не би требало да имам такви болки.
    Сакам да кажам, женски слушајте си го телото и ако се посомневате дека нешто не е во ред не чекајте. И РЕДОВНИ КОНТРОЛИ И ПАП, благодарение на тоа што одам редовно на контрола и правам пап 2 пати годишно, два пати си го спасив животот, првиот пат со канцерот и последниов пат со крвта.

11. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Dali vi se sluchuva koga imate menstruacija i ako se dvizhite brzo, da krvarite mnogu
    Ova go zabelezhav i zagrizhena sum, ako se dvizham brzo, mn ke iskrvaram
    Sovet nekoj ako znaete kazhete mi

12. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Не е ништо страшно, нормално е при движење да тече повеќе.

Lady D ❤️ likes this.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Fala ti
    Ama ko ke se dvizham tolku mn krvaram sho pochnuva da mi se vrti posle toa
    Se nadevam deka e normalno

ElenaOfRivendell likes this.
  14. Maro87

Maro87 Популарен член

Нормално е тоа поради крварењето да ти се врти. Јас некогаш кога ќе се деси, да шмукам пример со правосмукалка, посебно вториот ден од добивање бидејќи тогаш сум ужас, ми се дешава да ми се врте така. Тоа е нормално, крвариш..

15. minne992

minne992 Форумски идол

Како девојка имав мн мн болна менструација, од кога се породив натака не ни разбирам дека сум добила

16. Tea678

Tea678 Популарен член

Болна менструација не може да биде нормална, како што вика мојата докторка, ништо не ти е, болна менструација е резултат со проб со грбот, воспаление, нездрав живот, слаба физичка активност и уште други причини, жално и многу лошо што доктор не знае да ги каже овие работи, туку ништо не ти е и тоа се смета за нормално.

Angie1432 and Lady D ❤️ like this.
  17. 6th sense

6th sense Истакнат член

Здраво,
    Би сакала да прашам дали некоја имала болки слични ко менструалните, (јаки неподносливи грчеви кои те доведуваат до несвест или повраќање), но по менструалниот циклус?

18. anggell

anggell Форумски идол

Да не се работи за овулација, некаде од 10 до 14 дена од прв ден на добивање, јас добивам болки понекогаш во овој период а еднаш ми беа толку јаки што се виткав по земја и морав да барам да ме боцкаат. За сигурност појди си на гинеколог, баш кога си со болки за да те прегледаат.

6th sense likes this.
  19. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Дали има некој друг освен мене неподносливи главоболки за време на менструација?

20. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Да мила. И главоболки и многу болна менструација, до инекција на брза помош сум стигната.

Erika.greeneyes likes this.