Сум пробала ама . Имам и електрично ќебенце и се мислев да го вклучам вчера ама дека е многу топло овде уште тоа ми фали Во зимо ми врши работа ептен.
А од каде го купуваш тоа сакам да купам но неможам никаде да најдам такво може да ми кажеш, но имам слушнато дека ако држиш топла вода повеќе течело некој да имал такво искуство јас имам држено но сепак исто си е немам ништо приметено некој од вас тука да сподели искуства дали е точно. Иначе фала однапред
Ко себеси да се читам.. вчера добив, кркнав апче при мал знак на болка и заспав. Сабајле се разбудив ко да имам 40 температура, жива вода. Па уште и термофор кога ставив.. едвај го поминав денов, бар да знаев толку дека е. Којзнае наредниве денови како ќе е. Се плашам дека веќе и кетоналот слабо ми делува.
Ти благодарам многу јас неможам да приметам дали оти не држам редовно дури ни аочиња не пиам дали оти немам јаки болки секогаш некоагаш знае и да имам ептен па ни кафетин не помага па лежам така ко со една нога у гроб инаку барајате чаре нешто на природен начин и кажувајте за јаки болки
Болна менструација Не е κај сите женсκи подеднаκво. Κај неκои не се манифестира ниκаκва болκа од самото добивање на менструацијата. Κај други има благи болκи, подносливи. Κај трети не можат нормално да фунκционираат и имаат попречување во изведувањето на сеκојдневните обврсκи.
Сега на топлово не се ни трпи топло шише. Приметувам разлика ако пијам б6 неколку дена пред да добијам,тогаш немам болки или нешто минимално. Сабајле добив и цел ден сум за никаде,ко да ме сече некој во јајниците.Пред операциите пиев апчиња,ама веќе не. Земам сок и витамин,а ако не ми попушти,ќе ставам мачор да ми лежи на стомак(најдобра опција за мене).
Имам страшни болки посебно вториот и третиот ден. Сите пози ги пробувам дома, нозе во вис, полжав абе свашта. И на крај пијам апче секогаш... Летото пак ми е посебен пекол. Најлошо ми е на предавање кога имам болки. Станувам бледа како крпа, не слушам што се зборува, само стискам боксови и се потам.
Јас имам апдејт. Сепак кај мене имало причина за "породилните" болки при добивање. Бидејќи се што пробав од апчиња не помагаше, освен Ефридол што ме смируваше на 2-3 часа, но нели не смее пошие од 2 на 24 саати, решив да одам на контрола. И онака ми беше време за контролен пап. Епа испадна дека сепак имам проблем и тоа ако сум почекала уште малку ќе било мн лошо. По конизацијата (имав длабока конизација во фебруари заради канцер на цервикс) цервиксот зараснал со многу мало дупче. Толку мало што менструалната крв не можела да истече. Затоа матката правела јаки контракции пробувајќи да ја исфрли крвта (буквално како породилни), но не успевала целосно, па матката ми беше полна со стара крв. Утредента итно ме примија на ГАК, ми направија киретажа да ја исчистат матката и дијалација на цервиксот. Сега чекаме да добијам за да видиме дали цервиксот ќе зарасне нормално и ке има простор крвта да истече. Ако е се во ред веќе не би требало да имам такви болки. Сакам да кажам, женски слушајте си го телото и ако се посомневате дека нешто не е во ред не чекајте. И РЕДОВНИ КОНТРОЛИ И ПАП, благодарение на тоа што одам редовно на контрола и правам пап 2 пати годишно, два пати си го спасив животот, првиот пат со канцерот и последниов пат со крвта.
Dali vi se sluchuva koga imate menstruacija i ako se dvizhite brzo, da krvarite mnogu Ova go zabelezhav i zagrizhena sum, ako se dvizham brzo, mn ke iskrvaram Sovet nekoj ako znaete kazhete mi
Fala ti Ama ko ke se dvizham tolku mn krvaram sho pochnuva da mi se vrti posle toa Se nadevam deka e normalno
Нормално е тоа поради крварењето да ти се врти. Јас некогаш кога ќе се деси, да шмукам пример со правосмукалка, посебно вториот ден од добивање бидејќи тогаш сум ужас, ми се дешава да ми се врте така. Тоа е нормално, крвариш..
Болна менструација не може да биде нормална, како што вика мојата докторка, ништо не ти е, болна менструација е резултат со проб со грбот, воспаление, нездрав живот, слаба физичка активност и уште други причини, жално и многу лошо што доктор не знае да ги каже овие работи, туку ништо не ти е и тоа се смета за нормално.
Здраво, Би сакала да прашам дали некоја имала болки слични ко менструалните, (јаки неподносливи грчеви кои те доведуваат до несвест или повраќање), но по менструалниот циклус?
Да не се работи за овулација, некаде од 10 до 14 дена од прв ден на добивање, јас добивам болки понекогаш во овој период а еднаш ми беа толку јаки што се виткав по земја и морав да барам да ме боцкаат. За сигурност појди си на гинеколог, баш кога си со болки за да те прегледаат.