Болна менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by lili1, Jan 15, 2010.

1. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Добив сабајлево и како и секогаш стомакот ме искина, како со нож некој да ме боде.. Се напив кафетин менструал и не ми се случило досега да не ми делува.. Не можам да издржам од болки, што друго можам да се напијам за да ми помине? ;(

Cecko85 likes this.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Кетонал или Спазмекс ако имаш.
    Само почекај за Кетоналот, а ако не бива патот и на лекар.

krofnicka27 likes this.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Кога ќе го испиеш апчето пред да започнат јаките болки, тогаш поминува со една таблета од кафетин менструал, а доколку веќе имаш јаки болки само со две таблети поминува, иначе не.

buba4e89 and krofnicka27 like this.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Ketonal i magnezium napij se.

krofnicka27 likes this.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Ketonal Magnezium C vit. 1000 i mnoooguuu voda, mene toa mi pomaga mnogu

krofnicka27 likes this.
  6. BabyCakes

BabyCakes Активен член

Дали ви се случува при одење на одмор менструацијата да ви стане многу поболна или нередовна? Мене ова ми е секој пат и не мора ни да е далеку ко до Охрид ако одам све е катастрофално.

7. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Луѓе, една недела пред менструација сум, градите страшно ме болат, градната коска исто, а и ребрата. Дали на некој пред менструација му се има десено истото да го боли? Или пак градите растат, па ме болат тие делови, страшно сум емотивна и депресивна, ќе пукнам овој периодддд пред идењеее

Cecko85 likes this.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Скоро секој месец сум таква, плус и првите денови кога добијам, со мачнини и дијареа сум, капак на се и тешка овулација имам и болна, се на се крш :(

9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

А ребрата и градната коска ти се има ли случено да те болаттѕ

10. anggell

anggell Форумски идол

Градната коска да и половините, понекогаш како се наведнам не можам да се исправам, моментално ми е така, освен тоа често имунитет ми пага пред добивање и често сум со настинка, растечен нос како сега. Искрено ми е скиснато од овој ПМС :@

11. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Леле
    Лелелеле фала ти што ми кажа јас се уплашив оти првпат градната коска ме боли пред доаѓање, си реков нешто сериозно да не е..

anggell likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Почнувајќи од утринава до 11 часот јас со две таблетки кафетин менструал се преполовив од болки. И не знаев што да правам + на работа земав две ќесички чај од камилица и лимон без шеќер,без ништо да ме смири малку.
    Мислам ме спаси чајот,пробајте некогаш.

Cecko85 likes this.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Имаш ли проблеми со кичмата? Ако имаш можно е од тоа да имаш такви болки има доста причини за болна менструација и би било паметно повеќето кои имате да ја откриете причината за истото, бидејќи болна менструација не е баш ништо не ти е.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не, немам.
    Абе ми дадоа тогаш контрацепција кога бев на гинеколог,ама јас не сакам зашто како што ми објасни докторот тогаш ако сакам бебе да имам плански ќе треба да ги прекинам па да чекам три месеци па да пијам некои други па да се обидам за бебе,тој рече да размислам да одлучам според него имам одлична матка. Ја не ги земав и реков ако е за контрацепција ќе трпам болка, така одлучив.
    Тогаш и ехо ми правеше никаква промена не виде, пап треба да правам само.

Cecko85 likes this.
  15. IJAE

IJAE Истакнат член

Денот кога добивам и како девојка и сега веќе породена е непроменет, ужасни болки па полоши од пораѓај се.. уште примам инфузии, пијам дикло дуо, кетонал или вентор па добро бе дали е можно уште со интензивни болки во јајници да сум, а се е во ред гинеколошки и кога имам оволуација ништо не осеќам.
    Жена да не си, детето неможам тој ден да го гледам како човек пред умирање сум

Cecko85 and Guns N` Roses like this.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Можно е, иста сум, плус мачнини и дијареа. Едвај од кревет станувам, а со јаки болки и во овулација сум, до степен да не можам да мрднам.

17. Liljana mizorova

Liljana mizorova Активен член

Da sekoj mesec I TOA obilni bolki ponekogas I ne SE podnesuvaat do podmsledniot mesec koristev voltaren TOA najnogo mi pomagase a do pred TOA brofen,kafetin menstrual,analgin ,ipobrofen, ketonal I mnogo drugo lekovi Samo da mi pominat nepodnoslivite bolki a site ovie lekovi spagat vo NSAIL koe znaci kolku SE dobri tolku SE I losi edno pomagat no mozat da napravat drugo komplikacii kako mojata na primer pred nekolku dena pravev gastroskopija I mi gijagnosticiraa cir na zeludnikut koj ne Samo od gorenavedenite lekavi Ima I drugi pricini kako na primer ne zdrava ishrana, stres ,nervoza I drugi raboti .
    Zatoa bi te sovetuvala od Moe licno iskustvo podobro konzumiraj nekoj poblagi apcinja kako na primer paracetamol ,b6 ,magnesium caevi od nane ,majcina dusica ,kamilica ili pak caj od gumbir isto taka moze I topla Voda vo sisence i da ja stavis pod meseto TOA dobro deluva poveke odmaranje vo sviena polozba bez nervoza I stresovi bidejki Ka oteznuva poveke bolkata . Jas momentalno sum taka ne pomaga skroz na skroz no gi oblazuva simtomite barem malku pozdrav

Cecko85 likes this.
  18. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Jas ponekogash povrakjam prviot den. Ne mozam bez apce da go pominam denot. Istovremeno so povrakjanje
    osekjam tahikardija, zgolemena temperatura i zgolemeno potenje.

19. macencef

macencef Популарен член

LOsho ova, jas koga bev mala samo ke se sklopcev i taka sedev cel den. Nisto ne pomagase. Nekogas ni na uciliste ne odev.

Cecko85 likes this.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Исто. Некогаш така како ладна пот да ме облива, ми се врти, мислам у секој момент ќе паднам, само одмарање ми помага, некогаш и апче дури не ми помага ама колку толку ублажува болки, а плус да не зборам колку ми се гади... Најтешко ми е кога ќе се погоди ден со обврски, едвај издржувам, да сум дома и да си одмарам, се издржува некако така.
    Катастрофа, нема полошо нешто од болна менструација. ;(

anggell and @ceci11 like this.