1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од lili1, 15 јануари 2010.

1. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    12.614
    Добив сабајлево и како и секогаш стомакот ме искина, како со нож некој да ме боде.. Се напив кафетин менструал и не ми се случило досега да не ми делува.. Не можам да издржам од болки, што друго можам да се напијам за да ми помине? ;(

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Кетонал или Спазмекс ако имаш.
    Само почекај за Кетоналот, а ако не бива патот и на лекар.

На krofnicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    16.241
    Кога ќе го испиеш апчето пред да започнат јаките болки, тогаш поминува со една таблета од кафетин менструал, а доколку веќе имаш јаки болки само со две таблети поминува, иначе не.

На buba4e89 и krofnicka27 им се допаѓа ова.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Ketonal i magnezium napij se.

5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.446
    Ketonal Magnezium C vit. 1000 i mnoooguuu voda, mene toa mi pomaga mnogu

6. BabyCakes

BabyCakes Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    75
    Дали ви се случува при одење на одмор менструацијата да ви стане многу поболна или нередовна? Мене ова ми е секој пат и не мора ни да е далеку ко до Охрид ако одам све е катастрофално.

7. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Луѓе, една недела пред менструација сум, градите страшно ме болат, градната коска исто, а и ребрата. Дали на некој пред менструација му се има десено истото да го боли? Или пак градите растат, па ме болат тие делови, страшно сум емотивна и депресивна, ќе пукнам овој периодддд пред идењеее

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Скоро секој месец сум таква, плус и првите денови кога добијам, со мачнини и дијареа сум, капак на се и тешка овулација имам и болна, се на се крш :(

9. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    А ребрата и градната коска ти се има ли случено да те болаттѕ

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Градната коска да и половините, понекогаш како се наведнам не можам да се исправам, моментално ми е така, освен тоа често имунитет ми пага пред добивање и често сум со настинка, растечен нос како сега. Искрено ми е скиснато од овој ПМС :@

11. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Леле
    Лелелеле фала ти што ми кажа јас се уплашив оти првпат градната коска ме боли пред доаѓање, си реков нешто сериозно да не е..

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Почнувајќи од утринава до 11 часот јас со две таблетки кафетин менструал се преполовив од болки. И не знаев што да правам + на работа земав две ќесички чај од камилица и лимон без шеќер,без ништо да ме смири малку.
    Мислам ме спаси чајот,пробајте некогаш.

13. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    5.177
    Имаш ли проблеми со кичмата? Ако имаш можно е од тоа да имаш такви болки има доста причини за болна менструација и би било паметно повеќето кои имате да ја откриете причината за истото, бидејќи болна менструација не е баш ништо не ти е.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Не, немам.
    Абе ми дадоа тогаш контрацепција кога бев на гинеколог,ама јас не сакам зашто како што ми објасни докторот тогаш ако сакам бебе да имам плански ќе треба да ги прекинам па да чекам три месеци па да пијам некои други па да се обидам за бебе,тој рече да размислам да одлучам според него имам одлична матка. Ја не ги земав и реков ако е за контрацепција ќе трпам болка, така одлучив.
    Тогаш и ехо ми правеше никаква промена не виде, пап треба да правам само.

15. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    811
    Денот кога добивам и како девојка и сега веќе породена е непроменет, ужасни болки па полоши од пораѓај се.. уште примам инфузии, пијам дикло дуо, кетонал или вентор па добро бе дали е можно уште со интензивни болки во јајници да сум, а се е во ред гинеколошки и кога имам оволуација ништо не осеќам.
    Жена да не си, детето неможам тој ден да го гледам како човек пред умирање сум

На Cecko85 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    Можно е, иста сум, плус мачнини и дијареа. Едвај од кревет станувам, а со јаки болки и во овулација сум, до степен да не можам да мрднам.

17. Liljana mizorova

Liljana mizorova Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Da sekoj mesec I TOA obilni bolki ponekogas I ne SE podnesuvaat do podmsledniot mesec koristev voltaren TOA najnogo mi pomagase a do pred TOA brofen,kafetin menstrual,analgin ,ipobrofen, ketonal I mnogo drugo lekovi Samo da mi pominat nepodnoslivite bolki a site ovie lekovi spagat vo NSAIL koe znaci kolku SE dobri tolku SE I losi edno pomagat no mozat da napravat drugo komplikacii kako mojata na primer pred nekolku dena pravev gastroskopija I mi gijagnosticiraa cir na zeludnikut koj ne Samo od gorenavedenite lekavi Ima I drugi pricini kako na primer ne zdrava ishrana, stres ,nervoza I drugi raboti .
    Zatoa bi te sovetuvala od Moe licno iskustvo podobro konzumiraj nekoj poblagi apcinja kako na primer paracetamol ,b6 ,magnesium caevi od nane ,majcina dusica ,kamilica ili pak caj od gumbir isto taka moze I topla Voda vo sisence i da ja stavis pod meseto TOA dobro deluva poveke odmaranje vo sviena polozba bez nervoza I stresovi bidejki Ka oteznuva poveke bolkata . Jas momentalno sum taka ne pomaga skroz na skroz no gi oblazuva simtomite barem malku pozdrav

18. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    1.657
    Jas ponekogash povrakjam prviot den. Ne mozam bez apce da go pominam denot. Istovremeno so povrakjanje
    osekjam tahikardija, zgolemena temperatura i zgolemeno potenje.

19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    LOsho ova, jas koga bev mala samo ke se sklopcev i taka sedev cel den. Nisto ne pomagase. Nekogas ni na uciliste ne odev.

20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    Исто. Некогаш така како ладна пот да ме облива, ми се врти, мислам у секој момент ќе паднам, само одмарање ми помага, некогаш и апче дури не ми помага ама колку толку ублажува болки, а плус да не зборам колку ми се гади... Најтешко ми е кога ќе се погоди ден со обврски, едвај издржувам, да сум дома и да си одмарам, се издржува некако така.
    Катастрофа, нема полошо нешто од болна менструација. ;(

На anggell и @ceci11 им се допаѓа ова.