Јас пак почесто мењам улошки ради хигиена, трошам по две пакетчиња на менструација и тоа не треба да е мерило. Имам и јас некогаш парчиња.
Некогаш и кога треба да сум излезена претежно поголем дел од денот ,си носам улошка.. 24.. ама сеуште не сум била
Не знам, јас немам никакви индикации ниту сум имала, но гинекологот ми прави еднаш годишно ХПВ, го правам редовно секоја година иако сум во сериозна врска повеќе години
Aj ako sakate kazete nekoj domasen lek ili nesto neznam so da pram poke nekam so apcina da se klukam .. Nakratko iam mn bolna menstruacija epten me boli osobeno vtorio tretio den ... znaci eksik ... doktoro mi prepisa ketonal i analgin dva dena pred da mi idi ama nishto ne pomaga .. i od koke mi dojdi vtorio den pijam ama dzabe ne mi pominva
Шест месеци без болни циклуси и апчиња, ама сега овој месец страшно ми студи. Во просторијата е 30 степени а јас се смрзнувам. И многу ми тече,како млаз вода. Што е ова,знае ли некој баеги ме плаши.
Пиј Ц витамин, го намалува крварењето и секако магнезиум и б6. Откако пишав видов дека си ти. Случајно да не пиеш аспирин? Ако го користиш за време на циклус никако, мене трансфузиолог ми кажа штом првата капка се појавува прекинуваш, се додека имаш никако, и плус еден ден да си сигурна дека циклусот е престанат.
Од се ова што наброја пијам само Б6 и тоа не секој ден. Подобро е сега, не е како што беше. Фала во секој случај,мене ми беше многу ладно што прв пат вака ми се случи.
Ако ти било на прв ден или дента пред да добиеш поради пмс е, поради промените во хормони може да ти е многу ладно како да имаш треска. Еве и јас на пример секој месец имам такви симптоми, како да сум болна.
И прв и втор ден добиено, да баш така како што опиша беше. Пиев чај со лимон да се стоплам и се движев за циркулација малку да имам. Добро, значи сепак нормално е?
За нормално не знам стварно, сепак повеќето жени не го искусуваат ова, ама мислам дека не е страшно ако инаку хормоните ти се ок.
Дали сум единствена што првиот ден од менструацијата што повраќа, има зголемена температура, тахикардија, зголемено потење, тресење на целото тело, умирачки болки на долниот дел на стомакот и половината??