Што ви помага девојкии,прв ден менс ми се гади,ме боли глава,без енергија скрос многу лошо се чувствувам омалаксаноо...
Мене претходно Налгезин ми помагаше, сега дали составот е сменет блага веза си немат. И тоа од појаките пијам џабе. Како помлада кетонал многу ми помагаше. И мене тие ми се симптомите плус и неколку дена порано крш.
И јас сум со болна менструација. Пијам кетопрофен или кетонал. Ретко се случува со послабо апче да ми помини. Совет од гинеколог беше топла облога чајче и одмор. Се тоа убаво, би лежела дома ама морам да сум на работа. Многу ретко се случува да ми помине од послабо апче и вака кога сум надвор од дома не ми се ризикува и пијам кетопрофен.
Јас имам болки при менструација и пијам спазмекс пола апче ако не ми помине болката пијам уште пола и ми поминува.
Немам болки во стомакот многу,ама многу ми се гади и омалаксана,ќе се напијам реглан сега за гадењево..
Овие не се премногу јаки? Ефридол на два пати имам пиено за друга болка ми е страв желудник да не расипам. Инаку помагаат многу и едните и другите.
Налгесинот посебно форте е мн јак, исто така. Иначе, ефридол ми помага мене најмногу, некогаш ни тоа, па си трпам.
После оброк да се пијат мала е шансата за да се расипе желудникот и секако да не се пијат мноогу често