Општи прашања епа почекај,зависи и пред колко време си го испила,почекај барем 30 мин. а земи кафетин,јас секогаш кафетин пијам и за 15 мин.ми поминува болката.
Јас имам многу болна менструација и користам Кафетин Менструал и ми помага.Сега не знам дали на тебе нешто ќе ти помогне,но пробај,ништо лошо нема да ти се случи.
првиот ден кога ке добијам неможам да станам од кревет пијам кафетин менструал али не ми делуваат одма затоа одкоа ке го испијам тоа легнувам да спијам ! мене најмногу околу болките ми има помогнато шише со топла вода
имам проблеми со менструацијата ми касни еве 2 месеци не сум имала никакви односи....имам проблеми со тироидната жлезда дали некоја може да ми помогне да ми каже што би можела да правам..... да напоменам немам редовна менструација никогаш ама сеа ми е чудно со вака ми е ... тешко ми станува стомакот ме боли.... помош ве молам најбрзо со мози
Јас пијам кафетин менструал, и фала му на Бога што воопшто постојат апчиња за смирување иначе црно ми се пишува шала на страна, кафетинот доста ми помага, ќе се напијам уште на почеток кога ќе почувствувам дека почнуваат првите болки ( а обично ми доаѓа наутро) и супер е, до вечерта уште едно апче и тоа е тоа, вториот ден веќе немам проблеми. Меѓутоа морам да потенцирам ВАЖНО Е да го земете апчето пред да почнат силните болки, барем јас така правам, зошто неколку пати се имам зафркнато, демек ајде да не се трујам со апчиња ќе издржам, и после тоа се губам, се онесвестувам , повраќам и ме фаќа дијареа, ми се грчат и рацете и нозете (ова истово го искусив сабајле во 6 сат и беше страшно, 1 сат му требаше на апчето да дејствува, а болките веќе беа сериозни). Поздрав и ви посакувам на сите да поминувате што е можно по безболно низ овој женси пекол
до пред некое време имав преболна менструација али кога почнав да пијам контрацепција(дијане -35) не осеќам ништо
Ни кафетин ни ништо не ми помага По два кафетина пијам и пак имам ужасни болки и не сум способна за ништо..... Кетонал пиев едно време, ама си направив проблеми со желудникот, па ги прекинав. Значи нема спас
Изгледа само јас сум фрик, буквално немам никакви болки, освен потечени гради ништо друго. И на денот на добивањето грчеви ама ептен слаби, скоро и не осетни. Читајќи ве тука, јас немам никакви проблеми. Се надевам нема да се смени.
ZDRAVO DEVOJKI I JAS GO IMAM PROBLEMOT SO BOLKITE EVE SABAJLEVO MI DOJDE I BOLKI NENORMALNI MNOGU JAKI NE SE IZDRZUVA NEMOZAM NI DA ODAM NI DA LEZAM NI DA SEDAM PLACAM OD BOLKI A SE NAPIV BENALGIN
Натопи една крпа со ракија и стави ја на стомакот, наместо апче пиј чај од магдонос (мене ич не ми е убав ама тоа е), многу брзо ќе те прочисти и болката ќе се намали значително). Неколку дена пред да добиеш немој да пиеш газирано, да јадеш многу благо и внесувај повеќе овошје, а и задолжително нозете да ти бидат топли (дома со папучи или чорапи). поздрав
Феминки не е убаво да пиете апчиња против тие болки. Јас од како дознав дека многу штетни се на здравјето,престанав да ги пијам. Имам премногу големи болки, дури и плачам на секој период и ништо не ме спасува. Но сепак мислам дека се вежбам за болките кога ќе раѓам Знам дека не се ни блиску ама сепак такви се само посилни Ми се допаѓа мислењето над мене затоа што тоа е еден начин како да ја отстраниме болката без никаква хемија.
Пак ќе ви кажам, по којзнае и кој пат - правете си чај од ајдучка трева и пијте го незасладен. Ако ви е премногу горчлив, ставете кришка лимон. Една шолја од чајов + еден Беналгин ми се добитна комбинација секој месец, делуваат како инјекција. Ако немате ајдучка трева, нане или мајчина душичка ќе ви завршат работа исто така.
Јас во принцип немам болни менструации, мислам боли, ама се поднесува, ама еве последната менструација беше страшна, многу ме болеше стомакот, и има уште нешто што не можам да си го објаснам а тоа е дека пред да почне да ме боли толку ми беше лошо, нешто слично како кога ви паѓа шеќерот, и нозете и рацете ми отрпнаа, мама после ми кажа дека скрос сум била бледа во лицето, а тоа значи беше пред да почне да ме боли и не знам зошто ми се случува тоа (бев на лекар ме утешија дека не ми е ништо и дека и наредниот месец може да биде исто), а ова ми се има случени и негде пред две години, и исто првен страшно ми се слоши и дури после болките, не ми е јасно... некој знае шо е работата?
Некогаш ни кафетинот не помага, но затоа нема промашај со флаша топла вода на јајниците. Имам големи болки секоја менструација тој ден сум за никаде ни во кревет не ми е добро, но флаша топла вода, во комбинација со кафетин е нешто чудесно. Навистина мн помага, топло ви препорачувам.
Јас првпат слушам за кетонал дали се контрацептивни кога имам болки менструални ми помагаат Даливон апчиња, ги пијам долги години ги земам околу 90 денари и се ефикасни исто и за забоболка