1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Болна менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од lili1, 15 јануари 2010.

1. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    1.116
    Општи прашања

напиј се кафетин менструал ако имаш дома или пак ибупрофен

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Општи прашања

епа почекај,зависи и пред колко време си го испила,почекај барем 30 мин.
    а земи кафетин,јас секогаш кафетин пијам и за 15 мин.ми поминува болката.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NewYorker

NewYorker Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    95
    Јас имам многу болна менструација и користам Кафетин Менструал и ми помага.Сега не знам дали на тебе нешто ќе ти помогне,но пробај,ништо лошо нема да ти се случи. ;)

4. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    првиот ден кога ке добијам неможам да станам од кревет ;(
    пијам кафетин менструал али не ми делуваат одма затоа одкоа ке го испијам тоа легнувам да спијам !
    мене најмногу околу болките ми има помогнато шише со топла вода :talk:

5. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Ако имаш големи болки напијај се 2 од кафетин менструал. Побрзо се намалува болката :)

6. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
    имам проблеми со менструацијата ми касни еве 2 месеци не сум имала никакви односи....имам проблеми со тироидната жлезда дали некоја може да ми помогне да ми каже што би можела да правам..... да напоменам немам редовна менструација никогаш ама сеа ми е чудно со вака ми е ... тешко ми станува стомакот ме боли.... помош ве молам најбрзо со мози

7. B.Bulka

B.Bulka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    842
    Јас пијам кафетин менструал, и фала му на Бога што воопшто постојат апчиња за смирување иначе црно ми се пишува :) шала на страна, кафетинот доста ми помага, ќе се напијам уште на почеток кога ќе почувствувам дека почнуваат првите болки ( а обично ми доаѓа наутро) и супер е, до вечерта уште едно апче и тоа е тоа, вториот ден веќе немам проблеми. Меѓутоа морам да потенцирам ВАЖНО Е да го земете апчето пред да почнат силните болки, барем јас така правам, зошто неколку пати се имам зафркнато, демек ајде да не се трујам со апчиња ќе издржам, и после тоа се губам, се онесвестувам , повраќам и ме фаќа дијареа, ми се грчат и рацете и нозете (ова истово го искусив сабајле во 6 сат и беше страшно, 1 сат му требаше на апчето да дејствува, а болките веќе беа сериозни). Поздрав и ви посакувам на сите да поминувате што е можно по безболно низ овој женси пекол :D

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    до пред некое време имав преболна менструација али кога почнав да пијам контрацепција(дијане -35) не осеќам ништо

9. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Ни кафетин ни ништо не ми помага |(
    По два кафетина пијам и пак имам ужасни болки и не сум способна за ништо..... Кетонал пиев едно време, ама си направив проблеми со желудникот, па ги прекинав. Значи нема спас :D

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.732
    Допаѓања:
    145.123
    Изгледа само јас сум фрик, буквално немам никакви болки, освен потечени гради ништо друго. И на денот на добивањето грчеви ама ептен слаби, скоро и не осетни. Читајќи ве тука, јас немам никакви проблеми. Се надевам нема да се смени.

11. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    ZDRAVO DEVOJKI I JAS GO IMAM PROBLEMOT SO BOLKITE EVE SABAJLEVO MI DOJDE I BOLKI NENORMALNI MNOGU JAKI NE SE IZDRZUVA NEMOZAM NI DA ODAM NI DA LEZAM NI DA SEDAM PLACAM OD BOLKI A SE NAPIV BENALGIN

12. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Натопи една крпа со ракија и стави ја на стомакот, наместо апче пиј чај од магдонос (мене ич не ми е убав ама тоа е), многу брзо ќе те прочисти и болката ќе се намали значително). Неколку дена пред да добиеш немој да пиеш газирано, да јадеш многу благо и внесувај повеќе овошје, а и задолжително нозете да ти бидат топли (дома со папучи или чорапи).
    поздрав

На ariela09 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Феминки не е убаво да пиете апчиња против тие болки. Јас од како дознав дека многу штетни се на здравјето,престанав да ги пијам. Имам премногу големи болки, дури и плачам на секој период и ништо не ме спасува. Но сепак мислам дека се вежбам за болките кога ќе раѓам :lol: Знам дека не се ни блиску ама сепак такви се само посилни :sweat: Ми се допаѓа мислењето над мене затоа што тоа е еден начин како да ја отстраниме болката без никаква хемија. :)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    81.185
    Пак ќе ви кажам, по којзнае и кој пат - правете си чај од ајдучка трева и пијте го незасладен. Ако ви е премногу горчлив, ставете кришка лимон.
    Една шолја од чајов + еден Беналгин ми се добитна комбинација секој месец, делуваат како инјекција.
    Ако немате ајдучка трева, нане или мајчина душичка ќе ви завршат работа исто така. :)

15. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Јас во принцип немам болни менструации, мислам боли, ама се поднесува, ама еве последната менструација беше страшна, многу ме болеше стомакот, и има уште нешто што не можам да си го објаснам а тоа е дека пред да почне да ме боли толку ми беше лошо, нешто слично како кога ви паѓа шеќерот, и нозете и рацете ми отрпнаа, мама после ми кажа дека скрос сум била бледа во лицето, а тоа значи беше пред да почне да ме боли и не знам зошто ми се случува тоа (бев на лекар ме утешија дека не ми е ништо и дека и наредниот месец може да биде исто), а ова ми се има случени и негде пред две години, и исто првен страшно ми се слоши и дури после болките, не ми е јасно... некој знае шо е работата?

16. UbavkaBube

UbavkaBube Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    95
    :headbang: :headbang: :up: :handshake: :rofl: (Знам дека се шалеше, ама МОРАВ!) ;)

На BellaS и ariela09 им се допаѓа ова.
  17. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.179
    Јас пијам кафетин менструал и ми помага многу

18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    8.406
    Некогаш ни кафетинот не помага, но затоа нема промашај со флаша топла вода на јајниците. Имам големи болки секоја менструација тој ден сум за никаде ни во кревет не ми е добро, но флаша топла вода, во комбинација со кафетин е нешто чудесно. Навистина мн помага, топло ви препорачувам.

19. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Сакав да прашам дали кетонал се контрацептивни таблети и дали може да доведат до стерилитет ?

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Јас првпат слушам за кетонал дали се контрацептивни :D кога имам болки менструални ми помагаат Даливон апчиња, ги пијам долги години ги земам околу 90 денари и се ефикасни исто и за забоболка