1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Што е одлика на еден диктатор како Никола ? Овој подолу е Калигула, ама методите се исти
    dictator-quotes-dictatorship7.jpg

На Annath, Sanjichka007, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Вчера беше државен празник Силвер?

На Annath, Mishela, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Ко "вработените" во администрација, за кои нема работно место и си седат дома или работат нешто друго, ама земаат плата снабдена од народот?

На Annath, kukla21, ph.orhideja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.975
    ^^
    Нa кoгo се пoтсмевaш бе Абејa, нa другaтa пoлoвинa нa нaрoдoт штo не е пoд зaкрилa нa пaстирoт и кoјa oд мaкa излегувa дa прoтестирa? Пoзнaвaм луѓе кoи зa рaбoтa сo плaтa oд 200 и 250 еврa се прoдaдени нa вмрo. Не верувaм декa и ти земaш пoвеќе, 300 нaјмнoгу. Здрaвје ќе имaш децa пa ќе видиш кoлку не се ништo тие пaри и кoгa ќе сaкaш дa се пoжaлиш a не мoжеш, штo ќе прaвиш? Претпoстaвувaм скoрo имaш рaбoтa дoбиенo пoсле дoлг периoд чекaње, мислaм декa те имaм читaнo, пa јa рaзбирaм еуфoријaтa.

На Annath, galapce, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.344
    Допаѓања:
    182.395
    Мене единствено 2 работи ужасно ме нервираат и веројатно треба екстремно низок IQ за да веруеш у нив.
    1. Зајко го поделил народот - зарем може да се подели нешто веќе одамна поделено, разединето, раштркано на сите страни?!?! Можат ли да се поделат урнатиниве што остануваат после ова владеење??
    2. Предавници - САМО ЗАТОА ШТО - ПАЗИ - НЕ МИСЛИМЕ ИСТО КАКО ГРУЈО!! Предавници затоа што мислиме со своја глава, а неговите квази филозофии и пропаганди не можат да не изманипулираат и да ни ги набилдаат патриотските ега како тоа што им го праат на масата роботи кои климаат со глава на секој негов збор. Кои никако да сфатат дека самокритичноста е клучен момент за едно демократско општество. Како само лесно го употребуваат зборов, а како само уште полесно, нивните заљубеници веруваат во тоа.
    Ние што не мислиме као дотичниов одма ни ваѓаат муабет дека готово сме потпишале шпиунажа за "соседиве". Боже помилуј!!

Епа баш ради тоа ракава да ми се исуши ако Грујо некогаш го гласам. Ја сум горда Македонка, по државјанство, по националност, по крв и ВО СРЦЕ. За Македонија живот не жалам. Ама не осеќам потреба да бидам вмро за да ми веруете.
    Не души јадни. Не сме предавници. Ја сакаме земјава и ќе се бориме за неа. Како што овој период се бориме за слободна Македонија.

Не сум сигурна дека сдсм се способни да бидат на власт. Ама сигурна сум дека овој режим мора да падне. Не сум ни религиозна, ама ќе речам...Господ нека ни е на помош!!

На Annath, promeneta, Andrianaaaaa и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Мислев да не коментирам повеќе,но не можам да се воздржам.
    Пак се фативте за странски служби,теории на заговор,а не гледате дека си патиме од сопствената ни глупост.
    И да се работи за странски служби,а не се работи,(тоа вие ги голтате приказните кои ви се сервирани),не ли ви иде да ги зпрашате нашите водачи и чувари колку ни е сигурна и безбедна државата?
    А ако власта пушти разгвори од опозицијата,тогаш ќе ви го урне митот кој ви е сервиран и во кој верувате-Странски служби.

На Annath, promeneta и kravce им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Паѓам од смеење кога ги читам Грујовисткиве погоре, како СДСМ и Заев ја продале државата.
    Па државава никогаш повеќе не била на распродажба и распродадена како сега со Грујо & Мафија Компани.

На Annath, anakonda88 и Yowannty им се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    vmrorrrrrr.jpg

Не знам дали да се смеам или да плачам.

9. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Силвер, имаше опозицијата убава програма за минатите избори, кажи ми дал барем ја прочита? Свесна си дека тогаш не беше Заев кандидиран? Или мислиш од е на чело па партијата па по таа логика и сака он да биде на власт? Дали го слушна говорот на Заев на 17ти? м? Или не ти одговара.. Кој ти кажа дека по дифолд он одма ќе дојде на власт? Не може тоа туку така.. Неизбежни се избори. А тогаш ти препорачувам убаво да ги прелисташ сите програми, да ги видиш кандидираните за да немаш заблуди.

На anel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.227
    Допаѓања:
    67.733
    :x Еве, и на овие што отишле на митингот вчера најбитни изгледа им се парите. Место да останат да се грижат за пациентите они отишле на митинг за да не си го изгубат работното место. На тоа спаднавме.

На Giovanna и kjukli им се допаѓа ова.
  11. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.869
    Допаѓања:
    36.571
    Зајакот ја разединил Македонија. Пак ме насмеа. Извини, ама морам да ти се смеам на небулозиве што ги постираш тука. Возрасна личност си и сметам дека знаеш поубаво да расудуваш т.е длабоко во себе ја знаеш вистината, ама пусто работно место не се напушта така лесно.
    За институцииве... кога последен пат ти си била и си завршила работа?

На Annath и promeneta им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Читам коментари од луѓево пред собрание ахам...а со кого тоа ви е Груевски во коалиција? Знаете, кога човек е среќен со тоа што го има, не му гледа на комшијата во двор, ама пусти народ несреќен овде, ќе се броиме дали сме мажи, жени, од која националност, од која сексуална ориентација... Жал ми е за ваквите, оти немаат душа, да бидеме реални, оти човек без душа само може да посакува некому зло само заради лична одлика која не ни му штети.
    Све е јасно кажано со какви луѓе си имаме работа
    Дали тоа значи дека синот на Вељаноски не беше на митингот вчера? :^)

Последна измена: 19 мај 2015
    На Annath, promeneta, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    739
    Драга имам јас доволно мозок да не верувам во митови.
    И за разлика од тебе јас само се обидов да дадам едно објективно гледање на работите. Вадењето од контекст и цитирањето на само еден дел не ти дава право да ме квалификуваш.
    Ако си спремна тогаш ајде да дебатираме со факти, а не само со празни муабети.
    Се согласувам дека системот во државава ни е хаос, дека Законот никој не го почитува и дека за криминалот секој треба да одговара.
    Но не знам што ви смета ако некој се обиде да каже свое гледање на работите.

И да трагична е ситуацијата со двете групи на ,,кампувачи“ кои од една страна ги води Грујо кој си бираше земјиште и Зајко кој си земаше по евро за истото оа земјиште.

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.533
    Допаѓања:
    139.549
    Ќе биде исто како Студентски пленум, една недела неспиење дома, и темата Дали сум трудна преполна :) Имаше тогаш една - не им давајте само јадење, поделете им и кондоми на децава на факс :)

Ако вчера видовте вие толку голем број присилени на митинг, онда не знаете што гледате. Луѓето беа полни со позитвна евергија, беше прекрасно чувството да се стои таму.

Мене ме интересира, дали на Милчин му се тресе соросоидната фотења, штом и тоа ј стана на протестот на Заев да зборува? 9 години зема пари, и немаше никаков ефект, 9 години оние за кои тој извлече тешки пари, не се способни ниту да дојдат приближно со резултетите. Претпоставувам дека е најбедниот од сите платени Соросоиди со резултатов.

Сега можете да почнете пак со обвинувања, вреѓања, и слични муабети. Повелете,тука сум. А ако прелета некој аргумент, ќе разговараме.

Драга, не е глуп народот како што се надеваш, свесни се сите дека ти е лажна сликата. Еве линк од каде си ја „украла“ http://www.holidaycheck.at/hotel-Urlaubsbilder_Hotel Exagon Park-ch_ub-hid_12536.html?action=detail&mediaId=1164238329
    каде што е наведено дека овој ланч пакет се дава во Хотел Exagon Park, кога туристите не ручаат во хотелот. @galapce @ludoto19 @senza.parole ги исполажа дека е во Македонија тоа, ама писмен човек тешко, или барем некој што знае десен клик на слика да направи.

Една за Вицето да ти дадам ли сеа?

На samovila.red., Silver.E, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Камп на ВМРО-ДПМНЕ и пред општина Струмица ... За барање оставка на Заев.

Барем се развива камп-туризмот во Македонија.

На anel, Luna91 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  16. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @zvecarka ти знаеш ли зошто кампуваат ВМРО пред Собрание ?
    Знае ли некој зошто овие кампуваат, освен од инает ?

17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Никој не рече дека немаш мозок,јас со такви изрази не се служам.
    И јас размислувам реално и за мене е реално следново,се самоцитирам
    Толку од мојата дискусија за странски служби,се си кажав.

18. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    739
    Јас не кампувам никаде, драга. На погрешна адреса го постави прашањето.

19. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Предлог за ново име на Мaкедонија од Грујо '' Камперска Македонија '' :emo:

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.211
    Допаѓања:
    17.887
    Луѓе џабе се докажувате колку е убаво човек да е критички настроен и слободоумен. Овие што се затепуваат за Грујо, лично го имаат излгасано Хорхе. Хорхе еееј. Магаре да им стават ќе го изгласаат. Е толку се критични настроени и неиспрани. Излишно е да се дебатира со такви.
    Сакале докази. Џабе ви се na вас докази. Ништо не се гледа, ништо не се слуша. Све е монтирано.
    Сакам и ова да го споделам со вас.

Иако се вратив утрово од пред Влада и решив да поспијам малку, една родителска порака допре до мене и ме остави со болка и без сон. За зачувување на приватноста сликата на малото дете ќе ја зачувам за себе, која ми беше пуштена директно од болницата каде престојува и е се уште во шок соба, тоа беше само за мене доказ дека родителот ја зборува вистината. СРАМ ДА ТИ Е ГРУЈО!!! СПИЕШ ЛИ МИРНО ДИКТАТОРЕ?

Pocituvana Meri jas sum majka na dete koe vcera se operirase vo Ohrid na hirurskoto oddelenie,vednas posle operacijata me viknaa vo sok soba sto e strogo zabraneto za da sedam so deteto bidejki celo vreme povrakase od anestezijata za da mozat sestrite da izlezat vo 12.00 da odat na miting vo Skopjw.Veruvajte sok sobata ostana bez strucen personal samo so eden bolnicar koj vo meguvreme i se javi na zena mu da mu namesti crvena maica so obrazlozenie deka dobil naredba mora da odi.Edna od sestrite koga i se javija deka mora da odi gi prasa dali mesto nejze moze majka i bidejki ima malo dete na sto ovie se slozija no pobaraa ime i prezime od majkata i kazaa na koj punkt treba da se javi.Sabajlevo site sestri se mamurni nenaspani bidejki se vratile vo 02.30 i site se zalat deka nikoj nema obzir prema niv deka rabotat so pacienti.Dodeka jas cela nok se boram so bolkite na moeto dete niz glavata mi se vrtat bezbroj prasanja jas bev nem svedok me ostavija sama vo sok soba so stotuku operirano dete.Ve molam ova da go objavite vie bidejki taka ke vidi cela Makedonija,Vi blagodaram

Инаку и мајка ми ја вратија вчера од закажан преглед преку фамозниот мој термин. Докторите на митинг.
    Срамота. И после немало притисоци. Слепци едни.

На kjukli и crazylady им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.