"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Немам никаква врска со дпмне, прочитај го постот погоре од мене во темава.
    http://forum.femina.mk/threads/Бомбата-на-Заев.22646/page-111#post-2517095

Ниту пак некој од мое поблиско семејство. Не ми зависи животот од партија, за дпмне не сум гласал никогаш.

И што е проблемот ако му се лижеле на премиерот? Таков е народот, затупен. Ќе се лижи кај шо има корист. И пак ќе го гласа.

Збориме за реалност. Еве ја пак анкетата, 55% не го сакаат Грујо, во тие 55% спаѓаат и сдс и дуи и дпа. На избори албанците не гласаат за македонска партија, тоа треба да е јасно.
    Ај да речеш да беа 75-80% што рекле дека не го сакаат, да речеш остана само со неговите улизувачи, да сфатам.

2. NightBreaker

NightBreaker Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Ќе видиме во април 2016, а и многу работи до тогаш. Не ми се кења на празно и да нагаѓам како Клеопатра. Уживај не ми реплицирај како пијавица, пошто гледам како пијавица си се залепил за некоја ирелевантна анкета и тоа од којзнае кога. :D

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    И јас мислам дека Вмро ќе победи. Веќе немам никакви надежи. А и Сдсм да победи не сум убедена колку подобро ќе биде. Груевизмот претера, не дотепа, не скрши и следното е дај што даш, ме интересира уште колку се може повеќе со овој идиотизам.

Народот ја заслужува оваа власт. Ние неколкуте не можеме да ги опаметиме поданиците, зашто тие се такви: слуги и поданици кои се среќни во својата ништожност. Ако некој како Корто има фетиш за садизам и мазохизам би му препорачала еден добар, дебел каиш. Ама луѓето се заболени и сакаат да бидат ограничувани.

На Mishela, Priroden и galapce им се допаѓа ова.
  4. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Me нападна дека сум активист на дпмне прво и ај шо не се извини, туку и пијавица сум бил сеа :D
    http://www.iri.org/sites/default/fi..._macedonian_public_opinion_june_6-15_2015.pdf

Анкетата е во јуни од ИРИ, баш кога поминаа сите бомби и кога беше оној опозицискиот митинг, најмасовниот. И ја сакам да се сменат, али реалност не е на одмет да имаме.

Еве опозиционите сајтови ја сметаат за релевантна
    http://libertas.mk/анкета-на-ири-55-сметаат-дека-груевски-н/

Кажи ми ти како ќе натераш некој вработен у министерство да гласа за сдс. Мислиш случајни се 130-140 000 во администрација, ами пензионери со покачени субвенции, граѓани што се отпуштени у работа у време на сдс. Овие последниве и 10 000 им се доволна причина за да гласаат против сдс, пошо порано немале ич.

Како 500 000 гласа ќе ги снема наеднаш од последните избори? Колку гласови искрадоа со оние од Пустец, 50 000? 100 000? Смешно е.

5. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Од тие 500 000 гласови, 200 000 се гласови од мртви, од Пустец, од луѓе што биле принудени да гласаат за да добијат субвенција, плата, луѓе што се продале за 500 или 1000 ден., фиктивни гласови, од оние што “живеат“ 30-40 луѓе во 1 стан итн. има манипулации и превари колку сакаш, но сега сето тоа е демаскирано и ќе биде ставен крај на овие измамнички методи! Останатите 300 000 се административци, пензионери и бизнис елитата кои само си го штитат бизнисот и гласаат за себе, а не за дпмне. :D

Пијавица си затоа што се фаќаш како слеп за стап за 1 анкета, башка таа анкета оди во полза на мојата теорија, ама ти билдаш своја теорија каде што викаш од тие 55% што се против Грујо, 10% или 20% биле албанци и нема да гласаат за сдсм бла бла бараш оправдување за поразот на дпмне уште сега т.е. сакаш да ги претставиш како победници. :D Најдобрата анкета ќе биде на изборите. До тогаш има мнооогу време едно добри 7 месеци и не планирам да се замарам уште сега со таа тема, кога ќе дојде март-април и ќе биде пожешко ќе се вжештат дискусиите. Битно знам дека народот ќе му го начука на Грујо до јаја за сите 10 години лажење-сушење, крадење и пропаганда. Не може веќе да се прави наудрен и како за се да слуша првпат, готов е овојпат, има докази црно на бело, а богами и аудио докази еден куп. :D

6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    И на Фемина политички теми :@ со сета должна почит кон претходните мислења зш секој има право на свој став се до оној момент додека невиди дали неговиот избор е вистинскиот. NightBraker за жал не е баш во право, овие избори се резултат на притисокот на надворешни струи за кои ни најмалку не е важно дали СДСМ ќе биде на власт ШТО ВО СЛЕДНИТЕ НАЈМАЛКУ 4 ГОДИНИ Е НАУЧНА ФАНТАСТИКА.

7. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Нема ти да ми кажеш дали сум во право или не!
    Имам свој став и мислење, ако не ти се свиѓаат тоа ти е. Битно реален сум, многу пореален од оние што бесрамно навиваат за дпмне да победи по секоја цена за да нивните брат/сестра/мајка/татко, па и тие самите останат на работа. Ако ве плашат дека ќе летате од работа ако се смени власта, не е мој проблем тоа. Справете се со притисокот и продолжете да си го давате газето под кирија. :D

Можеби треба да се забранат за да се зачува мирот во куќата. Проблемот е што секој сака секому да соли памет, наместо да си пише свое мислење, но кажи ми како да не реагира човек кога некој врши буквално класична пропаганда како од скрипта? Кога ме убедува дека белото е црно и обратно? Кога некој сака да ме направи болен во мозок да верувам дека дпмне е светиња, а се останато е непријател, сорос и странски служби кои не и мислат добро на Македонија. Не страдам од параноидна шизофренија не прифаќам таква болна игра. 8)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Добро е не страдаш од ништо :D се чита де, навредуваш се живо и диво хаххахах синдроматично е ама ајде, де, ќе ти мине. А не се сложувам со нетовските кампањи прво затоа што не се знае посебно по форуми кој и со каков интегритет и од кои причини или интереси пишува за оваа или онаа инволвирана страна затоа постои ТВ кампања и митинзи. Така што за мене по форуми може секој што му падне на ум да пишува, а нарочито па, ако учи од скрипта (нешто ко да ми имаш искуство 8) во таа област). Она што укажува на тоа што не пишуваш реално туку еднострано, а тоа некој без скрипта не би го правел :yawn: и ЗА КРАЈ ДОСАДНИ СЕ НЕТОВСКИТЕ КАМПАЊИ ИЛИ АНТИКАМПАЊИ.
    :hai:

На Ethrnity му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Пак постојат тие луѓе со субвенции, пензии и плати.
    Постои и таа бизнис елита, која да, гласа за себе, али на ливче го заокружува дпмне, од нивни причини. Слушаше у бомбите како ги тераат да гласаат во приватни фирми, мислиш дека ќе се смени тоа? Мислиш дека на овие вработени од партија во приватни фирми, им сменија нешто бомбите?
    И ја бев вака залетан уште по бомбата за лебот и чоколадото, готово е паѓаат, али...тешко.

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Најтбрејкер, дај олади, пеин ин д ес си, све ти знаеш, се другите ги вреѓаш. А нели гледаш дека си ја утнал темата, не можеш да се ориентираш ни во просторот а камоли во времето.
    Тоа пијавици вакви онакви дома пред твоите. Тука почитувај ги луѓето.

На Ethrnity му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    Мореее..ни Грујо, ни Бранко,ни Заев сите се исти,исти калап во два примероци!!!И сите оние што еднострано ги напаѓаат едните или другите,нека не глумат многу лудило и се крстат во т.н демократија.Демократијата одамна е сведена на апстрактен поим без никакво значење.Вистината е дека сите тие се водат од некоја сопствена лична корист,желба за власт,моќ и стекнување материјални вредности кола,стан,сигурна работа,(колку што може во денешно време да биде сигурна).Да не мислите случајно терминот идеологија и идеали им се блиски?Ха!Или девизата општото добро е добро за сите?Ма мижи Асанеее да ти баам е работава!Едните не се ништо поарно од другите,како што се обидуваат да не убедат и двата политички табора..Едните се борат да задржат власт а,другите се борат со патетични т.н бомби да ја добијат.Само поради користољубивост и,себичност!А народот пак ќе си остане гладен и бос!Кој народ?!Епа тој што смета дека ќе има некаква корист од политичкиот исход.,Слободно нека продолжаат да си веруваат во бајки и празни реторики,пошто нели така им одговара,само нека не убедуваат други и солат многу памет.Прочитани книги се!.Паметен човек не верува на политичари!

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Мирна Abeja, мирна административке вработена по партиска линија! :D Ти си поголем пеин ин д батхол, спремна си да изгинеш во одбрана на партијата што те вработила. Не ти се свиѓа што кристално јасно и правилно ги гледам работите, ти сакаш да гледам низ призма на розовите наочари што ги дели Сител телевизија и што врши лоботомија секој ден. Сакаш да верувам дека невработеноста во Македонија е на рекордно ниско ниво од 26%, ете тоа сакаш... измеѓу остало. Најмногу сакаш да верувам дека снимките се сечени, лепени, монтирани, креирани од странски служби. :D

Ја сум оладен и cold as ice 8), нема да се замарам за работи што ќе се случуваат за 7 месеци уште од сега. Ќе си дојде време и се' ќе биде јасно, иако уште од сега многу работи ми се јасни.

Ти фурај си ја твојата работа, што се толку потресуваш и толку лично те погодува кога ти ја критикувам партијата? Уживај си нема да бидеш отпуштена ако се смени власта, а ќе се смени! :D

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    @NightBreaker со ваква ароганција ништо не постигнуваш. Ист си како оние 'штабари' против кои го креваш гласот. И на крајот, нити се развива дебата, нити некој слуша што му се зборува.

Инаку, појма немам за кого ќе гласам на изборите. Дефинитивно нема да биде за криминалците од едната страна, нити пак за оние за оние кои сакаат да се доберат до моќ од другата страна. Имаше надеж во некои моменти кога се разоткриваше криминалот и се ветуваше дека нема веќе да се повтори... се’ падна во вода кога се договорија и готово, од она 'се’ што е криминал на снимките ќе се објави' повеќе немаше ништо. Што стана од тоа дека народот има право да ја знае вистиниата? Никому не му е гајле за обичниот народ, едноставно.

Кога ќе имаме трета опција? Кога ќе се исчисти ова општество од штабари? Не знам дали ќе доживеам...

На Ethrnity, theowndemon, Magnolija и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Пак ти на темава (facepalm)(facepalm)(facepalm) што е работава тебе нешто ко да ти е криво девојчето што е вработено хехеххехе ќе преболиш. Што не запна и ти да трчаш и да си се вработиш, квалитетот излегува на површина кога тогаш. Ти си ладен тип а? Зш тогаш не пишуваш како неопределен туку како партиски војник?
    Поздрав.
    П.С не мораш да одговараш на прашањето, реторичко е :hai:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    Еве ги партиските војници се јавија. :D

@Outlook пишувам како неопределен. Ти ако мислиш ако пишувам против дпмне (што е логично после 10 години пропаганда и колапс на државата) дека сум активист на сдсм, таков е чипот и mindset-от на 90% од македонците, па не ти замерувам за тој булшит теорија. Јас се вработив ама не преку партиски врски, туку заради квалитет. Не должам никому ништо, уште помалку на секој форум да урлам и бранам некого како што гледам има овде по секоја цена спремни да изгинат и да ја докажат својата лојалност према дпмне. Слободно правете го тоа и бидете вечито заглавени на нивниот список за вработување еееее колку излажани овчички има такви. :D

@LivingGlam нема никаква ароганција од моја страна! Штом другите ме цитираат цело време значи погодена е сржта и целта, а тоа е криминалот на дпмне!!! Што ве погодува бе тоа кога тоа е реалноста? Тука глумите лудило, а којзнае колку браќа/сестри/братучеди итн. испративте надвор на печалба заради преродбата на Грујо. :D

Критикувајте го сдсм колку сакате стварно не ме гајле, ама овој сдсм, а не тој во 90-тите и кога Бранко бил на власт, пошто гледам некои уште живеат во тоа време, пошто не можат да му најдат црна дамка на Заев, човекот е закон, кај и да оди добро е прифаќан од народот, а вмровците пукаат од мака и љубомора заради ова!!!

Не мораш да гласаш ни за едните ни за другите ако не ти чинат. Чекај трета опција. Ќе ја дочекаш. :)

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Извини, ти ова мене ми се обраќаш? Бог да чува.

Арогантен си, и тоа не само на оваа тема. Еве ти една информација, за тоа како изгледаш вака од страна: не си толку талентиран психоаналитичар како што се замислуваш. Анализирај се малку себеси.

На tessie, Priroden и Outlook им се допаѓа ова.
  17. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Очигледно страдаш за внимание штом секое твое цитирање го доживуваш како погодок во сржта, а всушност си само досаден, извини за вниманието да знаев дека така гледаш на тоа немаше да коментирам. Олади квалитету хахаххаха ќе почнеме да се мајтапиме со тебе хахаххаха бирај : ќе се однесуваш како што прилега или ќе се глупираш за внимание, твој избор. А дел од нас овде на форумов можеби и ќе ти удоволиме внимание.
    :hai:

18. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    :lol: Добро гледам колку тебе ти оди добро психоанализата чим така лесно ме изанализира. :D

Јасна ми е детската игра, намерно да цитирате и провоцирате, за да јас почнам да пишувам глупости и после да плачете и кукате кај @RainBow за која сум сигурен ќе види не пишувам ништо лошо и не влевам зла крв. :)

Имам свој став и мислење и тоа е тоа. Не мора да ви се свиѓа тоа што имам да го кажам, а знам ич не ви се свиѓа пошто таа е вистината, за разлика од вас не глумам лудило и не се правам наудрен. Вие продолжете да се правите, ама испаѓате смешни. Не ми глумете лудило дека преродбата успеала и дека тие што 10 години немаат допир со државни институции и се во опозиција дека се виновни за сe'. Сдсм и сорос бла бла бла виновни за сите неуспешни политики на дпмне. Кажано во Кили стајл, ма немој да ме је*ете бре! :D

Ако сум ти досаден, не ме читај бе имаш опција ignore. Се однесувам како што треба, а ако критика према твојата партија не е добро однесување... тогаш имаш проблем со реалноста. Не дозволивме и нема да дозволиме Македонија да биде Северна Кореја!!! Ако сакаш диктатура и режим бриши таму. :D

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    @NightBreaker ама каде ти виде јас да напишам дека преродбата успеала и дека опозицијата е виновна за се’? Јас напишав дека двете страни се за никаде. Сега за ВМРОвците сум соросоид, а за тебе сум ВМРОвца. :D
    Интересно.
    Еве малку анализа: овој 'пресврт' е резултат на штабски политики и тесни ставови. Сите мислат дека ако не си со нив, за другите си, па ти лепат етикети.

На theowndemon и Magnolija им се допаѓа ова.
  20. NightBreaker

Се зачлени на:
    8 август 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    398
    @LivingGlam ти си една млада девојчица која не знае како да се носи кога другите мислат спротивно од неа, еве ти жив доказ дека растурам психоанализа. :lol:

Притискам дугме за евакуација. Intelligent life not found. :D

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.