"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Orianna

Orianna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    66
  2. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    17.194
    Сликовито прикажана цела оваа ситуација... (n)

3. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Се слуште ли вие што зборувате, т.е поточно се читате ли што пишувате? Друг да им враќа кредити?
    Не драги мои мили, ние ќе враќаме кредити, ние градиме споменици, ние плаќаме 400 000 луѓе аминистрација, ние градиме патишта и ги поправаме, ние градиме училишта, болници и паркови, ние, т.е со наши пари. ДДВ 18 проценти од секое купено добро и услуга.
    Што не е јасно?
    До кога ќе се учиме на најосновната основна работа дека буџетот се прави, гради, полни кој збор сакате употребете го од наши пари.

Не знам до кога ќе слушам глупи изговори од типот-вработуваат луѓе, градат, дават....не они ништо не прават, ние правиме со нашите пари.
    Они се само сметководите кои е те како поима немаат со основно економично работење и менаџирање со пари.
    И едните и другите.
    НИкој не е поарен. Исто ѓубре се сите политичари.
    Политика е курва велеше дедо ми на времето у Тито.
    Да можат да видат што се дешава сега само.
    Ние сме следната Босна, ајт таму протекторат смрден и техничка влада. Тоа останува само јас друга иднина не гледам.

На cooll, galapce, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.782
    Допаѓања:
    98.953
    Какви монструми одгледало ова проклето парче земја луѓе мои? На кој да помислиш да биде поставен и да речеш поасален е овој, ако не не однесе напред , барем нема повеќе да не закопува. Разни снимки излегуваат од кои на човека да му изгоре дробот и да не сака нити да биде тука, нити да биде Македонец. Јас барем така се чувствувам... Снимките со Бошковски каде граба пари за промена на името, ужас, ужас! Ова од лудо полудо! Има ли некој ментално не пореметен помеѓу политичариве кој стварно не му е крвник на сопствениот народ? Што е следно???

На Annath и fighter им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.663
    Допаѓања:
    14.121
    Епа на избори пензионери гласаат, а младите политика не ги интересира. На избори носиме одлука за себе, за промени. Јас на секои избори откако сум полнолетна гласам и ме нервира пасивноста на тие што немаат 10 мин да одат да гласаат.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    21.468

Те нервира пасивноста? Зошто би одела на гласање кога нема никој не кого би му го дала гласот(малолетна сум али зборам за во иднина доколку останат истиве)?За кого да гласам? За СДСМ(кои додека владееја беа причина за пропаст на Македонија, затворени фабрики, под стечај, пропаѓање на банки, банкрот, срушени многу сонови и самоубиства на луѓето кои изгубиле се) или за ВМРО најголемите криминалци, банди, мафијаши, гниди, расипани мозоци и бездушни створења кои ја донесоја државата во најголема криза од секој аспект која тешко дека некогаш ќе се надмине?Подобро би гласала за некој албанец или некој сосем трет, ама не би можела, македонка сум пред се.Ме боли бре, ме боли.

За темава, ислушав внимателно неколку пати и останав со подотворена уста.Какви луѓе се бре тие, имаат ли барем малку мозок и човечност во нив?Монструми, гадови, не знам со какви други зборови да ги наречам.Оние не заслужуваат да живеат бре, се надевам дека по 10тина години ќе ја имаме таа чест да ја гледаме глетката како висат обесени на плоштад,секако ако не заминеме дотогаш во странство.
    Но што е со оние безгласни пиунчиња со партиски книшки кои ги залажуваат со едвај 200евра плата?Што со нив кои со сила се прават прости, наивни, да не речам глупи.?Низ розови очила гледаат, слепи се, што е во прашање, што?Се дури сме ваков народ, ние нема да имаме асолна држава, а не ни заслужуваме крај краева, пошо д асе дешаваше ова во некоја друга држава многу добро се знае исходот каков ќе беше.
    И после тоа албанци ни биле виновни за се, маа немој бе.Се дури сме вакви малоумни и прости арно ни се прави.

На Night Rider му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    716
    Наводно 60% но ја сменија методологијата за пресметување за да ги намалат бројките, освен тоа се сомневам и во податоците за БДП, многу веројатно и тој е нашминкан, реалната состојба со задолжувањето не се знае.

http://www.esem.org.mk/en/index.php...е-одлеале-од-македонијаиле-од-македонија.html

4,6 милијарди од 2001-2010 само. Колку се 2010-15 и пред 2001 не знам но секако се над 100% БДП украдени пари.

8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.663
    Допаѓања:
    14.121
    Ако не гласаш пензионерите продадени за бања ќе одлучат за нас младите. Еднаш во 4 год имаш шанса да бираш и треба да гласаш. Избери го помалото зло.

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас сум од тие што не одат на гласање. во право си, не велам не. Пензионерите поткупени со некое стотче и партиската војска се оние кои ни ја одредуваат судбината. Колку им сече и тука гледаме.
    Зошто не гласам?? Затоа што и да одам на гласање, нема за кого да гласам. Да одам да поништам ливче, колку да ме бројат? Не фала.
    Проблемот е што нема критична маса во државава за било какви промени. Толку ни е капацитетот. Едниве преслуслувања објавуваат, а другиве реплицираат со контра видео. Демек едниве неовластено ги имаат и се криминалци, а другиве цвеќе за мирисање се. што повеќе од ова??
    Држава од едвај 2 милиони, а толку катиљ народ да има по единица жител, просто да не ти се верува.

На Annath и Tanjamm им се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.663
    Допаѓања:
    14.121
    Јас сум гласала и за едните и за другите и сум се разочарала помалку или повеќе, ама во иднина ќе гласам. Да пуштам неважечко не сакам бидејќи така за ништо не одлучувам и ќе реши мнозинството.

11. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Квази интелектуалата на темава стиша некако. Ах, што ли е се прашувам?

:D

12. Robin25

Robin25 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    138
    Бомбите што ги објавија се јавни тајни. Ниту едните се добри ниту другите се цвеќе за мирисање. Ама искрено овие на власт имаат овци па ги стрижат.

Одамна велев, сега и пак за жал. Ако не читаш политика и не го отвараш умот, нема да најдеш за кого да гласаш, ниту пак заслужуваш да гласаш! Ова што ни се случува денес е од една обична реченица што ја среќавам секојдневно : Брат јас не се замарам за политика, крцкај си, мене ми е супер вака.

Ама никад не разбрав. Кога ВМРО дојде на власт, ги обвинуваа дека СДСМ правеле криминал. Зошто не ги уапсија виновните за тие фабрики? На затворање на тие фабрики ние индиректно сме се согласиле кога сме го отфрлиле комунизмот. Демократија, демек, капитализам демек сакаме. Во Југославија цело време сме се шлепале. Без професионален и добар кадар, без знаење кој ќе ги направи тие фабрики да работат? Во годините назад добриот кадар сите избегаа надвор. Образованието се уништи. Нема ни човек способен да седне да разработи фирма/фабрика како што треба (секоја чест на исклучоците). Во цела Европа имаше приватизација и се затвораа фирми, во Германија погледнете како тоа се одвивало, само они не оставале да бидат 20 години во транзиција туку ги земаа фабриките и ги разработуваа. А македончето чека да се деси чудо. И чека уште. Чека да работи во администрација. Катастрофа!

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Најинтересни ми се оние статии "експертите и аналитичарите велат..." а никаков извор и изјава од "експерт" не се наведува. Сериозно, треба да си комплетен идиот за да шернеш статија од Курир и сличните на фејсбук.

И што беа оние вести вчера на Сител? Само најблиските соработници на Заев и платеници на Сорос верувале на аудио материјалите. Дали. Се. Нормални???

Последна измена: 22 февруари 2015
    На makedonkamak и galapce им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kakva vrska ima snimkata na Boskovski so Zaev?
    Bedotii..Ako,ako,neka prodolzat da vadat se sto imaat.Neka padnat site maski.

На mackica1 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    Затоа што тој криминал што го направија СДСМ, го сменија уставот и законот и го озаконија криминалот.
    Тој криминал се вика озаконет криминал и не можат ништо да направат околу тоа. :)
    Тоа се прави криминалци ...
    А иначе ова за бомбиве, гледам муабети и се чудам.
    Нема никакво криминално дејствие во тие муабети, местењето е легално, затоа постојат такви служби како државна безбедност итн.
    Муабетот е само дека помеѓу себе зборат МААЛСКИ и тоа прави фама околу целата оваа ситуација.
    Опасна стратегија имаат направено со цел да се дојде на власт , но убаво што се пуштени муабетите во етер .. убаво е да чуеме како функционираат работите позади екранот.

16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    36.940
    Ај што збориш?
    -Легално е кога Мијалков вели дека ќе му пуштел некој надарен на Љубе во затвор да го е*ел!
    -Легално е кога Гоца вели дека треба да се сотрат сите што душата им ја ваделе на изборите? Ќе бркала “госпоѓата" од работа, бидејќи нели она од свој џеб ги плаќа луѓето. Само бесилка за ваквите!
    -Исто така нормално и легално е кога Гоцка се јавила во обвинителство за да ургира да се одбие пријавата против Ставрески? А Латас кај Филименка што се јавуваше? Гоцка со бившиов министер за правда (не ми текнува во моментов како се викаше) кога кроеа планови за Судски совет?

Браво за тебе штом мислиш дека сево ова е легално. Море... знаеш ти дека се ѓубриња овие, ама мило ти е работното местенце, бидејќи толку си способен сам да се снајдеш.

На Saricko, referentka, Orianna и 6 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Што го снема Латас? Ми фали ....

Луѓенца не значи дека ако ја осудуваме политиката на ВМРО, ги враќаме на голема врата СДСМ.
    СДСМ си има свои гревови....и уште поважно нема кадар со кој би воделе држава.

На Prijatelot и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Kako shto napomenav ; maalski muabet bidejkji pravat se '' kreva fama ''.
    Sigurno Mijalkov ne mu pushtil nekoj da go ebe.
    Sigurno GOCA ne im gi zemala dushite na tie.
    Normalno e zashto ima predispozicii za takva urgencija.
    Znachi morash da sfatish deka toa e politika i jasen e muabetot kako funkcionira.
    Ne rekov deka se cvekjinja za mirisanje, nitu deka se prekrasni lichnosti vo toj pogled, samo kazhav deka nema nekakva konkretna zavera i kiks za da se potrkene nekakov sudski proces za istoto.
    A okolu moeto rabotno mesto i mojata partichka opredelenost - mozham vednash da ti odgovoram>
    Nemam nishto so bilo koja partija , ne ni sakam da imam nekakva funkcija preku istata.
    Samo gledam realno na rabotite, tvojata ( opoziciona partija ) nema nikakva konkretna programa i plan za vadenje od gomnariite vo koj shto sme navlegle iljadnici godini. Ovie imaat, ima programa - proveri gi vetuvanjata.
    Pozdrav! .. i ne me sfakjaj pogreshno i opredeleno. ;)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ova sto go tvrdis za sebe isto mozeme da gi nareceme maalski muabeti.Tvojot zbor da receme protiv mojot.Nema dokazi.Neli?
    A za cistkite na goceta,ima dokazi..i za red drugi raboti,ama samo za onie sto gledat so oci siroko otvoreni.

20. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    362
    Каков е моралот на човек кој предлага да пуштат на телевизија „муабет“, дека уапсениот несреќник кажал нешто што не кажал „да го продаде името, да направи ова“? Има ли човечност кај лицето со женски глас кое предлага да се сотрат политичките противници, кои се исто така граѓани на Република Македонија и патриоти и чија вина е само во тоа што поинаку мислат од тоа лице и неговите сопартијци? Да ли има човечност и основни познавања за демократијата кај луѓе кои договараат да бидат истерани на улица, без работа, граѓани вработени во државните институции само затоа што во предизборната кампања, користејќи го своето демократско право (член, 20 став, 1 од Уставот), работеле за опозицијата или биле „на прес кај Рада“? Како може наведеното лице со женски глас да не реагира на информацијата за пикање на пиштол во уста на уапсениот несреќник и со тоа да му се загрозува неговиот живот или, во најблаг случај, да се нарушува неговото човечко достоинство (член 11,став 1 од Уставот вели „физичкиот и моралниот интегритет на човекот се неприкосновени“)? Како може лице кое се бави со информирање на граѓаните да ги нарече новинарите на А1 „морони“ затоа што го прашале за некакво апсење и како може да ги нарече новинарите на Телма „идиоти“ затоа што го прашувале за убиеното дете на плоштад (Мартин Нешковски -несреќниот симпатизер на ВМРО – ДПМНЕ, убиен од полицаец)? Дали тоа лице знае за одредбата на член 16, став, 3 од Уставот со која „се гарантира слободниот пристап кон информациите и слободата на примање и пренесување на информации? Како може лицето со женски глас да одговори на тоа само со „Ок ајде, ајде чао“? Каде е мајчинскиот инстинкт кој кај жените се појавува и почува да се развива од раните детски години. Зошто кај неа затаило мајчинското чувство кое го има кај секоја жена? Зошто затаило чувството на грев и сожалување кое кај жените е поизразено отколку кај мажите. Зарем во Македонија човечкиот живот станал толку ефтин, па сме дошле до тоа новинарите кои се интересираат за убиеното дете да се нарекуваат идиоти а сопственичката на женскиот глас незаинтересирано и ладно да се поздрави со нејзиниот соговоник со популарното „Ок. ајде чао“?
    Одоговорот на овие и други прашања можеби лежи во нагласениот балканизам кај многу наши луѓе кој, според речникот на Вујаклија, се одликува со безначелност, борба со недопуштени средства, подметнувања, политички убиства, подмитувања, страст кон богатење, ползење пред хиерархиски повисоките и грубост кон пониските од себе и т.н.

На cooll, Annath, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.