"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Смешни се некои од вас овде што по секоја цена се обидуваат да оправдаат некој работи, а еден асален аргумент немаат. Ко да овде ние неписмени сме, па сега ајде ќе не просветлувате демек немало ништо страшно и криминално на снимките. Па дајте бре барем еднаш во животот бидете објективни и пред се човечни и признајте дека ова на што моментално сме сведоци е страшно!
    Незнам дали сте свесни, ама сведоци сме на најгрубо кршење на Уставот и законите, злоупотреба на секоја можна институција за политичка пресметка со неистомисленици, тотална послушност на судството кое клечи пред извршната власт и оттаму чека директиви. Истражен судија, судија, обвинител, министер, директор, премиер све е тоа едно.

Ќе цитирам само дел од разговорите кои укажуваат на брутално кршење на највисоките акти во државата. Вулгарностите ќе ги оставам настрана, сепак, не се тие најстрашниот дел од снимките.

-“Му ебав мајката, што да ти речам сега”
    -“Осум години ќе му биде ова да знаеш.”
    -“Какви бе триесет дена, не искача тој до издржување на казна, какви триесет дена што ти е на тебе.”
    - “Што ти реков ја од понеделник почињам да апсам? Tи реков ли ја?”
    -“Накалемен е… значи, натоварен е со докази, со све. Не може да мрдне. Не го вади господ.”
    -“Ја ветив една работа, дека од понеделник апсам… Не можев да чекам јас. Тачно чекав 5-ти да пројде кампањата, да видиме кој е кој и од 6-ти си почињам со апсење… Не, не, ја реков од понеделник почињам и нема. И тоа почнав од тој нај вака што е вака нај, најубав за апсење.”
    -“Ќе си го пуштате оргинал како што си го снимале, немој да заматувате ова, она.”
    -“Технички преглед бе. Не бе, што се секираш, ќе си ги средиме ние.
    -“Еве кај мене на пример тие што му биле обезбедување, нема бе да работат во МВР. Нигде нема да работат...
    -“Легнување на асфалт може, ама Пуки или некој од другиве му бутале пиштол у уста. Тие нека не ги даваат.
    Секоја од овие реченици е брутално кршење на Уставот и законот за кривична постапка! Па повелете демантирајте, ако не е така.

Anne.B, Luna91, Tanjamm and 12 others like this.
  2. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

Сега е веќе очигледно зошто Грција е во економска криза, сите пари кај чичко Љубе отишле.

Tanjamm, anina and galapce like this.
  3. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Дали знаеш што е режим? Човече божји, како може опозиција да биде режим, дајте бе малку со тоа главите (facepalm)

4. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Воопшто да не те зачудува тоа зошто по секоја цена ја браната власта. Биди сигурна дека и да почне власта да убива луѓе за забава како во Hunger games сеуште ќе бидат оправдувани од некои. Затоа што се купени, затоа што не можат да преживеат ако партијата не им стави леб на маса. Се работи за луѓе кои не можат да си обезбедат опстанок надвор од системот кој доминира во моментот.

Исти се како оние кои убивале логораши во нацистичка Германија, истите Сталинови загари, истите убијци на Чаушеску. Затоа што секогаш ќе има ``луѓе`` кои за една платичка ќе го оправдуваат и најголемото зло.

BoaVista, Edie.S, Giovanna and 2 others like this.
  5. anina

anina Популарен член

Се е во ред....
    Нека не прислушкуваат сите:rock: Сите до еден:smoke:
    И нека не носат во апсана ако зуцне некој нешто против Груевски:party:
    И сета технологија нека ни ја пратат(y) Не дај Боже збор лош да излезе од народот.]:)
    И во wc-та нека стават камери:inlove: И тоа е во ред:clap:
    За некои идиоти се било ок. Да не прочитав немаше да верувам:ninja:

6. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Не е сниман Мијалков директно, туку тие со кои што прави муабет, Латас, Емил, и др.

Многу плитки мозоци, многу.... (facepalm)

Tanjamm, Rose96, Kaley and 1 other person like this.
  7. i...ja

i...ja Истакнат член

Докажи.

8. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Нема јас што да докажувам, на секој со 2 грама мозок му е јасно тоа...
    Тие што тврдат спротивно треба да се докажуваат, затоа што нивното не држи вода..
    Него вие докажете, а и кажете зашто дури сега снимката со Љубе е пуштена во јавност??

galapce likes this.
  9. galapce

galapce Форумски идол

I sega gledas vozvrakaat...
    Ajde dokazi deka duri sega ja pustija..:rofl:

Da se samozapishtolji covek rabotava.:|

Olgitsa likes this.
  10. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Ако им се израдувавте на оставките, сетете се на Сашо Аќимоски, некогашниот директор на пазарниот инспекторат којшто беше разрешен заради рекетарски скандал. Ништо не му е, сега е пратеник, а беше и кандидат за градоначалник.
    Ако воопшто е потребно да се потенцира, неговите го разрешија. Правна држава, нели.
    Сакам да кажам, ни јагнињата не ги жртвуваат за озбилно. Ги тргаат на страна додека ги заборавиме.

makedonkamak likes this.
  11. AL.MA.EL

AL.MA.EL Активен член

ZALOSNO..:( Gi procitav site komentari i ednostavno se zaprasav kako politikata manipulira so narodot.Denovive redovno gi pratam vestite na sitel i 24-vesti citam na internet i sekoj so sekakva izjava ili na MK.kazano prikaska.Po moe politika Kurva (da mi prostite na izras) Ete jas ke bidam po daleku od politicka scena malku okolu ekonomijata.Zosto be lugje zosto se vregjate megjusebno pa nas ne ni trebat nikakvi bombi ili vojni vaka ako prodolzime ke nastane i gragjanska vojna.Pa daj ednas da bideme bratstvo i edinstvo kako sto e bilo nekogas zarem ne gledate do kakov pat ne donesoa i opozicii i pozicii edni so dr.se perat.Jas ne sum politicki simpatizer.Zalosno e sto ni gi odzemaa coveckite prava ne samo sto velite deka tie se prodadeni (SDSM ili VMRO) poveketo mi stoe deka nie narodot sme prodadeni.Mene licno mi se ima deseno da mi nudat 1.500 den.i na sekoj donesen glas 700 den.sto e toa LUGJE?
    Sme nemale korupcija ..??? na sekoja vrata po drzavni ili privatni istitucii ima reklami nema MITTO a znaete li kolku se imat prodadeno za 20 kebapi i 3piva i.t.n seto ova go kazuvam od iskustvo.Jas ziveam nadvor od drzavata tocno e deka ne sum vo MK.no moite roditeli i del.od familijata se vo MK.plus redovno pratime vesti a kolku tolku i si odime 2pati godinasno.Iskreno vi velam mi e sram da se prestavam kako Makedonka ne deka ne si ja sakam tatkovinata srceto me boli sto sme vo tugjina.No kade i da se prestaveme vo svetot ne gledaat nacisticki.Mislete deka od arno dojdov ovde NE sedev bez rabota a imam Gimnazija-Matematicko i plus pedagoski fakultet zavrseno.Bev prinudena da rabotam vo konfekcija cistev konec i odev 2pati vo nedelata 3 smena.Masloto ni go vadea normalnata plata bese 8.000 do 12.000 denari Ponekogas i ne ni davaa kasnea so 2 meseca znaci so treti smeni i redovni saboti.Toa bese pred 15god.pa ne gledam nekakva razlika sega.mojata majka ke ide vo polna penzija i ne e mrdnala so eden denar poveke od nivnata plata.Tatko mi otide vo penzija so ispolnet stas proslata god.a ete sega zima 9.000 den.penzija a tetkami so nepolni 10 god stas da ne recam ne i se rabotese so glumenje zede invalidna penzija zima skoro 8.000den.pa kade go ima ova i red.dr,.nepravdeni raboti kazni,ogromni sto treba kredit da zemes pa kazna da plakas,struja evropska jas ovde plakam 70€ sto ne vnimavam nitu na evtina struja se peri pegla sekoj den a moite dole sekogas se na eftina struja i se razbira se spara od se i plaka skoro 3.000 denari pa kade e tel.vodata,TV pa sekoj ima kola neli treba gorivo,deca skoluvanje i red.dr.raboti MIZERIJA strasna ova ti e krpen zivot ili partal zivot.Cenite se povisoki od EU pazar zosto znaci plati zamrznati inflacija ripa.KOJ E VINOVEN ZA OVA deka e nasata rabotnicka maka.(n) Pa duri i sega ova sto se desi so VMRO citiram ( ДПМНЕ сега е како една канта полна лајна која се тркала по скали удолу и шири огромна бучава и смрдеа! )
    Kako i da e koj i da dojde na vlas nie istoto ke si go raboteme duri i ke si gi plakame od nas djep nivnite dolgovi (sranja). Ova ti se vika so sila drzava gradat-kradat.A narodot :clap::bow:

НаталиЛили likes this.
  12. DebbieLegg

DebbieLegg Популарен член

јункер му го здрви на грујо,толку беше
    коа ќе дојде нова извршна власт, претседателот обавезно организира средби со премиери на држави, за да се запознаат, оваа средба со грујо беше закажана одамна, вчера излезе јункер и кажа дека ја откажува средбата.нема што да се среќава со премиер на кој државата му е у тешка политичка криза и уште ништо не презема да ја реши.
    Mile da im zeemesh 5 00 000 evra,kazi tamu za dokumentarec,opshestvena odgovornost.
    (facepalm)

Last edited: Feb 25, 2015
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Леле луѓе случајно го начекав и од пола го гледав во живо обракањето на Заев со четвртата бома денес во 14 часот.
    Аууууу....што е бе ова???????????????

anina likes this.
  14. Luna91

Luna91 Популарен член

Не објави снимки за Младенов како што кажа поради оправдани причини. Се си мислам дека во нив има одредени докази за неговото убиство...
    Боже мој какви хиени се овие?
    Имаат ли ронка совест?
    Господ нека ни е на помош :x

AL.MA.EL, anina and makedonkamak like this.
  15. referentka

Ова ако сето е вистина, ако не е местенка (значи еве крајна резерва да маме кон сето ова) СТРАШНО Е.
    Ми се поврати кога чув за Младенов.
    Значи....ми се оди некаде на друго место да живеам.
    Ова не е нормално.
    Не дека до сега не постоело па ,,овие,, ново нешто прават, ама вакви размери....незнам.
    Читам овде сега се по ред...па Вие овде што дискутирате сте доста информирани и во тек...јас како некое теле блеев во екранот додека слушав Заев како збори.
    Бреј....теле си бев и теле останав...

AL.MA.EL, makedonkamak and Luna91 like this.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Немав услови да слушам, има некој линк, што е работата со Младенов?

17. referentka

од на вебот на СДСМ ке чуеш

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Најприслушкуван од новинариве во последниве години бил тој.

makedonkamak likes this.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Знам дека и едните и другите се исти, не сакам со политика да се замарам ама ова што го слушнав стварно е претеризам. Кој речник го имаат еј |( посебно Мијалков на секој втор збор пцуе, да им е*ам ова, да им е*ам она, нека не јадат го*на, говеда, глупаци,......значи стварно wow.
    А ако падне оваа влада тогаш Латас ќе гние во затвор,и мора да кажам дека со огромнооооо задоволство ќе гледам како го приведуваат. Најодвратен човек, морон.

п.с. најмногу се нервирам кога ќе кажат како може и Мијалков, а еве сеа и Груевски, да се појават во снимките ако тие прислушкувале....па ало бе, глуп народе, значи другиот соговорник е прислушкуван кога ли ќе сфатите.

п.с.2 сеа му гори на премиерот под нозе ете одма излезе на прес конференција и пак истото го повторува дека разговорите се монтирани. 8)

20. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Денешната бомба е разговор на Миле Јанакиевски со Никола Груевски, и можете да погледнете овде:
    http://www.sdsm.org.mk/default.aspx?articleId=11748&mId=55&agId=6

Интересно како Груевски излегува на прес-конференција ставајќи акцент и префрлајќи ја топката од еден на друг за тоа кој всушност прислушкувал, а никој не обрнува внимание и не ја коментира содржината на разговорите...
    Во нормална држава за ова се иде во затвор.

Thread Status:
Not open for further replies.