"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Marick14

Marick14 Истакнат член

СДСМ ако ја превземе власта, подобро селете се од државава. Од тоа што го кажаа вчера, пола е точно, пола не е.
    И они прислушкуваа. Тоа не е нешто ново. И во Англија, Русија, САД, Грција итн имаше прислушкување како кај нас.
    Што побрзо го затворат Заев, тоа подобро.

presiosaP likes this.
  2. Hipster

Hipster Форумски идол

Па од снимките се слуша кој го претпочита тоа етикетирање на граѓаните.
    Точно, делумно точно или не точно, чувме сите јасно и гласно.

Yowannty likes this.
  3. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Гo читaм oфицијaлниoт стaв нa ДПМНЕ зa креирaните, мoнтирaните, лепените, сечените, менувaните и нa други егзoтични нaчини мaнипулирaни рaзгoвoри. Ме изеде туѓ срaм.

Не ми е јасно само дека не контаат ли дека со ова испаѓа дека Верушевски лежи во притвор за џабе во монтиран случај, дека немало странски служби и дека премиерот дрско лажел и изрежирал една цела џејмс бонд приказна?!

Само што реков уште на почеток: преголеми лајна им излегоа на виделина. Со ваков предизвик не се соочила ниту една власт - ever. Затоа и ќе одат на варијанта ПРОПАГАНДЕН ШОК - СЕ што е возможно, невозможно и помалку возможно ќе биде пласирано, без разлика дали е контрадикторно или не, без разлика дали имаат докази или не. Мислам од почнувањето на тезата дека нема снимки, до колку илјади луѓе се потребни да прислушкуваат 20.000, до снимките се на странски служби, до монтирани се.

JuLleE, BoaVista, Moira and 2 others like this.
  4. anina

anina Популарен член

Јас колку што знам одамна е почнато со иселувањето на македонците од државава. Така да нема да биде ништо ново:?:

butterfly4, galapce, MiloMalo and 6 others like this.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Ти се читаш ли што пишуваш? Многу права добиле? И затоа да гласаат. цццц
    Значи не знаете да разграничите држава од партија. Тоа им следува на тие деца бе алоо
    Во секоја нормална држава, сите ги имаат истите права. Без разлика какви се и од каде се.
    И без да им рекле, требало да гласаат
    ццццц

Убаво си кажа една твитерџика

Attached Files:

Mimi123, JuLleE, calliope and 5 others like this.
  6. Elissa

Elissa Форумски идол

А бе кај им беа правата до сега???????????

7. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се селеа комуњарите, а сега ќе се селат сите.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

@Elissa или некој друг спомна етикетирање???

Кхм, кхм.....
    Од вакви простоќи си патиме.

9. anina

anina Популарен член

Во мојата околина вмровци со тапија заминаа. А сега од странство го полнат фб со вмровска пропаганда.

10. malerozna

malerozna Форумски идол

Па твоите мили и драги ВМРОвци од последните 18 години, 14 се на власт
    Кажи ми ти кај им беа правата до сега.
    И сите нам кај ни се правата

Сте вовеле закон што по светот постои одамна, и сега ке се посерете со него, затоа што сега е воведен
    И ке ја користите човечката судбина за уценување да добивате гласови, за да останете на власт, и да цицате од државата

Спасители сте, ви симнувам капа

calliope, galapce, crimson and 3 others like this.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

од такви себични и егоисти што само себе се слушаат, јас сепак нема да вреѓам, не ми е на ниво овде. (fingers)

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Да бе а на ниво ви е да пушувате дека треба да гласаат за нив зашто и давале нешто што им следува. Робови сеа цел живот нека им бидат, што?
    Загрижени се толку многу за нив, само за избори и толку.
    А тие што не гласале за нив да не не треба да ги имаат истите права?
    "Тие се гниди комуњарски сигурно, за нив затвор само".

Барем имам морално и етичко расудување, за разлика од вас, многу културните(fingers)(fingers)(fingers)
    Простоќа е реално комплимент, зашто заслужуваат и поостри епитети некои.

Плус иронично е да зборувате за култура вие, се виде со какви зборови се служат тие што ги гласате и величите. Баш ги личи!8)

Last edited: Mar 11, 2015
    Mimi123, imelda, JuLleE and 6 others like this.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Значи актуелната власт е изгубена во времето и просторот. Изгледа ни тие самите не се свесни дека се на власт 9 години по ред, и претходно беа 4. Значи во последните 18 години, владеат скоро 14.Па нели и самиот груевски беше министер во владата на Георгиевски.
    Цело време Бранко беше крив, сега Заев. Убаво слушнавме како го наместија брат Љубе, единствениот човек кој за време на војната беше на терен. И тие самите го промовираа како нивен кадар, кога се врати од Хаг. Ако можеа тоа да му го сторат на него, зошто не и на Заев. Може и тој бил наместен, еве и сега пак пробаваат да го местат

За сиве овие години видовме многу пропали инвестиции на вмро
    Па нели ќе доаѓаше кралот на Хунзите, оние што демек беа наследници на Александар. Па субрата рој ке инвестираше милијарди, па сведмилк што ке направеа најголема фабрика за млеко во Европа. Пред едни избори, излезе груевски и најави дека ке инвестираат 8 милијарди евра за автопатите, нели ке правеше автопат до Бугарија преку Штип-Кочани-Делчево-Р.Бугарија.
    Сега за последните избори, излезе златниот ви премиер и најави дека ДУИ го уценуваат, дека нема да прифатат уценување, и одат на избори. И откако добија, повторни со истите уценувачи направија влада

9 години, милион лаги кажаа, милијарди украдоа.
    И до кое дереџе стигна државата?
    На пензионерите им покачија пензии, а во државата ги има 300 000
    Овие понекои што се нафатија да се активираат партиски, ги вработија
    Администрацијата ги тераат да гласаат со уцени, ако не летаат од работа
    Приватниот сектор, сите ги зауздаа со казни, ако не гласаш за вмро, казни од по 5-10 000 евра
    Полиција, војници, никој не смее да писне
    Оние бунтовниците што бевме, видовме не видовме, нема аир од седење дома без пари, чекаш работа, а тешко без книшка партиска, па си кинисавме јабана.

Само во Лондон последната година се доселија преку 70 млади од Радовиш. Само од мојата улица од 100 куќи, 70 и кусур се иселија. Други 80 одат привремено на печалба. Верниот исток е на печалба, ама сега и парите што ги праќаме дома за помош на родителите, сакаат и тие да ни ги оданочуваат. Од секаде да се земе

Жална Македонијо. За што гинеа моите претци, дадоа се што имаа, за сега ова зло да ја скапува татковината наша

14. Amelia

Amelia Популарен член

Ако можете да ми пратете линк од разговорот на Заев со керка му никако неможам да го најдам

15. Elissa

Elissa Форумски идол

Кои вие девојчееееееее кои ВИЕ, кој каде го сместуваш кога не ме познаваш на пример мене. Јас ете не те познавам и не те ставив во никој кош, инаку во некоја психијатрија би те ставила. И престани аман веќе, кажи ако имаш нешто за темата. Од вас човек неможе овде да си каже мислење бре, што ви е. Аманннн оставете да тече темата да неморам цело време да се правдам и да реплицирам со вас алоооо...отров.
    Значи темата е за политика а не за форумџиите, што ви е проблемот.

16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Мегу првите бомби, ако не и првата

17. Youknow

Youknow Популарен член

Lesna i eftina rabotna raka e makedonceto denes.. Srekni se so 8.500 denari i velat podobro nesto otkolku nisto. Taka e, bas vo ovaa tema sretnav takvi primeri.. Ah kolku se samo za zalenje i mi idat doma da glasam za niv za tie za zemale plata a jas da sviram... nema za dolgo :))

fighter, MiloMalo and anina like this.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Толку од културата и воздржаноста, знаeв дека кратко ќе трае:clap:
    И објасни ми како тоа не ме ставаш у никој кош кога ме праќаш у психијатрија?
    Сам себе убил работава.
    Да да ти беше таа што крена џева не многу одамна кога една членка многу директно и малку построго ти се обрати, пишуваше насекаде ни форумов и плачеше а сега ти се дрзнуваш на психјатрија да ме сместиш.
    Која иронија.
    Се изнервира? Почна со ГОЛЕМИ БУКВИ и со многу оооо иии еее аааа ууууу да се обраќаш? Тоа е,немање доволно аргументи и одма се почнува со тоа престани аман ова она, куку леле...
    Кој пишува надвор од темава? Јас или ти?
    Ако не сакаш да те цитираат пишувај си дневник, а не тука, или во СДК евентуално...
    Ти пишуваше на другата страна дека ти смета кога го етикетираат народот и морав да ти реплицирам зашто вие сте тие што етикетирате. Власта, и верните кученца на власта. Сите ВИЕ што се искршивте од пишување на темава за комуњарите и непатриотите. Ќе се препознаат самите, не мора да ве пинувам.
    Последиве 10 години живеме со зборовите предавници, непатриоти, комуњари.
    Тоа што се, освен ако не етикети?
    А ти кога ќе научиш да дебатираш и да не се плашиш од реплицирање јави ми се, до тогаш ќе го имаме само следново препукување и плачење по темиве на модератори, мамо ме навредија зашто не знам да дебатирам, одма да им ги избришете мислењата,комуњари никакви, вуааааа....
    А јасно ни е дека не сакате неистомисленици, уште од поодамна.
    Ама биди доблесна барем малку не трчај одма во скутот на модераторите да плачеш кога некој ќе ти реплицира.

Збореше за етикети, гласањето на децата од домовите за без родители за вмро по дифолот како нормално,и јас ти реплицирав.
    Тоа ти е надвор од темата?
    А што е само соглано со темата, мислењата дека Зајко е морон и треба да го пикнеме в'зандани? Така да пишував сигурно ќе бев нај на темава. Штета.

Last edited: Mar 11, 2015
  19. i...ja

i...ja Истакнат член

Оди на осма минута.

Можам да зборувам во свое име, ама верувам дека кој и да ја отвори темата тоа го прави затоа што сака да прочита размислувања околу бомбите или околу моменталната ситуација. Лични препирки и дописки во 97654 редови никого не го интересираат. Приберете се.

20. galapce

galapce Форумски идол

Stotuku se simna Ellisa,i toa dosta i podolu,pogotovo na temava.
    Preprocitaj se posle dve godini,nemora poveke pa ke uvidis dali e taka.Vo momentov ne si vo moznost.
    Bogami na tolku perenje mozok po televiziive,najverojatno samo tie sto ne gledale poslednive nekolku godini,tuku ja gledale realnosta vo drzavava,samo tie mozat.
    Za da znaes kolku vreme se drugite ovde,valjda ne si lekusar da gi slusas drugite sto ti raskazuvaat i ne se baziras na rekla kazala.Taka da...ne si nisto poarna.Magareto se smeel na zajakot oti ima golemi usi.

Nemozam da tvrdam dali vakvite koi na ovie raboti tvrdat
    deka ovie razgovori se montirani,se drzavna administracija koja po cel den sedat na internet ispravuvajki krivi drini iili bilo sto,samo rabotenje ne.Pa zgora na se se tvrdi deka bile mnogu sposobni si zavrsuvale se na vreme pa imale pravo na petcasovna pauza od osum casa rabotno vreme.
    Dali imaat bilo kakva korist ili nekoj od ne sposobni,gi namestil na mesto kade sto treba da sedat sposobni,pa se usaltale do nekade so godini godini "trening".
    Ili kojznae sto.Ako sudime po bombive,moze i ve spasile od nekoe krivicno delo...Bog dacuva,site opcii se otvoreni.

Pa zgora na se ke ni se zakanuvate i na forumi.Moze pa i ke ne isplasite so vasite nesposobnosti.
    Bog ni dal dve race i pamet sami da odlucuvame,namesto nekoj drug da go pravi toa mesto nas..Pa zakanuvajte se kolku sakate,nie pak ke imame sto da jadime,i toa zasluzno specaleno,i daleku po vkuso.
    Gordo.

Koga ke uvidite deka nemozete
    oci da im izvadite na tie sto ne razmisluvaat kako vas,ke si gi izvadite megu vas.
    Valjda zavista ke si go napravi svoeto..Ne daj Boze..

More so mi e kejf so ne mi e zaroben mozokot,slobodno disam,bez da se gusam...Bogami i bez da se plasam,nemam zosto.

Annath, green.eyes, calliope and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.