"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.419
    Знаете ,кога го читав разговорот меѓу Беткица и Миленце,ми падна на памет дека и јас така сум летнала од работа.
    Едноставно со пукот на прстите ,не одговараш и леташ.
    Ме заболе по милионити пат.
    Да сум помлада ќе фаќам странство.

На HeidiDiWalt, mackica1, calliope и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Еден убав пост видов на фацебук денеска и тоа на повеќе сајтови па ќе го цитирам тука...

"Pismenite ke razberat,nepismenite nema,a kriminalcite ke izvrtuvaat."

На HeidiDiWalt, Stories, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Успеаа во намерата. Раздели па владеј!!! Наместо народот да се обедини да бара чаре, сите ќе се испотепаат меѓусебе. Па какви ли не зборови успеавте да употребите за да се навредите, а се чудиме какви ни биле политичарите. Каков народ - такви политичари - таква држава. Дајте, не се расправајте, обединете се еднаш за доброто на нашата земја. Не е се црно или бело, СДСМ или ВМРО. Треба со свои глави да мислиме и да си го бараме чарето. Не гледам причина зошто некој би го бранел ВМРО или СДСМ, го сакатија ова мало парче земја!!!

На vinozito1, glosipgirl, НаталиЛили и 10 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    А биле едните а биле другите?
    Луѓенца мои, со тоа што го дозволувате ова, им давате зелено светло и на идните дека може комотно да си прават што сакаат, затоа што овој народ е нем и слеп. Покажете револт аман, зарем не ве јаде што некој со нашите пари си прави што сака, зар не ви горчи во уста затоа што нема правдина? Зар не ви е тешко што многу од вас ден со ден едвај скрпуваат, а овие си прават што сакаат? Бог ли се? Имате ли уста?
    Имате работа, плата, добар ви е животот? А чувствувате ли дека е безбедно да го качите своето дете во автобус и да го пуштите во школо? Да излезете навечер сами или со помало друштво? Да секој месец од плата ви зема државата за придонеси, а ако се разболите, за ништо не ви се? Сини картони? Електронски картички? За што?
    Градат? Од дома кога излегувам секој ден до работа, да ви го снимам патот за да знаете што градат? Патарините поскапени...за кој к.! Ќе почнам и јас да се изразувам. Не ми е цел да бранам некому од било која партија, скраја да е! И гледам, гледам што се направило, мерам, два пати мерам. Фалете каде што треба, критикувајте каде што треба. Ниедна влада нема добро да функционира за нас, оти за нас се работи, се додека ги затвораме очите на сите криминали затоа што...ете овие се подобри од оние другите. Сите се исти, алчни криминалци!
    Продолжете да давате зелено светло за се, и овие еден ден може ќе се сменат, и други може ќе дојдат, и другите истото ќе го прават. Затоа што ние, драги мои луѓе, ние тоа го дозволуваме.

На vinozito1, Mimi123, HeidiDiWalt и 14 други им се допаѓа ова.
  6. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Bombive od Zaev mene pojke mi licat kako Cresovoto Topce.
    Koga prv pat puknalo Cresovoto Topce site sto bile okolu nego poginale .
    A nekoj sto bil malku oddalecen rekol
    " Vidi ovde kolku poginaa , a koj znae kaj turcite kolku se poginati "
    Za zal poginale samo tie okolu Topceto od Cresa haha
    Taka da mislam i Zoki -Z sam ke se utepa so bombite i site okolu sebe :D

На Abeja и presiosaP им се допаѓа ова.
  7. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Зошто мислиш така? Објасни.

Аман луѓе, наместо да се служите со метафори и вреѓања на другите членови (ова не се однесуваше на тебе, туку на сите погоре), потрудете се да си го образложите своето мислење за дискусијата да тече нормално.

На mirandaa и referentka им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Секој нека си го изложи своето мислење и доста веќе со напаѓања...
    Тамам работа ако сите исто мислиме

На ADOKI му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Mislam deka jas obrazloziv a ako ne svati tvoj problem

10. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Не гледам дека некаде си напишал зошто бомбите ти личеле на црешовото топче.
    Не сакам да терам инает, најискрено ме интересираше, ама очигледно дискусија е нешто непознато за тебе, така да, нема врска.

На Nausicaa и Hipster им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Da stavi nekoj lince od ona so Tose?

Okolu ova so vreganjava..
    Skoro sekoj sto pisuva da se prestane so megusebno navreduvanje na clenovite,istiot go pravi istoto.
    Ova pogotovo vo politickite temi.Dokolku ne veruvate,preprocitajte se.:)

На Hipster, Nausicaa и makedonkamak им се допаѓа ова.
  12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Jas ne sum da teram inaet tuku ako ne mozes da razberes koja e poentata so cresovoto topce ,toa zavisi od tvoite intelektualni moznost "CRESOVOTO TOPCE" voopsto ne puknalo na stranata od protivnicite
    Puknalo kaj tie sto go nipravile.
    Ako mozes da razberes ok a ako ne nemoj da me citiras ok pozdrav

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Иначе јаките и обилни дождови го срушиле кровот на универзална и сега се забранети било какви манифестации таму дури не се изнајде решение...ваљда за некоја година.
    Штетата - една плоча падната на седиште.

Извор: kurir.mk (љољ)

Абе...how do I put this...

На Emy867, Yowannty, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Денеска најавуваат нова бомба бр 9

15. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Заев не е доволно интелигентен да не води, ВМРО се повраќаница каде сите патат од злоботомија и едвај чекам да исчезнат од позицијата на која се, зошто уништија многу животи, се потсмеваа на многу судбини, зошто искористија деца од домови за гласови, зошто ја одземаа слободата на говор, зошто секојдневно контолираат медиуми, зошто се тешка хипокризија. Зошто секојдневно не уценуваат и ни го одземаа она што го заслужуваме. Животот ни е мизерија и преживување, и да речеш дека сите оние снимки се монтирани, тогаш гледам само полтронска заслепениот и неспособност за самостојно размислување . Ни треба трета нова прогресивна, радкиална партија која може споро, ама полека ќе ги менува работите. Мизерно е да штампаш летоци со имиња на студенти кои учествувале во АВТОНОМНА ЗОНА дека се дела од партија, а ја знаеме добро приказната, тоа се херои кои го пробудија народот и го охрабрија да се борат за себе. А ова за Тоше, да фатија на емоција ама тоа е нешто исто како и за Тамара, што ако се молчеше? Никој немаше да знае како здраството и Тодорв си играат со туѓи судби, одлучуваат кој колку ќе живее. Никој немаше да знае дека децата ни се оставени да ни умираат полека во агонија од болка, така и со Тоше, немаше да знаеме колку е одлучувачки за некои работи дали си дел од нив или не. Јас се гордеам со татко му на Тоше. Го сочува интегритетот на својот син, а може и на своите сограѓани. Покажа колку бездушно и безмислоно и одмаздливо донесуваат одлуки, палат нечии дуќани, ќе фрлаат нечии семејства по енедеци.. Ние веќе не живееме овде, вегетираме.. се мачиме. И треба нешто да се промени, а тоа само со остранување на овие крвопијци, кои се криви за самоубиството на мои пријатели, кои немаа од што да живеаат иако со факултети, кои не можеа да си дозволат да се социјализираат, кои не можеа да си дозволат без да се разбудат со помислата како ќе преживеам денес.. Станавме нација на дијзепам и депресија.. И ајде зборете ми за демократија. Не немаме, имаме диктатура..

На stylishh, Deemy, sparklie и 12 други им се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Можам да те цитирам за се што ќе напишеш на форум, тоа е поентата на форум. Ако не сакаш да те цитираат, пишувај си во дневник. :)

Ти ја сфатив метафората, те прашав зошто мислиш дека Заев сам се уништува со бомбите, ти побарав мислење, а не да ми ги коментираш моите интелектуални способности, исто така не побарав додатно објаснување за црешовото топче.

Последна измена: 12 март 2015
    На galapce и Hipster им се допаѓа ова.
  17. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Gledam deka ti proraboti klikerot
    Ne se nerviraj

18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Фин одговор.
    А објаснување? :)

19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Успеа ли некој да ја следи прес конференцијата? Јас не...
    Најверојатно рачето на Мијалков замешало прсти :^)

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.