"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bombona23

bombona23 Популарен член

Офф леле... Заев е сељак исто ко и неговиот колега од соседната партија Груевски! Не и помагаат на државата си гледаат за себе, а ние ко слепи за стап бистриме политика и детално ги анализираме... Ако продолжи вака овој политички немир ќе си останеме без држава!!!

2. Hipster

Hipster Форумски идол

Мислам дека дебатата туку на е дали Заев и Груевски се сељаци, туку криминалот кој умешно се затскривал сиве овие години, угнетувањето на демократијата и слободата на говор и избор.
    Носење на смешни закони и амандмани на постоечки закони, монтирани судења, уценувани судии, уценувани граѓани, монтирани избори, затварање на новинари, затварање телевизии, неажурни лекари и комисии, безскрупулозен апарат на принуда, криење на докази во кривични постапки, нееткички и монторани тендери, расипничка економија....и многу,многу други.

Секој граѓанин е должен да биде информиран каде се трошат парите од неговите даноци. Секој граѓанин е должен да го користи своето здравствено осигурување. Секој граѓанин е должен да го оствари своето прав на глас. Секој граѓанин има право на слободно изразување. И многу други.
    Некое од следниве права ако ви било загрозено имате причини да сте загрижени, да коментирате, да дебатирате и да барате отчет од власта која патем самите сме ја избрале. Таму се заради нас и за нас, не го заборавајте тоа.
    А не дебатираме дали Груевски е морон, Зајко шизофреничар, Гордана оговарачка, Ставревски некултурен или Бранко пијаница.
    Сите вас треба тоа од погоре да ве интересира без разлика дали сте партиски определени или државна администрација.
    Зашто ако денес му го прават на еден дел од народот, може истото утре и вас да ве снајде. Никој не е поштеден од оваа летаргија, недемократија и анархија, на ваков или на таков начин.

Смешно ми е некој кога ќе искоментира зашто коментираме и се "потресуваме". Вие како да живеете во друга држава а не во Македонија. Зашто само така можете да бидете рамнодушни.

Last edited: Mar 12, 2015
    esperanca, Kaley, SexiLy and 17 others like this.
  3. ccca

ccca Популарен член

zbesnat stojance

4. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Слушам дека Грујчо бил кај Меркел, и демек разговарале он да остане, и да ги разреши сите од владава и да стави други имиња. Мене вака така, пак исто гомно ќе бидат само со сменети имиња, нормално Заев не го прифаќа ова

5. Orthophill

Orthophill Популарен член

Интересно е што вчера објавија делумни разговори... За целосните се исплашија. :)

Last edited: Mar 13, 2015
    kukla21 likes this.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Чекајте луѓе кај е Зајко, зашто вчера Жерновски објавуваше бомби?

kukla21 likes this.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Ako e toa predlogot na Merkel sta reci osven zaplakati?
    Djabe gi menuvas ovcite koga ovcarot e ist.Sto ke se smeni?
    Ova e diktatura dirigirana od ovcarot.
    Smeni ovcarot,pa da vidis eden po eden kako sami se otkazuvaat ovcite koga ke vidat deka na nivnite eftini kaprici i pregolema doza na egoizam i necovecnost im dosol krajot.

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

mu dojdoa li ovie vo 12 kaj spomenikot?

9. ccca

ccca Популарен член

neznam :P
    me potseti na nekoj raper koga go gledav

crimson and kukla21 like this.
  10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Многу се одолговлекува работава. Заев побрзо нека пука бомби, а не еднаш неделно. Нема логика толку да се чека зашто луѓето забораваат што слушнале, и подобро би било малку да се забрза цела работа.......а секој нормален да беше на местото на Груевски, досега оставка ќе поднесеше.
    Инаку тие што се на власта уште будали не прават при здрав разум. (facepalm) Се појавуваат во јавност и не знам со кое лице кажуваат дека разговорите се монтирани. Насмеани до уши, за рака фатени Ставревски и Груевски отвараат фабрики, реконструкција на патишта, нови училишта.... а кој бурек го јадат еден за друг зад грб. Ми се гади од такви.
    Абе ѓубриња земајте парталите и гонете се.
    Не можам да поверувам во каква држава живеам.
    Сите се исти идиоти.

п.с. Не знам Заев како ги собрал луѓето во универзална тоа во вторникот (дали сами дошле, дали со сила ги викаат), ама за утре, за тој собирот на Груевски со свои уши слушнав како со сила собираат луѓе од провинција. Им се закануваат дека ќе летаат од работа и МОРА да се нацртани во Борис Трајковски. И после на сител ќе кажува тој идиотот Латас, колку луѓе дошле, колку луѓе се свесни дека тоа Заев што го кажува е лага.....

ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАТИЈАТА!!!!!

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Неможе да објавува побрзо , прво многу има а друго гледаш дека власта прави све само да ги прекине , еве универзална е затворена , има пречки на јутуб стримовите , гасат слики на телма , и така мора Заев да бира како и каде да презентира и затоа е еднаш-два пати неделно

Грујо знае и оставка да поднесе па ќе иде во затвор , сега едиствено му останува е да вади за уши луѓе и да ги носи на митинзи да проба да ја спаси ситуацијата .... што нема ...

12. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Уште се замараат луѓево со бомби-те ? :?:

Мислам неУБАВИ работи (демек) се слушна(ле) па сите се на нозе и протестираат :rofl: .А бе секое чудо за три дена ..........

ајт :ninja:

13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

нова бомба бр 10

14. Cataleya

Cataleya Популарен член

Гледам што се дешава моментално во Борис Трајковски и ми се плаче ама сериозно.Алоо народе кај ви го паркираат у мозок уште масовна подршка им пружате... Никогаш не сакав да се замарам со политика ама оваа неправда што ни се случува БОЛИ !

Kaley likes this.
  15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Вистинската поддршка ја пружаат луѓето, кои без присила, со слободна волја одлучуваат да присуствуваат на одреден митинг.
    За моменталниов, само од мојов град се пратени 6 автобуси. Од секој град во просек по 5, 6 автобуси, ете ја администрацијата.:D

Hristov and galapce like this.
  16. Cataleya

Cataleya Популарен член

Да оние со исперени мозоци кои и покрај сите ужаси кои ги слушнавме одат со глава у ѕид за грујо,тие одат со слободна волја ...а другиве веројатно ЗА УШИ и марш на митинг ;). Не е ни битно крај краева кој од која причина отишол ,битно е зошто толкава маса на луге е таму??Толку ли се слепи и глуви или уште пострашно,дали со нивното присуство го подржуваат она што го прават грујо и остали олош? Пу јазк

Kaley likes this.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ете овците се собрале за перење мозокот :o
    на сила донесени.
    абе и бог да се симне на земја не може да ја оправи ситуацијата.
    ајде нека фати јак земјотес, нека не потопи лавина и да исчезне македонија засекогаш.
    ОДИ ГЛУП НАРОДЕ!!! ПРОДАДЕНИ СИТНИ ДУШИ!!! ЗА ГРЕВ СТЕ

18. presiosaP

presiosaP Популарен член

а опозицијата не ви го пере мозокот .....леле бееее

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Зар треба да си од опозица па да сфатиш дека ова е кривично дело? Зар немаш мозок да размислиш малку? Или само сител гледаш?
    Ете да речеме дека Груевски не прислушкувал, ете да речеме дека снимките се од странски служби, па ало бе, како може ДБК да дозволи некој од СТРАНСТВО да прислушкува министри од МАКЕДОНИЈА? КАКО? Функцијата на ДБК е за тоа, за безбедност на државата а не на кому му текне да прислушкува и да се меша во државата. И крај краева содржината е важна.
    Ама глупиот народ за тоа не размислува, зашто 98% во партијата немаат мозок.
    Во секој случај глупи сме како народ и глупи ќе останеме засекогаш.
    Николче....дупи не во мозок додека можеш брат.....убаво им е на овците....

Mimi123, Hristov, Orthophill and 2 others like this.
  20. presiosaP

presiosaP Популарен член

имам мозок и да само СИТЕЛ ГЛЕДАМ....А ТИ изгледа само З.З го слушаш хахах

Goticarka likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.