"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Значи чекајте малце, јас можеби пропуштив нешто, не ги следам сите вести зашто..на раб сум на депресија, па се трудам да се грижам за себеси
    значи, некои два тројца наши ги снимале овие (и никој не забележал) снимките ги предале на странски служби, странските служби ги монтирале, ги сецкале, додавале, одземале и конструирале вакви разговори и потоа повторно назад му ги дале на Заев? Така беше приказната?

Во некои филмови, најневозможните работи всушност понекогаш излегуваат вистина. Ама ова не е филм.

2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

прво не сум женско , уште повеќе не сум наивно , и знам што ќе се деси ако дојде Заев на власт , и сите тие што се со вмро партиски вработени ќе летаат од работа , али сигурно нема да седам дома и да пишувам на форуми и фацебук дека све е убаво и задоволен сум од оваа власт и дека ќе гласам за Грујо и компанија ,

И да се разбереме јас никаде не викам дека ги сакам Сдсм , али ќе гласам против Власта , значи и да дојде 3та партија за таа ќе гласам , ама нема 3та партија , едиствена е сдсм , и како што напоменав во минатите постови , кога се бира помеѓу две зла , се бира секогаш помалото ....

Али бидејќи ти и неколку други профили тука се правите многу паметни , еве ќе ве замолам да ми објасните како да се спасиме од оваа ситуација , ако не Заев онда кој ?
    Еве објасни ми како да се спасиме од оваа ситуација , ако можеш воопшто , за кој да гласаме ? сигурно нема за вмро , онда кој останува ?
    Еве за албаниците најдобро , и така ќе ја земат државата за 4-5 год , нека им олесниме уште сеа нека ја земат ......

Значи ми се повраќа кога ќе се уклучам на интернет и ќе почнам да читам глупи постови за политика , а не е можно толку глупи да се луѓето , одбивам да верувам во тоа , значи 11 бомби поминаа , тие и понатаму се фаќаат за ситници , биле странски служби , било ова она , заев шпиун бил ....

Штета никој не се побуни или се фокусираше за оној што му ја запалиле кафаната или децана што ги терат да гласаат за вмро , али нема везе .... терај работа ....

Summerlover, Mishela, Mimi123 and 4 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ја чувте ли 12 бомба???
    Независно судство и институции!! Опа бате!
    Претпоследната трачерка е најјака :)

makedonkamak and anichka94 like this.
  4. anichka94

anichka94 Популарен член

Насмевка од 6ка до 6ка.
    Ваљда треба да имаш еден оклоп,и ништо да не те погаѓа.
    Абе оваа треба со фереџе да шета!

galapce likes this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Po facava sto ti e napravena ministerke kako da ti se gadi od jadenjeto sto go gledas?
    E so takvo jadenje gi ranis Ti tvoite vojnici.

dragan4eDR, veren and anichka94 like this.
  6. Viki693

Viki693 Популарен член

upload_2015-3-20_13-24-49.png

Обично не се меша у живот, супер работник е детево, интелегентен е, и кај аплицирал е високо рангиран, АМА ЌЕ МУ ГО ЗАГОРЧИМЕ ЖИВОТОТ?????......Е РАДИ ВАКВИ ЌЕ ОСТАНЕМЕ ПЕНЗИОНЕРСКА ЗЕМЈА....И СОЛЗИ ЌЕ ЛЕЕМЕ ПО НАШИТЕ ДЕЦА, МОЛЧЕЈЌИ И ПРАВЕЈЌИ МУАБЕТ КАКО НА НАШИТЕ ДЕЦА ИМ Е СУПЕР ТАМУ.....И НЕ Е ВАЖНА НАШАТА БОЛКА БИДЕЈЌИ НИЕ САКАМЕ ПО СЕКОЈА ЦЕНА ДА ИМ Е ДОБРО БАРЕМ НА НАШИТЕ ДЕЦА....А КОЛКУ ИМ Е ДОБРО ТИЕ СИ ЗНААТ, НО ОВАА ЛАКРДИЈА ОВДЕ НЕМОЖАТ ДА ЈА ТРПАТ.....

Rose96, Lilit, Tanjamm and 2 others like this.
  7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се додека Иванна му е дел од елитниот кадар на Заев, како шеф на протокол, партијата нема да му процвета. Според фациве кои се покажуваат сите ќе да се исти.
    Иванна нека си отвори моден блог и нека си блогира најубаво. Понепретставително суштество, не сум сретнала. На една конференција ја претставуваа по луѓе како мало дете, а она пустата едвај подаваше рака од срам ли, од умисленост ли, еве не знам. И она што е? Шеф на протокол? Хилеријс. Кога ќе ја видам на снимкине, она оди, па по неа Заев... Мајко мојааааа...

А за бомбиве, ми го знаете ставот. Очигледно слушаме турска серија, инертни сме и просто се забавуваме во својата мизерија.
    Од друга страна во прилог Германија (и тоа за ситница):

http://edition.cnn.com/2015/03/18/europe/germany-european-central-bank-protest/
    http://abcnews.go.com/International...european-central-bank-ahead-protests-29715474
    http://www.democracynow.org/2015/3/19/blockupy_thousands_protest_in_frankfurt_calling

Не, ние сме пацифисти, европјани...уствари твитерџии со остроумни заклучоци - не го гледајте Јанко, не гледајте Сител, браво Стојанче... И уште си мислите дека менувате ствари? И уште си мислите дека студентите успеаа ради вас?
    Мрш бееее...

senza.parole, kukla21 and Hipster like this.
  8. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

За Иванна и јас го имам истото мислење. Тоа што сериозна и умислена со нотес во рака трчаше пред него беше смешно. Јас од поодамна од Скопје ја знам неа, сме се гледале често и кога дојде со Заев на една партиска средба само ме гледаше. Кога после некое време и кажав здраво ми врати со поздрав.Таа што знае од протокол ? Ништо. Смешки.

9. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Мене Иванна ми е баш и претставителна и средена,зборам за физички изглед само,а како комплет протокол лице не знам,во друго светло ја немам видено хаха,само како чекори ја имам видено

10. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Ова за судствово наше ,последнава бомба и не баш ме изненади,сум изненадена дека поставувањето го врши Мијалковод него треба АМИН да се добие,он уствари секаде е вмешан,се е партиски војници швалерај и тоа е тоа :puke:

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Нова бомба денеска , барем така пишат порталите

треба да земе да пушти бомба за криминал извршен врз албанците , они барем ќе се кренат и ќе ја запалат владата , бидејќи овие македонците освен за кафенце и сокче друго не искачаат надвор....

dragan4eDR, anel and Viki693 like this.
  12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Само што заврши пресот.
    Слушаше некој ?
    Сеа на вести-неможел сам Мијалков да се прислушува...
    Да бе...Н.Г. наредил прислуување на одредени меѓу кои и братчед му , а воедно и С.М. наредил прислушување на други меѓу кои и братчед му.
    Прислучувањето се прави на исти уреди, така што од еден уред се собрани на ЦД сите муабети.
    Таму никој на никого не верува па затоа и еден со друг се прислушувале.
    СЕа си слушаат...
    Заев пак ликува...само незнам за што...на крај ке излезе виновен...сега кога ке дојдат обвинители од ЕУ мамата ке му е..т...
    И што од бомбиве?
    Се разводени работава

makedonkamak likes this.
  13. kukla21

Jas mislam zaev da raspuca sto ima i toa e toa. Nekoi raboti se povtoruvaat, dosasni mi se. Ama pa za nekoi "povtoruvanjeto e majka na znaenjeto" :) moze ke naucat nesto ako non stop im pusta.
    i toj zaev, ko baba na penzija se popalil, cel euforicen... ajt site u pm :)

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зборува дека има „бомба“ за убиствата на Смилковското езеро.Ако има вистина во тоа што се зборува ,тогаш навистина сме проклети.

cooll and makedonkamak like this.
  15. kukla21

Lunicka, jas toa sto skoro go cuv za smilkovsko me naezi. Moze e star muabet i veke se sirel niz carsija, ama jas bukvalno se naeziv koga go cuv. Greota e da se manipulira so toa i mozebi e poarno da ne se pusta. Sto da kazat tie familii sto celo vreme slusaat deka ima materijali za toa, a oni samo cekaat?! Da ne si im vo koza!

Daleron, darcy, galapce and 1 other person like this.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Баш така,инаку се плашам да не ја чуваат таа бомба баш да ја пуштат пред Велигден.Е тогаш и двете страни заслужуваат колективен масакр.

Daleron, kukla21 and Dvolicen like this.
  17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Бомбата за Смилково ќе биде пуштена како завршен удар , сега дел по дел го сече режимот на Грујо и компанија

Све си испланирале они , прво мора овие не толку страшни бомбички , бидејќи да кажеме дека најстрашна е таа бомба , сигурно нема да ја пушти прва , оти после овие водичка ќе бидат ... вака прво предигра и после главното кога ќе дојде и таму албанците кога ќе се кренат да палат све , и можеби и македонскиот народ ќе се крене , и ќе се симне ова страшило од власт .... тоа им е планот највероватно , т.е јас така би направил , и највероватно ако даваат големите бомби сигурно ќе организира нешто како универзална , да собере повеќе луѓе ... Паметен човек си е Заев и компанија , знаат што како да пуштат и кога да пуштат

18. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Џабе му е се на Заев.
    Во разговир со блиски особи,Вмровци, викаат дека разговорите биле монтирани. А воопшто не ги ни слушнале. Важно Латас на вести така кажал.
    Не веруваат. И одма следи коментар па другиве да не се подобри.
    Епа не се.
    Ама да се правиш и слеп и глув на оваа диктатура ептен треба да ти е испран мозокот.
    Секоја чест на манипулирачките особини на Грујо.

Viki693 and makedonkamak like this.
  19. kukla21

zarem resenie e da se pali se?? Sepak smetam deka zaev go oddolzi mnogu. Nekoi raboti po nekolkunpati gi slusame i dobivam vpecatok deka e bez koncept. Zosto muabetot za objektot na canovski go pusti cinam 2 pati i sega pak se navrati.

20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Баш сега читав Заев кај што давал интервју, дека после објавите на следните бомби (за Смилковско езеро, за Младенов, за Мартин Нешковски, за затворање на А1 тв), оставките и преодна влада се неизбежни.
    А ако сами не си дадат оставки тогаш народот масовно ќе протестирал.
    Значи се на се, мене ова на граѓанска војна ми мириса. Од сите страни, сите се напукани па каде и да е ќе експлодираат.

Thread Status:
Not open for further replies.