"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Graganska vojna na nikoj ne mu e od korist. Protesti e demokratsko pravo, ama graganska vojna??

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Заплашување на народот. Истото ова и јас неколку пати го имам слушнато но само од луѓе кои се вработени преку владеачката партија (или чекаат вработување), не може тоа да е случајност. Среќавам една колешка од факс, тазе вработена во администрација, ја прашувам како е и што добивам место одговор-Леле многу ми е страв, ќе има граѓанска војна, не знам што ќе се случува со Македонија и со нас, дали ќе преживееме! На фејсбук истата ситуација, дури и тука на фемина видов такво слично мислење на една од политичките теми.

Последна измена: 26 март 2015
    На Viki693, Edie.S и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ако не доведат до граѓанска војна, арам да им е.
    Тие се богатеа, шетаа по светот, се наседеа во фотељи...и на крај пак тие ке се спасат а ситното човече ке страда овде.
    И позиција и опозиција ако не доведат до граѓанска војна , ке ги стигнат сите клетви упатени на нив.

4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Ако Заев доведе до степен да се направи граѓанска војна за да седне во фотеља кусо да му е животот.
    Незнам кој поголем гад ќе биде тогаш ама од Заев со оваа стратегија моментално, нема поголем.

и by the way за ова не ги сакам комуњарите, оти поголеми гнаси на изразување нема, надуени нафурани искомплексирани класични дегени.
    Нека не ми се прават китка за мирисање, може не чини Груевски ама овие дека чинат, страшно.

На Daleron, presiosaP и referentka им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Типично вмровски , или викаат војна или албанците дека ќе земеле све .... само заплашување ... која војна , ако гледате пресовите на Заев , секаде вика да нема насилство и војни , али тоа е кога се слуша само Сител и се читат портали како Курир ..... Ми текнува имаше пост дека Заев јадел луѓе оти гласале за вмро ....

Инаку 14та бомба денеска во 14:30, да видиме што нов криминал ќе има и да видам со кои глупости ќе се бранат дека не било така ....

На Nausicaa, anel и galapce им се допаѓа ова.
  6. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Овој Гелевски е тешка изгребаница, очигледно. Зборат дека пред секое појавување во јавност мора да кркне 5-6 лексилиуми за да личи на нешто. Во случајов заборавил. И требаше овој другиов да му стане и малку да му го извитка носот, онака воспитно.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Може не чинел Груевски оти искраде милијарди, ја уништи економијата, ги прегази сите закони и уставот, ја уништи слободата на говор, медиумите, секој што мисли поинаку, ама пак и овие не чинеле оти биле вулгарни.
    ПА МАЛКУ е за оваа БАГРА. Човекот е само крајно искрен во изразувањето кога спроти себе има обичен гад од најдолен ранг.
    Кога човекот 8 години го зборуваше ова што сега излегува на виделина, и цело време беше демонизиран, сега оправдано е да покаже дека цело време бил во право.

И како некој може да рече дека Заев ќе направел војна, па кој ќе биде виновен ако дојде до такво сознание, тој што ги вршел криминалите, или тој што ги објавил?

На Golden, BoaVista, НаталиЛили и 5 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Malku si gi pomesala rabotite.
    Zaev obelodenuva sto pravele grievski i kompanija,a ne ne nosi vo graganska vojna.Vo graganska vojna ne nosat delata na gruevski.
    Ajde Elissa ti kazi ni,ako jas ubijam covek a toa go sokrijam,a ti me prijavis,koj e ubiecot(vinovnikot).
    Ti?
    Besmislici.

На Mimi123, Edie.S, An-na и 3 други им се допаѓа ова.
  9. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Да, неговото "живи луѓе ќе јадеме" е многу пострашно од човечиња, говеда и да не кажам уште нешто непристојно. Граѓански протести се во ред, во ред е протест и за смена на власт, ама тоа не значи граѓанска војна. Тоа е или политика за заплашување народ(никој не сака војна), или некој има причина да се плаши дека може да настане граѓанска војна од доказите што ќе ги извадат. Ако е вистина тоа што се шушка, може и да настанат нереди, ама дали е тоа причина да останеме неинформирани и во незнаење за тоа што го правела "нашата" влада за својот народ? Јас би дакала да знам.

10. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    Бог да чува убиство не спомнав никаде, а и секој ама баш секој треба да си одговара за постапките.
    Само начинот на кој некој се труди да дојде до власт е ужасен. Значи ужас, ќе ја поделиме нашата земја наскоро на неколку дела мене така ми мириса ова. После Заев ќе биде премиер на Струмица Валандово Гевгелија и Дојран оти тие ќе останат да се викат Македонија, упссссссс уствари ќе го смени и името секако. Не мораме да се викаме Македонија битно со грците први другари ќе бидиме тогаш.
    Многу ќе не сакаат благодарение на Заев одма ќе се збогатиме и ќе живееме како богови.

И уште нешто..Кога ќе бидат фраери од сдсм да ги дадат сите нивни снимани разговори од последните 6 години е тогаш точно ќе знаеме кој за каде е. Од кога ќе ги ислушаме и нив е тогаш дури ќе можеме да се лутиме на власта. А вака сега само една страна кога се слуша, па не сме во забавиште да сме мутави.

Последна измена: 26 март 2015
    На Daleron и presiosaP им се допаѓа ова.
  11. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Слабо нешто дрмаат бомбиве :D:D
    Временската прогноза, па и онаа со старчено на Сител е поинтересна, понеизвесна и понапната од бомбиве.

Ај да видиме оваа денешнава што ќе каже.

Не сум пишал на темава уште од „килотонската бомба“ што ја разнесе Универзална :lol:, а толку многу интереснотии имаше од тогаш.

Интересно е што откако се виде дека ефектот од најголемата бомба беше нула, од немајкаде бомби за фрлање почнаа да им се даваат и поситни партиски активистчиња на СДС, ЛДП, ПЦЕР, Достоинство... Откако и тие се изглупираа, пак Заев се врати на позицијата бомбаш. Во скоро време пак од немајкаде очекувајте повторна ротација.

Интересно е и што без грам почит во целата афера го уфрлија и Тоше. Зашто? Затоа што Заев ама баш го заболе за чувствата на Проевски. Затоа што Проевци не биле за ДПМНЕ, а уште помалку не биле ни за СДСМ. Одмазда а ла Зоки. Нека си вадат очи меѓусебно. Безуспешно.

Интересно е и што пробаа со меѓуетнички раздор. Албански премиер и албанци на високи позиции во привремената влада и подбуцнување на УЧК. Ни ова нема успех. УЧК, пардон, меѓународните фактори не се заинтересирани за нов конфликт. УЧК е кибритче во рацете на САД и НАТО. Они решаваат кога да го запалат, а кога да го дувнат. Не Заев, не СДСМ, не АЛСАТ, не Алџезира.

Интересно е тоа што на 13-та бомба го пуштија Фијат низ шоља со тоа што го изјавувал за сват му Велија. Уште еден доказ дека Заев владее, а не претседава со СДСМ. Владее моронски. Фиат беше битен играч за Бранко и за поранешната СДСМ. Имаше пари и им одзимаше доста гласови на ДПМНЕ. Заев покажа дека не смета веќе на него.

Интересно е и тоа што постојано се спомнува Младенов. И овој беше критички против ДПМНЕ, ама не се мирисаа ни со СДСМ. Без да им трепне око им ги фрлија на мршојадците името и делото на Младенов. Уште една одмазда во Зоки стајл.

Интересни се напињањата на генералот пред МРТВ, неговите секојдневни закажувања на протести за кои и самиот е свесен дека не му се иде. Интересни се лигавењата на сдсмовските полтрони кои од срам што им се случува со партијата цмиздрат партиска неопределеност, но демек бираат помеѓу две зла. Носферату и Саурон, Фрицл и Менгеле, Чаки и Кругер. Изберете ми. Лигавче со партиско знакче за ваквите. И памперс со екстра капацитет, за кога ќе заврши аферава со бомбите. Интересни се (отсекогаш и биле) и кловновите Саше, Рубин, а еве сега и најновото издание на Коља Мрак. Интересно е да се гледа како СДСМ троши пари, психа, енергија, сила,... на нешто што знае дека е безуспешно и така самата се ослабува. Интересно е да се гледа како ДПМНЕ се храни со таа енергија и уште толку зацврстува во очите на народот и меѓународните фактори.
    Интересно е да си во Македонија сега. Се е интересно!

На orevokrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро си ја вршиш партиската задача:handshake:
    Само пази на некого ,,во џеб,, да не му експлодира бомбата.
    А наскоро се ке се дознае.

На corto.maltese му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Ајде бе кој сака да се кладиме дека ќе има демонстрации кои ќе преминат во граѓанска војна :) не се толку мирни ни сдсмовците колку што изгледаат

14. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Вие сте навистина наивни, или ова само ви го даваат да го пишувате ама и самите не си верувате?

Пак каква власт сакал Заев, какви бакрачи, зарем уште не сфати дека целта е експертска влада за колку толку да се врати функционирањето на државата? Зарем не гледате дека ништо во државата не функционира, дека се е параван, само реклама и пропаганда? Се е поврзано со владата, па утре тебе ако ти треба помош ќе нема медиум за да те брани.

На galapce, Yipman2 и referentka им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Демонстрации можеби ќе има но сигурно нема да преминат во ѓраѓанска војна, ни членовите на СДСМ ни на ВМРО не се лудаци. Се знае што е војна и никој не сака такво нешто да ни се случи. Имавме една пред десетина години, се уште многу убаво ја паметиме.

16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Аааааа, Заев ќе доведел до граѓанска војна. Не овие апашиве што се на власт со нивните криминални дејствија?! Мхм, сега ми е јасно :nod:

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Според Нетпрес, Заев подготвува нови сечени и монтирани и додавани и одземани и не знам какви разговори според кои ќе се зборува за Смилковско...

Фала нетпрес што ми потврди дека во рацете на Заев има снимки за Смилковско и фала што ми потврди дека вистината за Смилковско може да биде до толку забегана што еве се трудите однапред да излезете со вашата излитена молитва за да ги ублажите ударите.

Од моево столче овде каде што седам, со сите насобрани нервози и благата депресија која ме превзема, ви го кревам високо мојот среден прст.

На Anne.B, НаталиЛили, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Случајот Смилковско езеро што е Елиса?
    Прашај ги родителите на тие деца и ке ти кажат што е ужас па ќе бидеш и ти донекаде запознаена што е побитно во животот.
    А за слушање и на другата страна ќе го прашаш шеот.Тој наредил да се слуша само неговата.
    Ваљда понесен од онаа народната ...Боже чувај ме од пријателите,од непријателите можам и сам.

19. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
    galapce не зборувам за смилковско јас не ме прави будала, не го ни спомнав кој што правел дупло да му се враќа. Ќе слушнеме што има, ако пуштат нешто за тоа па после ќе збориме. Ај не зезај не се правите светци па мене ми солиш ум да ме запознаваш за смиловско, сите не погоди тоа не само тебе и никогаш не бранам никого за такво злодело.Ама ај може ќе чуеме кој кого убил.

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Остај ги светците на страна.
    Муабетот овде сега беше дека ако ги облодени Заев тие работи може да има граганска војна.Околу тоа и ти коментираше,навратисе види.Па наведе дека Заев ќе бил крив.
    Како и да е,Заев сигурно не е дел од оние што прикиваат кој го сторил тоа.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.