"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Е баш поради таквите, ко Madonna, си патиме (facepalm)
    Толку се слепи при очи што дури глупи на крај излегуваат.
    Петарди, местенки, закани....добро бе ти слушаш што зборуваат на снимките? Делат по милиони евра за во џеб, а ти оди подзината на митинзи и аплаудирај. Луѓево не можат сметки да платат и за леб немаат.
    И демек вработил толку и толку луѓе за во некоја фабрика, во која треба да стоиш 10 саати на нозе, само со 30 минутна пауза колку да јадеш нешто набрзина. Плата 9.000 денари....дури и толку е прашање дали ќе им дадат. Ама битно нему џебот со милиони му е полн.
    И на мене да ми доаѓаа по толку милиони секој втор месец ќе кажував дека разговорите се креирани, ќе организирав собири каде што луѓето од сите градови задолжително мораа да дојдат, најдобри пријатели ќе ми беа главните уредници на најгледаните тв канали во мкд......
    Ајде кога ќе објави нешто за Смилковско или за Младенов па тогаш ќе ве видам што ќе кажувате.

blackwave likes this.
  2. Mimi123

Mimi123 Популарен член

3. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

ова со тортиве е врв :D:D .....јас мислам луѓево ги дрогираат или се под дејство на некои седативи:drunk:

4. presiosaP

presiosaP Популарен член

браво елисаа такае само ова нема кој да го свати...

Daleron and Elissa like this.
  5. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Искрено, луѓе како Madonna се тоа што ме прави најтажна.. Факултетски образoвани, од културни професии, и слепи при здрави очи да бидат.. Тоа е трагичното.. Ај да се од некое село, да немаат пристап до интернет, да не знаат што се случува, да ја имаат само МРТ1 за гледање па да ги трујат, некако и ќе разберам.. Ама градски деца бре, не можам да разберам... Единствено можам да се надевам дека е некој партиски лик со задача да шири Вмро-изам по фб, твитер, и форуми.. Друго објаснување не гледам.. Иначе би било бескрајно тажно...

За тортиве нема што да коментирам.. Траги-комично..

Last edited: Mar 29, 2015
    blackwave and Viki693 like this.
  6. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Сите ќе и разберам дека се симпетизери на сдсм, само не овие од западниов дел кој си патиме од Рамковниот договор и од тогашната кампања на сдсм „Некои прашања не заслушуваат одговор“ за нивните да се изјаснат дека сакаат да се потпише тоа СРА*Е и да не се бунат.
    А овие иставаат се и свашта(тако звани бомби) за да си ги прикријат своите малверзации. Ама еден збор не им верувам нив.
    (и да криво ми е Бучко жив што излезе од комитетвов наш, да бев малку поголема тога живот давав мој за негов да земам)
    Да не се сфатиме погрешно ниту Љупчо го оправдавам иако бил од ВМРО и истото го мислам како на горенаведениот :D
    Ама бомбиве се чиста глупост поготово со денешнава технологија на менување гласови и синхронизирање да се слични на нечии други.

7. Cka

Cka Форумски идол

Кога веќе ме озборуваш, тагирај ме, од чиста култура. Јас барав дел од опозоционерите да не ме цитираат за да не ме колнат, не дека не сакам да ме цитираат нормално. Ми пишаа - на сите вмровци децата да им умрат, мене да ми умрат. Сеа што да речам така Заев ги учи? Не бе душо, глупи се родени, тоа не се учи.

Замисли, јас сеа да те цитирам, со само една реченица - да ти умре најмило, ти ќе сакаш пак да те цитирам? И те молам, најди живот, прекини да одиш по мене низ темиве, ете дома си, чисти средуј, имаш за раѓање. Жално е јас да сум ти тема во животот. Имај секс, дома си по толку месеци, ти на форум киснеш и со мене се расправаш. Жал ми е за тебе понекогаш.

И мое право е да мислам дека немаш живот и не знаеш да го живееш тој што одвај го имаш. Како што ти имаш право да наречеш некој партиски војник, и јас имам тогаш право тебе да те наречам како сакам - ми се може. А твое е да се преиспиташ што проблем имаш во животот што не можеш да ми се тргнеш од постовиве... Еве да ти дадам малце од мојов живот, да проживееш? Сакаш? Да видиш и ти нешто во животот.

Last edited: Mar 29, 2015
    Daleron, ladyySi and Abeja like this.
  8. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Девојки, дај бе да не си копаме очи меѓу себе.. Различни луѓе, различни ставови.. Само дајте, сепак сме сите тука заедно, под исто небо, дишеме ист воздух, искачаме на исти места, се возиме во ист превоз, на исти седишта седиме во кино, театар, идеме на исти концерти, делиме исти или слични проблеми...
    Многу ми е криво што сме вакви меѓу себе, проколнати сме такви, и затоа и сме таму кај што сме, меѓу себе очи си вадиме, без слога не може да не биде..
    Видете ги албанците колку се сложни еејјј, колку и да не сакам им завидувам на тоа..
    И потајно посакувам и ние да бевме такви, барем малку..

9. galapce

galapce Форумски идол

Токму така Цка,твое право е да пишуваш што сакаш,да жалиш кого сакаш,да навлегуваш во животите на другите колку сакаш и кога сакаш,да ги нарекуваш како сакаш,да се пронаоѓаш каде сакаш...
    И сето тоа ствара слика за твојата личност.
    Нормално е дека не сите ќе имаме иста перцепција но екстремното е екстремно.
    Нема да ти се правдам дали сум културна или не што не сум те тагнала,твое право што си се препознала,но многу добро знаеш дека кога имам нешто конкретно тебе да ти кажам дека те тагирам и цитирам.
    Така да,продолжи си со својата слобода на изразување,мене не ми смета што и да напишеш за да пробам да употребувам зборови за да ти го ускратам тоа право.

10. Abeja

Abeja Популарен член

Од кога почна да ти станува криво, откако некој си го искажа своето мислење и ви врати? Или откако ти ја извреѓа членката мадона во врска со нејзиниот факултет и дека при очи била слепа? Градски-селски деца?
    И сега дури ти текна да не си вадите очи? Пред да навредиш некого треба да размислиш, после е доцна.

ladyySi and Cka like this.
  11. presiosaP

presiosaP Популарен член

добро не ми е јасно зошто З.З го правете светец кога ни малку не е...зошто толку го браните....кога како прво тој нема ни програма да покаже нешто со што тој народ би гласал за него..и сега со овие бомбите детска работа само влегува во поголеми срања...и изреволтирана од неколку феминки погоре што само викаат од вакви од онакви луѓе сме страдале сите ние што го браниме Н.Г и власта....па сигурно и ивашите фамилии или лично вие да сте биле од почеток со власта нема да пишувате така...никој не е ни слеп ни глув ...секој си има право на избор.....кој и да дојде на власт ке биде само полошо...

12. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Вака. Во време на комунистите, цело земјиште на дедо ми било одземено. Во време на Љубчо Георгиевски цело земјиште е вратено, т.е. денационализирано. По дифолт, би требало да сум за ВМРО.
    За време на Бранко на Македонија и се случи најголемата трагедија, за мене најболна точка, и нешто што најмногу ми боде очи и го боли срцево, а тоа е пуштање на Косоварите во Македонија, па Рамковниот договор, итн итн. (некои викаат било наредено од Европа, ама нејсе, не навлагаме во тоа)
    Никола Груевски го унакази градот, и украде колку што не можеме ни да замислиме ние.. Нереално големи милионски суми... Местење избори, криминал, убиства, уцени.. класична диктатура, полошо не било.
    Заклучок: Никој не чини. Нема добар политичар. Црвенковски направи што направи, затоа е сменет. Овој сега прави што прави, затоа ќе биде сменет. Ќе дојде друг, ќе видиме како ќе биде, може конечно и ќе ни тргне, не смее да размислуваме црно.. Не сум за никој, само сакам нов (со исклучок на Албанец).
    А од мислења како ``Никој не чини, што ќе го мењаме овој нека си седи, секако ист ќе дојде``, ми се повраќа искрено...
    Детето ако направи беља нема да го прекорите и казните, туку ќе речете ај бе што ќе го карам, нека си тера така?? :^)

13. presiosaP

presiosaP Популарен член

подобро нека си седи тој отколку да видиме уште полоши работи од следниот што ке дојде...

14. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Тешко полошо од ова..

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Значи по незнам кој пат треба да се повтори , никој не го прави Заев светец , само дека е подобро решение него овој пацеров што е на власт моментално .

Друго , освен "не не ме навредувај или ми ја повреди душичката моја " постови нешто друго знаете ли да пишете? , 14 бомби , утре највероватно ќе биде и 15та , и вие уште сте на тоа , само не навредувате и Заев бил ваков таков , Бидејќи го видовме на разговори што е Грујо и компанија така ? абе едни чесни и добри луѓе што се ... Камо среќа да коментиравте нешто за бомбите и за криминалите а не само глупости да пишувате....

Абе што се вртите све околу едно исто , кажи си убаво , имам фамилија или јас сум си вработена и ако падне вмро ќе паднам и јас и готово, затоа мора да ги подржам и да спамирам на фб и форуми глупости ....
    А не сеа тука ми филозофирате па нешто демек повредени со чуства , абе душички сте вие стварно .

Друго се противам на тоа дека ако мојата фамилија и јас биле дел од владата немале да пишуваме вака.
    Jас би бил засрамен од мојата фамилија да се дел од ваква власт и би ги карал и пцуел секој ден ако се дел од овие криминали . На моја среќа не е дел од власта и баш ми е драго за тоа .

Оваа логика заедно со таа адвокатката се .... немам одговор .... боже прости им на овие грешници ......

16. An-na

An-na Форумски идол

Просветлиме те молам каде да ја најдам таа технологија? Бидејќи прилично добро сум запознаена со процесот на обработка на видео и аудио материјали, па убаво би ми дошла ваква техноогија :^)

Olli28 likes this.
  17. Olli28

Olli28 Активен член

Не можам да сфатам како можат да бидат уште слепи луѓево покрај сето ова што се случува и сеуште да веруваат дека со Грујо и компанија ќе ни се подобри државава. Ајде бе, бидете реални. Отворете ги очите и видете што се случува навистина, а не само да се вперува прстот кон опозицијата со цел да се тргне вниманието од одговорноста на власта. Се докажа со снимките и со се друго колку „чесен“ премиер имаме. Младите сигурно не ја напуштаат државава од што им е многу убаво. Реформите во образованието се ужасни, се докажа револтот со овие протести. Фер и демократски избори? Се, освен фер и демократски избори имаме. Закани, уцени, притисоци. Не велам дека ако дојди Заев на власт ќе живееме ко во рај, ама барем ќе биди многу подобро отколку сега што е со овој Хитлеров што владее..

18. presiosaP

presiosaP Популарен член

и мене ми се повраќа од вакви како вас што го бранат заев...арно си владее со струмица што бара горе....сакајки да биде прв во градот СИГУРНО ке остане последен во селото 1000%...

19. referentka

referentka Moderator Staff Member

А тој што го браниш од каде е ?????Да не е скопјанец случајно ??

20. presiosaP

presiosaP Популарен член

скопјанец...не случајно :D

Thread Status:
Not open for further replies.