"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    Добро бре луѓе, имаме убиено невино дете во несреќен случај со пречекорување на овластувањата и употребата на сила од страна на полициски службеник кој за тоа ја добива највисоката предвидена затворска казна ( заслужено ) 14 години , и ја отслужува во моментов...
    Значи ниту е опструирана кривичната постапка од власта или др. органи, ниту му е помогнато на обвинетиот да се крие од прогонот , или да избега за да ја избегне затворската казна...
    Се е спроведно како што треба.
    A зaев and company, и овој случај го злоупотребуваат во остварување на своите мизерни и гнасни цели..
    Божем ако им се даде можноста да ја водат државата ќе направат нешто...
    Некадарната и инвалидна опозиција може да го направи само ова што го прави сега да го подели народот.. да направи немири , штета и да се уназадиме целосно и да не постоиме веќе како држава.

На zekzeki и kikikikirika им се допаѓа ова.
  2. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    ^ О бе луѓе златни, ако прикривање на убиство за вас не е доволно лошо, што треба да направат за да ги отворите очите?

На LaraSolare, referentka, sweet-cherry и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Дали ти разбираш дека ако немаше притисок од медиумите и народот немаше воопшто ни да има крив? , ќе го прогласеа за наркоман и дека се предозирал и готово ... гледаш дека чекале 2-3 дена за да видат како ќе иде работа па тогаш да прогласат некој за виновен?

абе џабе се објаснува , еден ден тебе ќе ти се деси ова и ќе плачеш ваква влада , а гордана ќе си збори со сашо и ќе викаат ех де бе , голема работа знаеш ....

Јас протестирав се до моментот кога почнаа контињери да палат , почнаа и овие да бркаат а бидејќи живеам одма тука и фатив патот дома , несакам пендрак во фацата да примам ,

А и овие почнаа со палење , не се криви контињерите , тоа владата треба да се запали на чело со грујо.

На Olli28, anel, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    10.445
    Не бе оперирани се луѓево, тоа е. Што има врска што утепале некој си џанкер таму, не им е брат, не им е дете, не им е другар...што ќе го мислат сега они. Да е само за тоа, што муабети се изнаслушав за девојчево Фросина што го прегазија на Партизанска, ми се приповрати. Утре и за Смилковско ќе имаат што да кажат во одбрана, ако теба ќе излезат и на улица да не тепаат заедно со целата неартикулираната дегенска збирштина што ја напикаа во полиција за верно да им служи. И самите си ги знаат колку им се стабилни, ете и тоа си го признааа.

п.с. Заев го делел народот...ви се молам, за воља на вистината и не е најобожаваниот лик во државава, ниту пак се гледа на него како на месија. Го делат сите оние што подржуваат по секоја цена убијци, заташкувачи, преваранти, лопови и социопати што не ги допира ништо додека како заљубени тинејџери се клешатт зборувајќи за нечија смрт...затоа што тоа е нормално секојдневие во нивните мизерни животчиња.
    За да се бориш против тиранијава и против фашистичкиов режим, не мора да си заевист, бранковист, комуњар, соросоид или некој со друга слична етикета, треба да си бар малку човек, да ти е паднат веќе мрак пред очи и да ти е дојдено преку глава од животарење. Од секојдневни неправди, од секоја сопка во корумпираните институции, од сите иселени роднини и пријатели, од сите млади животи што згаснаа, од сиромаштија, од барок, од цело дупчење во здрав памет. Кој ќе дојде после ова на власт ќе видиме, како ќе биде и тоа ќе видиме, ама тоа не значи дека оваа багра треба да остане! Не значи дека треба да и се простат сите гревови и да се мижи пред вакви злосторства.
    Не можам да ве разберам, се трудам, ама ете не ми доаѓа доволно добра причина. Каде ви отиде моќта за расудување? Сериозно ли не гледате што се случува? Помало зло...сериозно?

На LaraSolare, anel, LivingGlam и 11 други им се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Уништена новата фасада на владата, скршени два прозори. Ќе се надокнадат со неколку сршени раце, модрици од пендрак, за да се нахранат некои суети, ништо страшно. Само незнам какви се тие души што креваат рака(пендрак) на свои деца кои протестираат зашто нивни "колега" отепал дете, а некој тоа пробал да го скрие. Ама надеж ми дава полицаецот кој ја отклучил оградата и го напушти работното место. Сеуште меѓу нив има некои со совест.

На kukla21, okcenzi и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  6. ednazena

ednazena Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6

Без коментар.
    Погледнете....

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    ^
    леле видеото, Боже мили што е ова?

Како имаат лице пред цел свет ова да им се случува,а да не си дадат отставка?
    Како? Како? Кога даваше изјава „министерката„ во позадина ечеа луѓето, а таа пред камери мува не ја лази... Срамота, што треба уште да се случи за да си заминат, ова е страшно, значи каде живееме.
    Во оваа земја не вреди ни малку време да се губи веќе ова е ДИКТАТУРА и ништо друго.

8. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.707
    @Madonna не знам дали имаш уопште чувства ама според ова што го прочитав очигледно е дека немаш. Со секое видео што го изгледав од денешниве протести ми течеа солзи и ми идеше голем бес што сум немоќна нешто да сторам. Дали можеш да се ставиш на местото на мајката на Мартин Нешкоски? Како би реагирала да слушнеш за твое дете да зборуваат како да е мравка а не човечки живот? Ми поминуваат милиони мисли моментално и свашта би ти напишала ама не си вредна да трошам зборови.

На LaraSolare, Viki693, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.325
    Видеоно ме тера да плачам, сериозна сум.

На butterfly4, Hipster, cooll и 12 други им се допаѓа ова.
  10. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Не можам да поверувам во ова што го слушам и гледам.
    Бездушници.
    Се наежив цела од ова се.
    Незнам до каде ќе оди ова лицемерие.
    Играат со умот на луѓево како сакаат.
    Господе чувај не.
    Срцево ми се стега.

На butterfly4 и referentka им се допаѓа ова.
  11. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Последна измена: 6 мај 2015
    На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    А добро да му се случи на твое дете како ти би реагирала..
    Отпосле се е џабе...Два млади животи се уништени...и назад нема..Едниот го покрила црна земја..другиот и да излезе од затвор после 14 години...животот му е уништен
    Вака како публика лесно е да драмите...јака им душа и на двете фамилии

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    Можеби Заев и company нема во иднина да направат многу (а тоа допрво ќе видиме), али барем на овие што се сега на власт им дојде времето да платат за своите гревови.

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.582
    Допаѓања:
    181.252
    барем им го открија газот и им се отворија очите на народот да знаат што се работе

На anakonda88 и referentka им се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    10.445
    Најнова вест желкиве влегле из чиста мира во читалната Браќа Миладиновци, млатела со пендреци студенти што учеле и ги строеле надвор тероризирајќи ги и набедувајќи ги дека сите се демонстранти, кого тоа лажеле дека учат во 23:00.
    Која малоумност еееј! Нема ова граница, нема.

16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Фамилијата на Мартин беше на протестот.

17. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.707
    Мора да си ги помешала апчињата....Како би реагирала јас да се случи на мое дете вака??? Би нашла начин да стигнем до бркот Гордана и би ја лежела дефинитвно. Мора да ти биле затнати ушите чим не си слушнала како се смееше дотичната кога збореше дека го убиле детето. Така да немој да ми кажуеш дека ја жалиш фамилијата преку глава ми е од вакви ко тебе што мижат на се што се дешава.

На Viki693, Edie.S, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    Прво порасни па општи по форуми
    Не умееш ни едно свое мислење да дадеш без навредливи зборови..
    Жалосно со ваква младина..каква иднина има државата ни

19. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.707
    И ја викам жалосно на државата со вакви како тебе.

На Kaley, pupi.girl, Edie.S и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.