"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Да, го принудиле да даде демант за да не остане без работа, ама ако е се така како што вели, тој не смее да напушти работно место никако, а тоа се гледа од снимките. Како тоа ќе го демантира?

Eдит: се сомневам и дека е само работното место во прашање, тој е свесен дека ќе го изгуби штом напушти положба. Кој знае како му се имаат заканувано, не би ме чудело и по живот негов или на фамилија и тоа го слушнавме во снимките.

Последна измена: 6 мај 2015
    На butterfly4 и okcenzi им се допаѓа ова.
  2. Madonna

Madonna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    148
    Ако не умееш да ги браниш своите ставови , без да вреѓаш и да употребуваш навредливи зборови, тогаш имаш сериозен проблем со себе, и тоа што го имаш во главата ( И за тоа постојат институции )иако некои случаи се безнадежни,
    И НИКОГАШ НЕ СЕ ЗНАЕ КОЈ ЌЕ БИДЕ ИСПРАТЕН НА КЛОЦИ

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Што да се прави @Madonna навредите се сестрани и секојдневно ги слушаме. Посебно од нашите функционери за кого сите се копиљаци, будалетинки или сељаци.

На LaraSolare, Tanjamm и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    29 бомби се мојот став , а после 29 бомби каде што кажаа и покажаа све , сеуште има луѓе што ги бранат , не ни заслужуваат да бидат коментирани со ПОЧИТ!!! , а вреѓам оти се нервирам колку глупи луѓе има , неможе едноставно да се разговара со нив оти се многу глупи , се нервираш безвезе и ти пропаѓа денот

Не се секирај , дој у контра протест на 17ти и ќе видиш.

На Summerlover, sparklie, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    А кои се твоите ставови?
    Бидејќи цело време одговараш и враќаш на навреди, а ја игнорираш темата.
    А темата не е ВМРО vs СДСМ.

На Hipster и macka91 им се допаѓа ова.
  6. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    765
    Уште поголем резил е тоа што има луѓе што те гледаат во очи и ти викаат дека тоа е наместено и монтирано и дека нема врска. Не само што ги бранат тие ставови туку и ја поминуваат границата со реалното и некоја нивна фантазија во која сакаат да живеат.

На mims-89, butterfly4 и CirezD им се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    http://a1on.mk/wordpress/archives/486467

Внимателни гледајте ги видеава.
    До тука стигнавме. Се удира по идните носители на државата по столбот на секое општество. Студенти.
    Полицијата ни е неписмена багра излезна од затвори со дебели криминални досеа, се чесни исклучоци.
    Библиотеката Браќа Миладиновци работи и по полноќ, барем работеше кога јас бев студент во помлади години, зедно со Градежен каде сите заедно си учевме до 4 саат наутро, и не се тепавме пијанчевме и дрогиравме исклучиво, туку спремавме испити.

Не се свесни деке некој од тие што ги бркаа тами се нивни деца, браќа сестри, внуци или комшии.
    Полицијата и војската се тука за да ја штитат државата, не само власта. Зашто државата сме ние граѓаните. Кога се прави превласт т.е кога војската крева бунт против државата и ја презема власта од нивни раце како тогаш исто работи за нив?
    Основни познавања од право и правен поредок да се немало.
    Јас вчера бев и исто како Јипи си заминав кига почнаа да палат контењери. Треба малку почит спрема нашето, зашто не се свесни луѓето дека се се што се уништува, све че то народ позлатити!

На pupi.girl, anel, okcenzi и 4 други им се допаѓа ова.
  8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.912
    Допаѓања:
    36.752
    Ууууу, скраја да е. Јас на никого не посакувам лошо. Не знам каде виде такво нешто, ама ај...
    Туку викаш најден е монструмот? М? А кога го најдоа? Откако се рашири веста меѓу народот? Од снимкиве се гледа дека на секој начин се обидуваа да ја заташкаат работа. Па таа “министерката” уште прашува дали треба да му помогнат на монструмот како што ти го нарекуваш. И уште имаш лице тука да ги браниш?! Со кој памет само, не знам!
    Инаку, колку за твоја информација јас одев на протестите на времето што беа за Мартин, така што не е лажно сочувство ;) Ти каде беше тогаш?

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
  10. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.486
    Простете им на политички обоените умови, што не можат да разберат дека не е веќе сдсм - вмро, туку е човек- нечовек. На улица се излегува заради диктатурата на власта и заради еден од многу животи згаснати поради умоболието на одредени функционери. Не човечиња, како би ве нарекла вашата драга министерка, не е за плаво или за црвено, за Мартин е, за живот е кој го нема затоа што ова е диктатура, угнетување.
    За полициската држава е, која тепа, удира, млати, апси по кого стигне затоа што самите себе не можат да се уапсат. Ама гуглајте го Хитлер, Чаушески и Гадафи.
    Поздрав разумен народу и се гледаме во некои од следните многу битки, за да ја добиеме војната за СЛОБОДА.

На Olli28, anel, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Овие ништо не ги симиња од власт ! Досега што сѐ не се случи и никому ништо. Оваа ВМРО-ска фабрика за замајување, прикривање, сценарија, драми и филмови во продукција на Грујо & Компанија работи 24/7 и тоа е факт. Сѐ што беше државна институција, направија да биде нивна, партиска. Народот, од кој поголемиот дел од пензионерите, земјоделците, студентите и адмнистрацијата се гарант на Грујо за секои избори.
    И еве, хипотетички пола народ да им се собере, зарем војската и полицијата ќе биде на страната на народот? Сѐ е поткупено со трошки кои им ги фрлија и се задоволија гореспоменативе категории и секогаш ќе го поддржуваат овој диктатор. Само, на секој диктатор му следи крај...лошото е во тоа што државата тоне, а тонеме и сите ние заради еден психопата.

На anel, Tanjamm и galapce им се допаѓа ова.
  12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Најтрагично е што нема да се симнат од власт. Затоа што пуштија дебели корени. Сите што се вработени преку партиски книшки нема да кренат глас против нив. А ги има многу, всушност премногу. Како и да е, тие луѓе ќе гласаат повторно за нив. Тоа е факт. Мене лично единствено решение ми е да се одам од државава. Што побрзо, тоа подобро. Тука нема иднина. Веќе е дефинитивно тоа. Ја уништија. Ништо веќе не ме чуди, ниту од едните, ниту од другите. И брутални вести како оваа веќе ги дочекувам индиферентно. Сурово ама така е. Очекувам и полоши работи. Тек кога ќе излезе видео за Смилковско. Искрено да ви кажам, страв ми е што ќе слушнам. Страв ми е дека после тоа видео ќе избие граѓанска војна.

На anel и okcenzi им се допаѓа ова.
  13. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Сега убаво ја слушнав бомбава.
    Јас незнам како некој со здрав разум може да ги брани овие.
    Се згрозив бе.
    Ама и јас мислам џабе се бомбиве, кога сите гледаат Сител и Канал 5 и им ги перат мозоците со розови вести.
    Некои не се замараат да читаат на интернет, туку Латас го слушаат. И не гледаат никаков проблем.
    Какви медиуми имаме, божемесачувај.
    И јас се плашам од граѓанска војна.
    Заради борбата за превласт, и на едните и на другите, ќе трпи народ, ни крив ни должен.

На anel, rainbowec, macka91 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Пред 17ти мај (кога е најавен големиот марш) ќе ги објавел бомбите за Смилковско езеро, за Младенов и за името. Е тогаш ќе биде што ќе биде.
    Пред месец дена ви реков ќе настане граѓанска војна, вие не верувавте. После она што се случи вчера и тоа допрво што ќе се случува може ќе поверувате.....
    Жално до кој степен дојдовме. Да ти е страв по улица да одиш.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    10.382
    Па чекај сега @Daydream индиферентна си или ти е страв, реши се, не си ми јасна.
    Јас разбирам да ви е прекипено и да сте решиле да си барате пат надвор, ама како бе вака луѓе индиферентни према стотици ваши сограѓани кои биле приведени и тепани без никаков ред и посебна причина? Читате ли по социјалниве мрежи што се случувало и како ги бркале луѓево по влезови, улици и читални како шинтери што гонат кучиња?
    Ако ви се оди аман одете си и не вртете се повеќе назад. Немојте повеќе да кревате раменици и да дозволите вакви случки да не ве изненадуваат помирувајќи се со стокава фашистичка. Не е човечки! Еј, ваши другари, соседи и колеги излегуваат на улици да се борат за правда и за живот. Како ви дава душата да замижите?

И доста веќе заплашувате народ со граѓански војни, пошто прекипено е веќе. Ако вистината за Смилковско, името и Младенов е толку црна и одвратна и не треба да има друго сценарио. Треба се живо и диво да излезе на улица, а ваше е на која страна ќе застанете и дали ќе се тепате со ваши браќа, сестри и другари за да остварите нечив алчен сон и за да храните нечиво мегаломанско его.

Не ми е повеќе страв и тоа е едно од ретките чувства што не ми е присутно во душава, што сака нека биде, нема веќе враќање назад.

На sparklie, Edie.S, s1a1n1d1r1a1 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Индиферентна за бомбата, видеото, разговорите, наречи како сакаш, а не за протестите. За тоа имам да кажам многу работи. Немав време да се доискажам.

И не можеш да кажуваш некому како да се чувствува. Ете јас повеќе не се изненадувам од ништо. И не се чувствувам виновна за тоа, ниту чувствувам одговорност зашто не сум гневна, нит па морам да се оправдувам за тоа на форум. Нема да ме изненадат местенки ни за Смилковско. Којзнае што се ќе слушнеме. Не ме изненадува ниту бруталноста на полицијата... Колку пати сме го виделе тоа? Ново нешто ли е тепањето од страна на полицијата? Еден протест имало до сега за тоа? Прв пат ли е полицијата да крене рака на сопствениот народ? Не е прв пат, не е прв протест.

И каде виде замижување? Во мојот пост има одвај десет реченици. Тоа што не напишав цел реферат со секакви зборови не значи дека не ја гледам реалноста, замижувам или оправдувам вакви случувања.

Ќе има мал милион настани после видеата за Смилковско, Младенов, името итн. Сигурна сум во тоа. Ова е само почеток и еден процент од тоа што ќе се случува. А дали тие настани ќе ги наречете протести, немири, бруталност, политички сценарија или граѓанска војна, ваше е.

Јас веќе одбрав на која страна ќе застанам. На страната на мојата иднина и мојот живот. И не морам да се правдам за тоа.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Тоа е реалност со граѓанска војна, нема што да се заплашува народот. На кого му е страв ќе си седи дома, ќе го гледа латас и ќе јаде бурек. Сега ако не изреагираме некако тогаш слободно нека не потопат со лавина.

18. vecheslav

vecheslav Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Сценариото е барем досега идентично со украинското. Причина - контролата врз енерго-ресурсите.
    Поз...

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

EEEEEE Madona se gleda deka go nemash prateno slucajot od pocetok, zosto ? i kako ? e pritvoren sega toj sto e osuden....preprocitaj na net od togash od vremeto i ke ti stane jasno....2-3 dena se krieshe i se kazuvashe razni manipulacii....toa go znaevme uste togash no ne pravea budali..(sega se obelodeni)...i ako ne vidoa deka go identifikuvaa devojcinjata mislam deka celiot slucaj ke go zaboshotea....i plus uste prviot den morashe da se dade izjava na site mediumi deka ima pretepano i zaginato momce...(ama beshe mnogu bolno oti beshe na proslavata na VMRO, pa ke ja rasipeshe proslavata) a i togash na sitel ne se davashe ovaa informacija ( se znae po cija naredba) e sega pak ti proceni koj e kriv "kradecot i lazacot" ili toj sto gi otkriva...socustvuvam samo so majkata i familijata i ne posakuvam nikoj poveke da go dozivee ova....a eve i presen slucaj so devojceto zgazeno od Palanka...bozem se prijavil vozacot sam...a sega samo inicijali...i rabotata e tuka zastanata ne se znae koj e ????? a Alacka koga pregazi covek beshe mnogu interesno da se objavuva po mediumi...znaci mnogu zavisi od licnosta dali ke se objavuva ili ne.... zavisi cij sin e taka i pagaat naredbite....e OVA MADONA NE CINI NEZAVISNO OD KOJA VLAST PROIZLEGUVA I ZA OVA TREBA MLADITE DA SE BORAT BIDEJKI NE SE ZNAE UTRE CIE DETE KE BIDE PRETEPANO I UBIENO ILI PREGAZENO....

20. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    sakas da kazes makedonija ima nafta !

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.