"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Морам да го ставам целиот текст, зошто често ваквите страници за неколку дена ги снемува.

ЕКСЛУЗИВНО, РЕЖИМОТ СЕ СПРЕМА ЗА ВОЈНА ВО СКОПЈЕ: Еве го планот на режимот за обезбедувањето на зградата на владата, МТВ, судовите, парламентот на 17-ти мај, се планира ангажман на 5000 полицајци, АРМ ќе биде на готовс во касарната Илинден, 2000 војници ќе чекаат облечени во полициски униформи!
    мај 06, 2015Доказ.МкМакедонија

Сајтови од читатели вработени во МВР дознаваат дека од МВР добиле инструкции за се спремаат за 17- мај, режимот за тој ден спрема армија од 5000 полицајци од цела Македонија која ќе биде распоредена во Скопје покрај сите клучни институции, ќе бидат ангажирани сите специјални полициски единици, сите водени топови, полициски хермелини и БТР оклопни возила, а и новите полициски тенкови купени од Турција кои за прв пат се употребија денеска, се сефтосаа, а се правеле и планови АРМ да биде на спремен со контингент на 2000 војници облечени во полициски униформи кои ќе бидат на готовс во касарната Илинден во Скопје спремни да интервенираат ако стане многу гадно и опасно за режимот.

Нашите извори ни кажуваат дека наредбата била да се употреби сета физичка сила и потреба на гумена палка, а се оставило во текот на денот да се даде наредба и за употреба на гумени куршуми според најновиот закон за МВР кој пред неколку дена се изгласа во собрание.

Очигледно е дека фамилијата ќе се сврти против народот и ќе се брани до крај!

Дознаваме дека над 1000 вооружени вработени во агенцијата за обезбедување на Мијалков практично партиска паравојска добиле наредба да бидат во близина на Владата доколку полицијата и војниците на АРМ откажат послушност и му срвтат грб на вождот, да влетаат во зградата и да го бранат и евакуираат со цел да избега од земјата.

Ќе видиме што ќе се случува на 17-ти мај, ова денеска беше убава генерална проба и одмерување на силите. Ќе биде интересно да се види дали Грујо ќе реши да ја извади дивата орда свои следбеници на улиците тогаш ќе биде покољ, судир на Македонци со Македонци за неговите плацеви и милиони…

превземено од народен глас

На kolovoz, referentka, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Не денес не, ама ке има на 17ти

Цивил-Полицијата безмилосно ги тепаше демонстрантите

06.05.2015
    Од невладината организација Цивил денеска реагираат дека полицијата синоќа безмилосно ги тепала демонстрантите. Според нив, засега е непознат бројот на демонстрантите, кои биле тепани, малтретирани и навредувани, а дел од нив и приведувани без никаква основа и објаснување. Според информациите на Цивилво притвор во полициската станица Пролет се 10 лица, а 17, вклучувајќи три жени, се во полициската станица во Автокоманда. Некои од демонстрантите, како што наведуваат биле изведени пред суд и им се закануваат со кривично гонење, без никаква основа.

Од Цивил наведуваат и дека според извештаите од теренот, сите приведени биле тепани откако биле совладани, не пружале никаков отпор, биле легнати на земја и имале лисици на нив. Тоа, според организацијата е крајно брутално однесување и кршење на човековите права по сите основи. Нападот на библиотеката „Браќа Миладиновци“, тепањето и малтретирањето на студентите, кои таму учеле, како што наведуваат од Цивил било спроведено на крајно незаконски начин.

Од Цивил ги повикуваат сите припадници на полицијата, да не следат команди кои се противзаконски и бараат итно ослободување на сите бесправно приведени демонстранти и одговорност за бруталноста на полицијата.

Зошто живееме ние бе луѓе? Зошто? За некој да не тепа, пониѓува и притвора, тој некој кој јас го плаќам да ме брани и штити?

Дури 38 повредени полицајци, 30 приведени демонстранти

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=93309#.VUo6K0irRD8

Дај Боже тие полицајци, да се вратат инвалиди дома, па и нивните деца некој утре да ги млати и тоа добро

3. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Потребно е да се смират граѓаните, а не да се предизвикуваат немири кои водат кон насилство. Само студени глави и мирни протести можно е да дадат некоја надеж. Инаку со мафијава на власт неможе со насилство, зошто нема да даде никаков резултат. Имајте во предвид дека народот е поделен ! Кога онаа другана половина ќе почне да резонира со кого тоа се здружиле, и кога ќе се запраша за иднината на земјава, и кога ќе се сплотиме во едно, е тогаш овој режим ќе падне. Тоа е мачен процес, нема да биде ниту брзо ниту лесно. Ама, друго нема !

На tigarce, zekzeki, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Окцензи има протести, веќе се почнати, се усогласија да речам протестите од 6 на средношколците и оние за Мартин. Се споија, најдобро речено!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Оф леле сироти деца на овие протести. Ги жалам уште сега.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zekzeki

zekzeki Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    26
    А ти што мислеше? Да крши глави на полицаjци и никому ништо?!? Во САД гледаш што се случува на недолжни црнци (ги убиваат на лице место или ги онеспособуваат со електрошокови) а не пак да фрлаш цигли и флаши на полициjа?! Не одобрувам никакво насилство (наjмалку од демонстрантите) , но полициjата има право да се брани!!!

Фала многу, приjатно.

На the.vampire.girl, lovemme и Abeja им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309
    Се плашам бре луѓе да не се посегне по оружје,да не има непотребни жртви иако за секоја промена мора нешто да се жртвува.
    Нека се протестира ,нека се искаже незадоволство,мислење...како сакате кажете,само да нема повредени.
    А од ова што го гледам ми се ежи кожата.Од страв,за младиве а и за нас постарите.
    Ако не сакаме да ни се случи Украина,мора стратешки да се разгледа ситуацијава.И пак се делува локално ,наместо глобално...и да имате право,премногу имаат пуштено корења,...
    а ги мразам од дното на душава...

На joy1, the.vampire.girl, anichka94 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да не има некој информации што се случува ппред влада моментално?

9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    и ова не е нормално

На anel и butterfly4 им се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Demonstrantite nemaat pristap do vladata odat nakaj sobranie.Gledajte vesti na Telma samo tamu kazuvaat se.

На galapce, JollyGirl, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Исто така Алсат и 24вести. :)

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    https://twitter.com/hashtag/протестирам Твитерџиите пренесуваат, а има и стрим.
    Денес не можев да одам, ама од утре, па се додека не си ги собере скапаните пипци владава мора да се оди.

На kolovoz, referentka, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Последна измена: 6 мај 2015
  15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Само Илинденска е затворена во моментов, т.е. до семафорот кај што се сече со Ленинова, ечеше центар до пред 10-15 минути, сега ги снема.... тргнале накај Собрание.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Виа твитер.
    Ептен се радувам на гужвава, само се надевам дека нема да ги снајде тоа од вчера.
    И јас ќе одам од утре, лежам дома со температура бесцелно и се нервирам. :(

На kolovoz, Kala22, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.579
    Допаѓања:
    13.970
    Многу лошо. Не води кон добро ова. А министерката колку е арогантна аауууу?Нејзе сега треба да и влезат демонстрантите и на клоци да ја исфрлат.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PrettyHurts!

PrettyHurts! Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Каков Груевски бре каков Заев.Ни се наруши МИРОТ ВО ДРАЖАВАТА!!! Гарантирам дека за месец два војна ќе избие во Македонија.И вие овде шо се расправате и навредувате засрамете се, ставете си го малце прстот на главата и размислете.Позз:cash:

На joy1, Victorian, zekzeki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Не знам како да објаснам, а да не бидам лошо сфатена ама јас кон оваа држава не чувствувам апсолутно ништо. Јас оваа држава воопшто не ја чувствувам како своја. И не ја сакам. Не ја сакам зашто секоја можна желба ми ја ускрати, секоја можност ми ја запре, сто пати сум ја почувствувала неправдата на мојот грб, а за млад грб како мојот е премногу, верувај. На свој грб го почувствував и образованието, и здравството, и судството. Премногу е за мене. Замисли една ситуација кога се браниш, викаш, креваш галама, креваш глас, борбеност во тебе, а некој постојано те запира, те запира, те запира... На крај сфаќаш дека нема цел. И се чувствуваш баш вака ________. Ете ја таа моја индиферентност. Едноставно јас ова го поминав. Поминав галами, поминав протести, поминав милион неправди и веќе да ви кажам за ништо не ми е гајле. Нека звучи себично ама не можам да лажам. А повеќето, еден ден, некој порано, некој покасно ќе се почувствувате така. Ќе сфатиш дека се' е џабе во оваа држава. Знам дека сега сите се борбени, одат на протести, имаат надеж дека нешто ќе се промени, ама нема да се промени. Ако некој губи во овие немири, тоа сме пак ние народот, ние ќе ги платиме материјалните штети, наши луѓе ќе патат ако избие војна, а овие сега што се во фотелји ќе ја здуваат некаде далеку од тука заедно со своите семејства. Тогаш нема да ме чуди да ги видам Груевски и Заев некаде да пијат заедно коктели.

Мене ми е чудно што сите се запрепастени од бомбиве. Па зарем не знаевте какво судство имаме? Зарем не знаевте дека случаи како Нешковски се прекривани? Колку случаеви имаше и има со прегазени луѓе на улица кои се прикриени? Зарем не знаевте дека избори се местат? Епа јас повеќето од овие работи ги почувствував на свој грб, што директно, што индиректно, па затоа на ништо повеќе не се чудам.

Тaкa штo, нaучив веќе декa не вреди и гледaм јaс личнo дa си гo средaм живoтoт.

Некoј пишa кaкo мoже дa мислaм тaкa, a oвде oстaвaм семејствo, пријaтели, рoднини... Не мoжaм јaс никoгo дa гo нaтерaм нa ништo сo силa. Мoите гo oдбрaле зa нив тoa штo мислеле декa е дoбрo, сегa нa мене е ред. Акo тoлку дoјде нoж дo кoскa oвде, тoгaш сo зaдoвoлствo ќе си ги пoвлечaм и нив сo мене, штo не верувaм декa дo тoлку ќе дoјде ситуaцијaтa oвде. Штo се oднесувa зa пријaтели и рoднини... Пa секoј сo свoите плaнoви, желби, верувaњa... Другaркa ми мoже мисли декa држaвaвa е супер, не мoжaм дa сменaм нечие мислење. Јaс ќе гo прaвaм тoa штo сум гo зaмислилa, другите некa гo прaвaт тoa штo гo зaмислиле.

На joy1, manja666, Kala22 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    10.382
    Fala za iskreniot odgovor, mnogu podobro te sfativ od preeska, toj drugiot post bese dosta konfuzen.
    Inaku jas vo nikoj slucaj nemoj da mislis deka te osuduvam za odlukata, sekoj si ima pravo sam za sebe da odlucuva i da pravi kako smeta deka ke mu e najdobro. Se dodeka ne si indiferentna kon lugeto i coveckite zivoti i ne poddrzuvas ubijcu, jas nemam nikakva osuda za tebe nitu te smetam za pomalku covek.
    Da ostanuvase tuka, drug muabet bi pravela, no vaka toa e toa.
    Se nadevam deka ke go najdes toa sto go baras tamu kade sto ke odis.

Izvinete za latinicata

На joy1 и Daydream им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.