"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Глупи ти се фориве , ама ај нека ти биде.

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.751
    Допаѓања:
    162.746
    ^ Да, затоа што луѓето се тепаа меѓу себе? Ама си проста.
    И не глуми жити се...правеше ти попис, читаше над главите на луѓето на кој му било жал од поодамна, а на кого од пред 2 минути?
    А башка протестот не беше - ЖАЛОТ ЗА МАРТИН НЕШКОСКИ, туку друга беше поентата, ама немаш капацитет да го испроцесираш тоа.

На Mracna, kim.k и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Кој спомна фора???
    Уствари само вашите комуњарски мислења се на место се друго ви е фора.
    Доста е ај правите си сами муабет, и така немам намера да полемизирам со луѓе кои се од страна на растроени насилници. Кои против насилството протестираат со уште поголемо насилство. Од кои страв ми е низ центар да поминам овие денови. Уште па за фори ќе кажуваш. Го отрувте народот.

На Abeja, Marick14, koritsaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    на тебе немам намера да ти одговарам, оти ти не заслужуваш ни буква да истрошам па да ти докажам нешто. Проста сум :lol::lol::lol:
    од такви како тебе закоравени злобници патиме

На Abeja и zekzeki им се допаѓа ова.
  5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Од кај знаеш дека ја сум била на протестот мори?
    Па уште дека сум комуњарка. Боже боже..
    Фора беше дека си била на протестот а очигледно лупаш глупости цело време.
    И било страв да оди у центар хаха бре мајката
    Не искачај од дома ова комуњариве више рат направија(така ти кажале у штаб).
    А уствари они испраќаат подбуцнувачи на протестите за да манипулираат со мозоци ко твојот.
    Испрани глави со шампон сперма од грујо. Не ве можам више...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Елиса ај , убаво сето тоа што таму си со книшка вработена и дека ако падне вмро ќе леташ со парталите на улица , али барем воздржи се од тоа да на нас ни збориш и солиш памет, еве и 30тата бомба денеска помина , барем еден коментар да си дадеше за 30тите бомби и тоа колку е невалидна вмро партијата што е на власт , она за полицаецот фатила , тој убаво си избега и после иста финта како на снимките што слушавме , или ќе правиш како каже Грујо или ќе ти заврши фамилија у ендек , и ете човекот тргна храбро али после се усра ... нема везе беше симбол на храброст тие неколку часа ....
    Така да држи си се до Модни Критики , постирај си таму убави комбинации ,политика не е за тебе , т.е не се секирај веќе имаш кој да те замени , Препоса и Адоки веќе се на теренот уште од Јануари , уживај си .

А за денешната бомба барем од тоа што слушав е дека има валидни докази повторно да се отвори истрага, ај тоа со бојата на колата и начинот на како се движело и лажењето на телефонот па и камерите што биле исклучени , само се гледа дека ако имало нарачано убиство ова е само Грујо-мијалко разговор и толку. Другите незнаат .... нажалост мислам дека нема да се дознае никад ова.

На Quincy, Hipster, Magnolija и 5 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Нормално дека нема никој да знае...
    Нарачано-извршено и крај...ни јал ни пил
    Ама не им е јасно на тие ти што ги цитираше горе дека и тие ден ден може така да завршат
    Нели гледате дека за се се способни

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    ВМРО се свети букви , не именувајте со вмровци , дпмне е сосема друго нешто но ВМРО е света работа !

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.930
    Допаѓања:
    108.212

еве како овие `плачат` за Мартин... (смајлиштосекрсти) (n)(facepalm)

На joy1, senza.parole, naturally и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.751
    Допаѓања:
    162.746
    На некои им било глупо и смешно што се фатиле сега за Трендо...
    Што знам, обично од тој гнилеж после смрди се.
    Потоа ќе се инфилтрира и во другото и тоа ќе го засмрди и расипе... и така до недоглед.
    Кога веќе менуваме, менуваме се... сите режимски марионети кои верувам дека ги имате во својата околина треба да си бидат обележани и игнорирани. Да имаат еднакви права како и сите нас, ама да не им биде дозволено да ја свртат капата и да се пикнат во нечиј туѓ актуелен задник.

Кортисаки, во секоја маса има исклучок.
    Јас пишав и за оние ЈАС БЕВ, ЈАС НАПРАВИВ, МОИТЕ ПРИЈАТЕЛИ, МОИТЕ РОДНИНИ плус некаква инволивраност во настаниве. И мене ми се блуе од помодари и егоисти.
    Суштината види ја.

На Valerin и kolovoz им се допаѓа ова.
  11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Не ми е јасно како вмровциве после изминативе случувања, и повеќето видео материјали кои се поклопуваат со фактичката состојба, имаат совест да ја обвинуваат критичката маса?
    Имено, конкретно сакам да се изјаснам околу вчерашниот протест на кој учествував. Значи, јас таму освен што видов луѓе кои мирно беа излезени за да го искажат своето незадоволство околу непотполното задоволување на правдата, (или нечувстителноста на г-ѓа Брклава) не забележав траги на насилство! Додека, оние кои беа дојдени под опозициска наредба, со намера да ја дестабилизираат состојбата беа одведени. И, поради олку негативната настроеност, не само за овие протести, туку и оние кои претходеа ми се наметнува прашањето, што е она што вам толку ве плаши?

Дали стравот од губење на добрата работна позиција, во случај да се промени власта толку ви ја замати свеста што повеќе не забележувате колку се проѕирни и шупливи контра аргументите кои ги приложувате?

А најинтересно од се` е што една од најдобрите одбрани на просечен вмровец, кога ќе му кажеш дека не ти се допаѓаат потезите кои ги влече власта, е да ти врати дека ваквото твое размислување е базирано врз основа на твојата левичарска определба.

Последна измена: 7 мај 2015
    На LaraSolare, kim.k, galapce и 3 други им се допаѓа ова.
  12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    @koritsaki Ovie barem se poobzirni i ova go pravat 4godini po smrta na Martin. Bez razlika dali zalele po nego ili ne, ovde se za da baraat negovoto ubistvo nikogas da ne se povtori i pravdata da gi stigne site koi se odgovorni za slucajot.
    Kolku za potsetuvanje vrabotenite vo ministerstvoto za zdravstvo go pravea istoto dva dena po smrta na Tamara.

На Quincy, referentka, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    И мене не ми е јасно зошто ако си против лошите потези, криминалот и монструозноста на власта, автоматски мора да си сдсм или соросоид? Изгледа овие ограничени умови не можат ни да замислат дека има неутрален и критички настроен народ.
    А што требало кажи ми? Да плачат сите на протестот?
    Како што спомнаа не се случило тоа вчера па да е морално невкусно.
    Еве пример вчера имаше музика после протестот и тоа е невкусно после 4 години?

На referentka, crimson, kim.k и 4 други им се допаѓа ова.
  14. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    За сите вас кои ги поддржувате протестите: имате ли јасна визија што очекувате од нив? Промената на власта сигурно дека не е цел туку само начин да дојде некој друг на нивно место, така? Јас освен за СДСМ не знам за некоја друга опција која може да го завземе нивното место. Значи кормилото да го превземат Заев, Шеќеринска и компанија кои ни се добро познати и како личности и како капацитети.
    Или пак можеби некој се надева да станеме нова Украина, Либија, Ирак, Египет каде дојде до насилна промена на власта (нормално диригирана однадвор), и кои денес наочиглед цел свет ги „уживаат“ плодовите на западно-демократските принципи и придобивки. Квалитетот (и цената) на животот некогаш и денес во овие земји е неспоредлив. А сигурна сум дека и тие верувале дека ќе променат нешто на подобро ако закрвени и бесни излезат на улица и се истепаат меѓусебно, едни поддржувале, други протестирале. И не, немојте да мислите дека тоа нас не може да ни се случи, ниту сме попаметни ниту во нешто друго се разликуваме од нив.
    За жал, никој не учи од туѓи грешки, затоа што се туѓи и далечни и не не интересираат. Ретко кој гледа и проценува што се случува глобално, за да може да процени што ќе му се случи локално. А холивудското сценарио е секаде исто и секогаш поминува (секако ако глумците се нафатат да учествуваат во филмот).
    Значи, што после? Што ден потоа? Како мислите дека ќе се одвиваат работите и која ќе биде вашата сатисфакција од се ова?
    И да, Господ ни дал памет да се бориме, ама да се бориме со памет, а не без него!

На Valerin, zekzeki и Madonna им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Оваа бркатава каубојка Гоца, денес се скапа од фалење како полицијата набавила гумени куршуми за да се штитат на 17-ти мај. Демек, видете не колку сме на готовс, дојдете само, па ќе видите ! Значи толку се провидни, тоа е крај ! Што мислат, ќе не заплашуваат со тоа и ќе седиме дома со скрстени раце ?

На referentka и galapce им се допаѓа ова.
  16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Од протестантите, 80% беа хулигани. Целта им беше да кинат македонски знамиња (кои патриоти се овие бе???), излегле со намера да тепаат, да кршат, да го нарушуваат мирот. Ова од протести ни П немаше. Срамота, стварно срамота. Пуштиле дечишта од по 15-16 години. Уште од мали ги учат на омраза и насилство. 38 полицајци повредени, од хулиганиве само еден. И тоа е премногу малку. Против такви створења треба полицајците нив да ги тепаат. Во Германија, Англија и другиве европски земји за вакви насилни протести прво одиш во болница а потоа дебела затворска казна.

А Груевски треба да седне на маса и да се разберат со фамилијата на трагично загинатиот и најмалку што може да направи е да го осуди убиецот на доживотна казна затвор и да ја обештети парично фамилијата.

На zekzeki и koritsaki им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Pazi pa da ne!!! Znaes kolku intelekcualci znam sto izlegoa na protestot?!?! Luge koi nukogas zbor ne rekle za politika. Aman veke od vas nepismenite.. vi frlija edna koska i sega ja glodate zatoa sto vo drugi uslovi za k. ne ve biva!!
    vo statistikata na povredeni ama bas ic ne veruvam so ogled na koj e izvorot!
    Mesto da se zasramite i da navednete glava zatoa sto kako paraziti ja cicate drzavava, vie uste prikazni izmisluvate!
    i ne mi prodavaj filozofija deka sum komunjar! Ne me interesira ni zaev i kompanijata, ni drugite. Ama bre aj dosta ja vregate intelegencijata na site!!

На jacqueline.s, darcy, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    @Marick14 шо се па ти нервираш? Таквите како тебе кои пропагираат насилство за оние кои не размислуваат исто како нив ( туку морално, совесно, хумано, без национализам туку со чиста глава) секако државата ја водат.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.912
    Допаѓања:
    36.751
    Еве јас ќе ти кажам што очекувам (иако нереални се моите очекувања, ама ај)
    Очекувам да се формира техничка влада која ќе истера цел мандат, 4 години. Ако сакаат нека се испоколат меѓу себе, ама од нив очекувам да се создаде ред и во законите и во поредокот на државава.
    Да нема можност во иднина една политичка опција да ја има тоталната власт. Не може бре и обвинител и судство и уставен и полиција и се да е нивно!!!
    Да не може кој како ќе му текне да менува устав. Референдум за секое менување па да ги видам дали така лесно ќе го менуваат уставов како чорапи!!!
    А најбитно очекувам на сите виновници до еден да им се суди. Дали бил Зајко, Гвујо, Мијалков, небитно. Сите има да ги стаса правдата.

Инаку, јас сум радикалист и би сакала уште пожестоки да бидат протестиве. Не за друго, туку утре друг кога ќе дојде на власт да не може така лесно да посегнува по тоа што не е негово, туку да подразмисли за последиците.

На Quincy, mims-89, Kala22 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Bas taka! Ako Zaev pravel nelegalni aktivnosti, ajt apsaana. Ama i site drugi, slicni na nego! Vreme e da se isciatat site gnidi...

На zekzeki и Luna91 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.