"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023

На kim.k, Giovanna, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  2. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Луѓе, не разбирам, зошто да има мртви? Демократско право е протестот. Демократско право е барање на промена на влада, постоење правна држава, доверба во институции. Демократско право е остварување на своите права. Кој тоа си зема за право да ми забрани да протестирам и искажам револт и незадоволство? Па ние и не сме некоја земја која прави демонстации за се и сешто. Земете пример од други Европски земји, па и од соседството за што се се протестира. Ама нема ни една демократска држава каде владата организира контрапротести. Барем јас не сум чула. Кој ќе биде виновен ако има крвопролевање, ако има жртви? И кој тоа си зема за право да ме заплаши "не протестирај да не бидеш мртва" ?Тоа е далеку од памет. Да, кога веќе беше спомната Украина, граѓанска војна се случува кога народот бара промени а владата не сака да се оддели од своите фотељи лесно, па користи сила против својот народ. Секоја "чест" на оваа влада ако успее да го направи тоа, поминавме се', и транзиции, и воени кризи, ама фала му на бога сеуште граѓанска војна не сме доживеале.

На green.eyes и crimson им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ova za zdravstvovo neznam sto e porazlicno od ova tuka :)

4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Платите:D

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2014
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    528
    Мене ме интересира што нас НЕУТРАЛНИТЕ,кога ги коментираме овие ненормални случувања т.н. бомби(што секој нормален ќе го помисли тоа),одма не етикетирате како "вие од СДСМ"?:o:fubar::!:

Боже,Боже како секти станавме,ако кажеш она што мислиш(макар и лошо,за едните)одма програмиран си за другите!!!:rock:

На kukla21, Cka, IronLady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Партиски мозок е истрениран да мисли дека секој што не мисли како него е од другата партија, не сфативте до сега? Ај жморовциве што се такви ама и овие другиве почнаа така да мислат, ме нервираат.

Последна измена: 8 мај 2015
    На DesertGirl, Marossa, sparklie и 8 други им се допаѓа ова.
  7. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Што прави рак у партиски мозок? -Умира од глад... трагика, патиме од народот не од власта...

На Salome, butterfly4, Cka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Англичаните велат ''Indifference does not make a difference” ..можеби затоа и не разбираат ?

На anel и Hipster им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    http://www.kurir.mk/makedonija/vest...voto-semejstvo-uziva-na-mondenski-mesta-FOTO#

Па до некаде во право се овие од курир кога ќе размислиш....
    Овде војни се водат, а ќерките и жена му за грев кутрите сигурно под притисоци се јаки, па решиле во најлуксузните хотели по светов да шетаат. (facepalm) Па уште мора и да се фалат, да се сликаат и да се означат.
    Вие тепајте се, замарајте се со глупости, овде очи вадете си....

10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.918
    Мене моите ме научија дека чистата совест е најмеката перница. Поради тоа, јас и ден денеска кога ќе стапнам бубаче ми е жал, кога ќе ја шутнам мачката ненамерно затоа што ми се вртка низ нозе додека одам, знам да плачам, да ја зеам и да ја гушкам. Недај боже да ми излета нешто што не мислам во нервоза, совест ме гризе со денови, неам сон. Стварно не знам како овие луѓе спијат. Од што калап се напраени?!
    Како човек може да остане индиферентен на ова што го слуша?!
    Не, не секој што е на протест е сдсм, исто како што не секој што гласа за вмро ги дели истите идеологии.
    И многу е нормално опозиција да поддржи било каков протест против позиција, не знам што тука не е јасно. Да беа обратни улогите, вмро ќе го поддржуваа протестот.
    За жалење сме. Само кај нас може да се деси да контра-протестираат не луѓе, туку празни автобуси.
    За големо жалење сме.
    И не, не веруем дека ќе има жртви на протестиве, иако на вмро тоа би одговарало за да имаат после со што да ругаат, пошо засеа немаат ниеден единствен валиден аргумент, осим госип.

Што и да се деси, ја го поддржуем протестов. И сдсм треба да го сфати озбилно, зошто ако дојдат на власт треба да знаат дека народот си ја сфатил веќе моќта озбилно.. и дека нив истото ќе ги чека.

На Marossa, Valerin, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    17.881
    Ова е истражувачкото новинарство на курир, не можат по магарето па удри по самарот.
    И сега ако ќерка му била на одмор тоа значи дека ова со што се замараме се глупости?
    Ако она била на одмор не треба да се замрам за бедава во која живееме?
    Ќерка му на Заев си ја прчи шо има ја да се замарам што немам леб да јадам така?
    За нив се знае дека се полни со пари. Тука никој не кажа дека сакаме да падне Грујо да дојде Заев. Само ја потенцираме мизеријава во која живееме.

12. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    10.422
    Па мора да си оправдат платичката шо сакате па и вие.
    Само едно ме интересира вредат ли тие дваесет илјади у администрација за да оправдаш убиство?!
    Носо им е толку длабоко набутан у г*зо на Грујо шо не можат да ја согледат реалноста.Нема се никаква критичка мисла, хахахахах шо зборам па и јас критичка мисла, научат си ја песничката у штаб и се тоа па тоа рецитират.
    Само немој да мислете дека ако сега ви е убаво и во иднина ќе ви е.Утре ќе дојде и нова жмрвска младина што повеќе "крварела" за власта од вас и одма ќе бидете сменети!
    Не сте ништо ни паметни ни посебни нити па нешто интелектуалци како шо се претставувате освен што сте со партиска книшкичка бутнати на работа, а такви како вас има уште милион.Сфатете оти сте ЛЕСНО ЗАМЕНЛИВИ, ништо друго освен обични роботи у фабриката за перење пари и прикривање убиства на Грујо и компанија.
    За човечки живот се работи бе еееееејјјј, никој не ви кажа на вас дете да ви умре само да се ставете на местото на таа женичка, на мајката на Мартин низ која болка поминува ама дваесет илјади и фотељичка у администрација кога ставаме на кантар се потешки од совеста и здравиот разум па ајде сега ќе измислуваме реченици и ќе вадеме од контекст зборови.Не можам ни да кажам дека и селективно читате, оти се јасно си пишува.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Ах бе мили мои форумџии, тешко ми паѓа кога ја отворам под-категоријава. Јас разбирам дека актуелните настани не` засегаат и не можеме да правиме муабет за нив со иста рамнодушност и трезвеност ко шо се дискутираат историски теми, од коишто сме временски и/или географски изолирани, но нема потреба да си ги гориме душите едни со други. Интересирање, да, дебата, секако, но немојте лично да се напаѓате, да се етикетирате и навредувате. Ништо не се постигнува со тоа, само двете страни се повредени. Учете едни од други, коригирајте се едни со други ако има потреба, нема потреба од лоши зборови и полоши чувства коишто ги предизвикуваат. Секоја чест за оние коишто вака дискутираат во темиве.

На joy1, MiloMalo, НаталиЛили и 3 други им се допаѓа ова.
  14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Значи кој и да дојде на влас исто ќе биде. Кој си има пак ќе си има, кој нема пак ќе нема.
    Само овие нашле многу глупа ситуација и момент да се перчат, пошто луѓе немаат буквално леб да јадат во овие моменти.
    Државата се распаѓа, протести по секоја улица, тепање, пцуење...а нив баш ги кур боли.
    И вие што толку скокате, мислите ако се смени власта нешто ќе добиете? Секако ако сте активни во опозицијата и ако ви имаат нешто ветено, инаку...

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.918
    Го поддржувам целосно мислењето на Теси!

Назад на муабетот..мене ми е многу нормално Заев да сака да си го заштити семејството со тоа што ќе го испрати негде надвор. И јас така би напраила да сум на негово место, зашо најнормално е прво по најблиските да се удри. Не би ризикуела некој да ми киднапира член од семејството и да ме уценува за бомбите. А од досегашните аудија слушнавме дека се во состојба да преземат секакви мерки. Единствено не сфаќам зашо па овие јавно би си ја објавуеле локацијата...

На cooll, referentka, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Да ги заштити, а цела Македонија знае каде се....(facepalm)
    Ја објавуваат локацијата за да се перчат. од глупирање не знаат што да прават.
    Еве видете ние каде сме, како уживаме, а вие мизерувајте во најмизерната држава и очи вадете си.

17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    А синот на Мијалков тука ли е или има испитна сесија во Монте Карло? Мислам, се фаќате за глупости, секој е слободен граѓанин и има право да шета каде сака се додека нема потреба да даде отчет на народот каде ги троши парите на граѓаните.

На Rama, Edie.S, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.214
    Допаѓања:
    17.881
    А според тебе што треба да правиме? Да ги оставиме овие да ги избркаат и онака малкуте млади што останаа во државава? Да седиме со наведната глава, да ќутиме? Оваа логика не можам да ај разберам. И другите се лоши , да му дадеме на Грујо доживотен мандат шо?
    Не очекувам дека мене некој нешто ќе ми даде, ама барем да имам нормална држава за живеење, а не Кореја.

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Сите се за во топ да ги ставиш и да ги испукаш најдалеку што можеш. И Заев, и Мијалков, и Груевски...идиоти одвратни. Се фалат кој од кого крадел повеќе.
    Па тој психопатот што е на власт никогаш нема сам да поднесе оставка. Болен е во паметот.
    Туку не знам нас зошто не замараат. Нека кршат глава, нека решат сами.

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.750
    Темава нема да се претвори во сеири и спинување. Не си трошете време на лични, безпотребни препукувања, по лп правете си што сакате, тука не.
    И патем, против правилата на форумот е објавување на лични пораки,

На anel, tessie, Winter Lady и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.