1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    А тој што тепа полицајци?? што е за тебе
    polcija_napad_oritestu.jpg
    protesti_skopje_medsen.jpg
    Работата е цел народ да се опамети.

2. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Абре не ми наредува мене Заев да одам? Нека ме бројат како сакаат, ич не ми е гајле. Ама навистина не планирам да замижам и како што вика Ана да плетам по дома.. Добро ти е ова ние сме им оружјето а други ќар ќе вадат.. Оф бреј. Значи не може да ја искажам моето незадоволство од власта без да се прикажам како симпатизер на Сдмс.. Не сум знаела дека мора сите да бидеме точно определени и со се што ќе каже и направи едната страна да се согласуваме, а за другата страна само негативни зборови да имаме.. Интересно богами

На Quincy, Waka-waka, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    140.451
    Не реков дека ти наредува, ама ти се сложуваш да им служиш, да одиш каде ќе ти кажат, кога ќе ти кажат. Они викаат дојдете во 6 пред Собрание, и ти одиш. Не одиш на твој протест, одиш на протест на сдс. Ако ти сакаш да ги поддржиш, тоа е сосема во ред. Ама треба да знаеш дека ЛИЧНО сдс ги поддржуваш.

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Не Абеја , патетичен човек е тој што цело време збори за патешествијата во 2001 а кога ќе се спомне тоа што тие истите убијци зашто се во влада ќути и враќа со навреди.
    Патетичност е да ги ставаш сите албанци во ист кош за постапките на група луѓе.
    Патетичност е да секој втор твој пост е навреда кон сите кој не се со власта ...
    Тоа е патичност Абеја.

Еве јас би сакал да те прашам , што е тоа што толку имаш со владата што мораш вака да пишуваш ? Партиска вработеност? , што е тоа ќе изгубиш кога ќе ти падне владата?

На Unica, Edie.S, Waka-waka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Можеше да прочиташ убаво пред да ми реплицираш. Ама еве ако веќе прашуваш кажи ми зошто не се уапсени тие што фрлаа со бекатон плочки, палеа контењери, туку се уапсени оние кои ги смируваа? Во право си цел народ треба да се смири, ама тоа нема да успее со повикување на контрапротести. Протестот е демократско право.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Зашто имам мислење да дојде Грујо пред ваша врата и каже дека крадел и ја уништил државава вие пак ќе си се држите до истото .....

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Protesti koga ima za odredena rabota,bilo koj moze da odi,i bilo koj moze da gi podrzuva.
    Bevme svedoci kako imase duri i od samata vmro.
    Ne navednuvaat glavi tie sto protestiraat nesto so ne im se dopaga,kako na primer ladnokrvnoto ubistvo na eden mlad cvek.Vednat glavi onie koi se pravat naudreni kako da ne bilo.
    Ako tolku gi zalite policajcite i nivnite zivoti,kako togas ne vi ezal za ubienoto dete od strana na policijata?Kako togas vednete glava pred ministerkata koja oko ne i trepka za necij zivot?
    Kako toa pravite razlika od eden izguben zivot do drug?
    Koj vi e reperot?
    Go imate li voopsto?
    Ke svatite li ednas deka ne se site luge isti,bez razlika dali se policajci ili luge koi protestestiraat?
    Protestot bese za policaecot koj ubi ladnokrvno i onie koi probaa da bidat slepi,onie koi do posledno se pravea na toso.

На sia.bella, ph.orhideja, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Ke ja objavat li sepak bombata za Smilkovsko?:?:

9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    140.451
    Ти знаеш по имиња кои се а кои не се уапсени? Има слики со лица, не скриени, како маваат.

Протестот е демократско право. Сосема е во ред да одите. Само да знаете дека не одите против Владата, колку што одите за Заев. Заев ве вика, ви наредува, а вие го слушате. Не негирајте дека сте таму за вас или против владата. таму сте за Заев, И да не е така, он така вика.Како што испадна дека не сте за ГТЦ туку за Жерновски.

Иначе, интернет медиум колку наплаќа за рекламирање на политичка партија?

10. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Никој не се радува за одложување на бомбата за Смиљковско. Прашање е и дали воопшто постои или ако постои колку е сериозна. Ова е игра на Заев, а оваа бомба му е џокер кој ги држи во неизвесност неговите симпатизери и останатите граѓани, а највеќе семејствата на момчињата.
    И онака имаат закажан термин за протест, па било што и да им пушти секако ќе бидат веќе запалени.

@Yipman2 , сакаш фудбал, а? Џабе, не знаеш да играш. Слабо кондиција, уште послаб шут, дриблинг нула.
    Ама ги знаеш оние дечиња што трчаат и носат топки позади гол. Ќе те биде. После утакмица им купувавме сокче за ангажманот. За тебе и квики.
    За прашањата за Младенов, требаше да ги пратиш до истражните судии и надлежни органи.

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    https://www.facebook.com/protestiramezaedno
    Еве ја страницата на протестирам.
    Не е точно дека сдс рекле точно во 6, Заев повика да не се протестира, ама вчера сепак имаше собир и се одлучи дека секој ден во 6 ќе се излегува, без разлика кој што рекол, Заев не диктира и не кажува.

Активистите и граѓаните кои изминатите денови протестираа и обвинија за заташкување на случајот Мартин Нешковски од страна на владини функционери, вчера одржаа мирен собир на кој ги договорија следните чекори на движењето „Протестирам“.

На собирот во Градскиот парк во Скопје, кој исто така имаше за цел да им оддаде почит на настраданите во Куманово и да изрази солидарност со граѓаните на Куманово, тие упатија порака за смирено и трезвено делување во периодот кој следи.

„Притоа, порачуваме дека најискрениот бран на самоорганизирано граѓанско незадоволство нема да запре! Ние веќе не чувствуваме страв, туку само гадење од авторитарната власт и нивните мрачни сценарија! Ние бараме мир и правда, а тоа може да се случи само ако тие си заминат! Веднаш! Токму затоа, нашите барања се: итна оставка и преземање одговорност на целата Влада, итно ослободување на сите активисти притворени од 5 мај наваму и Влада за демократизација на институциите“, се вели во соопштението на движењето, кое доби и своја официјална Фејсбук-страница.

Граѓаните од „Протестирам“ денеска, на вториот ден на жалост поради настраданите во Куманово, во 18:00 часот, ќе се упатат кон зградата на Владата со порака за мир и правда и ќе изразат сочуство за загинатите.

„На улица ќе бидеме секој ден, до конечна победа.Нашиот гнев и револт тлее и се таложи со години наназад. Ние сме на браникот против секоја неправда – без оглед дали тоа е системската бруталност, лошите реформи во високото и средното образование, или државниот рекет врз хонорарците. Протестиравме и за слободата на печатот, во поддршка на медиумските работници, и побаравме ослободување на јавниот сервис и негово враќање на граѓаните. Баравме одговорност за уништениот систем на јавно здравство. Континуирано се бориме за достоинствен живот и работнички права и протестираме против грабежот, сиромаштијата и понижувањето на народот!

На 5 мај стана јасно: тие нема да си дадат оставки, обвинителството нема да ги гони, а јавниот сервис секогаш се става на нивна страна. Пред три дена, кога граѓанските протести зедоа замав и се проширија низ повеќе градови во државата, во Куманово се случи вооружен инцидент.

Граѓаните што ги следат настаните, меѓу нив и жители на Куманово, зборуваат за контрадикторности, недоследности и манипулации, според кои постои голем сомнеж за природата на настаните во Куманово. Во официјалната верзија за вооружениот инцидент, граѓанскиот сектор увиде големи пропусти, па затоа бараме да се одговори на мноштвото прашања кои ги бараат сите гласови во општеството поради загубата на животи и загрозување на општата безбедност.

Ние сме побројни, посплотени и посолидарни од кога било претходно. Ги повикуваме сите граѓани на Република Македонија кои не можат веќе да ја трпат неправдата, бедата и мрачните манипулации на власта, да ни се приклучат, за заедно, во надетничкото, натпартиското, автентичното граѓанско движење за правда и мир! Ќе победиме!“, се вели во соопштението на #Протестирам.

http://www.radiomof.mk/dvizhenjeto-protestiram-bara-ostavki-i-odgovornost-od-vladata-i-gruevski/

На Edie.S, galapce и anel им се допаѓа ова.
  12. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Да,знам по име кои се уапсени. Дел од нив се активисти на граѓански здруженија кои не фрлаа туку напротив ги смируваа тие што правеа нереди.
    И протестот е сенароден, џабе ќе му биде на Заев моето присуство на протест ако ја нема мојата подршка во вид на глас на избори.
    А за наплаќање, не знам, можеби ти знаеш?

На ph.orhideja, Waka-waka, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Оф бре Чка со тебе човек не може изгледа да дискутира без да наметнуваш мислења. Не одам за Заев, и некоја друга партија да организираше ќе одев, одам да изразам незадоволство од власта, одам затоа што не сакам да ќутам. И за Гтц беше исто, не ми се допаѓа бре да се уништи, не сакам да стане барок и да изгледа исто пресмешно како и новите театар, опера, музеите.. Одам својот револт да го искажам, па ти сакала нејќела етикетирај ме како дел од Сдсм. Јас си знам зошто одам.

14. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.653
    Не, не бива. Еве, Чка фино ме праша, јас фино и одговорив и она пак не сфаќа оти не сака да сфати. Пошо чудно и е на некои како сам можеш да изградиш став без некој да ти командува.
    Не се расправајте, рециплирајте само на оние на кои стварно и е до дискусија.

На kjukli и anel им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Патетичен си ти што секој ТВОЈ пост е со навреди кон оние што не се за сдс или се од кај власта.
    Тоа е патетичност Јипман 2.
    Јас нема ништо да изгубам бидејќи се сама сум постигнала иако владата нема да МИ падне, ама ти нема ништо да добиеш бидејќи Заев никогаш нема да дојде на власт на овој начин бидејќи целиот е изгубен, да го прашаш која бомба ја објавил вчера нема да му текне. Сличен е со шутракот Пендаровски

На Dvolicen и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Добро бе, како не ви досади да се напаѓате едни со други.
    Па за овие двајца.
    Не можам да ве разберам.
    Сите знаеле за акцијава, а никој ништо не презел.
    Самиов градоначалник, пред неколку минути на Телма, изјави дека знаел пред 10 дена дека групата е тука во тие куќи. И само ја информирал МВР и толку.
    И сега ќе се напаѓаат едни со други.
    Сител пак со иста изјава како и за Гошинце, Заев бил крив, и протестите, и се дефокусирала полицијата со тоа. Па овие протести не се ништо, за разлика од тие што се случуваат низ светов. Ако се ова нападни протести, незнам што се мирни :@
    Па недај Боже да нападнеа на повеќе места како што планирале, според изјавата на премиерот, кој ќе беше крив тогаш?

И вие пак навредувајте се меѓусебе, за овие двајца.

На kjukli, Rama, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  17. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    462
    Викендов се докажа дека во државата дремат терористи, овие за Заев се фатиле... кој нормален го интересира бе Заев... А и Заев, за волја на вистината, кога беше најгусто покажа зрелост што можеби многумина не ја очекуваа. Ако ништо друго, заслужи барем претходните два дена да се воздржите од плукање. Не знам како ве држи гнев во тој правец да фокусирате енергија.
    Сега кога се смирува состојбата, очекувам да се вратите на старо и едните и другите... ама како вчера ли ви беше до овие работи, не можам да се изначудам...

На kjukli и Marie.m им се допаѓа ова.
  18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.411
    Abeja Pa kako ke dojde Zaev na vlast koga ne krade 100.000 glasovi od pocinati luge..? Ama takov si e sutrakot Gruevski sto vodi zemja so uste po sutraci luge. Hah.

19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Во денови на жалост, на местото каде што загинаа македонските бранители, местото кое сеуште е влажно од нивната пролеана крв, бездушниот Заев си прави селфи со зелките, окезен до уши, како морков да му пикнале во газот. Заев селфи со зелките.jpg zaev selfi so zelkite.jpg

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Еве, јас не сум партиски определена па сепак сакам да одам на протестот.Зошто?
    Затоа што се плашам да живеам во држава која не им нуди светла иднина на моите деца.Затоа што од нигде никаде во центар на град може секој да влезе и да пука по кој стигне.Затоа што нема образование и вреднување на квалитетите,туку има партиски војници кои без грам мозок ги запоседнаа институциите кои треба да служат на нас граѓаните.Викендов ми помина во објаснување зошто не гледаме цртани на Тв И од каде е пукањето.
    Затоа што несакам да си одат моите од татковината. Сакам утре секој момент со сестра ми да си го споделам и да ја гушкам,а не по Скајп бакнежи да праќам.

И да,бев за ГТЦ,го сакам таков каков што е,ми буди спомени.Таму го запознав маж ми,таму прв пат излегов да ги прошетам децата.Не сакам фасади од барок,сакам иднина,која за жал не ми изгледа розева.
    Не ми треба Заев да ми каже дека не ни чини државава,имам и јас очи,но моите не се широко затворени.

На Quincy, kjukli, sia.bella и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.