"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Читам дека и Ставрески?
    nm ја тргнаа веста

Last edited: May 12, 2015
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Lele kakva poezija e ostavkata na Mijalkov, da zaplace covek dodeka cita. A i naveduva megudrugoto deka ne dava ostavka zatoa sto smeta deka ne si ja izvrsuval dolznosta kako sto treba, tuku poradi toa sto smeta deka taka ke se smirat tenziite pomegju narodot koisto gi predizvikala opozicijata.
    Abe smrdi nesto ovde ama tek ke vidime sto.

galapce, Edie.S, theowndemon and 4 others like this.
  3. anel

anel Популарен член

Ајде пред влада, да почнеме со бодрење на министрите не со критики, може им треба храброст да си дадат оставки, па може и грујо ќе се одважи да даде.

ЕДИТ: ПАДА ВЛАДА, ПАДА ВЛАДА.....

galapce, fighter, theowndemon and 3 others like this.
  4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ , уште кога ми кажаа на мобилен не верував , ако ако , гледам на темава овие вмровциве нешто СЕ ИЗГУБИЈА , кај се со некој коментар? , збунети нешто во штабот нема одговор

Инаку ова е како еден шах

Грујо си ги жртвува сите пиунчиња , мијалков дава оставка да си спреми куферите да бега , грујо си чека амнестија за да избегне бесилка на плоштадот , немојте да мислите ова за голема победа , али барем бркот си отиде од власт , еден по еден .
    Али ако , нека се множат , прво оставки па тие што нема да можат да избегаат и во затвор да си идат доживотно
    Најдобро , кога читав оставката абе да земек и сите к*родрвења (извинете на изразот) што може да ги пише на еден лист , земал и ги напишал Миле ....

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ следен она говното Протуѓер па ставре и на 17ти Грујо да биде испратен на клоци...

galapce, Edie.S, fighter and 9 others like this.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

И Тодоров, и Ставревски и Адеми...па кој остана во владата?

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Леле коментарите на фб на оставката на Јанкуловска... Копи-пејст... Мизерии.

Даниела КараѓозоскаNemozam da prifatam deka nema da ste na celo na MVR!Najgolemiot kapacitet od Minister za vnatresni raboti na site vreminja!Najcvrstiot karakter sto dosega sum go zapoznala!Zena koja neumorno rabotese,zena koja bese maksimalno posvetena i zena koja e vistinska Makedonka!Posakuvam da ste so nas,sekogas,na druga vazna pozicija,oti Vi nema zamena!MINISTERKE draga,nie sme so Vas i sekogas za Vas!!!

А оваа па најмногу ме трогна.
    И го наместија гзот на амбасадорско место без грам достоинство, туку ај, тоа е веќе тип на човек, а не професионалец, што фрла во дискусија и тоа колку е. До лани д-р пред името на фб и стоеше...

Горде конечно ја - избричија.

galapce, JuLleE, fighter and 8 others like this.
  7. esperanca

esperanca Популарен член

Неофицијално: Читам утре Дуи од влада излегува!

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Според тоа кој коментира по нивните профили веќе се е јасно.
    Ама од КОГА БРЕ и актериве, водителиве запловеа во политичка вода. Да, мене ми пречи поради тоа што СЕ Е ИСПОЛИТИЗИРАНО, 24 години сум на планетава, и не памтам некогаш волку многу да се вртело за политика, и се ама баш се да е волку исполитизирано.
    Цццц.
    Oooo сирот Мијач, поемава просто еве ме расплака, ја ти Оскар од колешка ти. горде.jpg
    Сега синти Гуте Фрухте ќе мора да пие, не Моети.
    'Син ми пие Моети, со парите Твоети'
    Бар да ни ги изедевте парите, вака само ни ги помочкавте .

Annath, kala21, fighter and 5 others like this.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

https://www.evernote.com/shard/s114/sh/4edcb381-df5e-43de-8018-627f37953d23/f8c650b317d352e4
    Операција Шах-Мат: На Мијалков и Јанкуловска им биле предочени снимки за контакти со криминалците во Куманово

Вечерашните серија oставки на министри и, пред се, на најмоќниот човек во државата, братучедот на премиерот, директорот на УБК ја изненади јавноста. Според дипломатски извори оставките ги убрзал состанокот на министерката Јанкулоска и шефот на УБК, Мијалков во Американската амбасада во Скопје.

Нашите извори тврдат дека на двајцата на состанокот им биле дадени снимки од телефонски контакти од страна на вработени во УБК со криминалците предводени од командант Нато и неговата дружина.

Од телефонските разговори кои им ги дале наводно се докажала вмешаноста на УБК која влегла во преговори со групата која го направи крвавиот пир во Куманово.

Албанци вработени од УБК контактирале телефонски со бандите, пренесувајќи дека по директна наредба на директорот ги прашуваат што бараат да се повлечат.

– Практично МВР влегла во преговори со нив -вели нашиот извор.

Паралелно со ова и лидерот на ДУИ, Али Ахмети, во договор со коалициските партнери побарал помош од ОБСЕ да извлечел наводно тројца негови кои биле во бандите и се впуштил во преговарање со нив.

– И него денеска на средбата во Американската амбасада – тврди нашиот извор – му било кажано дека меѓународната заедница преку тие снимки знае за инволвираноста на владата во случувањата во Куманово и дека крвавата операција МВР ја започнала откако на терен веќе почнале да и гинат нејзини припадници.

– Оставките вечерва – вели нашиот дипломатски извор – се логични по денешните соочувања на амбасадорите со нашите функционери.

Нашиот извор не открива дали очекуваат брза оставка и од премиерот Груевски кој, според него, знаел за контактите со криминалците на неговиот братучед.

galapce, Annath, fighter and 4 others like this.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

http://a1on.mk/wordpress/archives/489754
    ДУИ излегува од Влада?
    Утре раководсвото на ДУИ ќе го информира премиерот Никола Груевски дека си заминува од Владата, објави Охридскај.

Оваа одлука следува по големиот притисок на амбасадорите акредитирани во Македонија но и поради фактите изнесени во „бомбите“ на Заев.

По овој чекор на најбројниот коалиционен партнер, и по Рамковниот договор од 2001 година, Груевски останува сам. Сакал или не, ќе мора да го врати мандатот и да прогласи влада во оставка.

Според експертите Македонија со овој чин влегува во политичко-парламентарна криза, и немновна е техничка влада, она што опозицискиот лидер Зоран Заев го бара веќе подолго време.

Kaley likes this.
  11. calliope

calliope Популарен член

Ајме, статусов: Изгледа Хорхе сè уште не го известиле дека си дал оставка. :D

Еве, ако не знае сам, мојт јас на Адеми да му пишам оставка? Мојт.
    Е, фала.
    ------
    Почитовани пастирој,
    Пошто ја још нисам дознал колко ељеменати го имало во оно систем на Мељ...ендељев...иљи како и да кажете то, а ти ниси ме известил, сум решил да го дадам оставка.
    Ја не знам зашто сте ме бирали, аљи во посљедно време то фотеља станала много тврда и више не сум бил способен да седим тамо.
    У ово изминато време, ја сам био прави министар за образовање - сум седел миран ко примеран ученик и сум прател твое настава, али ово вако више не може. Кабинети није подрум, а фотеља није планина.
    Ти од мене си правил будаљ со тија твои меанизми у образовање, а они мислили дека ја сам глуп и ме питали тија страшни питања у јавност.
    Ја имам довољно достојанство да се повлечем у овај моменат, аљи мољим те наредно ако ми го турате у влада, нека биде нешто каде нема много да зборим, пример да бидем на позиција прецедник.
    А до тад - поздрав.
    adpot.png

Елелелеле, ако дојдат другиве мрсулковци на власт, едвај чекам Латас да го видам кога ќе почне газ да им лиже. Ко расцветан сончоглед (ќе) го врти газот.

ХАОС ПИ*КЕ ЛУДИЛО!!! :party:

mims-89, galapce, Daleron and 26 others like this.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Слушнавме сите како работеше и за чии интереси. Како не им е срам! Утре уште помасовно треба да се излезе, да се побара одговорност.

galapce, s1a1n1d1r1a1, kjukli and 2 others like this.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Е сеа и ова плусинфо со "добро упатениот извор" мислам... :^)

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Значи да не веруваш ама изгледа дојде време Заев живи луѓе да јаде. Ајде чистка на сите вработени со вмро членска, трчајте луѓе што поскоро по членска на сдсм. Исти к... само пакувањето различно. Криминалци беа и сдсм, Бране со тапија на врв(среќа од него и неговите што немаме снимки, којзнае што се не ќе слушневме), криминалци и овие сега, за што да се радува народот не знам.

Last edited: May 12, 2015
  15. kravce

kravce Форумски идол

^Јас реков, се е до народот и до тоа што ние ќе им дозволиме.

На порталов што го следам повторно излезе веста за Ставрески...well, i guess we'll find out soon

Sky-butterfly and daylight like this.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

^
    Ахам, ќе знае народот што и како. Ова сега се случи и којзнае кога пак ќе има народот информции за прљавите работи на владите.

17. anel

anel Популарен член

@Bridget остави не' да се порадуваме, после по нив ќе плукаме.

galapce and fighter like this.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Операција Шах-Мат: На Мијалков и Јанкуловска им биле предочени снимки за контакти со криминалците во Кумановоedit this post

Вечерашните серија oставки на министри и, пред се, на најмоќниот човек во државата, братучедот на премиерот, директорот на УБК ја изненади јавноста. Според дипломатски извори оставките ги убрзал состанокот на министерката Јанкулоска и шефот на УБК, Мијалков во Американската амбасада во Скопје.
    Нашите извори тврдат дека на двајцата на состанокот им биле дадени снимки од телефонски контакти од страна на вработени во УБК со криминалците предводени од командант Нато и неговата дружина.

Од телефонските разговори кои им ги дале наводно се докажала вмешаноста на УБК која влегла во преговори со групата која го направи крвавиот пир во Куманово.

Албанци вработени од УБК контактирале телефонски со бандите, пренесувајќи дека по директна наредба на директорот ги прашуваат што бараат да се повлечат.

– Практично МВР влегла во преговори со нив -вели нашиот извор.

Паралелно со ова и лидерот на ДУИ, Али Ахмети, во договор со коалициските партнери побарал помош од ОБСЕ да извлечел наводно тројца негови кои биле во бандите и се впуштил во преговарање со нив.

– И него денеска на средбата во Американската амбасада – тврди нашиот извор – му било кажано дека меѓународната заедница преку тие снимки знае за инволвираноста на владата во случувањата во Куманово и дека крвавата операција МВР ја започнала откако на терен веќе почнале да и гинат нејзини припадници.

– Оставките вечерва – вели нашиот дипломатски извор – се логични по денешните соочувања на амбасадорите со нашите функционери.

Нашиот извор не открива дали очекуваат брза оставка и од премиерот Груевски кој, според него, знаел за контактите со криминалците на неговиот братучед.
    Izgleda samo prvite 3 ostavki se oficijalni, drugovo rekla kazala od portali.

fighter likes this.
  19. kravce

kravce Форумски идол

^^^ А зошто да чекаме, многу работи не ни чинат, ама си седиме со комшии и тераме празни муабети. Па народот е тој што ќе трчка по партии за да се вработи, значи се од него почнува нели? Дел неспособни, дел од мака... не знаеме колку вреди нашиот глас, во заедништво. Туку така ни одговара

Hipster likes this.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

^^Па затоа излегуваме и ќе излегуваме, ако си седиме дома на ушите токму тоа ќе се случи, никогаш ништо нема да се дознае, вака барем правиме се што е во наша моќ. А кој ќе дојде и како ќе дојде останува да видиме. Можеме барем малку да здивнеме, па утре пак со нови сили.

galapce likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.