"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Јас тој Јанко, еднаш во живот го имам гледано во неговата емисија, зошто некои пријатели ми рекоа ''пушти да гледаш смешки '' ! Видов еден крајно вулгарен, недоветен и донекаде ми личеше на малоумен и го сменив каналот. Едиствено што ме изненади, колку народов се раскости да му се јави и каже нешто уште поглупо од самиот водител.

galapce, ludoto19, kjukli and 4 others like this.
  2. referentka

referentka Moderator Staff Member

3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

http://ohridsky.com/?p=65980
    САД ги блокира сметките и имотите на македонските политичари!

Се убаво, така и треба, ама кога прочитам ова САД се наежам. Алергична сум и на нив.
    Во секоја чорба мироѓија!

4. Abeja

Abeja Популарен член

(facepalm) Се радувате на оставките? :D Не ми се верува.
    Значи дека не сте свесни дека ова е тактика за да се задоволи меѓународната заедница и да се смират страстите од тоа што го испосра З.З.
    Ова е само формалност а Идризово е спремно за З.З. само нека се моли да го реновираат, поудобно да му биде.
    А Лилит, не се секирај за мојата работа, далеку е од тоа да е партиска а уште подалеку дека паѓање на Влада би значело мој отказ, спиј мирно ;)
    Сега уште поубаво им направија, меѓународната заедница задоволена, власта со поцврста организација, со ново/стари лица на различни позиции, промена во внатрешна организација, сега уште само да почнат да апсат за криминалов на З.З.
    А плус и ЕУ ја повикува опозицијата веднаш да се врати во Собрание (да не се глупираат многу)
    Баш бев изреволтирана за одредени мислења кои ми биле избришани ама сега можам да се смирам, бидејќи некој будно прави принт скрин.;)

5. referentka

Ако падне Владата да немало реваншизам !!!!??
    Тоа само ке си го збориме а нема да бидне така.Ќе врие на сите страни !
    Зошто ли ???
    Нема потреба да Ви кажам...доволни се оние само два-тројца на форумот што се појавија и што ни корнеа живци, ем нит ги знаеш нит ги познаваш.
    Замисли во твое окружување да има 100 такви !
    Се запослија по најјаки институции и криво и сакато (ова на паметот се однесува) и кога сакаа доаѓаа на работа а замислете најмалиот човек во фирмата можеше да се јави некаде во штаб и да побара да те казнат бидејки не викаш урааа на неговиот ,,политички час,,
    Епа кој издржал, ке раскажува !!
    Ама дефинитивно ДОСТА БЕШЕ.Цревата ни се растурија од повраќање од нив !
    Што сакаат нека им прават, не да се ситам, туку ке се смешкам под брк гледајќи ги до вчера моќните сељаци (ова не се однесѕва за луѓе од село) како ведат глава.
    Немам личен интерес од сето ова, бев и ке останам ,,ситна риба,,...но доволно е да знам дека ке прострадаат и ке боледуваат барем 1/4 од тоа што придонесоа минатиов период.

galapce, kjukli and Rama like this.
  6. referentka

Аман со тој принт скрин твој !
    Што туку се закануваш?? Типично за тебе и твоите другарчиња !! Ама сега без грб прај си принт скринови за да има да се потсетуваш што си пишувала и што ти враќале !
    ЕУ ја повикувала опозицијата !?!!
    Опозицијата ке се врати во Собрание, ама СЕГА бидејќи така им одговара.
    За апсење не си ти надлежна да кажеш !

galapce likes this.
  7. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Диме Спасов ќе потпише оставка во присуство на родител/старател,а Тодоров чека "мој термин":D

mims-89, SV1911, galapce and 5 others like this.
  8. Elissa

Elissa Форумски идол

Јас бев за овие оставки уште порано. Ова не е погрешен потег, реконструкциите се за тоа, не е прв пат да се прави реконструкција во Владата. Поздрав до старите и добредојде на новите министри.

Valentina.Vaki likes this.
  9. An-na

An-na Форумски идол

Конечно и ставот на владата (во оставка) да го чуеме :clap:
    За болдираниов дел:
    Девојченце, да имавте основа да го апсите Зајко, до сега ќе лежеше во Идризово, така што... Не дека дотичниот не заслужи да се најде таму, заедно со неговиот колега од спротивниот табор и уште 90% од актуелниве политичари. Ама има време, кога - тогаш сите ќе ги искусат удобностите на Шутка и Идризово (y)
    А за работното место не биди толку сигурна. Долга е раката на Пастирот, а неговиот пад најверојатно ќе предизвика домино ефект. Јас да сум на твое место, би била загрижена (најдобронамерен совет :D)

galapce, theowndemon, Edie.S and 2 others like this.
  10. referentka

Точно..кој заслужил нека си лежи.
    Та Зајко бил или некој од ,,владетеливе,,
    Кога летнуваат во висини не мислат дека има и друа крајност.
    Нема некоја јака опозиција, иначе до сега ке беа веќе OUT.
    Да е памтен некој сега да оформи нова партија, со нови лица, нови кадри...силни млади деца...

11. An-na

An-na Форумски идол

Сите заслужија да лежат затвор, ама тешко дека ќе им се докаже. И едните и другите си ги направија законите за да си го легализираат сопствениот криминал.
    По судски пат кај нас тешко дека нешто ќе се реши, евентуално некои ситни риби да бидат фатени, ко по обичај. Романското сценарио му е мајката. И за влада и за опозиција.

Twins2007, Rama, Annath and 2 others like this.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

И што ако го апсат Заев? , тоа ќе смени нешто? не е ова утепај го лидерот па војската ќе се раздели ... така само уште повеќе ќе зезнат работа овие од влада .... уште повеќе ќе се крене народ , бомбите ќе почне некој друг да ги кажува , треба да остранат 300 илјади луѓе минимум низ цела држава ако сакаат да останат на власт !

Elissa please.

Last edited: May 13, 2015
  13. anel

anel Популарен член

Синоќа толку страници се испишаа, дури и во нивно одсуство никој никого не навреди. Утрово друга приказна.
    Имаше еден статус на фб, вика, да се знае, ако дојде нова влада јас од почеток ќе бидам против неа. Сите што направиле криминал да си сносат одговорност. И Заев нека е. Само за тоа што сака владата да го обвини, пуч, нека ја научи прво дефиницијата за пуч. Се надевам ќе дојде некој писмен што ќе знае да прочита што е пуч.
    Инаку, точно, за оставките се зборува некое време во одредени кругови и тоа е дел од сценариото на грујо да замачка очи на меѓународната заедница, ама неќемоќи, дури ни сценариото на Борисов нема да му успее, нема откажување додека не падне.

Sky-butterfly likes this.
  14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Да ја разбиеме напнатоста.:D
    11218822_754695837976699_7710994171667519545_n.jpg 11265323_754597454653204_2821385469793611975_n.jpg

15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Кога почнаа отказите почнаа и статусите на фб/ твитер:
    - Шу ќе беше ова откази?
    - Тодотов што чекаш бе „Мој термин“?
    - Гледате ли, Иванов дојде од Русија и среди цела ситуација а ни збор не кажа, нема која да го пофале.

Во глобала, повеќе од еднаш имам напоменето дека сум партиски неопределена зошто оваа власт сега била тука цел оној дел од мојот живот кога јас сум созревала и согледувала работите па немам видено ништо подалеку од ВМРО :D Секогаш верувам дека промена е добредојдена и дека секоја промена влијае за некои си подобро утре и за сега имам видено една страна од злото па ајде да ја видиме и другата.
    Навистина промената на министри знаеме како ќе оди - „ете гледате менуваме тимот, ние најдобри сме, тимот за победа.“ кога во глобала ќе бидат само сменати маските, а конците истиот господар ќе ги трга.
    Во затвор треба да оди секој оној кој заслужува да оди безразлика дали е во опозиција или власт или некој случаен минувач кој извршил криминал, така да нема врска дали Г'ујо ќе го гони Зајко и обратно, битно е и двата да го добијат заслуженото зошто, сем караници кои кога бев помала во времето на Бранко ми излгедаа како детски игри кои ги правевме на улица, добро немаме и од двата видено. :)

IronLady and Rama like this.
  16. anel

anel Популарен член

Јанкуловска си дала оставка од лични причини, имала ангажмани во Холивуд.:rofl::rofl::rofl:

SV1911, Saricko, imelda and 22 others like this.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Па нормално, само ваква маса од новинари и политички критичари ќе ги штити.
    Зашто некој како Влатко Васиљ или Мухамед Зеќири не застане на нивна страна?
    Па интелектот не се манупулира :D

п.с значи сликиве се веќе здраво ставам крај, а и воведите ништо поназад
    ____Од извори блиски на експертот за МВРО Љ.З. дознаваме дека Горде купила авионски билет во еден правец за да биде поблиску до нејзината омилена филмска ѕвезда._________ mvro.jpg mijalkov.jpg

galapce, kjukli, JuLleE and 4 others like this.
  18. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Ги слушав внимателно нивниве писма за оставки.
    Значи и кога даваат оставка , крајно се арогатни !
    Според тоа што го слушнав, напишале во смисол '' ова оставкиве се за мачкање очи, а кога малку ќе се смири народов, опаааааа ..еве не пак нас у министерска фотеља'' !

galapce and kjukli like this.
  19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Еве за ова зборев прееска, еден интелектуалец не треба вака да си дозволи да пишува, Уживајте и крстете се
    pusi kur toni
      • Toni Sanac MihajlovskiТи два smile emoticon.. Ама не мојот никако.. Гаден си за со него да те почестам..
        • Ne samo sto si edno pionce kelavo,tuku si i eden gnasen roditel . sin ti se bori protiv edna diktatura a ti gi brois tie bedni pari dobieni od klasicno pusenje na penis.
          • Toni Sanac MihajlovskiПознат си ми нешто.. Сум ти ебел нешто или нешто као низ магла ми е.. Тебе?

• droljo edna kuropusanovska ,sto si be ti covek? imas li ti karakter ili si kurva koja se prodava za pari a po ubeduvanje kao golem vmrovec...e od takvi gnidi kako tebe prodadeni dusi propagja drzavava, i zenati i majkati bi si gi prodal za pari dro...
            • Toni Sanac MihajlovskiПедерчино скапана и искомплексирана. Од такви шупаци као тебе не можеме да мрднем напред. Ти од мајка од мајка ти и од сестра ти заработуваш продавајќи а на твојот оро играат млади ергени. Ти сакаш да си патриот ама целофанот у гради не ти дава парамециуму. Амебо трудна кое мисли дека ако он е роден у Ск а дедо му или татко му дошол од Горњи Пичковац близу ПариЗ кој што ебел само овци, па така и ти си полупапкар Шипу Рацку
          • kurvo gnasnaa toni kur da mi pusis

• Za greota si coece
            • Toni Sanac MihajlovskiГреота Сузе.. Сузе Греота.. Убаво звучи.. Тоа ти е надимак или моминско ти е ?..
            • Narkoman ti li najde be da kazuvas u 4 sabajle vo zegin dole kaj MNT tromadoli kupuvase za koncentracia za opismenuvanje da ne gi koristese?
              • Toni Sanac MihajlovskiТи ги ставав у сок и те ебевме после со другарите кај ѓубриштето..

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Thread Status:
Not open for further replies.