"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Абе дечки, стојте малку. Дали вие озбилно го рачунате Тони Михајловски за интелектуалец? Озбилни?
    Не не не, не го потценувам дека е глумец па со тоа не е интелектуалец, ама летс фејс ит, последна книга прочитана и на него му била Зоки поки или некоја од тие. Зашто читање на сценарија ја не го рачунам за читање.

Секоја будала што завршила факултет за мене не е интелектуалец.

Последна измена: 13 мај 2015
    На SV1911, simoncelicius, daylight и 17 други им се допаѓа ова.
  2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ех море бедо Македонска, меѓу себе ќе се изедете, а некој си купува поени. Заев ќе ги избрка сите од работа, а вие се радувате на тоа (вас ќе ве вработи), а не се прашувате колку деца без родители, колку самохрани родители, колку луѓе што едвај преживуваат со една платичка ќе изумрат од глад БЕДО.
    Тепајте се партиски меѓу себе и ситете се оти зајко ако дојде на власт живи луѓе ќе јаде, па се прашувам дали некој ќе остане жив.На сите тие им се полни џебовите туку ние јаден народец што ќе правиме, е вака очи ќе си вадиме меѓу себе.
    Дај тоа зајакот нека ја каже веќе бомбата за тоа Смилковско (не оти нешто паметно извади до сега, освен селфито), затоа што тие кутри родители веќе цел месец се во неизвесност.
    Се убивте од тешки зборови и навреди меѓу себе, кутро македонче.
    Јас малку поодамна паметам некои работи и затоа го пишувам ова.
    Едит; Еден пример само. Кога Стефчо дојде градоначалник на Карпош ги избрка сите 84-ца од опшината за по кратко време премине во власта. Пресудете сами кој колку е за народот , а кој за себе само од еден пример.
    И филип Петровски заборавив да го напишам како дете за пример со достоинство.

На lovemme, Valentina.Vaki, faye и 6 други им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Ги заборавив наводниците, извињавам се :D

За што ќе биде поврзана денешната бомба,и од колку е?

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    98.988
    Значи никако да се разбере поентата на дискусиите во оваа тема и револтот на народот или па едноставно не ви одговара да разберете. Никој не рече Заев да чучне на премиерската фотеља, аман! Народот сака првично да си оди оваа влада на чело со Груевски, а за потоа кој ќе дојде е друга приказна!
    И сите паметиме Далерон, не паметиш ти само. И моите паметат од СДСМ и јас тргав од ВМРО. Ама, туѓото не се смета! Колку е невкусно сопствениот народ да го нарекува БЕДА возрасна жена, само затоа што на народот му дошло преку глава од нечии диктатури и решил да го крене својот глас, кооонечно да го разработи својот ум!

Ќе дошол Заев , ќе падел од работа, тој ќе останел на улица, овој ќе останел! Грујо не правеше така??? Како правеше он??? Он и негови падеше ако не си нечиј роднина од на главните кои одлучуваат кој неписмен ќе вработат на твое место преку ноќ!

Да нема веќе наши-ваши, да нема ВМРО-СДСМ, да нема партија и оп на работа! Да има кометентност, конкурентност и праведност во давањето на работни места! Ако те бива бујрум работи, ако не оди си, има попаметен и поквалификуван кој треба да биде на тоа место!
    Таква држава требаме, тоа сакам да го дочекаме!

На Rama, Annath и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Нема да биде смилково мислам , 14:00 часот ќе биде
    Али ќе биде нешто со Грујо , после вчерашните оставки малце да го средат и него да не мисли дека ќе остане.

Еве што пишале , што ќе биди бомбата
    "Во денешната бомба се очекува главната улога да ја има премиерот на државата Никола Груевски. "

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Немав намера повеќе да пишувам, ама за ова (болдираното) морам да реплицирам.
    Врати се наназад неколку страни колку бедни навреди се изнапишани, да беда сме затоа што сите сме Македонци. а се однесуваме како п..... под кошули, а падам или пади е типично струмички збор.

8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    98.988
    И што дека е струмички збор? Уф, ме насети , струмичанка сум, за Заев сум(fingers):rofl:.
    Епа се излажа мила, од истокот да, ама струмичанка не, нити за Заев, нити за Грујо, единка која се прави за да се оттргне од оваа небиднина овде. Сега се надевам појасно е:hai:

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.226
    А уште колку самохрани мајки исто така се моментално без работа?
    Прво не дај боже Заев да биде премиер.
    Второ, никој не вели дека Заев треба да ги вработи неговите. Ништо не сме постигнале!
    Трето, намалување на администрацијата е неопходно.

На SV1911, kukla21, Magnolija и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Nova bomba vo 14.30 denes. Sto li novo ke slusneme?

11. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Владо Мисајловски - предложениот за министер на транспорт и врски бил брат на сопственикот на "Курир". Тешко нас... :shake:

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    17.948
    Заев ако дошол ќе ја избркал цела администрација....
    А моментално сите граѓани од втор ред (невмровците), што мака мачат да најдат најмизерна работа и не можат глава да кренат од партиски вработувања нема врска.
    Што ни побегна цела младина во странство нема врска.
    Битно да си седи Грујо на власт уште 100 години па да си гледаат аир само партиските војничиња.
    Другиве нека цркнеме од глад.
    Ах бе Далерон....

На BloodElf, kjukli, Edie.S и 10 други им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.817
    Свесни сме и тоа како. Затоа протестите продолжуваат, уште помасовно, додека не си одат сите до еден. Денес во 18.00. Страстите на народот не се смирени и нема да се смират.
    http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=22347
    Еве линк за бомбата.

На MacenceEna, Giovanna, Kaley и 5 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.192
    Допаѓања:
    175.748
    Работа која ја забележав во темава е дека што и да се деси пак типичното македонче ќе се дели на СДСМ и ВМРО. :puke: Едниот ќе живее дури другиот умира и обратно само поради партиските книшни, а после зборуваме за современост.
    Реално многу ме интересира што ќе има во следната бомба, да видиме дали Г'ујо ќе го јади срамо или пак ќе го скокни како до сега. :smoke:

На Giovanna, Sky-butterfly и Lilit им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.226
    Јас на темава забележав дека најмногу стравуваат од ликување и од поделби оние кои најмногу ги правеа, а тоа се вмровците.
    Во нивниот ментален склоп никако не допира концептот дека на некого не му е едноставно гајле за партија, ниту пак сака да угнете една категорија на луѓе. Заради нивниот начин на делување и размсилување не можат да се убедат дека некој друг не размислува, ни па сака да размислува така.

Не знам кој дел не ви е јасен дека ако не си за вмро, не значи дека си за сдсм и многу веројатно е дека не си ни за сдсм, туку си за граѓаните и убавиот живот кој не можат да го понудат ни двете партии, туку трета опција или некоја комбинација исчистена од олошот.

Во моментов пак најмногу ми се блуе од сдсмовци со ставот - ааах кај ќе бегате, ааах идат нашите 5 минути, ќе видите убаво, сега јас ќе користам, не може само вашите да се вработуваат... втф? Мизеријо една, заслужуваш цел живот од социјална помош да живееш. Кое нивно на свест ти е ова бе? Пред се кое ниво на мрза е ова? Желни за моќ и пари, идиотизам.

На mims-89, SV1911, BloodElf и 16 други им се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    24.167
    Е па, да бе, @Lilit...
    Тоа е тоа, само како да се спречи доаѓањето на СДСМ на власт, кога ова е нивна борба?
    Искрено прашувам, без доза на иронија?
    Како би тоа? Нема да го дозволат.

На Dgirlll и duffi им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.829
    Допаѓања:
    163.226
    ^ Полна е државава политички експерти, нека се изјаснат.
    Мене тоа и ме плашеше во ова сеопшто лудило.
    Вмро не се по многу точки добри, ама сдсм по колку точки па се добри? Во моментов се катастрофални и немаат никаков план и агенда, освен ситни интереси.
    Погледнете им ја само структурата во моментов и ќе ви биде јасно. Од најнебитниот помеѓу најбитните, па се до врвот... Ужаси.

Техничка влада како моментално решение ми се гледа за најдобра опција од интерес на сите.
    Искрено има поединци на обете страни што многу ми се допаѓаат како политичари и луѓе, но како целини, ниту една од двете партии не ми се допаѓаат.
    Не знам само колку техничката влада е возможен феномен...

На butterfly4, simoncelicius, Sky-butterfly и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580
    Аман више од овој струмичкиов циган,значи по одвратно нешто во живот не сум сретнала.....Така ли мисли ќе стигне на власт со нечесни игри,така не се стигнува на власт.Глупак и морон.
    фалачаопријатно.

На Beatriche19, IronLady, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро бре има ли ум овој што е бомба?
    31-вава бомба ептен бомба не е ни запалка, нцнцнцнцнцнцнц. Е не ми е јасен човеков и готово.(facepalm)
    Мислам дека трба да го вработиме во некој циркуз за на шипка да се врти и низ дупот да пушта бомби, аман од глупостиве.

На senza.parole и Valentina.Vaki им се допаѓа ова.
  20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    10.444
    Што вика бомбата, не можам сега да гледам?
    Инаку приметив и Влатко Васиљ се спомнува нешто низ темава како некоj тежок интелектуалец. Jас не би се крстела на него дека многу арно и обjективност ќе прикаже кога би му дошле неговите пет минути на другата страна. Би го рамнела со уличарот Шанац само на овоj малку повеќе му оди слаткоречивоста па потешко се приметува.

На MacedonianHacker и senza.parole им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.