"Бомбата" на Заев

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Acisal, 3 декември 2014.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Типична особина на диктатор. Ама сите такви завршуваат многу лошо.
    А мене да ме праша некој, јас би ги насочила незадоволните граѓани да протестираат со денови пред неговиот стан.И онака полицијата со километар ги оддалечи за да го штитат. Е тогаш да го видам Гујо шу ќе прај ?

Последна измена: 14 мај 2015
    На Annath, Sky-butterfly и fighter им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Не, туку вие немате разумен одговор на моиве тврдења, па сега се расфрлате со “високоумни поговорки” ;) Јасно е се.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.375
    Секогаш иста одбрана-што напрвија претходните?
    Кој претходни, па 9 години се на власт, една декада, јас не знам до кога ќе се вадите на ова.
    Кој тоа убаво живее во Македонија, м?
    Одиле на кафе, демек луксуз е да излезеш да прошеташ?
    Вие каде бре живеете, во тие тако звани странски инвистиции луѓето работат за плата од 9000 денари, а Грујо ќе купува кола од 600.000 евра?!
    Дај ви се молам, работно место, слатко ви е, ама немојте бре не правејте го народот глуп и победен, не ми дрндајте по форуми како тоа он го заслужува.
    Јес во медот, сите што се на функција, било каде, крадат, се местат тендери, ама со осет.
    Овој покољ направи, гази по лешеви, и вие ќе го браните.
    Кажете ме вработи, ми зависи работното место, деца имам, во ред ќе сфатам некако, ама да убедувате дека другите се полоши, овој е арен, немојте. Видовме, слушнавме.
    Се плашам од Смилковско, за името ми е гајле, што сакат нека му прават, туку ми е жал за родителите, чии синови беа стрелани заради нечии болни хирови. Се ежам од помислата.
    А за Заев, реков еднаш, додека не го видам на дело како работи, ќе се воздржувам од било каков коментар.
    Селјак, каков и да е, како градоначалник е одличен, ако некогаш стане премиер и вака се грижи и за државата, ич не ми е гајле каков нехризматичен шупак е. Да работи само.
    Тоа сакам, гајле ми кој ќе биде, само овој да се тргне и да се опраи работата.

На green.eyes, ArmaniCode, SV1911 и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807

На ArmaniCode, SV1911, An-na и 11 други им се допаѓа ова.
  5. IvanaP

IvanaP Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Од вчера само не можам да ја извадам сумата од 600 000 евра за кола- што е многу, многу е

6. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Каков курвин син е премиеров, 600к за ебан мерцедес? Па дали он има малце душа што може да се направи со тие пари бе?

На SV1911, Twins2007, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Лелееее кое изненадување и чудење и запрепастеност оти премиерот мерцедес си купил, со тие пари можело не знам што да се направи. Просто да не веруваш што направил. Еден споменик колку кошта а колку ги има наредени во Скопје, што е сега ова чудење, воопшто не сфаќам.
    Може на лизинг го земал човекот.

Дајте слика што ауто е тоа од 600 000 евра??

Последна измена: 14 мај 2015
    На mims-89, Читател и referentka им се допаѓа ова.
  8. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580
    сите тие лајна на заев се местени,а за мерцедесот чисто се сомневам дека е вистина пошо да беше така и иванов ќе купеше јака кола а не да се вози у с класата од 94 та ;)

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.793
    Допаѓања:
    99.003
    Па на Иванов и таа му е многу со сето молчење и криење во глувчешки дупки тогаш кога најмногу треба да го има. А сеа за Грујо, ипак човекот е водичот, ''гради'', ''носи странски инвестиции'', ''реферира и отчетува за направеното'' и малку ли мака е тоа за да не ја залечиш со такво мало задоволство?:headbang:

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Оваа е стара струмичка

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  11. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Грујо види ваму! Јас сум 45-годишна мајка на две ќерки и само по тоа сме слични фала му на Бога! Јасен е криминалот што го имаш направено и исчекувањето е само со колку нули ќе биде крајот за кој нема никакви дилеми. И твојот крај се гледа и за тоа неизмерно ми е драго.

Од почетокот на вашата пљачка со проектот „Скопје 2014“ најголем впечаток ми оставија 250.000 евра за тажните врби. Тие никако, ама баш никако не можев да си ги објаснам (и се друго се рабира за чесен човек е неразбирливо, но нејсе). Ова вчера со твоето возило од 575.000 евра ми остави грутка во душата. Сакаш твоите ќерки да се возат во климатизирани седишта па и некое телевизорче да не им биде досадно де. Но комплекси се комплекси за тоа е потребна стручна помош.

Слушај ваму момче! Јас сум мајка на аутистично дете и знам дека не те интересира, но еве да ти кажам, тешко е многу да. Се мачиме, бараме начини што да правиме, како да си помогнеме, како да го оспособиме детето за самостоен пристоен живот. Бараме асистент кој ќе ја прати на училиште да биде платен од државата. Бараме дефектолог, логопед, психолог кој ќе работи во училиштата и градинките со децата со посебни потреби...

Листата е долга. Но знаеш што. Одговорот е нема пари! И јас се прашувам по што тоа твоите деца се повредни од моите и по што ти си повреден од мене? По ништо, но како што спомнав погоре, стручна помош е потребна кога човек ќе забега. Сакам да те опцујам онака сочно, но и покрај тоа што мајка ми не може да чита бидејќи нема ФБ, а татко ми е покоен две години, не можам да го направам тоа бидејќи домашното воспитување не ми дозволува. Така ме учеа моите. Чесноста, моралот и респектот кон другиот кој и да е да ми биде секојдневие.

Здравје посакувам на твоите деца, тие не се виновни за ништо. А тебе ти посакувам непроспани ноќи онолку колку што имаат родителите на децата со посебни потреби поради средниот прст кој го гледаат секогаш кога бараат помош од државата.

http://plusinfo.mk/vest/25796/pismo-gruevski-ti-posakuvam-neprospani-nokji

На butterfly4, Adi888, ArmaniCode и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Абе гледам уште избегнуваш од прашањата кој ти ги поставија , зашо така ?!?

Гледам сликички си постираме? , може и јас две?

На fighter, crazylady, Читател и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    22.602
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Може бе и три ако сакаш, еве четири нека бидат и три од карти.:lol:

А за прашањата кои те мачат обрати се кај надлежните служби.
    Или почекај до 18-ти мај.

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Мало надополнување

16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Немора толку многу , многу се за тебе , доволно е едно ама вредно

Еве бидејќи минатите 5-6 ги изгбегна со сарказам и навреди , по 7ми пут ќе те прашам.

Дали мислиш дека Груевски е криминалец и треба да остане во оваа влада?

На Night Rider и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  17. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Ние за Гујо и неговата имотна состојба, не знаеме ништо. Цело време крие што поседува и тој и неговите околу. А јавна тајна е дека семејството на Груевски во периодот од 2000 до 2002 година не поседувало САМО четири станови, ами биле дури шест и тоа со вкупна квадратура од околу 500 м2 !

18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Yipman2 jas na vtorava slika grujo milslam na fotosop go zgresile.Tie dvamata se pogolemi od nego,toj e od niv priklesten.Ne?
    Kaj koi nadlezni te pratija neznam,kaj tie sto treba so bela kosula da gi vrzeme?
    Kaj niv oni megu sebe neka si se obrakaat.Vidis kolku agresija se napneti oid odenje kaj takvi nadlezni.Za greota.

Inace za Ivanov...toj kolku koli ima,eden prosecen grad tolku nema.I sto e realno,tie mu se od pred da stane pretsedatel.

19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Во брзање сум, ај јави се на 02/3231578 или 02/3106 645, само претстави се дека си Јипман од фемина форум и ќе ти кажат се што те интересира.
    Или можеш на следниов линк
    http://www.finpol.gov.mk/contact.html

Се надевам ќе го пронајдеш одговорот на твоето прашање. А во спротивно, не знам што да ти препорачам освен да постираш сликички.

На zekzeki и Daleron им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Bridget еве го мерцедесот
    МВР набави блиндиран Мерцедес од 578.000 евра
    ВЕСТИ
    13.06.2012 10:43

Tweet

МВР купи нов блиндиран Мерцедес произведен според највисоки стандарди за безбедност набави. Автомобилот ќе се користи за превоз на државни функционери и странските делегации за кои е неопходен прв степен на безбедност. Мерцедесот со највисока безбедносна заштита чини околу 578 илјади евра.
    Од МВР велат дека набавката на ново блиндирано возило била и повеќе од неопходна, бидејќи возилата со кои сега располагаат се малку и често се расипуваат.
    Па и не беше некоја тајна.

На Cka и Abeja им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.