"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Нова бомба денес.Ај да видиме што ќе донесе.Не верувам дека ќе биде нешто што до сега не сме знаеле.

3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Искрено не гледам што се сменило откако ги има бомбите.. Сите ги имам слушано и стварно зборуваат за криминални работи. Ама и снимката за Заев кажува на негов криминал. Вика цела да се пуштела - па он цели ли разговори ги пушта од министриве и компанија?! Муабетот ми е исти се бе!

Да не ме сфатиш погрешно - не ги бранам ВМРО, не ги сакам ни СДС. Цела транзиција ја поминаа со едни исти ликови кои и ден денес виреат во партијата. ВМРО кога дојде на власт направи целосна чистка и се ослободи од сите ликови кои им беа веќе мета на јавноста - Доста, Змејковски, Љубчо и еден куп други. Не ги шутнаа за да не галамат, туку им дадоа фини позиции и овие задоволни, проблеми не прават и партијата си се зацврсти.
    Освен Лазаревиќ и другарите ако не направат партија, не гледам некој друг да тепа на следните избори.

4. ph.orhideja

^
    Многу се смени со бомбиве.Народов почна да зборува,да пишува,да делува,да излегува да си го искаже незадоволството.Ниеден слободоумен човек не го оставаат рамнодушен овие бомби.

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не што сум неопределена и гневна и на едни и на други, туку со пиштол на глава да ме тераш нема ни на улица да излезам ради некој нит да одам да гласам.
    Тие придонесоа така да реагирам, а не сум единствена
    Јас да одам на улица на протести, па да ме види мојот ВМРО-вски шеф па да ме бркаат од работа...ке ме спаси СДС ???
    Или новите ВМРО-вски дечки што ги донесоа и што ги ставија по институции на убави столчиња па не доаѓаат ни на работа...зошто да ги носам на грб??? Дупло зема од мене плата а никаде го нема...

И додека ние овде се препукуваме за овие две гнили опции, некој го користи тоа.
    Ако не се стори нешто, ке дочекаме Албанец премиер да не води.
    Кога сме будалчиња нека не толчат.

Nausicaa and kukla21 like this.
  6. kukla21

Рака на срце знам примери кои се вработени во администрација од СДС без партиска книшка. Истите тие не мрднале од позициите „млаџи референт“ затоа што ги нема на списокот... Било партизирано, не велам не, ама па до волку не било.. Наш ли е? Чив наш - нели Македонија е наша и сите сме свои!?
    И јас без партиска книшка имам добиено државна стипендија за студии во странство од ВМРО. Значи има некои работи кои функционираат и денес.

Јас проблемот на власта го наоѓам во еден куп закони, даноци, спреги, казни кои ги воведоа, телевизии на кои слушаш само за успехот и нема никаква критика - утопија. Ако не си „нивни“ не можеш да пркнеш бе! Кога било вака? Кога толку било партизирано се? Ептен станаа комфорни во позициите и во моќта. Многу време на една позиција не е на арно.

Стварно не сте реални - после која бомба? Онаа за Мартин? Кога луѓето покажаа симпатија и револт кон полцијата и како се водел предметот. Каде беа за милионите од Кинезите.

anel and Elissa like this.
  7. ph.orhideja

Точно,бомбата со убиството беше капка која ја прелеа чашата.
    А јас проблемот го наоѓам во секој еден сегмент од општественото живеење.Што е добро во државава?
    Економија,здравство или образование?Кај и да се свртиш,се само криминали и нефункционалност на инситуциите.
    Промени мора да има.

Rama, Sky-butterfly, RainBow and 3 others like this.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Па после толку заплашувања и уценувања ќе имаше логика народов и уопште да не излезеше на улици. Таа бомба беше пресудна. Овој народ е гневен, но многу повеќе од тоа.. барем ја сметам дека е УМОРЕН цело време да му се дише во врат, да му се крати слободата и да му се ограничуваат правата што легално и легитимно ги заслужува како граѓанин на оваа земја.

И во ред е да бидете револтирани и да ругате и една и друга и трета и петта партија. Ама си верувате ли барем самите на себе кога ќе кажете дека нема да гласате? (со цела почит кон оној навистина мал дел што нема да гласа.)
    Да се гласа е право и должност на секој граѓанин. Секако никој не може да ве натера на ништо со сила (ова го напишав и ми текна дека за Македонија збориме), ама знаете ли дека ако вие не се појавите на гласање, вашиот глас секако ќе биде искористен, дал од едни дал од други..ова е таква почва погодна за сите гласачи дури и за мртвите. Искрено веруем дека на наредни избори многу мал ќе биде делот што нема да гласа, иако доста од нив ќе се маваат у груди дека нема да излезат.

Abrakadabra likes this.
  9. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Зошто се плашите од преодна влада? Преодна влада не значи СДСМ аман!
    Нека одат сите овие злосторници во затвор, нека се формира преодната влада, нека се утврди колку е вкупниот долг на држава (не сте свесни дека вашите деца ќе ги плаќаат глупостиве на Грујо али ај) и сите пропатни работи. Преодна влада не владее една недела бре... 9 месеци сигурно ќе биде така.
    После кој понуди подобра програма тој нека победи! Гласајте си пак за ВМРО, никој не ви забранува!
    Проблемот е што уште го величите Грујо како поединец! После се што слушнавте, пак би гласале за вмро само заради него!
    Страшно.

Јас да сум на местото на СДСМ не би се нафатила да превземам власт. Сите знаеме дека следуваат отплаќања на кредити, отпуштања од администрација ( што е неопходно!) и сл. работи. И после ќе биде како приватизацијата, пак они криви.

Битно, кој и да дојде на власт, нека се замисли пред да украде! Не толку глуп и наивен народот ко пред 10 години. Протести ќе има за се што не чини.

10. kukla21

Прва ќе го поддржам оној кој ќе излезе со сериозни реформи во здравството и кој ќе го направи да фунционира онака како што денес работат Систина и Ремедика.

11. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Целите разговори од бомбите ги имаш на интернет , за разлика од разговорот со Заев кој само делови се пуштени.

Инаку да денеска нова бомба бр 32 , те молам Заев и компанија , дајте да биде нешто големо , времето за маленките бомбички помина , сега пред 17ти нешто големо мора да биде , можеби за името или сл.???

12. kukla21

Јас од интернет и ги слушав. Ама од кај знам дека тоа е цел муабет?

13. referentka

Логички е денес да има нешто по конкретно во новата бомба бидејки се ближи протестот и за да има поголем револт и да излезат повеке луѓе и бомбата мора да е појака

Господ нека си ги поживее, ама дајте бе деца здружете се !!..направете ново нешто...нова сила..нечуени имиња до сега...нова платформа, програма...

Затупевме веќе, се едни исти не лажат па не лажат

14. anel

anel Популарен член

Па тоа е проблемот @referentka , зошто некој да се плаши за своето работно место, ако слободно го изнесе своето мислење? Зошто некој не може да мрдне од дното, ако е партиски неопределен или не дај боже од опозиција ,а за шефови се поставуваа неспособни партиски војничиња.Зошто мене некој да ме етикетика како сдс ако излезам на протест против брутално убиство и негово прикривање? Зошто мојот бивши газда да биде условен или нека земат книшки твоите или нема да можеш глава да кренеш од инспекции? Зошто мора жена две недели по операција да оди на протест да му докаже лојалност на фирерот? Има многу зошто , многу работи го револтираат народот, ама премногу е исплашен за да направи нешто. Дека крадат на сите ни беше јасно, не дека овие од сдс не крадат, ама револтира бездушноста на луѓето од власта, приоритетите на владата, побитно е политички поени со едно апсење на еден кловн отколку убиство од некој кој ја претставува државата, револтира организирањето на гласање, плаќање авиони, провизии од 2 милиони евра( еј, се заборавиле), "свршување" на кола од 600 илјади евра( штета што не лета), а немање слух за деца што умираат, сфаќањето колку обичниот човек е мал, безначаен во очите на власта, монтирани судски случаи, инструкции како да се одвива судење. Се обвинува овој или оној го прави прислушкувањето, па пуч, па не знам што, а всушност ги прислушкувале оние кои им ја дале провизијата. Еј, нашле опрема од Израел да купат.
    @kukla21 , јас тоа цело време се прашувам, за една услуга покриена со фондот исти пари добиваат и јавното здравство и приватните здравствени установи. Зошто не можат да понудат исти услови, не ми е јасно. Ама во приватното добивката е на еден, во јавно здравство има многу што треба да се задоволат.
    Мора да падне оваа влада, да се направи нова преодна, да може колку толку да се воспостават нормални услови за функционирање на институции, народот да нема страв да излезе и на протест и слободно да се изрази.

Magnolija, Edie.S, Annath and 5 others like this.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Тоа останува на ти сама да процениш дали е цел или е сечен-лепен маубетот.

Инаку на 17ти не се излегува за подршка на сдсм , туку се излегува да се каже НЕ на Грујо . Затоа треба и тие неопределени и сите што всушност не ја сакаат владата да излезат и да кажат мрш грујо !

16. kukla21

Затоа и поставив реторичко прашање - зошто да верувам на било кој од овие двајца. Еве викам Не за грујо, ама на кого да кажам ДА, мене тоа ме мачи!

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Се додека размислувањата ни се секогаш било и секогаш ќе биде нема да не биде. Зборувам за партиските притисоци. Народот е тој што го дозволува тоа. Кога можам јас, мајка ми, татко ми да не се вработуваме со книшка, зошто Петко или Станко да се вработува? Едноставно ако народот не го прифаќа тоа нема да се спроведува понатаму. Кога народот нема да биде партиски вработен и да се тресе над работното место ќе може објективно да согледа која партија што нуди. Кога ќе се расчистат работите со преодна влада, кога нема да има притисоци тогаш ќе се направат валидни избори.

И пак ќе кажам, на 17ти не е протест за сдсм. Што мислите вие, одма на власт ќе седнат? Мора пак да има избори, ама по месеци, откако ќе се средат работите и да се види кој е што е.
    Можам само да замислам како им е на оние сега што се плашат за работното место. Зошто бре некој да стравува за тоа? Мора, мора да се искорени таквата политика, ама мора и да се смени начинот на размислување.

А ова вмро што го прави во последниве денови е чист очај, ми се гади, тероризирање на населението, сеење страв, репресија. Се обидуваат единственото нешто што ни остана, да си го искажеме револтот и слободното мислење, да ни го земат. Епа не го даваме.

Edie.S, Summerlover, Annath and 6 others like this.
  18. referentka

Искрено, спаѓам во тие плашливите.
    Зависам од парите (платата) и да не ми одговара ќе си ќутам и ќе си одам на работа.
    На улица нема да излезам никогаш.Си имам работа и скромна плата и нема што да барам.
    Сакам да се смени се, ама не сум од тие радикалисти кои извикуваат пароли и викаат уааа..
    Животот ме научил дека кроткото јагне од две мајки цица.
    А дека имам законско ПРАВО да гласам-имам, ама дали ке го искористам моја работа си е.
    И така се е наместено, па што сакаат нека прават.

И да Ве потсетам сите-ова е тема БОМБИТЕ НА ЗАЕВ

Elissa and veren like this.
  19. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Ете колку ти вределе цврстиот став и образ. Честитки :handshake:

Со што СДСМ го привлекла неопределениот гласач па сега пола и повеќе од тоа тело да гласаат за нив. На следните избори таа бројка на неопределени гласачи пак ќе си остане таа истата или па нешто малку ќе се зголеми.
    Друго, Албанците ниту некогаш гласале ниту пак ќе гласаат за македонска партија на парламентарни избори. Или ве лажат од штаб дека со нив имате зголемено гласачко тело и ќе тепате или веста дека албанците се повеќе зимале членски од СДСМ си ја сфатил премногу сериозно.
    На конгресот на ДПМНЕ од 560 делегати 528 гласале за Груевски. Делегати кои транспарентно и демократски ги избираше членството на месните комитети, па се до повисоките органи. Прашај кој решаваше и како беа избрани делегатите во твојата партија само за да Заев остане на чело на партијата и каде се видни членови на СДСМ сега поради „големата поддршка“ кон Заев.

Интересно ќе биде да се види што после неуспешниот протест на 17-ти и масовниот собир за поддршка на 18-ти ќе превземат СДСМ, Заев, „независните“ невладини, „неопределените“ граѓани и членови на форумов, разни пленуми. За едно сум сигурен-масовна побарувачка на антидепресиви, а зашто не и на долен веш.
    Јасно им е на сите дека Заев нема идеја што после тоа.

senza.parole likes this.
  20. referentka

Дечко, оди во штаб таму и вари им кафе, оди на протести и викај УРА
    Со што ли ТЕ купија вака да ги славиш ?
    Те читам одамна и гледам дека си задоен ВМРО-вец и немам сметка да ти кажам многу работи оти толку те ставиле во узди што кај ке стасаш таму пишуваш и пљукаш

После вакви постови како твојот, посакувам да падне од власт сегашниот.
    Не сте ни свесни дека правите контра ефект !!!

anel likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.