"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ја би за вагон ако може, покомотно ми изглеа :)

Ние со потекло од Гостивар знаеме и многу поише од ова што го слушнавме, ама ај.. на душа нека им е.

2. An-na

An-na Форумски идол

Нели Смилковско се одложи за да не се создаваат меѓуетнички немири? А ова што е?
    Ах бре Зајко, Зајко земи пукај тоа бомбите до крај (ако вистина ги имаш)
    Се си мислам дека нема ниту за Смилковско, ниту за името бомби. Да имаше до сега ќе ги пуштеше. Или... се обидува да се испазари со нив, што е подеднакво лошо.

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

4. Rama

Rama Форумски идол

Поддржувам демократски протести ( што имаме и право како легитимни граѓани на РМ)ама мирни протести, и јас сакам , нова влада , нови промени , имам нагласено 258978 пати дека не сум видела арно ни од едни ни од други , како прво и партиски сум неопределена,како што поминува времето всушност сум скептична , не дека ако падне сегашнава влада , на нивно место ке дојдат подобри , ама имаме право на промени ( како што тргнало , во Мк еден асален политичар нема , сите си гледаат за себе, не дека зајко ке беше подобар и ке ни дадеше промени , ама самиот сакаше да му даде шанса народот и да се докаже) сакав и сакам да ги докаже криминалите на владата , за да го свести народот , ама не сакам меѓу етнички раздори и подбуцнувања, зошто знаеме кој би бил резултатот од тоа;) не му требаше оваа бомба баш сега , во олку жестока ситуација ...Господ нека ни е на помош!!

Sky-butterfly, Candid, anel and 3 others like this.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

А реално, која од преостанатите бомби нема да биде со етнички контекст? Во таа што ќе се кажува за Нил Армстронг и Месечината?

6. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Реално, поентата е, ако има некој криминал во бомбите, нека пушта! А ако и за смилковско има вакви муабети од типот "Шиптариве вакви се, такви се", нема да направи ништо добро ако ги пушти, единствено нешто што ќе постигне е тепачки по улиците!

theowndemon, Elissa and Rama like this.
  7. Night Rider

Night Rider Истакнат член

Дали ова значи дека екс телохранителот на гљујо заедно со криминогени типови од приватна агенција тепале припадници на единицата на АРМ ``Волци`` ?
    Не сум сигурен затоа прашувам, барем така делува според кажаното.

8. Rama

Rama Форумски идол

Добро објасна место мене , само еден добронамерен совет ќе ти дадам , не враќај на секакви глупости, некои луѓе пишуваат само колку да ги има:D потполно си во право дека ќе има тепачки и не само тоа туку и војна, а на Нил Армстронг му е убаво таму каде што си е @Summerlover :D убаво се изразуваме сите дека треба да се извади на виделина секој криминал , ама не мора да се праваат меѓу етнички раздори токму сега , оти лошо ке биди за нас а не за Нил;)

9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Rama да напишам колку да ме има, не го негирам фактот дека живеам во мултиетничка средина, ако за вас добри односи се ова сега, потајно или во себе лошо да им мислите, а во јавност намачкана лицемерност и да имате страв oд нив, тогаш сheers :d:

mims-89 and Abrakadabra like this.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Значи колку сте превртливи, тоа е феномен !
    Кога не објавуваше Заев ништо за Албаците, се жалевте како сето ова било петарда.
    Цело време навивате ‘’ајде Смилково настанот’’ за вистинска бомба, а сеа кога ви нафрли нешто од ВМРО-ски ставови за Албанците, викате ‘’психопат, ненормален, сега ли најде …бла бла бла ‘’.
    Искрено, јас да сум на местото на Заев, би се откажала од борба со овие на власт, па штом ви е убаво, уживате ! А Заев и СДСМ и онака немаат што да изгубат.

Candid, Yowannty and Summerlover like this.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Не, овие се лудаци! Врвни криминалци, убијци, овие немаат ни грам осет, немаат никакво чувство, емпатија, ништо нула! Ако од некого се плашам во оваа држава, сега ми е многу јасно кој е тој, оваа влада, оваа проклета одвратна влада! А тие што ќе застанат уште да го бранат ова, не дава душа да им посакам да имаат блиска средба со тие 20тина (wtf) Какви лудаци чуваат во свои редови, ма каква правда, може што сакаат да прават, никој нема да ги сопре. Кај се да одговараат? Каде се да одговараат за прикривање на убиството на Мартин? Уште колку такви психопати чуваат во своите редови??? Одвратно!!!

Овие одвратни суштества што стојат пред камерите и го лажат народот, што сакаат себеси да се нарекуваат новинари... СОУЧЕСНИЦИ ВО ПРИКРИВАЊЕ УБИСТВА И КРИМИНАЛИ! Први сакам да ги видам во затвор! Ја отрувте оваа држава!

Толку сум згрозена, толку одвратно се чувствувам... Гордано, имам чувство дека вечерва ќе се качиш во првиот авион со неповратна карта. Ако се плашиш, мило ми е, да знаеш како ни е на нас!
    А ако постои ѓавол, верувам дека звучи сосема исто како СМ!

sparklie, Kaley, Moira and 7 others like this.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Дно дна-а војна да направиме.
    Колку лесно само звучеше ова.
    ,,БУ" да им направиш ќе избегаат,они војна ќе правеле.

НаталиЛили likes this.
  13. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Овој Протуѓер како што го слушам ми иде жив да го дерам. Гнаса од најдолен вид, сурат гаден, пу.

14. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Па ајде веќе кога подгреваме тензии да имаме војна, зошто да не? Какви се коментири читам по форумиве, се спремало нешто големо, шиптариве се спремале за војна, и незнам што друго

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Епа тоа е фората , демек било многу многу по-осетлива него ова денеска , сеа дали е точно или не ќе се дознае кога тогаш

А изгледа си ја држи како завршен удар ..

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ја навистина не можам да ве разберам зашто ова цело чудење за бомбава и изјавата на Заев. Одамна веќе не се бираат средства и начини да се дојде до целта. Ниту грујо бира како да остане на власт ниту заев се потресуе како да дојде до власт.
    И без разлика на исходот, тие сеуште ќе си ги имаат парите, туку ние го обравме бостанот, ние народот и од едните и од другите.

Цело време ве читам со недели и се обидувам во вашите коментари да најдам совршен епитет за груевски. Најдов - самозаљубен, кај лилит. Тој си мисли дека е совршен и дека без него државава ќе пропадне, а не глеа дека самиот не влече надолу. вмровциве исто - ако го нема грујо за нив е еднакво на апокалипса, а уствари апокалипса живееме веќе 9 години.

LaraSolare, sparklie, galapce and 6 others like this.
  17. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Абе разлика е во тоа што смилковско е еден настан, ете неразјаснет да речеме, и кога е бал нека е маскенбал, ако Заев тврди да има докази за случајот да излезе на виделина, нека пука, па куд пукло да пукло.

Ама ова денес се само типични "малски"оговарања, ниски, малограѓански удари.

18. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Ова денес беше пичкин тим, демек ко да незнаеме дека секој тука нив ги вика шиптари. За смилковци, поубаво да не дава ништо. Незнам како ќе се реагира/

19. Cka

Cka Форумски идол

Се светици, никој од сдс не рекол шиптар! сдс за циганите, само ромчиња викаат, на нивно барање лектирата Белото циганче е Белото припадниче на ромската популација :) Жити се. Се смеев за она објавеното со автобусите, леле како тоа, ке се возеле со автобусите, ќе ги покажувале...Еми ај да ги стават во подрум. Станаа трач рубрика, место партија.

Кога веќе прислушкуваш, дека странци биле, дека сами се прислушкувале, кога лажеш, напрај стратегија и држи се до неа. Ми се чини дека намерно сдс го пушта Заев низ вода, да пропадне. Малце невкусно е што Шекеринска му се смее позади на ТВ, а кога го фаќаат во криминал,никаде ја нема. Или си се него, или не. Многу раштимани.

20. Youknow

Youknow Популарен член

Zoran Zaev- edinstven normalen politicar vo Makeodnija. Drugi zborovi ne se potrebni, se e izliseno... krckajte :)

Kaley likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.