"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Поминаа скоро 24 часа и немаше ниту еден инцидент со албанците , гледате нема потреба од паника ....
    Утре е големиот протест , песимистички гледам кон него , не за друго гледам овие вмровциве се со големи притисоци врз населението , а да не ги спомнувам статиите дека ќе се дешавало нешто и да не се излагало ..... А имаме доста кукавички народ и многу лесно може да се исплаши и да не дојдат , да се појават само 30-50 илјади наместо очекуваните 100.

Вчера иначе ми падна жал за Латас , толку се утепа да ги брани вмро а они сакаат да го скинат ... пак да ги браниш латас , пак !

Инаку еве неколку сликички што наидов на интернет , за ова што го пишат на сликиве незнам дали се точни или фејк .... али искрено не сум изненаден и очекувано е да има вакви притисоци ,

Да беше плавуша оваа Марија ќе помислив дека е Елиса и одма ќе ја аднев на фацебук8)

2. Triumf

Triumf Истакнат член

Читам коментари од типот да падне диктаторот Грујо , ама и Зајко не го сакаме.
    Ако имаме преодна влада тогаш имате ли вие некој политчар кој би можел да ја води Македонија,дајте предложете со име и презиме да видиме што луѓе на ум имате.

presiosaP likes this.
  3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас мислам дека кога се покажува со прст кон поедини личности и се идентификуваат со име и презиме, или треба целосно да биде пренесена пораката (скриншот или сл.) која истите тие ја споделиле или доколку поради начинот на комуникација тоа не е изводливо и тој кој покажува со прстот да биде идентификуван.

Посебно кога такви лични статуси се средство за понатамошна дистрибуција.
    Во спротивно е само уште еден сомнителен извор на рекла казала.

4. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

^ Се согласувам со тебе Дани , али нема целосно пренесена порака , т.е може има , али не најдов.

Инаку денеска бомба бр 33 ќе падне

Мислам дека оваа ќе биде за името

5. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Искрено очекував албаницве да искочат на протест против тоа што збореле овие. Али изгледа дека и на нив им доаѓа малце кликер (фала богу).

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Никаков извор на рекла - казала, се е кренато на нозе за на протестот и баш со овие закани дека нема работа за нив ако не се појават. Имам интерни извори, мои блиски луѓе кои никогаш не оделе на вакви работи ама сега мораат да одат. На македонскиот народ тоа му е убаво јасно, така да мислам не е потребно лична идентификација оти после којзнае што може да ги снајде.

7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

AMAN EJ AMAN! Vie sto uste se prepukuvate za SDS ili VMRO normalni li ste??? A be neznam koj e polos od niv.
    Prvite za licen profit vo vreme, nevreme objavuvaat "bomba" so koja potencijalno ke predizvikaat meguetnici tenzii. Pa uste zgrozeni sto ovie vikaat Siptari. Oni kao ne vikaat. Aj molim te!
    Vtorite lice da se nemalo ej! Sram = mislena imenka!

I na kraj, tesko site nas so ovie!!

8. kukla21

Edno prasanje, koj e ovoj Vlatko Ilievski od snimkite?

9. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Сопругот на Гордана:)

kukla21 likes this.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Вреди да се прочита:

Screenshot_2015-05-16-12-42-30.png

11. kravce

kravce Форумски идол

Јас не се плашам од меѓуетнички конфликт, и после оваа бомба, доколку сакаат војна за да ги измерат силите, нека повелат владините членови во прв ред. Кој е врховниот командант на УЧК? Со кого е тој во коалиција? Кој му се колне до смрт на СМ? Албанците не се само бесни на вмро, бесни се на албанските претставници во власта, кои и покрај се што се случува остануваат во коалиција со оние кои што сакаат да ги "срамнат". А кој би ги повел во војна? Зарем сеуште ќе го слушаат Ахмети мислите? Или Џафери? Постојат само криминалци против кои што треба нашите безбедносни сили да превземат мерки, ама на некој и тие му се во полза. Зошто границата со Косово останува слаба точка и можност за сите криминали да се шеткаат како им одговара?
    Размислувам, што би било доколку постои власт која цврсто се залага за меѓуетнички мир, за права на сите граѓани еднакво, за недискриминација на хомосексуалците по ѓаволите? Зарем нема тоа да придонесе за подобри односи меѓу народот? Зошто обичниот човек треба да се замара со сите овие работи? Зарем малку ни се работата, платите, социјалната помош, здравството??? На крајот сите сме луѓе.
    Искрено нема да ви дробам поезии од тоа како живеам и функционирам со Албанци, се изначитав такви приказни претходниов период, сметам дека е сосема непотребно, затоа што јас живеам и функционирам со пријатели, семејни пријатели долги години, и може да се скараме и налутиме и смееме, меѓутоа тоа се луѓе наши пријатели, а потоа Албанци. Толку ми е смачено од тој страв, Македонците да се плашат од Албанците, Албанците да се плашат од Македонците, па по ѓаволите доколку постои добар правен систем кој ќе ги казнува оние што прават криминал, а не оние што од инат некому одат во затвор, зар ќе има потреба толку да се плашиме еден од друг???
    Смачено ми е од се, можеби за многу работи не сум во право, можеби гледам пристрасно, можеби видикот уште многу треба да ми се прошири, смачено ми од сите сценарија, странски, партиски, меѓуетнички, секакви. Најлесно е да се владее со поделен народ, а ние со задоволство тоа го пружаме.

Се ќе ми биде јасно после понеделник, после понеделник точно ќе знам во која насока треба да ми иде животов, и што ќе треба да превземам за да си го подобрам.

Annath, Hipster and Magnolija like this.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Дај боже.
    Инаку, јас сум за тоа сите разговори, криминали, закани, уцени и сл. да излезат на виделина. Ама се! Ништо да не се скрие. Затоа и се изреволтирав вчера, Смилковско не се објавува за да не се создаваат меѓуетнички тензии, а тоа што вчера се објави што беше? Некако ми личи дека Зајко сака да се испазари за најбитните работи (дај боже да грешам) и затоа тактизира со објавувањето на двете најважни работи со коишто не залажуваше од почетокот.
    Никакви тактики Зајко, ако сакаш да добиеш барем ронка почит, објави се што имаш, во спротивно не си ништо подобар од сегашниве диктатори.

13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Линк од денешната бомба

14. kukla21

A za sto e bombava?

15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Што му се дешава на заев бе? Пола саат касни, пролив го стегнало изгледа
    П. С. Бомбата е најавена како Послушајте патриоти

kukla21 likes this.
  16. kukla21

Aj pisete ko ke cuete nesto. I jas vidov deka se najavuva kako "poslusajte patrioti".

17. MaryAntoaneta

MaryAntoaneta Истакнат член

Ајде да ве чујам вас големи патриоти што секојдневно го величате Грујо како најголем патриот. Што ќе кажете за предавтвото околу името?

18. Magnolija

Magnolija Популарен член

Имаме куми овде, тие нека помогнат околу името.

19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Daj nesto podetalno kazete sto se zboruva?

20. Magnolija

Magnolija Популарен член

^ Милошевски и Груевски, кумовите, мислат ново име за Македонија, како на пр. Демократска Р. Македонија или Независна Р. Македонија. смешки.

fighter and Giovanna like this.
Thread Status:
Not open for further replies.