"Бомбата" на Заев

Discussion in 'Политика и настани' started by Acisal, Dec 3, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Пријатно сум изненадена од протестот, од народот што се појави, од организацијата.Гледав на тв и навистина многу луѓе. Јас се помислив да одам, со свој превоз, не со партиски автобус ама ќе ме видат таму познати и за да не добијам сдсмовска етикета се откажав.

2. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Заев одржа говор како претставник на СДСМ (дел од организацијата на протестот), а не дека си го претворил во свој митинг! Уште 12 други луѓе одржаа говори, меѓу кои новинари, глумци, активисти и странски политичари.. кои исто така беа претставници на свои заедници. Ниеден од нив нит го спомна СДСМ нит Заев.
    Не знам што се фативте за Заев толку, тотално не битен говор, се тоа беше претходно кажано на прес конференции.

Ах луѓенца ја волку народ во живот не сум видела! Душава ми се наполни, се ежев нонстоп! Од старо до младо, све беше искочено! Без никакви уцени и задни агенди.. б р а в о!
    Многу убаво чувтство, се надевам дека некогаш и вие од власта ќе го почуствувате. :hai:

3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ti ova seriozno za zdravstvoto???

Za site vmrovci sto se puvaat tuka! Priznale ili ne, na ovoj protest inase luge koi otisle po sopstveno ubeduvanje, bez prisila! Vakvi primeri vo moja okolina imam mnogu! Utre drzavna adminiatracija nema da raboti. Toa sto so sila ke se nateraat lugeto da odat, ne znaci deka "protestot" e pobroen. I nie sme fenomen! Nikade vo svetot pozicija ne protestira protiv opozicija
    Burleski ste!

Mi se smaci od zatucani sfakanja, pogotovo od mladi luge.

Annath, ArmaniCode, Stark and 11 others like this.
  4. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

100000 ?:?:

Abeja likes this.
  5. kolovoz

kolovoz Популарен член

За прв пат во својот живот бев на протест. Иако имам 29 години досега никогаш не сум била дел од некоја политичка пропаганда. И мило ми e што бев баш на овој. Посплотен нашиот народ никогаш го немам видено. Немаше ниту едно партиско знаме , само добри луѓе кои бараат подобра иднина.

6. galapce

galapce Форумски идол

Deneska narodot go polozi ispitot.
    Ova se vika uspesna akcija i na narodot i na policijata,oti neli i policijata e od narodot,ama nekoj go zaboravil toa pa si go stava vo usta kako sopstven "proizvod"bez da razmisli deka i tie se samo luge.Luge koi si ja vrsat svojata rabota,luge koi si ja sakaat tatkovinata i dobrovolno se prijavuvaat da ja branat od neprijatelite.
    Da.Od neprijatelite,a ne da se koristi za privatni i sopstveni interesi na premierot.
    Ima nadez,ima.
    Ima golema steta naneseno segasnava postava,no nadez ima.Ovaa drzava ne za prvpat pati od sopstveni predavnici.Pak ke zastane na noze.Bitno e deka se svestivme i veke ne se plasime.

7. kukla21

Dobro me potseti! dosadni ste so presmetkite, sfativme zosto bila bitna matematikata zadolzitelna matura vo sredno! :D

dosadni ste, naredba od stab, sfativme i po fb ve ima so presmetkive. Aj sega nesto svoe da kazes. Pokloni se i pocni!

butterfly4, ArmaniCode, Stark and 9 others like this.
  8. crimson

crimson Форумски идол

Абе ситница, 10 луѓе со знамиња се собрале. :D

Annath, Kom.pot, ArmaniCode and 14 others like this.
  9. anel

anel Популарен член

Колку сме, толку сме, токму сме да ја срушиме оваа криминална бездушна влада.

Кој губи има право да се лути;)

Annath, ArmaniCode, Kaley and 3 others like this.
  10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Али тоа со пресметките и двете страни претеруваат , немаше 100 илјади денеска сигурно , али немаше ни 20 илјади како што викаат курирци.

Од тоа што го видов може имаше добри 50-60 илјади , сметај цело време имаше што доаѓаат-идат луѓе , некој седеа и 15 мин а некои 2 саата ....

Али сепак подобро 50 илјади храбри луѓе денес него 200 илјади кукавици и испрани мозоци утре.

Annath, Luna91, imelda and 3 others like this.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Кoлку пoзитивнo ми делувaa сликите денес нa фб штo ги гледaв, a кoлку уште сегa туѓ срaм ме фaќa зa утрешните слики oд пријaтели нa митинг.

12. kukla21

A kako proceni ti od oko?

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Пресметкиве се freaking hilarious :rofl::rofl::rofl: (note my sarcasm)

Ич не ми се одеше. А сега, преморена, исцрпена ама полна со позитивна енергија.
    Желудников ме уби, едвај на нозе стоев, едвај дишев, народ ѕид. И воопшто не ми е битно што ќе се онесвестев на неколку наврати, не се каам што отидов. Ова требаше да го видам, а не да ми го раскажуваат.
    Реин имаше право пред некој ден, навистина се чувствуваше надеж во воздухот.
    Ако претходно имав сомнежи, сега веќе немам. Сега веќе не ми е ни битно дали режимов ќе падне денес, утре, за неколку дена или години. Овој народ се отстраши. Овој народ навистина си ја зеде судбината во свои раце. Само на друг датум и после долги години. Целата надеж на светот беше собрана пред влада. Овој народ вреди!!! Зошто не беше монтиран, лепен и сечен, зошто не беше приморан.
    Слободната воља си го напраи своето.
    Наздравуем у тоа име!!! :beer::beer::beer:

Annath, Golden, ArmaniCode and 12 others like this.
  14. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Што вика Шител, колку полицајци се повредени и хоспитализирани???????
    :D :D :D :D

Annath, ph.orhideja, Kaley and 3 others like this.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас не памтам кога сум видела толку насмеан народ во земјава. Немаше ни трага од оние луѓе со наведнати глави, намуртени лица кои секојдневно ги среќавам по улица. Браво! Сите сплотени, сите заедно. Одамна не сум почувствувала гордост за овој народ, ама денес видов дека сум во грешка. Дека се уште постојат луѓе во земјава кои сакаат да се борат за слободата, кои може да видат што е гнилото во земјава македонска.
    Утре пак во 18.00, секој ден, додека не се остварат целите.
    [​IMG] [​IMG]

Annath, LivingGlam, Edie.S and 13 others like this.
  16. anakonda88

anakonda88 Популарен член

брАво за протестов , мирен , цивилизиран , обидинет народ од сите националности , што се однесува за утрешниот митинг , уште вчера сабалје почнаа да звонат на мојот моб од комитетите од вмро за да сум одела на митинг (јас сум член од 2006 г на вмро, мојот татко е член од 1991г) , јасно им кажав НЕ , и ме напнуваа да одам , почнаа од други броја да ми звонат , да се јавуваат по роднини мои за да одам , ми вршеа притисок али јас нема што да се плашам ниту сум вработена ниту некој член од моето семејство е вработено и ниту им должам нешто , доколку има избори немат да гласам за Грујо заради што - Образованието го доведе на дното , - Вработување само со "јаки врски ", - Мачкање очи за фабрики и нови работни места , - Глумење лажен патриотизам "името не го даваме" ,, - Случај Мартин Нешкоски , -- случај - МЕРЦЕДЕС од 576000 е со си ддв така кажа Јанкулоска , УЦЕНИ , ЗАКАНИ , - Заминување на младите во странство и многу многу други причини , секој што има малку мозок ке биди против оваа влада и ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ НИВ !

Annath, Golden, butterfly4 and 22 others like this.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ne razbiram... Pa neli utre ima zakazano miting vmro?

18. kravce

kravce Форумски идол

Нека стои подолго, и нека трепка

Annath, joy1, BezglasnaBukva and 13 others like this.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Па од слики и од тоа што видов од мојта зграда , груба проценка мислам дека имаше некои 50-60 илјади што дојдоа , кој на 5 мин кој на 1 саат ....

@anakonda88 Браво , драго ми е што како вмровец не си заслепена и ги разбираш работите ... Браво за ова.

Инаку имаше интервју од Заев мислам пред некое време , кажа дека ако треба и он ќе даде оставка заедно со Грујо ... али тогаш па кој ќе биде на чело ? хмм Шекеринска? , можеби тоа се мислеше денеска кога некој кажа на бина "ќе води тој ..... или ТАА" 8)

Прљави игри се играат хмхмхм

20. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Вмровците пред Собрание ќе бидат, овие што си кампуваат пред влада и што ќе спијат таму уште ќе си бидат таму, а Протестирам се собира кај Основен суд Скопје 1.

kolovoz likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.