да да во право си јас планирам другарка ми да ја правам па ако може појасно да ми ги кажете процедурите со под точки зошто јас сум плавуша мене треба појасно да ми се објасни
Навистина интересна идеја, би сакала и јас да пробам, зошто да не. Само јас сум фарбана со Палете Н2, косата ми е скоро како црна, дали би ми фатило? Има некој пробано на фарбана темна коса?
луѓе да ви кажам бев кај другаркава да и ја направам косата и зоврив вода и ставив 3 кесички јагода 1 малина и 2 кесички цреша ставив 2 гезвиња во тенџерето и ја потопи цела коса и стоеше 25 минути откако се олади водата и ја исцедив и ја завиткав во кеса и пак истото тенџере го зоврив со степот и пак 25 минути и стоеше косата луѓе незнаете колку и е убава бојата коритсаки сакаше таква боја http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6952_n.jpg ама не и е баш светла како на сликата потемна и е малце ама таква е бојата и утре ке ја повториме истата постапка само ке турам уште 2 кесичиња цреша и ќе ви ставам слика да видите каква и е бојата
И јас сум фарбана темно и мене ми фати само ке ја држиш подолго време во степот, инаку не остава боја на облеката
Jас си ја правев косата со степ,имав плав прамен и го ставив во топла вода со степ од цреша го држев пола час и после ја измив,првите две недели ми се допаѓаше но после му изгубив меракот еве поминаа 3 месеца од како ја направив со степ и за жал уште ми стои бојата и незнам како да ја одмијам затоа ако имате посветла(плава) коса и се одлучувате за боење со степ бидете одлучни дека тоа го сакате и не избрзувајте со одлуката зошто навистина тешко се одмива (барем на мене)
Во врела ли вода се става?Колку вода на 2-3 степчиња ставате и колко време се држат за да трае бојата 2 недели? Инаку ја мијам косата на 2-3 дена.
се става во врела или зовриена вода,а за количината на водата зависи,јас ставам 3 степчиња во 1 чаша вода ама со 3 може и пола литар. се држат 20 мин. до пола саат и после се мие косата,а иначе како сто кажа pinkberry и мене од пред 3 месеци ми стои уште а косата ми е црна и ја мијам секој втор ден..сега пак ќе си направам
и заборавив да кажам од кога ќе се извади косата од степот треба уште 15-20 мин. да седи и после се мие..
И сега, косата отприлика 30 минути постојано треба да ми стои во водата? И како јас 30 минути ќе ја држам главата наведната? И, откако ќе поминат тие минути треба да ја исушам и пак да ја зовријам водата и пак да ја држам целата коса во водата 30 минути?
хаха нее.. прво 15 мин во степот па 15 мин така само да ја чуваш извадена..и од коа ке поминат 15 мин пак во степ(да биде зовриен пак) и пак извадена 15 мин и после се мие..иначе јас вчера ја правев пак и легнав на земја и сеа малце сум здрвена xD aма имам и прочитано дека може и со пена за коса или пена за бричење да се прави ама јас немам пробано..