Бојадисување на косата со степ

Discussion in 'Коса' started by brokenHeartgirl, Sep 27, 2012.

1. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Е како да стојам 15 минути над легенот? :?: :?: :?: :?: :?:
    И нека каже некој ако знае како е тоа со пената за коса или пената за бричење?! :?: :)

2. enoo

enoo Активен член

so bratucetkami sedevme i ni bese dosadno praveveme nesto muabet i naednas i tekna da si ja bojadisame kosata so step jas napraviv vakva faca ;) i zedovme 10 crveni deset zolti stavivme voda da zavrie..koga zavre gi stavivme stepovite promesavme ubavo i si gi stavivme kosite.Moram da priznaam mojta izleze super napraviv faca eve vakva :P :clap: mi traese eden mesec lofkam vw najveke pozdrav :* :* :* :*

3. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

ќе ги зовриеш степовите, ќе ги помешаш со пена и ќе земеш четка за фарбање и ќе ставаш на косата исто како да се фарбаш ;)

4. Esperanza

Esperanza Истакнат член

А како би испаднало на природна плава коса степ од лимон? Сакам да пробам :D

5. Blue97

Blue97 Истакнат член

Фарбање

Дали би знаеле да ми кажете кај би можела да знам да пример степ од боровинки, сакам да си напраам сини прамени на косата. Со степ се имам праено црвена на врвовите, па слушнав нешто со боровинки ваљда имало?
    I don't think so..

6. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Фарбање

со боровинки не е плаво туку темно црвена излага сокот па така да и косата ке излезе така нема плаво

Blue97 likes this.
  7. Blue97

Blue97 Истакнат член

Фарбање

Ок, сепак фала :/

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

На другарка ми братучедка и кога ми кажа дека со степ го направила тој прамен од тогаш степ несум пробала нема шанси да пијам тоа, колку боја имаи колку е штетно. А на црна коса да ставам црвен прамен или на врвови црвена ќе може ли да искочи таква со степ? дека ми е многу црна па незнам дали ќе испадне нешто..

9. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Сигурна си дека дупките на мермерните плочи се од степот?? i do not think so..
    Така ако е сека сите би имале и дупки по главите .. а за тоа што се конзумира не сакам ни да коментирам.

Инаку не сум пробала до сега со степ.. но имам намера :rofl: .. и ке пробам :!: :D

10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Ова да ви го кажам за степот !!!! :!:

Една другарка ја направи косата црвена со степ. Потоа беше на фризер, ни со фарби, ни со ништо не можеа да и ја истават бојата !!!! :x :x :x

Правеше повеќе третмани колку-толку да не и е црвена. И фризерката се чудеше. :o

И искоментиравме, кога од коса толку тешко се вади, замислете што ни прави во организмот таа боја (тие хемикалии) кога го пиеме ?????? :tmi: :tmi: :tmi:
    (За среќа јас не пијам такви работи)

Heartbeat likes this.
  11. Golden

Golden Популарен член

Речиси секој втор почна со степ да се фарба.Една другарка се направи со степ(црвен) и не и се извади па мораше да се шиша :x
    Еве уште една другарка пред 3-4 недели се направи со црвен степ и бојата и нема мрднато.

Исто така и една познаничка се правеше со степ и кога ја изми косата цела бели влакна беше :o
    Ваше е дали ќе се правите со степ но,вакви хемикалии се многу штетни за косата.

12. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Мене ме интересира дали кога ја миете косата се растекува степот? Дали капе црвена боја? :D

13. cucickaa

cucickaa Активен член

Мое мислење:Aко веќе си решила да ја бојадисаш косата,тогаш земи фарба и чао пријатно..
    не дека фарбата не е е штетна,но степот не е наменет за фарбање .. |(

14. nikiiii

nikiiii Популарен член

Сестра ми е со степ убаво излезе црвенко и и стој долго време можи 5/6 месеци. Ама полека полека паѓа :rofl:

15. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Капе :!: Братучедка ми се имаше бојадисано со степче, и викаше секогаш кога се тушира и тече црвена боја од косата :lol: Ама тоа првите неколку месеци, после не и течело, а бојата си стои :)

I.want.to.sleep likes this.
  16. Little.g.i.r.l

Little.g.i.r.l Активен член

мене косата ми е со црвен степ и не се вади цела година ми стои веќе..бојата само малку почна да се праи лилјакова :D :D :D само првиот месец ми течеше црвено дури ја миев ама не оставаше траги по алишта :) мене некако ми е убаво и сеа се мислам да ја напраам со степ од несо со е лилјаково да видам како ке ми стои..кој сака несо да праса во врска со бојадисуванјево нека писхе слободно :lol: ;) :D :D :D

17. Little.g.i.r.l

Little.g.i.r.l Активен член

само првиот месец ми капеше црвено а после не (иначе не остава траги по алиштата) :D :D

I.want.to.sleep likes this.
  18. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

мене само првиот пат кога ја измив..а иначе ми се направи пешкирот и не излегува..

19. EmilyGomez

EmilyGomez Активен член

Vistina e ova za farbanjeto kosa so step! Mojata prva bratucetka ja imase celo leto i toa kosata trae nakolku meseci. Ama taa ja imase samo isfarbano na vrvovite na kosata i mnogu ubavo i stoese. Mnogu devojki vo Strua ja imaa napraveno kosata so step :)

20. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Е како може со степ? Мене едвај со фарба ми фаќа.. :D