1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.401
    Допаѓања:
    38.328
    Дали ја има некоја од вас користено фарбата алтер его? Италијанска фарба е, ја има по фризерски салони јас планирам да ја порачам , сакам некое мислење да слушнам прво ако ја користел некој.

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    ИТНО Е БИТНО Е ПОМАГАЈТЕ
    вака сега се фарбав редовно пред неколку години и потоа престанав да се фарбам затоа што си ја упропатив косата т.е ми стана многу оштетена па пред 6 месеци отприлика можи и повеќе почнав пак да се фарбам но бидејќи косата ми е многу оштетена косата никогаш не ми беше иста како порано т.е порано ми ја фаќаше цела должина а сега само на коренот ми фаќа црвена на долу само малце сакам пак да ми биди иста како што беше т.е цела должина да ми ја опфати посебно ми е важно сега морам да ја средам а иначе ја си ај растам косата не ја стрижам и доста ми е оштетена и до фарба и од се а не можам да се истрижам затоа што никогаш нема да ми порасни косата.
    Дај помагајте што да правам со косава за цела должина да ми ја опфати?????

А нема врска фарбата со различни фарби имам пробано и пак исто фаќа ;( ;( ;(

3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Негувај ја и крати ја по малце. На два месеци по 2 цм. Нема да ти дојде многу, а ке се опоравува. Ако не е многу сериозна работата со бојата, односно ако немаш огромна потреба за фарбање, не ја фарбај, туку ставај и колор-шампон. Ова практикувај го се додека го снема оштетениот дел, што може да потрае, зависи колкав е тој дел.
    Миј ја со шампони на природна база два пати неделно и ставај и маска од маслиново масло еднаш неделно. Можеш еднаш неделно 1 час пред миење на косата, на коренот и масло да ставаш, рицинусово или бадемово, за косата што ке ти расте да е убаво негувана. Ова за да не ти се навлече ептен косата на надворешни препарати.
    Пиј Б-комплекс и поздраво храни се.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Влакното изгледа ми се има многу оштетена морам да ја фарбам иначе оти ме чеша многу коренот ми бара фарба ама и покрај тоа не се бендисува со природна боја на коса иначе пијам Б-комплекс а не можам да ај скратам оти цел живот се стрижам ако ај скратам ќе ми дојде до уши а не сакам така . Ај ќе пробам со маслиново масло па ќе видам .
    Фала :D

5. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Малце по малце ке кратиш. А тоа дека ти барала фарба... не верувам дека ке ти испопаѓа ако не и ставаш фарба. Нека те чеша, истрпи. За убавина. :emo:
    А ако ти дели ептен, ти викам ставај и колор-шампон додека не ти порасне убаво.

И да :!: подобро со кратка, отколку со нездрава коса.

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    И ти имаш право но лесно е да се истрижи косата а тешко е да се порасни :D ама со колор - шампон ќе треба на секои 2 недели да се правам оти одма паѓа
    Фала многу :D

7. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ако сакаш да имаш нормална коса, мислам дека вреди да се жртвуваш. Не дека е толкава жртва, но види - со колор шампон на 2 недели, со фарба на 4. Не е голема разлика, а сепак си во добивка со првото. Размисли си.

8. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    И јас сакав ваква нијанса, кафеаво без црвен сјај. Се фарбаав со Keune 719 и 6% хидроген и ми испадна малку потемна од сликата. Да потенцирам дека мојата природна коса е темно кафеава. Ако имаш светла коса, може и со 619 да го постигнеш ефектот.

9. Plavokosa

Plavokosa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    20
    да, ја фарбам косата итоа на секои 3-4 недели. не ми е досадно, не ми е проблем. еве ја фарбата[​IMG]

10. mayjya

mayjya Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ја користев Evolution 9.13, ама со тек на време фарбата некако ми паѓа и бојата ми добива портокалев сјај :doh: .
    Сега сакам да почнам да ја користам Revlon, некоја медова нијанса, па ако има некој користено нека ми каже бројче (само да не е со портокалев сјај) Еве каква сакам да ми е :P

или

11. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    ^ Јас користам Ревлон неколку години и сум презадоволна. Бојата стои до крај и не паѓа како со другите фарби после второто миење. Јас користам малце потемна од оваа на сликава, а баш за оваа нијанса нејдобро е да отидеш кај фризерката и да ја прашаш за бројче. И мене фризерката ми ја препорача и не згреши.

12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    мора да ја кратиш по малце така никогаш нема да ти порасне само ќе ти се кине и оштетува.....

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Имам темно кафеава коса скоро црна и незнам што ми текна сакам скроз црна да се фарбам :lol: Мислам дека нема да биде некоја драстична промена ама сепак сакам да сменам малку. Знам дека се оштетува косата и само заради тоа се мислам уште што да правам дали да пробам прво со колор шампон?

14. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    имам страв од фризери помагајте а морам да ја оформам оваа моја коса веќе никако не расти ;(

15. Rozevo

Rozevo Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    32
    Година и пол користам Keune фарба и сум прилично задоволна :) Има многу убави бакарно-црвени нијанси (тие ме интересираат), не е прескапа, има одлична трајност и квалитет. Единствена маана е тоа што по подолго користење, малку ја суши косата, но со добра маска за коса тоа се решава.

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    пробај јас откако бев плава и после си ја повратив мојата коса ми беше темно кафеава скоро црна како што велиш ти и после некое време си ја исфарбав црна и презадоволна сум и до ден денес си ја фарбам црна само експериментирам нешто сакам долниот дел да го направам црвен а од горе да ми е црна какко што ми е :* :*

17. DzamPolat

DzamPolat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0
    Па незнам зошто велите дека фарбањето коса е мачно??? Зарем толку ви е мачно еднаш во месецот да посветите 60 минути за вашата коса??

18. DzamPolat

DzamPolat Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0

И мене најмногу ми се допаѓат овие бои, посебно втората :emo: :) , но никако да ми излезат вакви...Бојата ми оди накај портокалово :^) .......Зошто така???? :|

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    ^ Ваквите бои тешко се добиваат до домашни услови од проста причина што извршено е прво вадење прамени, па нијансирање, па преливи и триста чуда.
    Сликите погоре не се - шлап една фарба и та-дааааам! - Чудо.

Не оди.
    Принтање на сликата и правец на квалитетен фризер кому му верувате.
    Едно нешто имам научено - можеби ќе платите повеќе, ама ќе знаете - нема кашканици, мачење и експериментирање по дома. :geek:

20. samerandsunset

samerandsunset Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Не сум ја бојадисувала косата досега,природно ми е црна и мислам дека нема потреба да ја бојадисувам се додека не се појавуваат бели влакна бидејќи многу потешко е да сакаш посветла боја на косата оти природното црно е потешко за обелување и многу ќе се оштети ако ја избелиш оти самата фарба во составот е алкална. :) :)