1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ја земав оваа на Гарниер 9.13 па деновиве ќе пробам да видам каква ќе излезе, не земав на фарком затоа што не знам каков хидроген да земам, вака во оваа има внатре се што е потребно

Прикачени фајлови:

2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    ^А само коренот ќе го фарбаш или цела коса?
    И колку % е хидрогенот?

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па јас викам коренот само, ама ќе видам ако можам и цела коса, само не знам да не ми изгорат прамените ако ја фарбам целата коса? :?: 9% е хидрогенот

4. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Калиас и јас ги имав истите проблеми како тебе.Ако сакаш да се ослободиш од подраснатиот корен,најдобро ти е да го ишатираш само коренот(преку капа ќе ти го изведат тоа).Ако не сакаш веќе шатирана да ти биде косата,исфарбај се како твојата природна зошто ти како што сакаш верувај дека ништо нема да испадне.Јас моментално се фарбам со фарбата која што планираш да ја ставиш и да знаеш дека е златесто плава,така да ако ја ставиш на корен,а надоле не ептен лош резултат ќе добиеш.Во однос на прашањето дали ќе ти се оштетат прамените верувај дека барем мене косата многу повеќе ми се оштети од две шатирања отколку со фарбање.Најдобро земи исфарбај си ја цела коса и проблемот ти е решен :)

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Јас мојата природна боја ја носам веќе 7,8 години и искрено ми здосади и затоа се шатирав, да променам малку, а и скоро се шатирав и не сакам да ја фарбам пак со темно кафеава, бар не засега.
    И да ја исфарбам целата коса со оваа плавава фарба велиш а?

6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Ако ја исфарбаш цела,бланшираните прамени ќе ти дојдат бели.

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Епа тоа сакам јас, бели да ми дојдат прамените, само да не ми фркнат па да си останам без коса :devil:

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не те советувам да ја фарбаш цела, ако веќе толку сакаш шатирај се пак.. по можност само коренот, не по целата должина.
    Да ја исфарбаш цела плава, убедена сум дека нема да биде добар резултатот. Шатираните прамени ќе ти дојдат сиво-бели, и крајно оштетени и суви да не речам метла. А што е најболно пак ќе се познава разлика кај коренот, кој ќе биде потемен од останатата должина.

9. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Девојки се фарбам со 1 плава и една светло кафеава коса и ми испаѓа некоја потемна мед боја..и сакам посветла ...Ми рекоа Гарниер 9.1 иако е плава вака на кутија испаѓало баш мед боја и со поише фарбања исто не ти се осветлува..ми е страв жолта да не искочам
    некој совет? :D

10. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Еве девојки се фарбав со Garnier Color Sensation 8.0
    Еве слика од фарбата и еве една од мене
    А за фарбата немам зборови преубава , фарбата мириса убаво на цвеќиња а и маската за после фарбање е мерак . Многу е подобра од обичната Гарниер

Прикачени фајлови:

11. art2708

art2708 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Devojki..moj profesionalen sovet ..ako kupuvate neprofesionalni farbi i doma samite se farbate zemajte farbi kako na primer 9.1, 10.1 11.1, itn site tie vo niv nemaat zolto. Ne zemajte cisti tonovi kako na pr 8, 7, i one so zlaten refleks vo niv kako na pr 9.13 8 13 9.3 itn TIE NE GI PREPORACUVAM POSEBNO ZA ONIE KOI DOMA SAMI SI JA OSVETLUVAAT KOSATA MOZE DA NASTANE NESAKANA BOJ A A NE TAA STO E NA SLIKATA.Treba da se znae i pigmentot na vaseto vlakno i toa e mn bitno kaj nekoi imaat ubav biseren pigment i izlevafarbata dobro , a nekoi so bakaren zolt pigmet se slucuva mutacija zatoa tie sto imaat problem so pigmentot nikako vo farbata zolto i bakarno samo farbi so sivo vo niv..POZDRAV

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Девојки, јас морам да се пофалам, денес се фарбав со фарбата на гарниер 9.13 само коренот го исфарбав и ми испадна супер, не испадна плава не ни очекував дека плава ќе испадне со едно фарбање туку ми се осветли како светло чоколадна боја, средно смеѓа така некако, не знам ни јас правилно како да ја опишам бојата која ја добив и сум баш задоволна, тоа и го посакував, да ми осветли коренот барем да одговара со прамените, а вака ми беше црна и ептен делеше од прамените и коренот.
    Така да женски, јас нај искрено ја препорачувам за тие девојки кои се двоумат дали да се фарбаат или не и зависи каков резултат посакуваат, јас тоа што го посакував го добив и сум навистина ептен :party: ^_^

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^
    Не излезе портокалова?
    Мечка страв мене не. Викендов пробувам на цела коса...

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Не, не ми излезе портокалова, ептен светло кафеава,беж средно, не знам навистина како да ти објаснам, битно мене ми се допадна премногу, ептен ми се совпадна со шатираното и како цела коса да ми се осветли сега, се гледам во огледало и не можам да и се нагледам, пу пу пу :$ плавуша мислам дека биднав, сакајќи :P

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Не знам колку е разумно од моја страна ова, решив деновиве да ги мешам овие две фарби - па што биде, нека биде. Крајно се разочарав, не можам да си најдам соодветна боја на фарба, или е претемно - или е пресветло. А секој месец да давам по 700/800 денари за фарбање и тинтрење на фризер - не ми иде некако, а не ми се ниту даваат тие пари.

Го преорав Скопјево два пати, сите можни места кај што се продаваат фарби ги свртев - и не најдов ништо, апсолутно ништо слично на мојата боја. |(

Ги пробувам овие две утре најверојатно, баш ме копка што ќе излезе, па ќе пишам тука и ќе ставам сликичка.Инаку, пробувам некоја бакарно/портокалова боја да добијам.

16. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^Ваква ли бараш?

17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Tаква, таква!
    Е, оваа на Лореал никаде ја нема, ја гледав и јас на каталогот нивни на нет, дури прашував и по касиерки случајно некоја залутана да не имаат. Шкорпионка, израдувај ме дека ја има низ Македонијава воопшто. :lol:

18. MSkorpionka

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    ^
    Не знам дали ја има, и јас на нет ја најдов случајно...

19. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Луѓе ај помагајте. Пола коса значи од кај ушите па надолу ми е направена омбре (на фризер ја правев не сама), прво имаше платинеста боја а сега ми е жолта.. со бланш ми е правена. Ставав колот шампони да ми отемни малце да ми дојди како крем нешто ама паѓа по неколку миења и пак ми е жолта ко банана.
    Кажете што да правам.. каква фарба да и ставам за да дојде нешто ваква.. ( значи не барам исто ваква нијанса, само да ја напрам да не ми биди толку жолта) :^)

http://0.tqn.com/d/beauty/1/0/N/N/1/cam ... e-hair.jpg

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.974

Имаш ли проверено во Карфур, јас како што знам таму има најголем избор на Лореал фарбиве :)