Пред некој ден ја фарбав братучетками и нешто слично на ова сто го бараш испадна ја фарбав со мешавина од 5-29 и 3-8
Да ти кажам искрено, ми се допаѓа бојата само што не ми стаса фарбава за малку косата ми е порасната доста и на врвовите ми е малку кафена, инаку баш ме интересира колку ќе е трајна,но за тие пари не мислам и дека е а за тоа дека е течна , можеби и не била соодветно чувана
Некој предлог за фарба со која ќе можам да ја добијам токму оваа нијанса на плава? Инаку никогаш порано не сум се фарбала,а бојата на косата ми е некоја недефинирана средно кафеава нијанса
Само на фризер. Ако се фарбаш сама во никој случај нема да испадне вака па макар и на кутијата да пишува, а сигурно ќе ти излезе со портокалов сјај.
Девојки, некој совет за тоа како да го отстранам црвениот сјај од косава ? Одамна се имав фарбано црвена и од тогаш дури ни најтемната црна фарба после неколку миења на косата почнува да ми дава некаков црвено- портокалов сјај и никако не успевам да го отстранам истиот.
Истиот проблем и јас лани го имав, бев црвенокоса па се офарбав црна и го имав тој сјајот скоро една година. Дури пред 2 месеца приметив дека го нема. За да исчезне само фарбањто помага, ништо друго
Сајосот колку милилитри е? Јас се фарбав црна, па некое време не се фарбав, ми падна, ставив два пати кафена и ми осветли ко темно кафена ми е, и сега незнам дали да ставам пак кафена или да си се вртам на црната се ме влече накај црната.
Да ти кажам мислам дека 50 мл но не сум сигурна јас сум задоволна , не се измива многу брзо а и убава теѓет црна е мене многу убаво ми фати ја би ти рекла црна јас веќе 8 год црна теѓет се фарбам , многупати сум менувала од црна плава од плава кафена, ама пак си се враќам на црна теѓет на крај црната е многу проблематична за менување на посветли бои ,и бланш тешко ја вади ама дефинитивно е најубава боја јас гласам за црна но ти како сакаш
Фала Коритсаки, изгледа црна ќе биде и да! стварно е најубава Поздрав за сите црнокоси http://www.youtube.com/watch?v=kJoSXpOYbI0
Коритсаки видов дека си ја пробала оваа фарба во темата најдобра марка на коса, каква е? Денеска ја ја земав.
Да, се фарбав со фарбава пред 1 месец, да ти кажам негативноста е што не е толку трајна за разлика од сајос , но и за тие пари одлична е , ако ми веруваш има поголемо количество на фарба одколку другиве фарби, дали мене така ми се чинеше, мојата коса е малку под рамења и цела коса убаво ја офарбав ми остана малку количество на фарба и го фрлив исто така и кога ја нанесов фарбата мислев косата ќе ми стане теѓет а не црна теѓет кога ја измив дефинитивно повеќе се познава тој теѓет сјај од другите фарби. Така да баш супер што си ја земала за тие пари одлична е баш пиши резултати кога ќе се офарбаш
Како можам, т.е. со која фарба би можела да ја достигнам оваа боја како на сликава? Инаку и мојата коса е руса ( фарбана ) но имам жолта нијанса, би сакала да ја направам ваква како на сликава... Некој совет ?
^^^Пробај со на Авон фарбите, имаат иста ваква нијанса, доста е квалитетна фарбата, како за плавуша што пробала се ова е една од поубавите кои сум ги користела. Мене ме нервира да чекам да порачувам, иначе ја имаат најубавата бебешко плава боја за коса