Сакам да ја осветлам малку косата, мислам некоја нијанса на светло кафена. А мојата е темно кафена, и природно е таква. Многу пробував да добијам медова нијанса ама таа иде многу тешко и се откажав од тоа пред повеќе од година. Сега сакам само барем за нијанса, две да ја осветлам, затоа што не сакам да ми е волку темна. Може ли од мојата да испадне нешто приближно вакво. Знам дека зависи и од пигментот и дека не може баш таква нијанса, ама нешто најприближно, да не ми испадне во некој случај некоја црвенишкава варијанта. Ќе ве замолам да ми препорачате бројче и марка на фарба. Порано се фарбав со Гарниер, Колор сензејшн ама искрено заборавив која колку беше добра.
Доколку не си се откажала од медовата нијанса, би ти ја препорачала оваа од лично искуство, на мојата исто така темно кафена коса.
Ја првин имав црвени прамени,но откако ми рекоа дек многу добро ми стојат целата црвена си ја направив Не е штетно,откако ми се извади бојата добра ми е косата,нормална е
до сега се немам фарбано 4,5 години,,,ама ми стана досадно и сакам да сменам нешто,многу ми се допаѓа медова нежна боја на коса.Сама да се фарбам не можам да се осудам,имам квалитетна коса и смеѓа боја со природен сиај.Па да ми препорачате некоја добра фризерка тука во Скопје некаде во центар,се мислам за кај дадар ,,што мислите вие предлог ....фала позз
Moze da ve prasam ness ama mi treba odma odgovor....pred edna nedela staviv crvena boja na vrvovite ....ina4e imam dolga temna kafena kosa i otprvin ne mi izleze niss od crvenata farba samo onaka epten malce se poznavase posle staviv oste ednac..povtoriv se toa i malku poveke po4na da se poznava ,,ne se otkazav staviv uste edna4 i se poznava povtorno malku ..pa se poznava ama ne bas kako so sakam jas i edna dr mi dade mle4en blans ama pisuva oti e 6 % pa sega nz dali da go stavam ...zna4i tripati staviv farba i sega 6 % blans...ke ima li nekakvi posledici da mi izgore kosata ili ness sl...i dali ke mi izleze onakva boja kako so sakam onaka bas intezivni crveni vrvovi so ke se primetuvaaat....fala odnapred...ako nekoj ima iskustvo u toa...
Дали некоја од вас сама се фарбала омбре? Не сум во Македонија и ич не им верувам на фризерите тука, два пати ми ја оштетија косата, па затоа решив сама да се фарбам. Гледав клипови на youtube, пребарував низ web подетално, ама би ми добродошол уште некој совет од ваше искуство! Иначе, косата не ми е фарбана до сега, светло кафена. И да, каква фарба користите за осветлување?
Благодарам за одговорот! Читав за оваа фарба, се надевам дека тука ќе ја има. Веќе барав низ некои места каде се продаваат фарби, ама тешко, за светла коса речиси и да нема, а не пак L'oreal wild ombre.. Видов фарби од Revlon и Wella, дали некоја од вас ги има користено? Не ми текнува нивното целосно име, само брендот го памтам.. Од Revlon беа најскапите, а Wella i Garnier едни од поефтините..
Косата ми беше темно смеѓа исфарбана па ја осветлив со деколорант па со бланш и фарба и сега имам некоја медова нијанса и на некои места ми мава и на портокалово а сакам плавуша да станам Ве молам репорачајте ми фарба што добро покрива и што нема да излезе жолта или портокалова Фала однапред
Досега најзадволна сум од фарбите на SYOSS - oleo intense. За првпат боја која ми траеше цел месец со минимално рамномерно опаѓање од миење на миење. Никогаш не се случило толку долго да ми трае бојата и огромен плус е што исто за првпат е фарба која не ми ја исуши косата ко Палете или Гарниер.
Не најдов L'oreal wild ombre, па затоа купив L'oreal Casting creme gloss (810 pearl blonde). Онака, испадна ок, ко за прво фарбање. Инаку, не ми ја исуши косата, напротив, баш е мека и пријатна. Фарбата е без амонијак, мириса добро!
Девојки сакав да ве прашам тие што имате искуство со деколоранти.. Добри ли ваѓаат кна? Јас ја имам фарбано со црна кна пред неколку месеци, подизлезена ми е и сакам да ја осветлам сега.. Е сега, сакам да знам дали ако прво ставам деколорант ќе подизлезе кната па да си ставам после некоја фарба накај плаво да поосветли уште и трет пат да ставам кафеава посветла боја или.. Ваков совет добив па прво мислев да прашам паталец што се вели па да пробам и јас...
Доколку не си се откажала од медовата нијанса, би ти ја препорачала оваа од лично искуство, на мојата исто така темно кафена коса. значи бев фарбана црвена па потоа се фарбав плава и косата на корените ми се осветли а на врвовите пак има некоја нијанса на црвено. Дали ако ја исфарбам со ова фарба ке може да добијам медова боја? Инаку на корените мн ми е убава боичката на косата така светла како медова изгледа но надоле врвовите ми се црвени
Јас кога бев плава на времето оваа прилицно добро ми ги покриваше портокаловите досадни нијанси фарбата е оваа во линкот а бројцето не го памтам ама ке видиш во каталогот е најсветла скоро бела http://www.alfaparf.com/index.php?method=section&id=95
Едно прашање. Ако на средно плава коса (како на сликата) се стави фарба Evolution 9.1 (Very light ash blonde) со 6% хидроген, каков би бил резултатот?
Garnier 562 јас се фарбав со оваа боја и ми дојде нешто слично како ова, не се сеќавам на другата бројка имаше и друга црвена побарај низ маркетите Вака изгледа
На твое место сепак би пробала со 9% или 12%, 6та мислам дека нема да ти заврши работа т.е во секој случај ќе те осветли малку но тоа нема да биде саканата нијанса.
Мислам дека нема да биде ок прво таа е многу накај сиво и нема многу да ја осветли,според мене прво со некоја по на бело како на пр 10,21 или на втора страна то се со букви "oos" и уште една имаше па следниот пат можеш и со 9.1....што немора да значи дека е така