Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    451
    Не мислев конкретно да ја добијам таа боја (Very light ash blonde), само ме интересира каква нијанса би се добило со таа комбинација, бидејќи не сакам да ставам 9% хидроген. :)

2. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    накај жолто-портокалова како и да е полоша од твојата природна така барем мислам од моето доооолго искуство ;) со фарбање

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.075
    Април, ако досега не си се фарбала плаво, мој најискрен совет (прашај паталец :hai: ) е првото осветлување да го правиш кај фризер, зошто во зависност од пигментот, големи се шансите да завршиш со морков боја

4. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Денес успеав да ја најдам нијансата на црвена боја што ја барам, се надевам овој пат дека ќе фати.Инаку дали е вистина дека ако се измеша пакетче црвена и пакетче плава најсветла боја може да дојде до посветла црвена? Или да пробам да се исфарбам само со црвена?

5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    451
    Се имам фарбано повеќе пати, а моментално косата ми е како на сликата на претходната страна што ја постирав. До сега ја немам пробано нијансата за која прашував затоа ме интересираше. Последно се фарбав со Trend up 7.1 пред некој месец, но ми беше темна иако сега е осветлена. Се мислам и за Garnier Olia (7.13 или 8.13), но боите од палетите што ги гледав на интернет на едно место се со 18, на друго 20 а на трето со 24 нијанси, а тука не знам по која палета имаат фарби. Може и некоја препорака за средно плава со сиво (medim ash blonde). :)

6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    девојки помагајте аман векле ми с е здосади купувам една фарба и нијансата никогаш не ми е таква, имам светло кафена коса и сакав да ја осветлам уштеи и денес купив гарниер 111 скроз плава бела боја дури, се исфарбав и никаква боја не ми дојде, повторно кафена нијанса многу малку осветлена...помагајте ве молма дајте некој предлог што да ставам нареден пат...сакам посветла коса

7. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Чим не ти фатила таа нема некоја огромна разлика во боите така да која и да ја ставиш може ќе биде некоја минимална нијанса посветла ама ништо посебно,ако не си против бланшот боље извади ситни прамени светли ке ти дојде супер ама мнооогу ситни да ти дојде цела коса светла

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    ти благодарам за советот...прамените се одлична идеа,,, :)

9. Florenca

Florenca Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    44

Прво зависи дали вашата коса е природно ваква боја или е фарбана . На природно влакно секоја фарба фака пооригинално . Со 9.1. мислам дека нема да добиеш некој посебен ефект на ваква основа. Освен можеби малку да ја неутрализира црвенкастата нијанса , затоа што 9.1 има нијанса на сиво. :emo:

10. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    451
    Фарбана ми е од пред неколку месеци, а природна ми е како горниот дел, баш како на сликата :).

11. Florenca

Florenca Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    44
    Ако веке ти е фарбана тогаш нема значење каква ти била природна. Напротив ако ти е фарбана потемна од таа на сликата може само малку да осветли , а кај коренот , т.е. онаму каде што ти е подникната твојата боја ке фати како што е самата боја односно светло смеѓа со сивкаста нијанса, и ке се разликува од оној дел каде што ти е фарбана. Ако ти е фарбана посветло од сликата , тогаш може да фати оригинал како на каталогот.

12. Pixel

Pixel Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Сакам да направам "OMBRE" боја , пример вака нешто: http://2.bp.blogspot.com/-Z4JZW0urTmM/U ... lghair.jpg

Знаете некој добар фризер што може да го изведе ова без ризик? :) Помош! :D

13. balerina92

balerina92 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    И јас сакам да направам омре, ги гледав фарбите на Лорел, но незнам дали ги има кај нас, и од каде може да се купат :)

14. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Па скоро кај сите ке ти биде без ризик(ако мислиш за оштетување) бидејки се прави со бланш(некогаш и со боја)ама со послаб хидроген така да не се секирај,е сеа ако мислиш ризик дека нема да ти испадне како што си замислила ондак незз...

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Дали некој знае колку се фарбите на сајос моментално во тинекс? Беа намалени, мислам дека беа 144 ден. ама незнам дали трае акцијата сеуште? :?:

16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Девојки, ваква нијанса на фарба?
    [​IMG][​IMG]
    Ако ги има овие Лореал, отприлика што цена се?

17. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    дали на бланш фаќа фарба? Со бланшот косата сега ми е светло кафена,а некаде дури и портокалова дали ќе ми фати со темно кафена фарба?

18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Да, ќе ти фати фарба, можеби за 1-2 тона посветла од тој што ќе го ставиш. Зависи до влакното на косата и до бланшот што го имаш ставено

19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.075
    И имај во предвид дека може многу бргу да ти падне бојата па ќе треба да се префарбуваш.

20. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Ја осветлуваше ли косата со бланш,се оштети ли многу??