Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Девојки ве молам помогнете,неколку пати сум фарбана со црна фарба сега сакам да ја извадам.Дај кажете некоја ефтина варијанта со што да ја извадам фарбава а да не ја оштетам косата?
    Имам бујна средна должина коса и една другарка ми кажа имало нешто 100 ден како фарба се наннесува и ја вади црната фарба. Мене ми треба сигурно 2 пакувања,и само еднаш ли се нанесува ова знае некој нешто друго ? :?:

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    ^ Тоа е отстраувач на боја, деколорант. Има ефект сличен на бланш. И не ја остава неоштетена косата. Тешко дека можеш да поминеш без проблем, освен да ја оставиш бојата пиродно да се одмие или израсне „нова“ коса.

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    EMA2, досега не сум осветлувала црна коса ама ќе ти кажам како се решив од црвена боја, боја со која многу се зезнав и зажалив уште во моментот кога се видов во огледало. Пред секое миење нанесував обилно маслиново, рицинусово, бадемово масло и на секој 15 мин ја загревав косата со фен, исто така и кога ја плакнев пуштав малку потопла вода, секако не да се изгорам, користев поагресивни шампони и за среќа маската од Глис ми ја вадеше бојата па и неа ја држев на коса по пола саат... После месец ипол конечно колку толку успеав да се спасам од црвенилото и успешно успеав да се префарбам во медово ( сега сум плава ама тоа е приказна за другпат :D )

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Денеска си купив сајос сино црна и едвај чекам да се исфарбам. Уште да има кој да ме исфарба :?: :D

5. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    # Ми се оштети косата и тоа многу. Премногу ми е сува косата и врвовите одма ми распукаа. Самото влакно ми е многу чудно. Бланш никогаш веќе!!!

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    Со бланшот треба многу да се внимава. Ако е оставен да отстои повеќе време, нормално дека лошиот ефект веднаш ќе се забележи. Сега само маски (би ти препорачала маски припремени во домашни услови) се лекот.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    Се согласувам со феминката над мене, маските многу ќе ти помогнат, исто така избегнувај пегли за коса и фигаро, дај и време на косата да зацели. Меѓутоа, ако приметиш дека и покрај се влакното се тегне или се крши, знај дека само ножици се спасот, поштеди се и себе си и и новчаникот од залудно трошење на време и пари.

8. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Се офарбав со Сајос црвана .Бојата е прекрасна.Косата е мека и сјајна.За прв пат сум задоволна од фарба.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elence132

elence132 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    105
    Се фарбам со Сајос , средно смеѓа , веќе една година , и еднаш си реков ајде да пробам овој пат со Палете средно смеѓа . И кога се исушив има што да видам :@ Црна ми беше косата , и сега еве веќе поминаа 5-6 месеци од тогаш и полека ја опоравувам и ја враќам на средно смеѓа

10. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    јас имам темно кафена коса, сакам да ја офарбам светло кафено медова моја , па незнам дали ќе ми фати првпат се фарбам и незнам која фарба е убава и како ќе излезе па некој совет ако знаете да ми кажете итно е позз :)

11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Деновиве планирам да се фарбам. Моментално косата ми е темно црвена. Сега сакам да ја сменам и да пробам со нешто посветло, на пример нешто на лешник да оди.
    Е сега се мислам дали да земам поплава боја за да ми испадне лешник, и дали воопшто ќе ми фати на црвеново? Да не испаднам шарена... :^)

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.889
    Допаѓања:
    107.971

Црвената боја е најкомплицирана за менување и јас лани бев фарбана темно црвена и се офарбав црна и ако веруваш се уште не може да ми фати како што треба , на некои делови уште ми е црвена :( најубаво на фризер да си прашаш , може ќе ти треба бланш прво да се отстрани црвената зашто вака може шарена да испаднеш

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    Црвената е најлоша навистина - тешко ќе ја добиеш, уште потешко ќе ја извадиш /покриеш |(

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Дали некој ги пробал овие фарби?

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      14,3 KB
      Прегледи:
      173
  15. bbutterfly

bbutterfly Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    12
    јa пробав oвaa вo сpeдинa мислaм декa бeшe No.2 прeубaвa e и ми испaднa истa кaкo нa сликaтa, мeнe природнa ми e смeѓa тeмнa кaкo нa девoјкa нa сликaтa штo и e кoрeнoт нa косатa тaкa дa ви јa прeпoрaчувaм :lol:

На balerina92 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GiM

GiM Нов член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    женски фарбана сум црна но со к`на....имам од неа само на врвовите останато,мојата природна боја на коса е темно кафена ....сакам сега да ја фарбам светло кафено накај црвено да оди бојата...имаќи во обзир дека имам на врвовите сеуште малку од црната к`на ќе ми фати ли таа нијана која ја сакам ????

17. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Утре или во понеделник (Бидејќи немам детален план за утре) Сакам да се фарбам..
    Сакам да ја осветлам косата црвена ми е но сакам уште по светла..
    Ако се фарбам во понеделник тоа ќе биде дома и сакам да земам едно пакетче црвена и едно плава некоја светла и да ги измешам..
    Дали има шанси вака да ја осветлам? Или ќе испадне друга боја?

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    За најсигурно прво пробај на еден мал прамен како ќе испадне , можно е и пр портокалова нијанса да добие или ич да не фати , со фарби не се знае

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.889
    Допаѓања:
    107.971

Девојче , прочитај малку погоре, една феминка го праша истово , имајте на ум дека црвената е најлоша боја за вадење / префарбување, и црна да се исфарбашцне фаќа секаде рамномернова не па плава. Ќе ти испадне некоја ппртокалова боја оди си на фризер и прашај јас мислам дека прво ќе треба со деколоратор дасе извади таа боја па потоа друга, верувајте најлоша боја е за менување!!

20. enaena

enaena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    Женски се исфарбав пред некој ден со Garnier Natural, втор пат се фарбам со фарбава ама косата ми е катастрофа откако се исфарбав, премногу сува и разлетана, ко да е слама.. мислите дека е од фарбата? решение некое? :*