Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Ена, мојата фризерка од Кавадарци ми препорача после миењето да ставам маска за сува коса од било која, и ми рече да ставам Хобби, го имало во парфимерии, утре во Скопје ќе го побарам..Иначе денес бев кај неа да ми ги скрати врвовите ми стави од овие две и едни кристали и навистина сум задоволна..Се нанесуваат на миена коса и се плакне..Би ти препорачала да пробаш јас ќе земам..

2. TheScarletDandelion

TheScarletDandelion Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    248
    Дали некој знае кај можам да најдам сина фарба т.е ваков колор шампон... :)

Прикачени фајлови:

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    ako si od skopje proizvodite na alfaparf gi ima vo karpos 3 nasproti trgovskiot leptokarija vo redot na prodavnicata na gorenje jas od tamu dolgo vreme kupuvav fabi za kosa a isto i vo porta vlae od vnatresna stana na trgovskiot do Struzanka vo edno malo parfimeriice.pozz

На TheScarletDandelion му/ѝ се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    A znae li nekoj kade mozam da kupam farba na subrina unique ili wella profesional (koleston). Mi gi nosea od srbija ama sega nemam koj da mi gi donese

5. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Не знам од возбуда што конечно ја најдов идеалната фарба, боја и нијанса, од каде да почнам.
    :D

Пред 2 месеци во фаза на испробување различни типови на портокалово/црвени фарби, случајно ја начекав во ДМ оваа боја на Аура - Explicit 9.6, не беше скапа, и си викам да ја пробам. и така неам постојана фарба што ја користам. Се исфарбав, добив идеална, портокалова нијанса - таква каква што не претпоставував дека некогаш ќе постигнав, абе од среќа се подмочкав. :D

Добив сјај на косата, и не ми е сено како што бил случајот со друг фарби, него баш напротив.

Во врска со одмивањето на бојата, еве трета недела ја терам веќе, мене се уште ми држи бојата каква што треба да биде, сосем маааалце ми е избледена што е нормално после толку миења, али у просек сум презадоволна!

Значи Аura Explicit 9.4.

Eве ми ја мене во третата недела.
    :D

Прикачени фајлови:

На koritsaki, Hipster и Nausicaa им се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.891
    Допаѓања:
    107.973

Претпоставувам оваа колестон фарба ја бараш[​IMG] , во мк ја нема јас живеам во гр и овде ја има секаде ама скапа е 10 евра чини , јас еднаш ја имам користено и многу ми се допаѓа што има една ќесичка со неа се користи третата недела внатре има една течност нешто ко фарба е и се става на корените на местото каде што никнала новата коса и се измиваш и исто ко да си се фарбала , малку ти го оддолжува времето за фарбање :)ако поминуваш накај гр од овде можеш да/ја набавиш, а за субрина незнам ни таа ја немам видено

7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ne ne e toj koleston ovaa e vo zolto kutivce samo farba e za profesionalna upotreba i ja kupiv i od solun nekolku pati ama bese poevtina okolu 6 evra mislam ama za kosa posebno plava se cudesni:)

8. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Dali mozhe da imam poseriozni posledici vrz kosata ako ja farbam tripati vo rok od dve nedeli?

9. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    може единствено да ти биде како мојата сеа, оди на темата најдобра плава фарба, последно мислење е, ќе видиш каква коса ќе имаш.. ;(
    полоша неможи,верувај ми... мојата коса е најбетер од сите можни на светов..

10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Ако ја фарбаш цела,да ќе ти се исуши влакното,ако го фарбаш само коренот нема надолу да ти биде сува.
    Сепак одбегнувај бланш и доколку не е потребно не ја фарбај трипати.
    Најдобро оди на фризер,па само со едно фарбање ќе ја добиеш посакуваната нијанса.

11. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    problemot e shto jas pred nedela i pol otidov na frizer, ama mnogu malce posvetla mi ispadna od mojata prirodna (temno kafeava) , pa pred dva dena otidov pak da ja osvetlam ama dobiv portokalov otsjaj, i sega se reshiv drugarka da mi ja isfarba doma so garnier natural ash blonde, za da mozham barem malku da ja sredam. ama problemot e shto se farbav pred dva dena i ne znam shto mozhe da mi stane so kosata.

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Да, ќе шеташ со сено на глава буквално.. Тоа не е материјал или хартија, коса е. Јас на месец ја фарбав, па се нервирав, сега веќе не ја фарбам доста долго. Колку и да ти биде убава бојата џабе е се, како слама ќе ти стане косата, па ќе се изнадаваш пари на препарати и пак нема нешто посебно да ја подобриш.
    Јас секогаш сум била повеќе за здрава коса било која боја, одошто добра боја но коса слама, најчесто плавуши гледам вакви, со прегорена коса, која не ни личи на коса всушност.

Ако си се фарбала пред два дена почекај, барем недела-две. Не си играј играчки со косата, подобро портокалова, него без коса. Ма какво е тоа фарбање после два дена, никако никако ! Издржи некако, носи ја врзана косата, носи капче надвор, нешто шешир, барем сега е ладно, ама не ја фарбај.

На huliganka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. iva1210

iva1210 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    15
    Vo red ti blagodaram na sovetot, kje pochekam nedela-dve.

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Кога ќе ја фарбаш пак, се надевам ќе почекаш барем недела време, пробај со колор шампон, барем не ја оштетува толку косата. Ако веќе си ептен решена да користиш фарба, нека биде тоа фарба без амоњак, со природни масла. Можеш на Гарние, да ја пробаш новата Олиа со масла, ја фалат доста.
    Пред фарбање ќе нанесеш чичково масло на косата и ќе оставиш да отстои еден час, а потоа нанеси ја фарбата без одмивање на маслото. Косата не пројавува толку големо оштетување од фарбањето, а сјајот е поголем.

15. huliganka

huliganka Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Да бојадисувањето е и мачно и притоа ја уништуваш косата,дури и ако си во период на развивање(ама незнам колкава си) е уште полошо..мој предлог(зависно од каква боја сакаш и каква е твојата боја) ја имам темно кафена коса и за да не ја уништувам затоа што сум уште во развој а и едноставно несакам да ја горам,ја направив со степ(сок на растварање) .На долните краеви ми е црвена,а и не стои кратко време,прилично долг период,можеш ако сакаш да ја осветлиш со степ со некоја светла боја како што е лимонот или јаболкото :) Иначе за заинтересираните: купувате 1 или 2 ќесички степ,зависно која боја сакате и зависно колкав дел од косата сакате да боите.Вриете вода во чашка и го ставате степот,потоа косата ја ставате во чашката и ја држите одредено време во чашката(10-15 мин) потоа ќе ја извадите и ќе ја забришете со пешкир и така уште малце ќе си поседите и потоа ќе ја измиете :)

16. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Девојки ми се смачи од милиониве ниајнси што не ми успеаа..Дали е паметно да ја оставам вака некое време и после да ја избланширам бидејќи не ми е оштетена и врз бланшот да ставам црвена боја?

17. MorbGoth.666

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Е ваква сакам

Прикачени фајлови:

18. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Ми треба мислење од искуство на некоја феминка.
    Вака,мојата коса е третирана,црвена беше,па ја осветлував,па кќна црна и сега сакам да си ја вратам мојата боја (кафена)...е сега,имам кна ставено,па дали ќе фати ако ставам плава (фарба) (за автоматски да ми ја осветли?

19. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Немој да ставаш плава нема да ти фати само ќе ја изгориш, остави ја така некое време нека падни малце бојата после исфарбаја со боја на твојата коса неколку пати, од искуство ти кажувам јас бев црвена фарбана и сакав да си ја вратам мојата кафена коса ја оставив нефарбана лето беше и на одмор ми падна малце бојата после ја исфарбав 3 пати како мојата боја и ми се врати бојата малку на врвојте остана ама не е ништо тоа ќе се скрати. :)

20. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    ова само со ЦРВЕН БЛАНШ