Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Нема шанси само коренот за нијанса ке го осветлиш ништо повеќе,ке мора да се стрпиш и постепено да ја осветлуваш

2. MorbGoth.666

MorbGoth.666 Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    150
    Епа значи тоа само на фризер мора, инаку незнам за таков бланш..Ајде ќе прашам кога ќе идам нареден пат, со фарбиве ништо не правам..

3. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Падната е,имам корен (не се познава нешто премногу,али јас си го гледам,околу 5-8 цм е),плус ми се осветлуваат прамениве низ косава...да ставам кафена фарба?

4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    Кната најтешко фаќа фарба и мислам дека најпрактично ќе ти биде да се ориентираш кон кафени прамени за прво време, додека да и дадеш време на косата повеќе да порасне па после исфарбај ја цела, мислам дека баш убаво и интересно ќе изгледа потемна на врвовите :)

На MilanoRedHead му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Имам смеѓа коса, бебешка боја. Долга ми е косата и мека, и секогаш пуштена ја носам, неможам ниедна фризура да направам од што е толку мека без разлика колку лак сум ставила и сл. (а и немам некоја густина) . Само заради тоа сакам да ја офарбам или потемна, или омбре. што мислите дали од фарбата ќе ми стане "попаметна" ? :)

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    Не, само ќе ти стане пооштетена. :)
    А си пробала да направиш фризура на вториот или третиот ден од миењето коса? Тогаш косата подобро држи фризура отколку тазе миена (како што разбра другарка ми на нејзината апсолвентска вечер)

7. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Добро зацврснува малку косaта и станува попослушна после фарбање не е без ич,ама јас таква нијанса смеѓо-бебешка боја а којашто сите се тепат и се би дале да им е таква не би ја упропостувала

8. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    [/quote]

Кната најтешко фаќа фарба и мислам дека најпрактично ќе ти биде да се ориентираш кон кафени прамени за прво време, додека да и дадеш време на косата повеќе да порасне па после исфарбај ја цела, мислам дека баш убаво и интересно ќе изгледа потемна на врвовите :)[/quote]

Да,ама праѓа нерамномерно,ептен ччудно е..имам корен и прамени со мојата боја :?:
    ќе фати ако ставам некоја темна кафена фарба?

9. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Досега никогаш ја немам бојадисувано мојава коса,но сега сакам да пробам.
    Највеќе ме плаши тоа да не ми се изретчи косата.
    Па сакам да ве прашам дали после бојадисувањето сте приметиле драстични промени на вашата коса,дали е поретка сега и сл...?
    Инаку имам светло смеѓа коса,а сакам малку да ја осветлам.Па дали би имало лоши последици не знам.
    Мајка ми вика што сакаш прави,немој потоа да ми се жалиш мене.Па што велите? :worried: :worried:

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    секоја коса си е приказна за себе , никој не може со сигурност да ти каже дали ќе се проретчи или не , сепак ако ти е мерак пробај , само да не се предомислиш за природната боја особено ако е некоја специфична нијанса што со фарба не можеш да ја вратиш после

На Anne15 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975

Јас од кога прв пат се бојадисав , позадоволна сум со косава, побујна ми стана, посјајна, така да исфарбај се како што сакаш е мое мислење :)

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Зависи секогаш.
    Мене лично од фарба ми паѓаше косата, скоро без коса останав. Мајка ми неможеше од жал да ме погледне. Плус не ми растеше и се тоа.
    Ме спаси само кна. Од неа косата ми стана побујна и ми порасна за многу брзо време, само што бојата многу тешко паѓа, а јас ставав црна кна.
    Како и да е, ако можеш стави кна зошто неможе да ти наштети само од корист може да ти биде (ама обавезно датата да ја погледнеш, обавезно!!!).
    Тоа ти е мој совет :)

13. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    245
    Ви благодарам многу за советите! :*

14. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
    Devojki, imam potemno kafena kosa i sakam malku da ja osvetlam no pak vo granicite na kafeavata boja;koja marka na farba bi ja preporacale? Dali SYOSS se dobri? (bidejki slusnav i pozitivni i negativni raboti za istata)...Ve molam za mislenje...pozz:) :) :)

15. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    за прв пат палете ти препорачувам некоја од овие нијанси
    :) за понатаму некоја друга фарба, а за прв пат оваа.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.150
    Девојки косава ми е природно црна ама ја фарбам темно кафена, имам многу бели влакна па морам.
    Е сега се немам фарбано 2,3 месеца и косата ми е пораната добри 5 сантима.
    Морам да се фарбам ама пак нешто ми текна да не биде темно кафена него да ставам на црвенкасто. Минатиот пат кога пробав само коренот ми фати, има шанси да фати цела или ќе се зезнам пак?

17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Можеш да земеш кафена со црвенкаст под тон , и јас како тебе бев така кога ставав од оваа убаво ми фати рамномерно

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 123.Maki-first

123.Maki-first Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    107
    Вака девојки, јас имав темна коса, па ја фарбав црвена, но мн темна ми излезе. Логично беше дека ќе испадне таква, но ме исполажаа демек светла ќе испаднела итн. Навистина сакам да добијам светлоцрвена, накај портокалово, но како? Знаете ли како да ја добијам таа боја при фарбање во домашни услови... Ако е тоа возможно?

19. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    ^^
    И јас се фарбав сега брзо црвена но ми излезе прилично темна нијанса, но јас сакам посветла. Нареден пат нормално дека ќе земам посветла но дали ќе фати? И колку нијанси да земам посветла. Ако знае некој добредојдена е помош :)

20. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Јас мислам дека неможеш ама ако си похрабричка :) можеш да пробаш да измешаш мноогу светла(лешник или уште посветла)со некоја јако црвена,строго со 9-ка млечен хидроген,незнам овие дали ги има кај нас ама како и да е ке ти вршат работа нјансите на примерако јас би се фарбала би ставила 5.35 и би ја измешала со некоја од црвените 5.62 6.60 или некоја друга јако светло црвена.....па што биде нека биде ;)

Прикачени фајлови: