Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Морам да ја пофалам сајос фарбата, после толку миења од како се исфарбав, и после толку паѓање на бојаата во кадата - љиљакова :D бојата усте ми стои, уште е црна :inlove:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Сите што ја користеле ја фалат,изгледа е стварно трајна боја,баш поради тоа и јас неколку пати ја имам препорачано

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    2.160
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975
    Последен пат се фарбав со црна теѓет Сајос, а вчера бев на фризер и фризеркава ми рече дека косата ми е многу 'груба' од фарбава и веќе да не ја употребувам :( а ја реков си најдов идеална фарба. Сега овие денови ќе се фарбaм о Гарниер color sensation :)

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Reshiv crna da se farbarbam, za prv pat koja farba da ja zemam? Inaku imam temno kafena kosa :)

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975

Каква црна сакаш? Црна или црна теѓет? Ако сакаш црна ти ја препорачувам Garnier Color Sensation ultra black

Ако сакаш теѓет тогаш сајос еве оваа

7. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    ^ Sakam bash crna. Inace kolku e ovaa prvata, i ja ima po marketi? :)

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975

Да, секаде ја има , многу е убава баш вчера со неа се фарбав, не мириса лошо како другите фарби, не ја пржи кожата , не ги фарба рацете при миење како некои црни фарби, ќе бидеш задоволна гарантирам. Инаку мислам дека беше околу 180 ден

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.150
    Јас имам проблем со црната фарба, не ја сакам, не ми се допаѓа како изгледа, апла се познава дека си фарбан.

Си останав јас пак темна, не се осветлив, а веќе долго време користам Palette, темно костенлива. Многу природно изгледа, а тоа ми се допаѓа.

Вчера прв пат се фарбав скроз сама и морам да признаам дека бев изненадена од крајниот резултат. Кој и да ме фарба, секогаш го имам оној венец горе кај челото, од страни се познава дека сум фарбана. Сама успеав да го избегнам, па воопшто не ми се познава, а и бев доста побрза од другите што ме фарбале.

10. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Имам црна кќна која паѓа сега,имам корен а и прамени осветлени...ќе ми фати фарба ако ставам (нешто кафено да речеме?)

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Нема да ти фати, кната и да земеш деколорант ептен тешко се вади, значи има шанси и да не се извади, а кафеавата може да ти испадне како црна.

12. katy995

katy995 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    пред 3 месеци косата ја направив црвена со степ (скоро цела) , но еве уште пола коса ми е црвена, од половина кон краевите ..... дали некој знае како можам да ја отсранам црвенава боја ??

13. misel23

misel23 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    Се бојадисував плава и ми се здосади ја сакам мојата боја која е смеѓа и коренот ми порасна повеќе од 10 см али проблемот е што неможам да се стрпам ако ја офарбам со фарба светло кафена дали ке се разликува мојата природна боја на коса со делот што ми е плав?

14. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    21.187
    И мене фризерот ми кажа дека Сајос фарбите ја правеле косата премногу сува,иако јас и онака имам сува коса па не приметував разлика.Ај ако користи некој keune фарба нека сподели искуство

15. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    јас сакам да ја сменам црвенава, ми здосади. Мислите ке ми излезе уше одма темно кафена со плаво малце-омбре??? иначе и природната ми е темно кафена, ама црвена сум 5 години и ми е рамномерна секаде убава црвена ама ми здосади веќе :^)
    п.с. знам после дека ке плачам по црвената ама јебига. то е :)

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975

Тешка боја е црвената за вадење, веќе имаме пишувано за ова. Дури и црна да се офарбаш, на некои места пак ќе ти биде црвена косата. Само бланш ја вади, ништо друго . Јас би ти препорачала на фризер да одиш, од искуство ти кажувам :)

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.892
    Допаѓања:
    107.975
    Девојки, дали ја/имате користено фарбата на Sea colors турска е , сега кога бев на фризер ја прашав фризерката каде се продава, ми рече во Голден Роус и дека е многу добра и евтина, ја имате ли пробано, не сум била во гр деновиве ,но ќе одам да ја барам. Ме интересира за црните нијанси :)

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Кортисаки првпат слушам за овие фарби, не сум приметила да ги има кај нас, можда зашто не се фарбам, од летото уште престанав да се фарбам па сега не разгледувам многу фарби, како порано што ги пратев сите новости околу нив.
    Во Голден провери, може да ја има. Баш ме заинтересира чисто од љубопитност за каква фарба станува збор па прогуглав.

Еве ги нијансите http://www.seacolor.com.tr/ingilizce.html
    Како што гледам од црните има чисто црна, а има и тегет црна. Имаат побогат избор за црвенокосите девојки.

19. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    јас ги користев пред две години. Идат две туби у едно пакување за многу пристапна цена, околу 200 денари мислам дека беше. Јас ја користев црвената и ми испаѓаше топ. Ја земав од голден роуз :)

20. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Женски итно ми треба совет. Цела коса ќе ја фарбам, плава сум више али малце да ја освежам и да ја посветлам. Купив две фарби али не знам како по грешка сум земала две различни нијанси :^)
    Едната е гарниер 111 а другата гарниер 101. Слични се доста нијансите али малце ми е страв да ги мешам да не излезам после со некоја зеленкаста нијана? :wasntme: Може ми е глупаво прашањево ама никогаш немам мешано две различни фарби па ми е малце шубе...