Jaс ги имам користено, ги има во сите Голден Роуз продавнички и редовна цена им е 200 денари, со 2 тубички внатре од по 50 мл, додека јас ја земав за некои 170 ден ми се чини, со клуб картичка. Цената е доста приступачна, и фарбите се океј. Јас ја користев портокаловата, ми испадна супер бојата, мнооооогу споро се вади - што нормално ми оди во прилог, и коа миеш коса скоро ич и да не се одмива бојата - сосем маааалку, а не као да си заклал некого. И морам да спомнам дека кај мене имаше дефицит во однос на коренот. Не ми фати баш најдобро - ми испадна некоја бљувотинска жолта боја , ама по 2, 3 миења ми се среди не знам како, сеа ми е иста боја као и косата. И да, смрди на бугарска ружа, корне!
^Сите нијанси ги има у нашиов Голден Роуз од фарбиве,и овие црвениве? Прашувам дали да одам да купувам,оти се заљубив.
Јас да ти кажам ја земав од Голден Роуз парфимеријата што се наоѓа одма тука кај автобуската кај соборна што е коа идеш накај Центар, во зградите позади постојката сигурно знаеш за која парфимерија зборам - се гледа одма. Од црвените ги имаше сите нијанси, и као што заприметив тогаш - па и најголем избор имаше од нив, за разлика од другите.
Знам точно за која продавница се работи. И онака сега треба да се фарбам,ги гледам овие Amazon Red,Fire Red и Strawberry Red и никако да се одлучам која,сите три ми се љубов,баш такви одамна барам.Ги пробав и Палете и Сајос и све живо,и не излегува боја ко што сакам и готово. Како и да е,фала ти,морам да ги пробам фарбиве
Јас се фарбав со Гарниер црна боја , убав сјај ми даде на косата , но јас си ја сакам црна теѓет , а не црна инаку имав пишано за тие фарбите Sea Colors и еве ја црната теѓет , наредна ми е оваа за проба
Некој да не знае каде можам да купам Subrina Professional фарби т.е. некој салон каде што ги користат?
Епа вака.. Ја фарбам цела коса неколку години порано и ставав само прамени од фарба да ми се прелеваат ама почнав да ја фарбам и цело време сум со еволушн фарбата, порано немав приметено дека многу бргу ми се губи бојата додуша и не ми пречеше дали е посветла или не дека секако ми се допаѓаше, е сега неколку месеци уназад сакам да ја затемнам косата али не ми успева т.е. првите 2 недели ми е баш каква што сакам ама после веќе ми е се посветла и посветла како да не сум ја фарбала што се вика и сакам да ми препорачате некоја поквалитетна фарба некаде до 500ден. можам да си дозволам, иначе сум смеѓа и уште на почеток се фарбав со 9.1. и 9 хидроген од еволушн нешто накај плаво иде, па после сменив со 7.1. пак со 9 хидроген исто на друго фарбање го сменив само хидроген со 6 ама немав некоја голема разлика каква што сакав и последно ставив 6.1. со 6 хидриген и еве 2-3 недели откако се офарбав и приметувам дека бојата полека ми осветлува, а на почеток ми се погоди таква каква што сакав за следна и се мислам дури и 5.1. да земам ама џабе пак ќе ми осветли па затоа да пробам нешто што ќе ми трае повеќе само што баш и не сакам да експериментирам со фирмите од фарбите дека од еволушн ми се океј нијансите боите ми се погодуваат само квалитетот некако.. секој совет е добредојден па се надевам ќе се одлучам за некоја друга фирма и да кажам само дека имам долга коса некаде до градите не ми е нешто густа па затоа кога се фарбам ставам една фарба од 60мл и еден цел хидроген, дали е можно и од тоа што ставам малце фарба и повеке хидроген да се губи брзо бојата ? Извинете на рефератот
sagittarius57, Evolution се одлични фарби и овде не мислам дека проблемот е до квалитетот. Нe наведе за какви бои и нијанси се работи (дали е за црна, црвена, кафена) за да имаме во предвид. Во меѓувреме, добри фарби се оние на Garnier, а некоја која со сигурнот ќе има поголеми шанси за да не ти е одмие е од палетата на Garnier - Color Sensation.
Кафени но што може да е тогаш причината за брзото осветлување стварно незнам што да правам да остане потрајна барем месец ипол штознам..
Дали имаш ставано бланш? Така се случува ако косата е бланширана. Или евентуално ако е премногу оштетена. Или можеби после одредено време косата не ја поднесува фарбата на ист начин како и на почетокот. Обиди се со оваа која ти ја предложив. Само земи барем нијанса посветла од онаа која сакаш да ја постигнеш бидејќи секогаш излегува нијанса - две потемна од прикажаното
Ја имав бланширано али пред 8 години и тоа ми е излезено оддамна, а косата не ми е оштетена и фризерката се чудеше дека се шишам ретко а косата уопште не ми е оштетена
kosata mi e temno violetova ima nijansa na crveno sega sakam da se farbam violetova svetla,planiram da se satiram prvo i na satiranoto da stavam toner pa posle da se farbam...koja boja mi ja preporacuvate?vo edna drogerija mi ja falese nekoja francuska farba substeel mislam se vikase imase nijansa na violetova sto ja sakam isto gledav i na subrina saten imase svetlo violetova...
Здраво Имам темно кафена боја на коса, ја фарбав до пред неколку месеци, а сега речиси целосно црната боја ми е излезена... Одамна сакам да ја осветлам косата, но никој не се нафаќаше бидејќи ми беше црна, а сега фризерката ми предложе да ја осветлам со не многу јак бланш и одозгора фарба, некоја посветла, како што ќе изберам... Ме интересира дали некој има вакво искуство и какви резултати би можела да очекувам? Фалааа
Izvini za lat od mob sum. Jas bev crna crna i se ofarbav malku osvetla so nekolku pramencinja i posle mesec dena uste oosvetlo se ofarbav i napraviv prameni i odozgora farbanje cela kosa sekoj mesec do plava. Malku e tesko ama samo taka so farbanje i prameni mozes da ja osvetlis
Бланш на цела коса не знам колку е добра идеја... Јас бев мн темна а сакав да станам плава одеднаш, но би ти препорачала да ја осветлуваш постепено со нијансирање... Мене ми требаа околу 8-9 месеци да ја постигнам бојата што ја сакам но барем ја зачував косата џабе ќе ти биде светла кога ќе изгледа суво и без сјај... совет од мене
Кажете ми како да ја осветлам косава ама без да ја изгорам, ако е можно? Имам природно бакарно црвена, а во лето ми оди накај портокалова. Е сега, сакам периодов да ми е посветла. Како да го изведам тоа? Спојлер никогаш до сега ја немам фарбано, ни осветлувано, ни ништо
Пробај со колор шампон,не ја оштетува косата само ја прави посветла и посјајна или пак од тие фарбите што се без амонијак се исто колор шампони и поубав ефект имаат
Девојкии да не знае некоја со колку проценти е хидрогенот на фарбите на Гарниер - колор сензејшн ? Јас гледав на кутијата ама не најдов Инаку препорачајте ми некоја убава и квалитетна фарба за коса да не биде многу скапа , пошто јас ја користам на гарниер-колор сензејшн ама косата многу ми ја изгори .
Пинк, јас ја имам користено оваа фарба ама црна , незнам ти за која боја прашуваш инаку еве ја имам дома моментално ама никаде на шишето внатре не пишува колку % е хидрогенот, чудно, а јас знам дека потемните тонови како кафена и црна се со послаб хидроген 6% и 9%. Плавите тонови се со појаки хидрогени, 9-12 % инаку убава фарба е ,јас сум задоволна, не ми ја гори кожата , околу 185 ден е сега има попуст во дм во веро центар и беше мислам околу 150.