Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. EMA2

EMA2 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    33
    Koja фарба е потрајна гарниер или палете ??

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.893
    Допаѓања:
    107.975

Потрајна според мене гарниер :)

На EMA2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Кај мене Гарниер се покажала како подолготрајна.
    Палете, уште со првото миење губи значително од бојата.
    :(

На EMA2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.500
    гарние дефинитивно

5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Гарниер е потрајна, поубава, малку поздрава и имаш повеќе избор. ;)

6. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Kakkvaa bojaa na kosataa kje dobijam ako stavam kafeaavaa k'na ... ?? Da mi kazhe nekojj od iskustvo, i slikaa ako mozhe ... Blagodaram ...

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    ^ Zavisi kakva e tvojata prirodna i momentalna boja na kosata.

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    2.090
    Девојки, сакам да се консултирам со вас уште пред да направам нешто да не се каам после па да треба да удирам машинка на глава :D

Значи имам темно кафеава коса, ваква..

е сега сакам да ја направам за нијанса посветла, да дојди вака нешто.. посветла нијанса на кафеава, или темно плава како што ја викаат

Дали е возможно да се изведи ваква боја воопшто :?: се плашам да не ми дојди некоја вештачка необична боја, сакам да изгледа скроз природно.. :?:

9. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.500
    Првата ти е медова а таа сто сакаш да ја добиеш е плава,како и да е јас да сум на твое место ако имаш боја како првата никад не би ја фарбала бидејки е преубава мнннгу девојки се би дале да имаат такава,али :!: ако веке си решила дека сакаш промена ондак офарбајсе со некоја темно плава,а за природноста мислам дека никој нема да може да ти каже бидејки кај секого различно излегуваат боите зависно од пигментот,фарбата,хидрогенот итн..итн..

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srce01

Srce01 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    23
    Вака нешто ...

Прикачени фајлови:

11. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Сакам да се фарбам сино омбре (слики во споилер), но не знам каде да најдам сина фарба... И дали мора со бланш да ја правам косава?
    Би ве замолила ако некој знае да ми одговори на прашањата! :bow: :bow:
    [​IMG] [​IMG]

12. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    Во план сум да се фарбам со некоја ептен светла нијанса на кафеава боја.
    Предлог?

Вака нешто сакам да ми е косата

Инако косата ми е на ова нијанса

Препорачајте ми која фарма, која нијанса на боја да ја земам и слично. :)
    Не сум искусна во овие работи.

Дополнувам: Да ми објаснете дали ќе фати фарбата од првиот пат, и што да очекувам после какко резултати. :?:

13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    ^^Нема шанси на волку темна од првиот пат да добиеш светла боја. Ќе треба 2-3 пати да се фарбаш па да ти се осветли малце, прашање е и пак дали ќе дојде до толку светла. Само немој многу често да ја фарбаш, дека сеа сакаш што побрзо да ја осветлиш, па да си направиш да шеташ со сено на глава, тогаш џабе ќе имаш убава боја.
    Претпоставувам досега ја немаш третирано со фарби штом викаш немаш искуство, па подобро фаќа на природна боја влакно, одошто претходно фарбано со илјада фарби кои тешко се одмиваат.

Земи си ти посветла фарба, верувај иако е светла на кутивчето, пример плава боја е, тебе ќе ти излезе далеку од плава, т.е. само ќе те осветли една нијанса. На таа темна коса, ако земеш фарба која на кутијата е иста нијанса како што посакуваш едвај ќе се примеќа разлика во нијансата откако ќе се офарбаш.

Пробај со оваа на Гарние Олиа, верувај нема да ти испадне исто како на сликата скроз плаво.
    Па и со 9ка можеш

Ако ставиш ваква како што сакаш иста, многу мала разлика ќе забележиш во осветлувањето.

Ако немаш искуство некој поискусен нека ти помогне, а ако имаш можност можеш и на фризер да одиш, барем само првиот пат, па после дома да си ја фарбаш сама со асистенција од некој што се фарба често.

На Jenniffer му/ѝ се допаѓа ова.
  14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.893
    Допаѓања:
    107.975

Јас би ти препорачала да си одиш на фризер, не е лесно да се добие ваква светла нијанса ова е нешто како бебешко плава нијанса, вака само ќе дадеш пари за фарба, и нема да завршиш работа од прва,значи ќе ти требаат едно 4-5 пати ако не и повеќе фрбање. Ваака оди еднаш на фризер нека те офарбаат таму па потоа можеш да ја правиш постапката дома како што тие таму ја правеле :) и незнам колку со овие фарби што ги поставила карина можеш да ја осветлиш косата,бидејќи немаат внатре амонијак и се слаби.

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па со оглед на тоа дека ќе треба почесто да се фарба, за да ја осветли, па и не и препорачувам баш некои ептен јаки фарби. Јас другарка фарбав со плавата Гарние Олиа 9.0, она беше баш исто темна, а веќе после второто фарбање има добра осветленост со оглед на претходно.
    Палете да стави сено ќе и стане косата. Единствено може Гарние Колор Сензејшн наместо овие, тие чинам се без амонјак :?:

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    Се согласувам со koritsaki, оди на фризер, таму ќе те направат супер, ако треба ќе ти измешаат фарби за да ја добиеш посакуваната боја, додека вообичаено осветлувањата правени дома завршуваат со плачење (прашај паталец...)

17. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.417
    На фризер колку пари земаат за такво фарбање? Инаку ви благодарам на советите, решив на фризер да одам.

18. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Зависи каде и зависи со каква боја ќе те фарба. Од фризер до фризер има огромна разлика. И гледај што ти става, оти се дешава и да ти речат квалитетна италијанска боја и да ти наплатат доста, а со некоја од 50 денари да ја меша она бојата уствари. Јас уплав имам од фризери и не можам да ги смислам, ма не професионалци што сака нека бидат, сите прават мучки.

На stylishh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elence132

elence132 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    105
    Пред три дена правев омбре , и ништо од омбрето , фарбите не ми фатија :) само таа моја неискусна фризерка ми ја погоре косата :(

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    20.078
    Jenniffer, пред да се фарбаш, отиди на консултации кај фризерката, она ќе ти каже, според пигментот на косата, до колку ќе можеш да одиш на светло само со хидроген и боја. Отиди со сликата и нека ти ја каже најблиска нијанса што ја има кај нас низ парфимериите :) Се согласувам со Карина за тоа дека има безвезе фризерки - знам случај каде фризерката правеше филм дека фарба со оригинал Лореал а всушност фабрите и беа оние најевтините бугарски купени од пазар :^)