Каде во Скопје можат да се најдат фарбите на Алфапарф Милано? Најдов каде се наоѓа нивниот дистрибутер, значи ги има во Македонија, но не знам во кои продавници поточно.
Да од прва нема да фати но онаму на третото фарбање да ова ти кажувам од искуство и јас имам темно кафено боја на коса сакав плава првиот пат отидов на фризер не дека нешто посебно направи после дома се фарбав и се фарбав со evolution 11.11
Ми се допаѓа. Мене слично ми излезе само мојата коса имаше црвеникав сјај ама делува од друга страна природнa бојата, иако е далеку од плава
Jас мислам за да се добие она осветлување на косата кое го посакуваме, најпрво треба блаш да се стави, а потоа да се фарбаш со нијансата што ја сакаш,инаку овие резултати излегуваат. плавиве нијанси дури и оние кои се плавуши, еве мајка ми на пример, има пробани и GARNIER, PALETTE, EVOILUTION и мн други оние нијанси што се за најплава коса, пепеласта па не излегуваат баш такви како се прикажани. Jас бланш несакам да ставам зошто се знае после бланшот што ке и направи на косата..... минатиот пат замисли имав купени и ставив GARNIER 111 хеехе резултатот беш никаков, пак со оваа убаво излезе, а ке осветлува уште...ке пробам јас сега еден период се оваа фарба ке ја ставам па може ке добијам неккаов резултат сличен како на опаковкава.позз (извини на маливе букви при почетокот на нова реченица, тастатурава нешто не е ок).
A далеку од лошо испадната ок е, не очекував и нешто посебно, знаев дека нема да ја добијам таа нијанса на сликата на фарбата ке треба да се потрудам повеке нареден пат, за поубав резултат. позз
Во ДМ ја имаат донесено портокаловата фарба на Лореал, али онаа апла портокалова, правилна боја што е, 350 денари, вчера ја видов и ми идеше еден ритуален хепи денс да одиграм пред неа. Баш ми текнува, еднаш Сесилија ми ја прати, за да ја најдам го преорав цело Скопје по 100-ти пат, никаде ја немаше - низ одредени парфимерии им ја порачував со производи на Лореал ама од никаде немаше абер, сега баш се радувам, едвај чекам да ја пробам. Вчера се фарбав во Аурата, каква иронија ме следи, излегувам од фризер, бев до ДМ да купам нешто, ја гледам фарбата, па срце ме стегна бе алооо... Инаку, македонкамак, мене ми се допаѓа нијансата што ти испаднала, фина е сериозно, можеби не е резултатот баш како што си очекувала, ама па не е ниту лошо. А, зошто следен пат не пробаш во оваа од Гарниер, да ставиш и малку бела фарба? Има на еволушн една, плаво-бела, мислам дека ќе излезе добро.
Anabel-a Eволушан фарба онаа пепеласта, што е најсветла мислам 111 е....со неа се фарба мајками, квалитетни се фарбите, немам пробано- ај нареден пат ке пробам. благодарам за советот. ке ви пишам
Ништо нема да се промени, нема шанси да фати на кафеава коса ваква боја каква и фарба да ставиш, а оваа ти е без хидроген послаба е од останатите фарби. Само на фризер со бланш, со друго нема да ти успее
Моментално сум црвенокоса, или пак пробувам да бидам. Косата не ми е многу црвена, ами нешто помеѓу црвена и кафеава. Има овде некоја redhead што ќе ми препорача фарба, по можност 100ml. И, да напоменам, имам тврдоглаво влакно, што значи, препораки за добра фарба што нема само за џабе да ја плаќам!
како да си ја направам косата од ваква во ваква значи посветлата боја на коса ,што фарба ќе ми треба?