Многу ти е убава ако ти е баш како на сликата јас од ова фарбиве си ја оштетив многу а и ај пегалaм редовно, и од тоа плус ми се оштетува и така ај ќе пробам па ќе видам .
Најубаво е воопшто да не се фарбаш !!!! јас си имав прекрасна коса и кога почнав со фарбања пеглања и слични глупости си ја оштетив ептен ако имаш подлабок џеб и можес да си ја средуваш на фризер ок ама ако не не ни почнувај
И ти имаш право не можам да не ја фарбам не се бендисувам со природната боја на коса. Знам најубаво е на фризер но во нашево државиче само малкумина можат да си го дозволат тоа
Offspring на фризер се фарбаш или во домашни услови? Никако неможам да добијам убава црвена боја.Каков бланш користиш и во колкав сооднос со хидрогенот?
А зошто да не пробаш само да ставиш бланш ? Фарбањето ја оштетува косата и кога еднаш тоа ке го напрабиш потоа ако не ти се допага потешко ке си ја вратиш природната
Вака сега... Кај нас во Велес отворија нова парфимерија Космо, ама мислам дека нема врска, го има и низ другите парфимерии бланшот, само ќе си побараш црвен бланш 60 и нешто денари е и хидроген 9%. Само со бланш мене ми излезе многу портокалова косата, затоа после бланширање си се фарбам и ја добивам посакуваната боја. А инаку сето ова го изведувам во домашни услови т.е. мајка ми ме средува
Јас користам фарба Afrodita, 70 ден е. е бугарска е и задоволна сум многу и дава сјај на косата не е лоша за парите.
Ама најлошо од се е да ја исфрбаш косата црна, јас ја исфарбав и потоа одвај ми падна одвај ми се врати на нормала , никогаш не пробувајте нешто што не знаете дали ќе ви стои убаво .
Мој совет ти е да не ставаш.Имав во 6то 5 праменчиња од мерак но и тие 5 беа суви, никакви како слама, се плеткаја за разлика од останатиот дел на мојата коса која е претерано мека. Плус косата се гори, подобро е мислам да ставиш боја.
Каква боја ставам фарба ама не ми фаќа така како што сакам сакам да ми биди скроз црвена како што ми беше порано сега ми е пола црвена негде природна боја ми е а важно ми е да ми биди убава косата зш уште малце ќе биде сликањето за на табло
Епа вака. Јас имам црна фарбана коса, веќе 6 години сум црна. Природна ми е светло кафеава, и тоа доста светла. Сакам да сменам малку, на пример средно накај темно кафеава. Вака нешто Има некоја искуство со црната фарба пошто тешка е за иставање. Треба да купам деколоранти, и после директно да ставам кафеава фарба? Да ставам посветла фарба за да ми испадне кафеаво како што сакам или? Колку време ќе ми треба?
Moраш прво да ја извадиш бојата со деколоратор (кој е некаде над 1000 ден), па потоа да ја офарбаш. но би ти препорачала сето ова да го направиш на фризер, а не сама дома.
Ама да знаеш деколораторот многу ја суши косата, а плус е доста скап едно шишенце е мислам околу 1000денари ама мало е. Јас кога прашував за мојата коса ми рекоа дека минимум ми треба 3, а низ повеќе салони прашував .. А плус што ми рекоа дека ептеј ја сушел косата па затоа баталив..
Се фарбав Сеси како не Двапати се фарбав откако ја расправавме ситуацијава. Еднаш уште коа прашував ептен од почетокот, тогаш ми излезе темна кафеава сакавме да го покриеме црвенкастото од кната па не идевме на светла за да не излезам морков. После 3 недели точно пак се фарбав, не сакав толку скоро ама дека се сликавме па викам ај. Вториот пат некаде излезе посветла кафеава иде на ред сеа, наредниот пат се надевам ќе добијам нијанса приближна до посакуваната. Инаку кај фризерка се фарбав двата пати. Вие што направивте со колор шампоните, фатија ли