1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бојадисување на косата

Дискусија во 'Коса' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    А има некој слушнато за црвен пигмент? Еве мајка ми сака чоколадна боја на коса,а нејзината прородна е ептен темна кафена..и сеа секој пат кога оди да се фарба си иде со црвеникава нијанса на коса и фризерот и вика дека имала црвен пигмент...Може и од тоа нешто да зависи каква ќе ти испадне бојата на косата.И ако некој нешо зане како може да се ''победи'' мислам да ти се погоде бојата како шо сакаш ти?

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Точно, постои црвен пигмент, и доколку некоја го поседува многуууу ретко се постигнуваат посветли или апла светли нијанси со фарбање...

3. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Ne знам дека ова делува, но осветлување со мед можеш да пробаш. Еве и доказ.

http://www.youtube.com/watch?v=ddY6mHt0Lzo

4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Моето искуство досега со фарбање покажало дека не ми одговараат никако фарбите на Гарниер,баш светлите нијанси ми излегуваат многу темни на косата,а притоа се фарбам на светла основа.
    Доколку сакаш да ја осветлиш јас ти препорачувам Палете ама некоја плава нијанса,бидејќи ако се фарбаш со нијанса посветла од оваа што ти е сега нема воопшто да ти осветли.

5. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    И јас имам забележано дека со Garnier мора да се земе нијанса, две, три посветла од замислената за да може да излезе како замислената. Веројатно затоа што на сликите и примерите се фарбани на бланширана коса па може затоа е така.
    Инаку според мене, за разлика од Palette, Garnier се подобри и во поглед да квалитет и во поглед на заштита на косата од оштетување.

6. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    834
    колор тач ,има ли некој искуство со фарбите на вела ,за плави

7. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Сакам да го пробам препаратото што се продава во КОСМО за отсранување на боја на коса. Се фарбам темно смеѓа, а сакам да се офарбам махагони. па ме интерсисра дали има некој искуство со тој препарат инаку е наменет за домашна употреба ( демек немора да одиме на фризер) :rofl:

8. blondie.b

blondie.b Нов член

Се зачлени на:
    25 февруари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    неодамна ја бланширав, а потоа и ја исфарбав косата 3 пати до сега, отприлика на 3 недели. Природната боја ми е темно кафена накај црна, а со бланширањево и фарбањето успеав да ја осветлам до некоја медово руса. Последново фарбање ја користев Субрина Сатен 80/8 и сум задоволна од осветленоста. Меѓутоа, со ниедна фарба не успевам да го покријам коренот кој фаќа портокалово бакарна боја но ништо посветло од тоа и ептен двои од бланшираниот дел . Имате ли некој совет од искуство за фарба која не фаќа портокалово на коренот на природно темно кафена коса?

9. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    имам смеѓа коса,сакам да ја осветлам ама таму после матура..
    се мислам дали прво да пробам со колор шампон или да не си ја упропастам само да си одам на фризер па да ми ја исфарба...инаку многу ми е мека косата како бебешка дури,па ми е страв да не ја упропастам само.баш со плава најмону се уништува... :^)

10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.895
    Допаѓања:
    107.977

И јас мам пробано да ја осветлам со колор шампон ама ништо не се смени. Ако сакаш да е успешно оди на фризер, а за косата толку не и се секирај , косата расте па е се обнови а за упропастување не се упропастува само од фарби,туку и од фен,пеглања итн :)

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    5.911
    тоа што е потпишано ОД ВАКВА - фарбана со мисс магиц 106

..со оваа фарба -> 118 мисс магиц .. што ќе се добие затоа што мојата е фарбана таква пред 3 месеца да не ми излезе некој портокалов сјај?

Прикачени фајлови:

• miss magic 118.png
      miss magic 118.png
      Големина на фајлот:
      179,5 KB
      Прегледи:
      387
    • vaka taka.png
      vaka taka.png
      Големина на фајлот:
      266,7 KB
      Прегледи:
      387
    • 106 miss magic.png
      106 miss magic.png
      Големина на фајлот:
      195,8 KB
      Прегледи:
      383
  12. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Здраво
    Значи имам темно кафеава коса, а сакам да ја осветлам да добијам светло кафеава , смеѓа.
    како на сликата , па сега помогнетеми каква боја на фарба да ставам , а да не ми излези портокалова и сл :)

Прикачени фајлови:

13. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    слушнав дека додека имаш менс. несмеш да се фарбаш бидејки нема да фати бојата или можи да излези друга боја....вистина ли е ? Оти сум за фарбање, а имам но последен ден :)

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Balayage техника пробал некој? :?:

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.895
    Допаѓања:
    107.977

почекај уште денес штом ти е последен па утре фарбај се :) и јас така сум слушнала дали влијаат хормоните,а и еднаш се случи да се исфарбам а имав 5ти ден и не ми фати (и тоа црна боја ) и од тогаш кога имам добиено не се фарбам

16. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Фарбај се слободно, нема врска никаква тоа. Не е докажано од медицинска гледна точка вакво нешто. :) :) :) Јас години се фарбам, ништо не сум приметила, апсолутно никаква реакција, ниту било каква друга промена. Така да не верувај на се што ке слушнеш. :)

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    5.911
    што всушност претставува тоа?

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Нешто како шатирано омбре :) .

Balayage

19. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Не се фарбај, најубаво ти е да почекаш малце. Нема шанси да ти фати, од искуство ти кажувам.

20. tweety93

tweety93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    8
    Ќе може некој да ми каже дали гарниер herbashine е колор шампон? Ако не под кое име да го барам колор шампонот?