од ваква кафеава, кога би ставила ваква плава дали би се добило некое осветлување значи не се сакам плавааа да бидам
Не знам што баксуз ќе бев бре луѓе. Ја земав на Лореал портокаловата фарба сега дури што ја донеса кај нас после 3,000 години, таа со поминат рок да ти била, мене пак ни на крај памет не ми текна да ѕирнам кога ја купував. Кога ми ја изми косата фризерката, ме мавна шлог, ќе приумрев на лице место. Немаше воопшто фатено од бојата, остана кафеав коренот, надоле тек фатило тек не, на едно место црвено, на друго портокалово, на трето виолетово, а на четврто кафено/црно. Како папагал излегов, ама така се изнервирав, а и имав толку голем мерак да ја пробам. Им немам уште отидено во ДМ, денеска дека недела викам ајде да не се затворени, утре сосе косата и кутивчето има да им отидам, да видат што ѓубре имаат турено за продавање. Ми се слоши коа видов што излезе. Чаре кажувајте, што да и правам. Фризеркава моја ми рече да сум ја земела на Аура портокаловата што ја користам, па да ми ја ставела таа утре, ама ми е страв да не испадне уште пошарено, затоа што апсолутно цела коса ми е ишарена. Што мислите, да ја ставам таа или?
Прво секако да им отидеш да им кажеш, второ јас мислам дека може да се префарбаш неможе сигурно да ти биде пошарена од што ти е сега.
Феминки, ве молам за совет, или некоја од искуство да каже. Се фарбав црна скоро 2год, сега сакам да ја променам бојата во костен боја. Меѓутоа не сум фарбена скоро 6месеци и коренот ми е доста подникнат, дали ке ми фати од прва костен боја ако се исфарбам со некоја посветла или ќе треба да употребувам деколорант, за бланш не иде во обзир. И ако има некоја да ми препорача добра фризерка во Струмица. Сакам да постигнам ефект како на сликата поздрав
Ќе ти фати само на коренот кафено а надоле црна ќе ти биде ќе бидеш шарена,и плава да ставиш на коренот може портокалов да ти биде потоа , многу тешко е со црното , дури и со деколорант многу тешко се вадиу,бар кај мене беше така кога ставав бланш на фризер , на некои места се извади црното на некои не
Девојки дали некој ги има пробано овие фарби на Лореал? Наводно се нанесува во форма на пена и помалку ја оштетува косата. Мене косата ми е темно-кафена, ама сакам црна да се исфарбам и сакав оваа да ја пробам бидејќи не сакам косата да си ја оштетам многу. Искуство? Некој?
COLOUR B4 Првиот Отстранувач на боја за коса - фантасичен, одличен производ. Презадоволна сум со резултатот. Го купив во DM Дрогери во City Mall мислам дека го има и во COSMO. COLOUR B4 не го допира природниот пигмент на косата и не ја оштетува, не содржи избелувач или амонијак, така што косата ја остава во добра состојба. Ја вратив мојата коса, од црна до природната плава.
Повеќе информации во врска вашето прашање може да најдете на следниот линк: http://tocka.com.mk/3/109197/colour-b4- ... ja-za-kosa
девојки имам кафена боја на коса не она ептен темно ама и не премногу светло ) сакам да ве прашам дали би било убаво и како да го бојадисам само долните делчиња врвоти и малку погоре не само 1 цм или најкратко кажано омбре така го викаат еве и слика
Yep, само шо излезе одма му се нафрлив на фрзерот и сум прееееееееееемногу задоволна од резултатот Косата ми е (или ми делува) побујата, сега деновиве ќе ја правам и посветла од тогаш Тогаш ја правев само за нијанса посветла од мојата колку за проба Прави го , не се мисли Еднаш се живее
Дали има врска фаќањето на фарбата ако на косата има регенератор (што не се измива) и силиконски капки?
Презадоволна сум од оваа фарба-пена од Schwarzkopf. Бојата излегува иста како на сликата,не паѓа брзо,не содржи амонијак и многу убаво мириса.
Дали со црна и црвена кна да помешам ке ми дојде вака бојата на косата?моментално ми е како кафеава темно. Или која боја да ја земам за вака да ми испадне бојата?
Мој совет ти е да не експериментираш сама со мешање, поготово не со к`на. Ако толку имаш желба да ти е за нијанса посветла косата, отиди на фризер и консултирај се, ќе ти предложат тие најслична боја до тоа што го бараш сигурно, бидејќи тие знаат од искуство, а вака само по сликата на бојата не можеш да процениш, ретко кога баш иста е бојата како на сликата.
И јас сум се намерачила на оваа техника, само многу сум скептична во изборот на фризер. Сакам да бидам задоволна а не како искубана да излезам од таму. Кажете ми препорака за добар фризер за Balayage? (за Скопје) Ама фризер, не молер И цени ве молам