Денеска за првпат се фарбав. Не дека сакав,туку од неколку фризери бев советувана дека ми е оштетена и со фарба треба да ја освежам.Природната боја на коса ми е темно кафеава,а ја исфарбав црно,односно купив костенлива боја ама ми излезе црно. Нејсе,добра ми е,навистина едно освежување.
И мене нешто ме удри во глава, да ја осветлам косата чоколаднa боја ама незнам несакам на фризер овде е мн скапо како бланш од злато да ти ставаат а нема шанса да ми фати косата зашто ми е црна фарбана ова colorb4 , како може онлајн да се порача, пратете ми некој линк , примамливо ми изгледа а несакам бланш да ставам и така имам слаба коса
Феминкии многу ми е хитно и битно да ми кажете што да правам.. Вака се фарбав последен пат во деќември со кафеава светла палете ама ми испадна темна ко по нормално, до сега не се фарбав воопшто зошто откога почнав да се фарбам ми ослабе косата без никаков волумен тенка и права, а ми беше многу густа и тешка, па затоа престанав, а иначе почнав околу фарби заради белите влакна, па сега само ми е или во реп или пунџа, не ја пуштам зошто ми израснале и шарена ми е :/, сакав со кана(зошто викаат поздрава ќе ми се врато косата во нормала) ама слушнав ако ја ставам нема шанси да ја извадам, па се решив да прашам тука која фарба да ја ставам ако сте сигурни како ќе испадне, имам сега свадби.. мене ми е на корен моја кафеава и бели влакна, на средина темно накај црно па после посветло кафеава??? која да ставам , ја би сакала светло кафеаво ??
Женски,кажете нешто во врска со производов го порачав денес па другата недела ќе ми стигне, имам црна коса сакам да се осветли во некоја чоколадна боја, па ме интересира дали ќе успее на црнава коса барем малку да се осветли,се надевам не го земав за џабе
Ова е остранувач на боја за коса .Ако се имаш фарбано црна тогаш ке станеш портокалова , барем јас такво искуство имав од друга фирма за ова незнам. Ама ако некој ме праша дали да стави вакво чудо на главата и ако е црно фарбан би му одговорила во никој случај. Е сега оставам на тебе . Јас со години мака мачам да ја извадам црната боја. Мој совет е кога ке ти стигне стави само на еден мал прамен коса кој не се познава -одпозади . И види што ке ти направи . Во никој случај немој на цела коса .
Па да , така ќе пробам прво , читав на нет дека и за црна може па ајде да видиме , бланшеви веќе ни за милиони не ставам ластик тогаш ми се направи косата , сега ова не ја оштетувала косата па ајде ќе видиме а за портокалова да таква би требало да стане или бар малку нека се осветли како и да е ќе пишам што ќе направам
Здраво девојки.Имам 17 години уште малку 18.Решив да се фарбам плава, хаха плавуша. Иначе за прв пат се фарбам па сакам некои совети од вас.Јас имам костенлива коса,не сум многу црна во тен.Имам зелени очи.Бидејќи мојата коса е слаба и оштетена од пеглање,некаде до рамењата ми е ,малку подолга,сакам некоја послаба фарба.Која би ми препорачале ? На сите на кои им спомнав дека сакам да се фарбам,рекоа немој,убавата ти е вака природна и онака ти е слаба,немој да се фарбаш,едно па друго..Глава да те заболи од нив Сепак би сакала да ми кажете малку повеќе околу ова Што мислите вие?Што ми препорачувате? Еве ви слики
Garnier olia ти ја препорачувам .Ми се чини дека е полутрајна фарба , па ако не ти се свиѓа бојата ќе ти паѓа рамномерно. .И дава преубав сјај на косата . Нема да згрешиш ако ја купиш .И секако земи ја најсветлата (very light blonde , вака мислам беше ).
Се надевам дека не згрешив што ја земав фарбава беше на попуст ама реков и јас еднаш да пробам на лореал фарба наку другава недела ќе се фабам па ќе пишам за резултати
Ај да си прашам- Што мислите , имам долга и густа коса темно кафеава коса и не се фарбам. Во последно време приметувам по некое бело влакно и мислам кај да сум треба да почнам. Сум сакала да сменам ама дека брзо ми расти косата и не сум се решила да имам една обврска плус пошто мора на брзо нели? Прашањево е дали е подобро да ја фарбам или да вадам многу прамени пример во две нијанси и мојата +?
Мој предлог е да нијансираш прамени.Така помалку ќе се забележуваат седите влакна и секогаш ќе ти биде уредна косата.Со бојадисување треба често да ја повторуваш постапката со оглед на тоа колку брзо расте косата,особено на патецот.
Пред некој ден се фарбав со к`на ама не ми фати воопшто. Ја направив со субрина, фризерка ми има предложено така, тетка ми на пр. ја прави со чај. Косата наместо да ми изгледа пофино ем не ми фати ем ми изгледа ко слама. Како ја растворате вие к`ната и дали ми е паметно да си ставам деновиве пак фарба, да не дојде многу во една недела?
Користам фарба trend up темно кафена нијанска и 6% хидроген. Отидов да купам но ја немаше и зедов evolution како замена .Но ми испадна посветла и не ми се свиѓа баш Дали со 3% хидроген излегува потемна? Јас ставив 6% хидроген, да знам за нареден пат или пак можеби е до фарбата?Можеби била посветла една нијанса
Држете ми среќа женскииии , јас го ставив осветлувачов на коса ајде да видиме што ќе биде. 60 мин го држам па да видиме ќе се осветли барем малку или не ајде ќе ви пишам кога ќе се измијам
Dragi Feminki pomagajte ocajna sum..kosata mi e katastrofa pred 2 god i nesto pocnav so k'na da ja farbam (demek da zatskrijam po nekoe belo vlakno sto imav)arno ama, se bese doro...dodeka posle nekoe vreme od k'nata kako sto se farbav potemna mi doagase nijansata...pa se isfarbav dva tri pati so farba na korenot za da izednacam...i sega kosata mi e na kraevite temna(samo sto ne e logicki k'nta treba da e ispadnata veke, bratuceda moja isto se farbase i za nekoj mesec i pagase k'nata)a na korenot mojata nijansa so po nekoe belo vlakno pa mora povtorno da se farbam(garnier olia kafeava nijansa, farbata e super ama za eden mesec ja nema)za da izednacam bojata malce...na vrvovite seuste e temna nijansata, samo nz dali od k'nata (ama sepak skoro 2 god ja nemam so k'na farbano a i se potsisav od dolga do bob frizurce ama ne mn kratko)..za eden mesec sum na svadba i sakam konecno da ja izednacam bojata na kosata, po moznost da ja vratam prirodnata pa da probam potoa so nekoja posvetla nijansa na kafeavo ili poznatiot balayage stil..sto da pravam...nekoi me sovetuvaat da zemam colorb4 nekoi vikaat blans..ama nz imam slaba kosa mi e strav ve molam koj znae ili imal slicno iskustvo da mi pomogne ...
Здраво па можеш да прпбаш со осветлувачот , незнам за мојава коса дали ќе биде успешно,зашто јас повеќе од 1 год црна ја фарбав ама еве сега се гледам ко да е малку осветлена а јас сакам малку да ја осветлам па кафена да ја офарбам инаку тебе штом ти е темно кафена поверојатно е да ти успее , но во секој случај некоја од форумов нека ти одговори дали може осветлувачов ако си се фарбала со кна. И мојава коса е слаба ама читав многу позитивни критики дека не се оштетува косата и решив да го пфобам. Ќе пишам за 40 мин како ќе биде
Женски,пресреќна сум,чудово помага навистина, ми се осветли кодата сега ми е црвено-кафена. На врвовите ми е малку потемна но тоа може и да се скрати. Сега ќе се офарбам со фарба кафена и косата ми е прекрасна сјајна и не оштетена ви го препорачувам!!!! Ќе ставам слики
Пред потоа сакам и уште нешто да прашам... jа офарбав косава со фарбава http://www.modernastaxtopouta.com/2012/ ... lliwn.html и некако темна ми испадна. Мислам дека не направив грешка,претходно добро ми се осветли дали со миењето ке се осветли малку ај ако знае некоја да ми каже
Fala mnogu #koritsaki...inace super ti ispadna kosata, mi vlevas mnogu nadez ...ke bidam blagodarna ako mene barem pola tolku dobro mi ispadne ke ke poracam i jas od osvetluvacot pa ke pisam sto sum napravila