Мислам дека немора да значи дека ќе ти се уништи косата од бланшот , тоа зависи од личноста што знае како да ја користи , во смисла ако го држиш на косата многу итн на крај краева се уништува косата и од пеглање,фенирање итн Сега за осветлување , јас за црна коса го користев отстранувачот зак оса Колорб4 ама ми го осветли горниот дел на косата-сите знаеме дека горниот дел повеќе се осветлува него ли кај краевите. И од средина надоле ми беше црна а нагоре црвенкаста.Па морав да ставам бланш за да ми се осветли косата и во долниот дел. Така да незнам дали кната може барем малку да се извади со Колорб4 , тоа нека кажат другите женски, ти ако сакаш пробај тоа воопшто не ја оштетува косата
Колку чини Колорб4 ? Јас имам коса скоро до под задникот, колку такви паковчиња ќе ми требаат? Јас знам дека к'ната не се вади со ништо ( ) затоа прашав дали некоја фарба ќе фати директно над тоа за да ми се измени барем малце бојата.
Што да ти кажам, изгледа ќе мораш бланш да ставиш,зашто ова не сум сигурна дали ќе ти помогне Инаку 2 пакетчиња ќе ти требаат, едно чини 750 ден
Ја паметната вчера се фарбав со оваа боја и ми излезе коренот портокалов а другиот дел од косата кафеав кога се видов и денес ја земав оваа се фарбав па да видам на што ке личам
На кафена коса секогаш излегува косата портокалова ако ставиш плава нијанса. А темно кафена ли ти е косата надоле? Јас мислам дека пак ќе бидеш шарена во косата поготово ако имаш темно кафена коса
Девојки, ме интересира доколку цела коса ја исфарбам со оваа нијанса на Аура дали излегува ептен темно?Имам плава коса ама не бело плава, туку повеќе накај жолто тера Е сега сакам малку да ја затемнам,нешто како медова да ми излезе, па ме интересираат ваши искуства дали некој се има фарбано со оваа нијанса. Фала ви
Женски , дајте ми совет сега се фарбав со фарбава ама ништо не се смени претходно косата ми беше светло кафена , некаде црвена некаде портокалова пред околу 2,5 недели се бланширав и фарбав и сега ја ставив фарбава погоре ама ништо посебно се уште има црвен сјај. Што викате , да ставам ли нареден пат ваква фарба? пред 2 години ваква ми беше косата па сега сакам иста да добијам
Мој совет ти е ДА, нареден пат со плавата нијанса. Ефектот нема да ти е како на сликата, во тоа биди сигурна.
Јас првпат кога ставив плава фарба на неколку праменчиња ставив од оваа фарба и стварно се изненадив колку ми ја осветли косата. .Стави си штом сакаш накај плава да тераш .
Мене ми е да не ми излезе жолта,бидејќи сега косава ми тера многу на жуткасто, ако е таква работата да знам да земам некоја друга нијанса. На плава коса ја стави оваа фарба?
Денес ја земав оваа фарба 10.1 неможев да ја најдам таа од другата линија на Гарниер 111 ама се надевам дека и со оваа ќе успеам да ја осветлам
Од Палете не сум задоволна, многу брзо ми паѓа иако е идеална нијансата за мене, буквално ко мојата природна боја. Гарниер исто, одамна ја користев ама не бев задоволна, а и многу ме чешаше можда и недела после фарбање, си ја одрав главата. Бев ептен за фарбање, па во продавница кај мене видов дека од фарбава се продаваат две за 109 ден. Купив две црни и две светло кафени. Измешав една црна и една светло кафена, затоа што не сакам црна да се фарбам и добив боја приближно на таа што ја сакам. Косата не ми беше сува после миење, а ми се случува со другите фарби да е. Ми се допаѓа и при миење што речиси и да не паѓа. Има едно место кое не ми фаќа фарба во пределот кај ушите, со оваа фарба тој проблем го немав. Мајка ми речиси постојано се фарба со оваа и она е презадоволна.
вака значи јас се фарбам со оваа боја http://4.bp.blogspot.com/-ct3JATOkmUU/U ... 050210.jpg е сега сакам да ставам прамени дали посветла или потемна боја,мегјутоа не да е ко сатирано,тоа ке го направам во домашни услови,и прамените да се подебели,ми требаат идеи како да го постигнам тоа,и која нијанса да биде втората боја.